@fico45 - t ako je, piše koliko ćeš platiti i ti onda na to sve kažeš "DA"...zato je korisnik kriv što je mislio da je to neka greška i da će oni to tamo onda obračunat kad budu skidali... Kad netko prvi puta to radi onda nije u sve siguran a pretpostavka je majka zaj***
U vezi pusha i 3G interneta - stavio sam testove prije i poslije poštelavanja pusha- rekao bih da je očito poboljšanje...još da vidim u praksi kako izgleda...ali obećavajuće je!
Ne bih rekao da im skroz ide na korist, odnosno bar nije sve ovak crno-bijelo kako si ti predstavio...
Zamisli ovu situaciju: potrisio si pakete male poruke i srednji internet, a imas jos 50 min velikih razgovora. I imas jos 2 kn na racunu. I sad kupis bon od 80 kn. I da se popust aktivira isti cas, mogao bi ili kupiti srednji internet i male poruke (i tu ustediti 5 kn), a onda da za tjedan dana kad potrosis velike razgovore kupis taj paket po punoj cijeni (60 kn umjesto 30) ili bi mogao kupiti samo srednji internet, a onda cekat da potrosis velike razgovore i tih tjedan dana slat SMS poruke izvan paketa. A ovako mozes lijepo odmah (prije popusta) aktivirati male poruke, cime izgubis samo 5 kn, a onda kad dodje popust kupis srednji internet i za tjedan dana kad potrosis velike razgovore kupis njih i ustedis 30 kn.
Da, to su kombinacije kad netko već zna što radi - ali kad neznaš što radiš nego kud si novi na mreži kud baš ne čitaš sve onda te to košta...nije baš "foolproof". Možda su mogli malo progledat kroz prste novim korisnicima koji prvi puta aktiviravaju pakete...imaju ipak u sustavu sve podatke! Ali ako se to ponovi - onda si sam sebi kriv!
Inače, ja sam mislio početkom mjeseca (tako uvijek nadoplaćujem) nadoplatiti bon, kupiti najveće razgovore i internet i tu iskoristiti popust...a onda nekad sredinom mjeseca kupiti male poruke...znači da ima dosta razmaka kad bude automatski aktiviralo...da ne reaktivira automatski male poruke u pola cijene... Dosada sam uvijek morao deaktiviravati pa ponovno aktivirati ručno (da se ne aktivira u pol cijene ono što ne želim).
Ajd sad ti to objasni nekome tko ima mobitel na rasklapanje (clam-shell) samo zato da mu se lakše javiti i poklopiti slušalicu. Što jednostavnije! A jednostavno je da uplatiš bon i popust je odmah tu...al štaćeš, ne može valjda sve biti ni jednostavno!
@bonbon - pohvale za brzinu na 3G - zalijepio sam test i vidim poboljšanje!![]()
Igrao sam i šah partiju dvije i nije mi reconect javljalo (sat vremena prije sam isto igrao i javilo mi je reconect kao uvijek ali to je bilo prije nego sam zvao službu radi poštelavanja pusha)
A meni je bas fer s njihove strane sto nisu napisali zbog tehnickih mogucnosti, jer bi to bilo zavlacenje. Nego su ti lijepo rekli da ne moze. Propust nije s njihove strane, nego s tvoje. Da je s njihove strane, ne sumnjam da bi ti u roku odmah vratili novce. Ovako operateri dodju na los glas i u novine jer netko nije procitao uvjete koristenja.
Jedan dan sam na Tele2 FB stranici pokusavao objasniti jednom liku da je propust s njegove strane, ali ne, njemu nije odgovarao odgovor i krenuo je verbalnim uvredama i slicno, pod prijetnjom da ce sve to ici u novine i blabla, jer on nije procitao uvjete koristenja s kojima se slozio, i jer je napravio racun od 500kn.
Ne kazem da nema pogresaka od strane operatera, daleko od toga, naravno da ima. Kad god su pogrijesili u mom slucaju dobio sam ispriku s njihove strane i povrat novca.
Ono što neki ovdje ne shvaćaju, a to ni u samom Bonbonu nikako da shvate je upravo način komunikacije sa nezadovoljnim korisnikom. Taj nazovi "prijateljski" način komunikacije u ovom slučaju djeluje vrlo grubo, čak na granici primitivizma. Nema niti jedne riječi kojom bi se korisniku ljubazno objasnilo da je on pogriješio i da nije moguće, a ne da jednostavno ne želimo, ostvariti popust.
Nije poanta cijele priče jesu li ili nisu trebali vratiti novac, odnosno odobriti ili ne popust, poanta je u tome na koji način su to odbili učiniti.
Vjerujem da jazzo ne bi ni riječ napisao ovdje na je dobio kao odgovor nešto ovako:
Poštovani,
žao nam je što niste uspjeli ostvariti popust, ali u pravilima korištenja izričito piše da treba pričekati poruku da je popust odobren. Zbgo tehničkih ograničenja nismo u mogućnosti naknadno aktivirati popust. Isti možete ostvariti prilikom slijedeće nadoplate. Nadamo se da ovaj mali nesporazum neće utjecati na vaše zadovoljstvo korištenja naših usluga.
Hvala na razumijevanju.....
Rezulat je na kraju isti, ali dojam koji ostaje kod korisnika je drastično različit.
Zadnji uredio Sljaka : 23-06-2012 u 19:20 Razlog: tipfeleri
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Izvrsno si ovo napisao!
Ima jedna trgovkinja u konzumu koja mi se na ti obraća kada dođem narezat salame ili na kasu - ne zna me, u taj konzum idem rijetko i ja dođem a ona me pita "Šta ćeš? Oćeš još nešto?" - uopće ne izgledam mladoliko, iako ona jeste starija ali jako ružno to zvuči..imam dojam kao da je stalno nadrkana i da joj se ništa ne da i da je živciram, i šta sad ja hoću...totalno neljubazno!
Upravo zato postoji način obraćanja u formalnim situacijama, s nepoznatim ljudima, kupoprodajni odnosi i sl. Cilj je izbjeći upravo ovakve (krive) dojmove...
Možda bonbon nezna ali obraćanje na "ti" se ne podrazumijeva, to je potrebno zaslužiti: dugogodišnjim prijateljstvom, rodbina... Pričala mi je baka da su roditeljima morali govoriti Vi iz poštovanja...nema obraćanja na ti, imenom i sl. jer se dobije šamarčina. U Nigeriji npr. ne spominju imena roditelja, nego gospodin Marković i gospođa Marković...Kad sam ja rekao kako mi se zovu roditelji to je izazvalo šok i nevjericu - kao da sam opsovao sve moguće ili oskvrnuo nešto najsvetije...meni bilo smiješno!
Ali od operatera kod kojeg plaćam uslugu očekujem profesionalnost i poštovanje, također isto očekujem i od trgovaca - obraćanje na ti ne dolazi u obzir (jer je to nepoštovanje koliko god bilo "brija") pogotovo kad nastane problem koji treba riješiti...
Pošto smo već pričali o tome bonbon je dobio informaciju da to nekima smeta a nekima paše...a pošto ima bitnijih stvari, nećemo se ovim zamarati (bar ja)...iako eto problem "ti-brije" iskrsne svako malo...Očito bonbon (iz čudnog razloga) želi nastaviti s "T-brijom"
Nikada nisam čuo da se netko buni zbog obraćanja s "Vi"...tako da neznam zašto im treba određeni postotak ljudi kojima nešto smeta? Čemu to uvoditi? Nepotrebno je...
Trebaju agenti imati natuknice uz svaki broj koji ih poziva. Npr, kada zove netko tko želi da mu se govori Vi da piše "moraš mu govoriti Vi"! Ako npr zovem ja nek piše "Ako si sexy mačka govori mu ti njhežno i izazovno, a ako nisi seky mačka ili si muško, ne javljaj se nego prosljedi poziv nekoj od sexy mačkica"!I problem riješen!
![]()
mlesic, ok, ti imaš takav stav i takvo mišljenje. Očito obraćanje na "ti" smatraš neprofesionalnim i odnosom bez poštovanja. Neki se slažu s time, neki ne. Nekome odgovara bonbon, nekome ne. Po meni je to apsurdno, jer meni je onda i forum ista stvar. A tu smo svi na "ti".
Agenti se po "defaultu" obraćaju s "ti". Ako je naravno, netko stariji prebace se na "Vi". Sve ovisi o tome kako se prilagode situaciji, ali nema dvojbe, ono što bonbon traži je "ti".
Ne mislimo svakog korisnika pitati na početku razgovora kako da mu se obratimo. Ako nekome smeta, može na početku razgovora reći da mu se obraća s "Vi" i ni jedan agent neće raditi problem oko toga![]()
Ali kako ne mozete shvatit da je jedino ispravno da se obracate s Vi, a onda po potrebi prijedete na ti? Zasto bih ja kao korisnik morao traziti da mi se obracate kako bi trebali? I ne , ne mozes mi usporedivat forum i telefonski razgovor jer ovdje ne predstavljate sluzbenu osobu, tj. Preko telefona ili maila trazim sluzbeni odgovor na postavljeno pitanje, a ovdje ste samo jedan od korisnika foruma koji moze dati bolji odgovor jer je upuceniji.
Stvar je u tome što to nije moj stav i mišljenje, nego socijalna norma! Nešto opće prihvaćeno u svijetu. A druga stvar je forum, birtija.. Kad zapijemo svi smo na ti..I na forumu kad se obraćam nekome na PM kažem Vi-jer neznam čovjeka...
A radi jednostavnije i ležernije komunikacije postoji pitanje: Možemo li prijeći na ti?
Ovdje se ne radi o mom ukusu, da se meni nešto ne sviđa..
Znam da ljudi zaposleni u bonbon moraju forsirati ti iako su drugačije odgojeni. Pa tako i ovdje na forumu zastupati stav tvrtke od koje dobivaju plaću! To je sasvim ok! Ima i bonbon pravo na mišljenje pa i na pogrešno mišljenje..
Imate registrirane korisnike - kad vidite da su punoljetni prijeđite na vi.
Ocito se bezveze trudimo objasnit jer je njihov stav da nece nista mijenjati. Meni je najgore sto im napisem sluzbeno mail, postovani, blabla, lp, sve s postovanjem, a dobijem odgovor u stilu bok, posalji nam to i to. Sta doslovno moram zahtijevat kako da mi se obracaju?
Davite bezveze, tako su odlučili i šta sad. I meni je ova šema sa ti neobična ali ni na kraj pametni mi ni dizat frku oko toga..
- Opera user
--- COD2 expert
Možda odustanu od toga ako se digne frka...
Kad bi im svatko na telefon rekao da prijeđu na Vi i na fejsu također, u mailovima također...možda bi shvatili da ljudi ne žele biti na "ti"...a pošto nitko ne želi dizati frku oni misle da je to cool - a svima je neobično! Ne "cool neobično" nego "WTF neobično"!
Kaže se da nismo ovce zajedno čuvali! Ali istina, davimo ovdje bezveze...ja ću ubuduće pri komunikaciji s bonbonom tražiti da se mi se kulturno obraćaju!
Još će sljedeći korak biti sleng i psovke - nekima je to brija! Npr. operater ti kaže: "Nakon instalacije postavki, restartiraj j***** mobitel i goni se u 3 PM"![]()
Ok, super, pa ćeš za par mjeseci doći u banku i htjeti podić novac, a ženska će te pitat "ej bok, koliko banki želiš dići? nema beda evo odmah". Karikiram, ali neke norme postoje s razlogom. Jedno je kad im se obraćaš preko facebooka neformalno, a drugo kad želiš nešto napismeno u mailu ili preko telefona. T-mobile mi ima dobru politiku. Na službeni mail odgovaraju s Vi, a na društvenamreža mail s ti. I normalno kad hoću dobit odgovor kojeg mogu isprintat i pokazat u centru ili nešto, neću koristit ovaj s društvene mreže jer sve to skupa zvuči neozbiljno. Uostalom šta glume pa na službene mailove odgovoraju neslužbeno ili kad ih zoveš, valjda ako ih pozdravim s dobar dan ili poštovanje očekujem takav način razgovora. Ali ne kod njih to nije dovoljno već moraš službeno tražit -.-.
Vidim sad da i mlesic očekuje nešto slično u budućnosti![]()
Kod Bonbona je stvar inverzna, pocinje se sa "ti", a ako nekome smeta ima svako pravo traziti persiranje te ce mu to biti usliseno. Kroz drustvene norm smo svi naviknuti na obrnuti stav, ali ne vidim problem u tome. Uostalom, o tome smo diskutirali prosle godine i uvijek smo dosli do istog zakljucka. Valjda je do danas.jasno kakav marketing imaju, samo cekam kada ce netko traziti zabranu njihovih reklama...
Haha.. Što želi ova nova reklama reći? Da je bonbon gej mreža, ili za gej ljude? A fora je u duhu nedavnog prajda..
Samo mi nije jasno zašto uvijek aludiraju na seks ili seksualnu orijentaciju a ciljana skupina su maloljetnici koji su na fejsu i na ti...
Kreativni tim je seksualno ugrožen ili u pubertetu...![]()
![]()
Zadnji uredio mlesic : 24-06-2012 u 16:24
oko cega se mi zamaramo..da je netko prije 5 godina ponudio ovo sto bonbon danas nudi mogli bi nam vikat i kreteni i bili bi sretni..Brate mili koristi mrezu ako hoces i gotovo ako neces ne moras. Sluzbu za korisnike neznam kad sam zadnji put zvao..reklame sam vidio max 10 puta i to je to. Pa ne pocinje mi dan sa zvanjem sluzbe za korisnike pa da me to toliko bedira. Svi mi imamo izbor drugih koji nam se obracaju sa Vi i sl. Reklame drugih mreza recimo vipove blago receno uzasne..
Nemamo problema sa reklamama a i "ti" ćemo već valjda nekako prožvakat... Samo iznosimo kritike - šta ćemo kad je drugo sve odlično! Kvaliteta se popravila, cijene odlične, ponuda odlična - a šta drugo da kritiziramo nego gluposti!?![]()
Po tvojoj logici je glavno da je povoljno, pa makar me i tukli. Nitko ne zove SZK bez potrebe, a onda kad zove očekuje bar neku elementarnu pristojnost. Upravo zbog nesposobne SZK jednog operatora prebacio sam broj u Bonbon, a nije isključeno da zbog opet SZK prebacim broj iz Bonbona. Nije bitno samo koliko dobivam za svoj novac, bitno je i na koji način to dobivam.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Nije to ego trip nego pristojnost i opća kultura! Čuj ego trip!?
Bookmarks