Ako push proradi, ja ostajem. Simple Aa that. On je tu sad jedan od glavnih čimbenika. Cijene su mi solidne, sve mi je onak, taman.
No vidjet ćemo sto će bonbon reći..![]()
Džabe, Fico, džabe. Bonbon se pokazao promašajem. Iako su tarife solidne. No T-mobile krenuo u žestoki obračun s konkurencijom i Bonbon ostavio u zapećku.
Ako push proradi, ja ostajem. Simple Aa that. On je tu sad jedan od glavnih čimbenika. Cijene su mi solidne, sve mi je onak, taman.
No vidjet ćemo sto će bonbon reći..![]()
One day, sky went blue...
Cjenovno nije loše - tu je negdje sa brutalnom, ali upravo to žongliranje i problemi u mreži otežavaju korištenje... Cjenovno bi mene npr. izašlo 1GB i 200min 60kn - nek bude i koja poruka ajd eto bon od 80 kn je dosta. Na brutalnoj koju također koristim skine mi 55kn i imam po 1000 svega, naravno za uspostave nek skine još 25kn i to je opet 80 kn...ali je računica puno jednostavnija...nemoram aktiviravat i deaktiviravat ništa, nit pazit dal će popust biti ili neće...upravo treba žonglirati. Kada još dodamo da internet ne funkcionira - onda tu nema potrebe nešto puno uspoređivati...džaba BMW-a novog ako će mi trzat, crkavat...sve da ide na džaba gorivo moš ga gurnit u Savu ak ne vozi kak spada!!!
Evo upravo se dopisujem na gmail chat na kompu i govori da je sugovornik offline, isto i na mobitelu, a na mobitelu mi ni ne želi proslijediti poruke - kaže bit će poslane kad odem online... ma kaos!
Vecina je uzimala bonbon zbog besplatne komunikacije unutar mreze (za 40kn/mj.) i to mu je i danas najjaci atribut. Puno ljudi bi napustilo bonbon da nema toga. Ovako bonbon koristim za razgovore unutar mreze (obitelji) a za ostalo bi trebalo drugi mobitel/operater.
![]()
Ista većina neće osjetiti razliku između bonbonovih 1000min prema svojoj mreži ili 1000min prema svima uključujući bonbon mrežu. Osim, naravno, ako tih 1000min unutar bonbona stvarno ne spiskaju pa bi im npr. tomatovih 1000 bilo malo za pokriti ostale pozive. A ako npr troše 500min ili manje unutar bonbona onda ne vidim razlog kako ih tih 1000min može zadržati na bonbonu. Ja sam bio u toj drugoj skupini i free minute mi nisu bile presudan faktor.
Veći je trošak mjesečno nadoplatiti 40kn za minute + neke kune za aktivaciju ostalih paketa nego jednom mjesečno 55kn + ~20kn čime ti se aktivira sve, pa i 1000min prema svima.
Opet kažem, većina ne potroši bonbonovih 1000min, ali jasno mi je da nekima sve ovo gore neće držati vodu.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
@xlr
Mislim da me nisi razumio, ja sam stari korisnik koji bonom od 40kn aktivira 1000 min. u bonbonu, a ne kao ovi novi da mora kupiti za 40kn tih 1000 min.
Znaci tih uplacenih 40kn mozes koristit za nesto drugo a imas 1000 min. unutar bonbon mreze. Dok kod Brutalnih i slicnih odmah ti uzme 55kn i jos imas uspostave poziva.
Ja konkretno za tih 40kn potrosim oko 350-400 min. a na Brutalnoj bi me to kostalo 55kn + (90 x 0,29kn uspostava poziva)= 80kn
Skužio sam te (i ja sam dobivao te minute for free) samo sam htio reći da većina ipak koristi i druge usluge pored free poziva. Ako koristiš samo free minute onda definitivno profitiraš, ali nisi većinaČim se počneš igrati s paketima tih 40kn postane nekako malo.
Znaci u tvom slucaju bonbon ti je jeftiniji 80 kuna, odnosno tomato brutalna ti je skuplja 80 kuna.
Sto bi jos dobio u brutalnoj za 80 kuna vise:
- ovih 90 uspostava mogao bi imati prema svima, a ne samo prema domacoj mrezi kao sto imas u bonbonu
- dobio bi besplatnih 1000 poruka prema svima
- dobio bi 1000 Mb
Koliko te kostaju ovi iznosi poruka i Mb u bonbonu? Previse.
I imas 1000 minuta prema svima, dok u bonhonu imas za 60 kuna 200 minuta prema svima drugima i 300 minuta prema bonbon mrezi koji ti ne trebaju jer imas besplatno sa onih 40 kuna
Zadnji uredio Lejzermaster : 04-06-2012 u 16:45
--
. [Lejzermaster]
Brutalna bi me kostala 80kn, a na bonbonu se suzdrzavam pa za onih 40kn uzmem srednji internet I male razgovore.
Htio sam samo reci da je mene bonbon privukao zbog besplatnih min. u mrezi a da nema toga I ja bi uzeo Brutalnu ili Smart 30.
Ja koristim oba, bonbon mi je toki-voki za familiju a brutalna za sve ostalo. Oni u familiji koji štede uplate 160kn i članovi su toki-voki mreže... Mislim da ću i ja tak 160 uplatit pa porukom s brutalne cimnit da me se nazove..il ću eto alalit 29lipa za uspostavu...
Cjenovno se može izžonglirat da bude povoljno-bilo samo bonbon bilo samo brutalna ili pak oboje.. Najveći problem je nekvaliteta bonbon 3G mreže - tu leži ogromna kritika! Tu je najveći problem - sve da je 3kn 1 GB! Sve da je 3kn 200min.. Evo jučer se javio na mob dok je bio tethering i desila se tišina par sec..ne čujem sugovornika.. I onda moramo se navikivat: "Jel me čuješ? Halo?"
Zadnji uredio xlr : 05-06-2012 u 16:00 Razlog: dodatak da ne bude zabune
Kod mene t-mobile radi odlicno, nikada niti najmanji problem.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Meni se to često događa, jednom čak i kada sam završio razgovor, ugasio data - ali se opet javio problem...par sec bude MUTE.![]()
svi kude ovaj bonbon i kao konkurencija ima vise ----blablabla
meni bonbon i ovi paketi odlicna stvar
sto ce mi 1000sms kad uspijem samo 50tak poslati kroz cijeli mjesec
mene zanimaju razgovori i data promet
samo nek poduplaju pakete a cijena nek ostane ista i ja skroz zadovoljan
jos sa ovom opcijom nadoplate 80kn ili 160kn -dva paketa za pola cijene-kud ces bolje
cekam samo jos ovu novu ponudu da vidim sto je s time
inace meni bonbn odlican
sve pohvale bonbonu
a gregora jos malo pa na razanj-zna se gdje mu je mjesto
Sent from my Nokia 6310i using Tapatalk
Je li netko ikada dobio pozitivan odgovor kad se žalio ili kad je nešto krivo napravio kao ja pa ih zamolio da mu se ipak odobri popust i sl.
ne kužim zašto ne koristiš gumb Edit, i ponavljaš post ponovo i ponovo...
Nego, još kada je krenulo to sa popustima, jedno desetak ljudi je dobilo npr 15 kn natrag (što je razlika u paketima kada su akivirali), ili ako bi im se aktivirala 2 paketa (automatski, nakon mjesec dana), mali i srednji, a popust je želio na srednjem paketu, a ostvaren je bio na malom paketu. Naravno, razlika u kunama je vraćena i na računu je imao onoliko koliko je planirao da bude.
No, sada kada su svi već upoznati sa ovim popustima, očito je da ti ne žele vratiti 15 kn (ili koliko su već trebali). Zar je bilo teško otvoriti njihovu stranicu i pronači informacije?
Nego, izvoli https://www.bonbon.hr/usluge/paketi-u-pola-cijene (2 klika su bila potrebna na stranici).
Nisam ni u jednom trenutku tvrdio da nisam sam kriv, ali da se nešto ne bi moglo ispraviti ako se lijepo zamoli, u to mi je teško vjerovati. Po nekakvim američkim "istraživanjima" jedan zadovoljan korisnik "dovuče" još tri klijenta, a nezadovoljni odbije deset.
Da si ih na fejsu pitao bilo sta u vezi popusta na pakete napisali bi ti da pricekas poruku da si dobio popust. I sad jos kazes "ne kazem da nisam kriv, ali" pa opleti po njima, jer ti nije po volji.
I meni je na Tele2 nedavno u roamingu "nestalo" 30ak kn. Imao sam jedan dolazni poziv koji sam odbio, pa sam mislio da mi je uredno zbog toga skinulo kao da sam se javio. Nazovem SZK kad sam se vratio i kazu mi da nije naplacen poziv nego data promet. Pogledam na mob, kad vidi stvarno, 5 puta mi se mob spojio na net i svaki put 5kb (iako je blokiran izlaz na net u roamingu). Moja je pogreska bila i ajmo dalje. Jos uvjek mi je krivo sto sam zbog 25kB platio 30kn, ali ne mogu njih kriviti.
Tako da iduci put pazi, bez obzira na kojoj mrezi bio, pricitaj uvjete prije nego nesto aktiviras. I ne znam sto su sad oni toliko losi i sve samo jer ti nisu izasli u susret. LP
Gle, Inovator je kratko i jasno odgovorio na ovo. Ako su oni krivi, ok, srede oni to. Ali ako nakon ne znam kolko vremena od kad su popusti aktivni, i lijepo piše na njihovoj (novoj) stranici sve, onda si sam kriv što nisi čitao. Nebuš umro zbog tih 15 kn, 30 kn, nebitno.
I mislim da u sustavu nije moguće da ti stave paket pod popust ako je on već aktiviran. I ako ti vrate tih nešto kuna na račun, opet ti ostaju 2 aktivacije sa popustom, što opet nije realno.
Gle, imaš paket, i iduča 2 koja aktiviraš imaš popust. I dođe ti na isto, nebitno jel ti aktiviraš paket sad ili za mjesec dana, popust je popust.
Svaki slijedeći post koji pišeš se ponavljaš. Ak imaš nekaj konkretno za reći reci, za ovo si dobio odgovor. Više puta.
Ni policajac ne oprosti kada prebrzo voziš jer lijepo ti piše 50, a ti peglaš 70. Neće ti ni inspektor oprostiti ako ne uzmeš račun u trgovini koliko god da ga lijepo zamoliš.. Meni vip nije "opraštao" svoju pogrešku, ne vidim zašto bi bonbon opraštao tuđu. Točnije vip mi je vratio novce, i sljedeći mjesec se ponovili i onda su me odjebali. Tako da, nemaš što kukati, popušio si i sljedeći puta ćeš pametnije.
Ako prebrzo vozim onda sam opasnost za sve na cesti, ako ne uzmem račun u dućanu ostavljam mogućnost trgovcu za poreznu prijevaru. ne vidim kakve to ima sličnosti sa popustom na paket.
Još mi nije jasno zašto mi ne bi izašli u susret. Da su mi barem napisali da iz tehničkih razloga to nije moguće odraditi i sl. Ovako mi je teško prihvatiti samo "ne može". To ostavlja loš dojam. Za mene je to gotovo, nemam namjeru više pisati o tome, ali mi nije jasno kako su svi drugi tako lako prihvatili takvo odbijanje samo zato jer je to propisana procedura.
jao jao, kukaš u 3 teme bezveze.. dajem ti još kratko i predviđam sprdačinu na tvoj račun..
- Opera user
--- COD2 expert
Da poruka stigne u roku odmah, ne bi bilo tih problema... Bonbon je kriv što su dopustili da postoji takva rupa (koja im slučajno ide na korist) a korisnik je kriv što je IPAK poslao poruku sadržaja "DA" kada su ga pitali "jel si siguran da želiš aktivirati paket po cijeni 90kn?"...Možda su eto trebali još napomenuti da je to cijena bez popusta... Ipak sve treba jasno i glasno istaknuti! Možda još dodatnu poruku uvesti: "Jesi li siguran da ne želiš čekati poruku da ti je popust aktiviran?"
Obično ovakve stvari kod operatera budu instantne, tj. ne treba čekati poruku do 24 sata...pa vjerovatno nikome ne pada na pamet da trebaju proći čak i sati da bi popust bio aktiviran...
Evo očit primjer kako jedan nezadovoljan korisnik može proširiti svoje nezadovoljstvo kroz nekoliko tema...U svakom slučaju to je loša reklama. A malo nježnijim pristupom ovaj korisnik bi hvalio kak je bonbon super i kako su mu vratili novac, savjetovao prijateljima da je sve super u bonbonu...Možda da svakom korisniku jednom to oproste, tj. prvi puta - pa ne bi odmah odbijali nove korisnike...kad jednom naučiš da treba čekati poruku - onda ćeš je čekati, ali ako neznaš...
Evo ja sam upravo danas preporučio bonbon - da za 50kn se dobije 400min prema svima (bez uspostave i sekunda je), 1600 min prema bonbonu. Ili za 60 kn 800 prema svima i 1200 prema bonbonu...a postoje i manji paketi... Samo što loše zvuči kad naglasim eksplicitno da nakon nadoplate 80 kn treba čekati poruku prije aktivacije jer da ne ukradu novac... Takva sitnica ne bi trebala praviti problem (a pravi).
Zadnji uredio mlesic : 22-06-2012 u 16:42
Bookmarks