Zujim fejsom na BonBon-ovoj stranici i nailazim na zanimljivu scenu:
Korisnik: zasto ste iz poruke o vrijednosti besplatnih minuta izbacili tocan sat do kada vrijede?
Bonbon: jer je malo kome to koristilo.
Evo jedne tipicne geste Bonbona.
Korisnik: "zasto vam poruke toliko kasne??? potrosila sam mb iz dnevnog paketa, nisam odmah dobila poruku i citav bon je otisao :/"
BonBon: "Ukoliko je poruka zaista zakasnila i cijeli bon ti je popapalo, vratit ćemo ti sve te novčiće!"
Evo jedne lijepe geste BonBon-a na koju se inace vrlo tesko moze naici u nasoj drzavi, bez obzira sto se radi o sitnisu.
http://isvijet.com.hr -> Najnovije vijesti i tutorijali za Apple uređaje !
Korisnik: zasto ste iz poruke o vrijednosti besplatnih minuta izbacili tocan sat do kada vrijede?
Bonbon: jer je malo kome to koristilo.
Evo jedne tipicne geste Bonbona.
pisalo je i ja se sjecam
pitanje...
zašto sad moram svaki put deaktivirati i aktivirati pakete, da dobim popust, jer bonbon "nezna" na koji će se paket dobiti popust, a jasno piše na prvi i ja imam po redu koje sam aktivirao?
Bas me zanima kakav ce biti Bonbonov odgovor na "REVOLUCIJU" ako ga uopce bude....
Uzalud Vam trud sviraci,za drugog su dunje zute
Da.. dosli smo do toga da je bonbon najbolja mreza za one koji trose 20-30 kn mjesecno (ako i toliko). Uletili su sa dobrom tarifom na pakete ali Definitivno bi trebali ponuditi opciju i ljudima koji trebaju i trose vise..
Trenutno je brutalna najbolja opcija za "srednje" a tele2 revolucionarna za krajnje ovisnike o mobilnim komunikacijama..
Da ne govorim o krajnje nedipustivim problemima sa pushom i cistoj pljacki sa 100kb obracunskom data jedinicom (od 300mb paketa koliko mi uzmu realno potrosim tek oko 1/4 tj. 25% od tog iznosa a ostatak bonbon, najblaze receno;pokrade)
Zadnji uredio rak21 : 30-03-2012 u 20:50
- Opera user
--- COD2 expert
Ovo stoji ako se svaki dan spajaš na net po xy puta da bi samo provjerio mail. Ako imalo koristiš net i radiš promet, to zaokruživanje se niti ne osjeti. Jedno je ako ti na 10 MB efektivnog prometa uzmu 5-10MB zbog obračuna, ali to je zato jer imaš kratke i "lagane" sessione. na xyz MB se "ukrade" puno manje u odnosu na efektivan promet. Sumnjam da iskoristiš samo 1/4 paketa. Kako ti to uspijeva?
edit: norrmalno da ne odobravam njihovu obračunsku jedinicu, samo ne mogu shvatiti kako netko sa smartphoneom toliko osjeti taj problem. 5-6 godina sam bio na teletu i koristio net 24/7 jednako kao i zadnjih godinu dana na bonbonu. Dnevno napravim možda 2-3 reconnecta između wifija i 3G-a (nekada samo 1). Recimo da mi svaki dan za reconnect uzmu 3x100 kB, mjesečno je to zaokružimo 10 MB. Na 300-500 MB koliko mjesečno potrošim meni je to zanemariva cifra. ~2,5% od ukupnog plaćenog prometa. Ne treba zaboraviti kako to zaokruživanje najčešće iznosi manje od +100 kB na promet (slučajevi kada si usred jedinice). Tada i onaj postotak pada, jel.
Zadnji uredio xlr : 30-03-2012 u 22:01
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Pretjeruje. Osim ako stvarno nema svaki put spajanje od doslovno 25 KB. I tako cca 3000 puta mjesečno (budući da veli da ima 300 MB paket)
Po meni je jako glup potez bonbona što nisu to već korigirali na 10 KB ili čak i 1 KB kako ima tele2. Ovako im se to uzima kao nedostatak a oni na tome nemaju baš neki (ako i ikakav) profit.
Ne pretjerujem; pred istek tarife pogledam u settingsima na fonu koliki je stvarni data promet napravljen i razlika je najmanje 1:3.
3g ne koristim stalno; samo po potrebi ga palim. Koliko znate; pri uspostavljanju data poziva edge se gasi a samim time i prekida sesija. Imam najveci paket razgovora i svaki dan vise puta uspostavljam i primam pozive pa se prekidi desavaju relativno cesto. Ista stvar i sa wifi.om; koristim ga svako malo (prvenstveno zbog nefunkcionalnog pusha) a cini mi se da se i tad edge sesija prekida (ne znam zasigurno ali nije ni bitno).
Dnevno se sa data na wifi prebacim najmanje 30x jer mi je wifi stalno ukljucen a u standby.u se iskljucuje automatski. Sad uzmite u obzir koliko puta dnevno uzmete fon u ruke; toliko puta se i rekonektira sesija..
Push mi je ukljucen za masu stvari (fb, mail, im+, g+, appshopper i svega necega) jer za to i imam smartphone. Sama provjera mozda potrosi par kb ali bonbon me za svaku uredno odere 100kb. Pametni telefoni vecinu date i trose na visekratne i sitne provjere.. Pa recite da uz takvu; lihvarsku obracunsku jedinicu, ne ode masa prometa u vjetar..
I sve to jos uz nefunkcionalni push!!
Toliko..
Zadnji uredio rak21 : 30-03-2012 u 22:29
- Opera user
--- COD2 expert
PA dobro, neke stvari stoje. 2G se prekida, i to je nepovoljno, što nije slučaj i sa 3G-om. Ako imaš aktivan wifi onda ti mobilni net mora biti automatski isključen jer ne možeš imati dva IP-a. Wifi ne bi trebao pucati u pozivima. Kužim da radiš sitne provjere i to je fakat malo prometa po sessionu, i još taj 2G... Tu bi se moglo zbrojiti malo više megabajta. Već vidim što ćeš reći ako spomenem korištenje 3G-a, pa neću
Ne znam kako iPhone hendla konekcije pa neću bezveze naklapati, ovo je pisano sa stajališta Android OS-a. Eto...
edit: wifi u sleepu - za to sam čuo. Epic fail. Ako su ciljali na battery management, nisu računali koliko cucla samo rekonektanje. Eto ti uzroka problema kojeg nisi ranije spomenuo (pored već spomenute obr. jedinice). Sve mi je jasno.
3G isto puca, toliko da nekada pukne razgovor. A na signalu nema ni jedna crtica kao ni 3G sličice...pa onda po prekidu razgovora se pojavi E (edge) pa onda nakon par sekundi ponovno prebaci na 3G...Znači, negdje za vrijeme razgovora se prebacilo na EDGE, pa onda nema uopće signala pa onda dođe 3G... Uglavnom poprilično mušičavo...ali pomirio sam se s time...Jedva čekam da dekodiram mob pa da sa istim mobom probam tomato - baš da vidim jel postoji razlika...
A obračunsku jednicinu ne treba ni spominjati - svi se slažemo da je to nepotrebna i nemoralna pljačka! Sasvim se uredno može brojati po 1kB kao što se broji 1 sec i 1 sms! A sada što je obračunska 10 ili 100kb može se samo nazvati pljačkom! Isto tako i obračunska od 15 sec ili čak 60 sec - pljačka! Ajd pa se nisu još sjetili staviti obračunsku za sms 5 - tj. pošalješ 1 sms a oni naplate 5. Pošalješ 6 smsova, oni naplate 10. Ista stvar!
Pošteno i moralno ispravno je naplatiti onoliko koliko je korisnik potrošio - bilo kilobajta, bilo kubika vode, bilo kilovata struje!
Bonbon se uvijek hvalio kako nemaju sitna slova, kako su pošteni, jeftini i kvalitetni... Samo što evo sitna slova kažu 100kb (a logično je 1kb) - znači naplaćuju više nego korisnik potroši...teško da se to može nazvati poštenim! Jeftini jesu ali nisu više najjeftiniji - taj brod je otplovio kada se brutalna usidrila. Kvaliteta - jednom riječju upitna...2G/3G poteškoće, push, nemogućnost uspostave poziva od prve...
Naravno, tu je i najava kako će push biti riješen do kraja godine - samo nije pošteno što nisu rekli do kraja KOJE godine!
Meni se čini da je bonbon samo zadržao pohvale koje je dobio na početku a kasnije su samo skupljali kritike i probleme - umjesto da se broj kritika i problema smanjuje on se povećava, nazadovoljstvo je sve izraženije! Neznam zašto bonbon misli da može živjeti od stare slave i pohvala!?
Kada konkurencija spava onda godinu dana nije puno vremena..ali kad konkurencija grize onda je i mjesec dana puno za izgubiti korak.. Koliko vidim puno bonbon zagovornika je uzelo i tomato.. Čak i ja kojem su svi na bonbonu.. Mjesečno imam 30-40min prema drugim mrežama, ali isplati se tomato zbog kvalitetnijeg interneta i smsa..ajd eto i 30-40 min ću potrošit od 1000.
Postavljam si pitanje dal je bonbonu stalo da ostanem korisnik?
Konkurencija stvarno dosta radi, pogotovo Tomato s brutalnom tarifom, kod BonBona da kupis sve najjace pakete 60+60+60=180, jedina prednost je kaj nema uspostave poziva, al opet sumnjam da bi napravio 100kn uspostave poziva.
http://isvijet.com.hr -> Najnovije vijesti i tutorijali za Apple uređaje !
U pol Osijeka se ne radi o slabom 3G! Radi se o tome da imam pun signal i onda nema signala.. A na 2G bi prebacio samo što mi onda interferira s TV signalom..a i internet je spor, nemogu istovremeno na net i pričat,..Džaba kupio smartfon. Po tome je nokia 3310 idealna za bonbon mrežu.. Jel vidite o čemu mi pričamo???? O tome smo pričali prije 10 godina, ali danas?
Bitno da reklame vrte 4G! Nema veze jer se mi furamo na 2G! Kada ne šljaka push, ne šljaka 3G - onda je to 2G...a i on kokad ne šljaka bezprijekorno, kaj ne!? (čitaj: tko-me-zvao)
Zadnji uredio mlesic : 01-04-2012 u 00:47
daj ti mewni Mlesicu reci koje je pitanje u ovom tvojem postu? mozda je kasno pa ga ne poznam a mozda ga i nema....
ja prelazim sa bombona na brutalku jer nisu zaokruzili cjelinu poziva i mb u paketu a uspostava poziva mi je nebitna jer sa brutalkom dobijem 1gigu u bjesecno u paketu plus 1000min. u svim mrezama sms mi nije bitan...ako se bombon ne probudi propast ce ko Grcka konkurencija ce ih popapat preko noci cekam jos tjedan a onda ode na brutalku ako se sta ne promjeni slicno na bombonu kao sta je na tomatu!!!
mlesicu, jesi ikada probao drugi mob? Već sam te možda i pitao ovo, ali ne sjećam se odgovoraMislim da sam već objasnio zašto sam ti predložio to.
Kakvo pitanje!? Nisam postavljao pitanje nego davao odgovor!
Nisam probao, ima prijatelj Sensation ali zbog posla i sl. nemamo se vremena zafrkavati sad sa testiranjima i zamjenama - a sve zbog gluposti da čovjeku uzimam mobitel...Čekam da mogu krajem ovoga mjeseca dekodorati svoj mobitel pa ću u njemu testirati tomato karticu i internet. Probat ću baš za vrijeme tetheringa i downloada većeg fajla i pričati...kao i na bonbonu, pa da vidimo kako šljaka. Inače, nije mi se u zadnje vrijeme javljalo ono da nečujem sugovornika...ali internet je zato hirovit (u šahu potezi kasne, moram neku stranicu drugu otvorit da pokrenem promet nekakav da bi osvježio i šah...)
SMS notification sa gmaila i dalje ne radi!
Meni i dalje nece da posalje Verification code (provjera da li sam ja vlasnik tog mobilnog broja) za primanje sms-remaindera sa google kalendara!
To sam vec pisao prije par mjeseci (oko 12.2011) i nista se nije promjenilo od tada.
Nije problem do gmaila jer mi to bez problema radi na tomatu.
Jos jedan udarac od strane konkurencije:
10,00 kn 100 MB (na ovaj paket mislim)
25,00 kn 250 MB (ovo je jednako kao i kod bonbona samo manja svota)
Kad sam prije par dana koristio facebook zero, skinuo mi je 21 lipu s racuna, sto nije puno, ali je vise od 0, koliko bi facebook zero trebao kostati...
To je česti problem kada ti 0.face nije homepage i browser krene loadirati nešto svoje prije nego mu potvrdiš da želiš na face. Provjeri postavke browsera, poigraj se s tim malo jer 0.face mora biti besplatan.
Bookmarks