Zadnji uredio xlr : 05-06-2012 u 16:00 Razlog: dodatak da ne bude zabune
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Kod mene t-mobile radi odlicno, nikada niti najmanji problem.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Meni se to često događa, jednom čak i kada sam završio razgovor, ugasio data - ali se opet javio problem...par sec bude MUTE.![]()
svi kude ovaj bonbon i kao konkurencija ima vise ----blablabla
meni bonbon i ovi paketi odlicna stvar
sto ce mi 1000sms kad uspijem samo 50tak poslati kroz cijeli mjesec
mene zanimaju razgovori i data promet
samo nek poduplaju pakete a cijena nek ostane ista i ja skroz zadovoljan
jos sa ovom opcijom nadoplate 80kn ili 160kn -dva paketa za pola cijene-kud ces bolje
cekam samo jos ovu novu ponudu da vidim sto je s time
inace meni bonbn odlican
sve pohvale bonbonu
a gregora jos malo pa na razanj-zna se gdje mu je mjesto
Sent from my Nokia 6310i using Tapatalk
Je li netko ikada dobio pozitivan odgovor kad se žalio ili kad je nešto krivo napravio kao ja pa ih zamolio da mu se ipak odobri popust i sl.
ne kužim zašto ne koristiš gumb Edit, i ponavljaš post ponovo i ponovo...
Nego, još kada je krenulo to sa popustima, jedno desetak ljudi je dobilo npr 15 kn natrag (što je razlika u paketima kada su akivirali), ili ako bi im se aktivirala 2 paketa (automatski, nakon mjesec dana), mali i srednji, a popust je želio na srednjem paketu, a ostvaren je bio na malom paketu. Naravno, razlika u kunama je vraćena i na računu je imao onoliko koliko je planirao da bude.
No, sada kada su svi već upoznati sa ovim popustima, očito je da ti ne žele vratiti 15 kn (ili koliko su već trebali). Zar je bilo teško otvoriti njihovu stranicu i pronači informacije?
Nego, izvoli https://www.bonbon.hr/usluge/paketi-u-pola-cijene (2 klika su bila potrebna na stranici).
One day, sky went blue...
Nisam ni u jednom trenutku tvrdio da nisam sam kriv, ali da se nešto ne bi moglo ispraviti ako se lijepo zamoli, u to mi je teško vjerovati. Po nekakvim američkim "istraživanjima" jedan zadovoljan korisnik "dovuče" još tri klijenta, a nezadovoljni odbije deset.
Gle, Inovator je kratko i jasno odgovorio na ovo. Ako su oni krivi, ok, srede oni to. Ali ako nakon ne znam kolko vremena od kad su popusti aktivni, i lijepo piše na njihovoj (novoj) stranici sve, onda si sam kriv što nisi čitao. Nebuš umro zbog tih 15 kn, 30 kn, nebitno.
I mislim da u sustavu nije moguće da ti stave paket pod popust ako je on već aktiviran. I ako ti vrate tih nešto kuna na račun, opet ti ostaju 2 aktivacije sa popustom, što opet nije realno.
Gle, imaš paket, i iduča 2 koja aktiviraš imaš popust. I dođe ti na isto, nebitno jel ti aktiviraš paket sad ili za mjesec dana, popust je popust.
Svaki slijedeći post koji pišeš se ponavljaš. Ak imaš nekaj konkretno za reći reci, za ovo si dobio odgovor. Više puta.
One day, sky went blue...
Ni policajac ne oprosti kada prebrzo voziš jer lijepo ti piše 50, a ti peglaš 70. Neće ti ni inspektor oprostiti ako ne uzmeš račun u trgovini koliko god da ga lijepo zamoliš.. Meni vip nije "opraštao" svoju pogrešku, ne vidim zašto bi bonbon opraštao tuđu. Točnije vip mi je vratio novce, i sljedeći mjesec se ponovili i onda su me odjebali. Tako da, nemaš što kukati, popušio si i sljedeći puta ćeš pametnije.
Da si ih na fejsu pitao bilo sta u vezi popusta na pakete napisali bi ti da pricekas poruku da si dobio popust. I sad jos kazes "ne kazem da nisam kriv, ali" pa opleti po njima, jer ti nije po volji.
I meni je na Tele2 nedavno u roamingu "nestalo" 30ak kn. Imao sam jedan dolazni poziv koji sam odbio, pa sam mislio da mi je uredno zbog toga skinulo kao da sam se javio. Nazovem SZK kad sam se vratio i kazu mi da nije naplacen poziv nego data promet. Pogledam na mob, kad vidi stvarno, 5 puta mi se mob spojio na net i svaki put 5kb (iako je blokiran izlaz na net u roamingu). Moja je pogreska bila i ajmo dalje. Jos uvjek mi je krivo sto sam zbog 25kB platio 30kn, ali ne mogu njih kriviti.
Tako da iduci put pazi, bez obzira na kojoj mrezi bio, pricitaj uvjete prije nego nesto aktiviras. I ne znam sto su sad oni toliko losi i sve samo jer ti nisu izasli u susret. LP
Ako prebrzo vozim onda sam opasnost za sve na cesti, ako ne uzmem račun u dućanu ostavljam mogućnost trgovcu za poreznu prijevaru. ne vidim kakve to ima sličnosti sa popustom na paket.
Još mi nije jasno zašto mi ne bi izašli u susret. Da su mi barem napisali da iz tehničkih razloga to nije moguće odraditi i sl. Ovako mi je teško prihvatiti samo "ne može". To ostavlja loš dojam. Za mene je to gotovo, nemam namjeru više pisati o tome, ali mi nije jasno kako su svi drugi tako lako prihvatili takvo odbijanje samo zato jer je to propisana procedura.
jao jao, kukaš u 3 teme bezveze.. dajem ti još kratko i predviđam sprdačinu na tvoj račun..
- Opera user
--- COD2 expert
Da poruka stigne u roku odmah, ne bi bilo tih problema... Bonbon je kriv što su dopustili da postoji takva rupa (koja im slučajno ide na korist) a korisnik je kriv što je IPAK poslao poruku sadržaja "DA" kada su ga pitali "jel si siguran da želiš aktivirati paket po cijeni 90kn?"...Možda su eto trebali još napomenuti da je to cijena bez popusta... Ipak sve treba jasno i glasno istaknuti! Možda još dodatnu poruku uvesti: "Jesi li siguran da ne želiš čekati poruku da ti je popust aktiviran?"
Obično ovakve stvari kod operatera budu instantne, tj. ne treba čekati poruku do 24 sata...pa vjerovatno nikome ne pada na pamet da trebaju proći čak i sati da bi popust bio aktiviran...
Evo očit primjer kako jedan nezadovoljan korisnik može proširiti svoje nezadovoljstvo kroz nekoliko tema...U svakom slučaju to je loša reklama. A malo nježnijim pristupom ovaj korisnik bi hvalio kak je bonbon super i kako su mu vratili novac, savjetovao prijateljima da je sve super u bonbonu...Možda da svakom korisniku jednom to oproste, tj. prvi puta - pa ne bi odmah odbijali nove korisnike...kad jednom naučiš da treba čekati poruku - onda ćeš je čekati, ali ako neznaš...
Evo ja sam upravo danas preporučio bonbon - da za 50kn se dobije 400min prema svima (bez uspostave i sekunda je), 1600 min prema bonbonu. Ili za 60 kn 800 prema svima i 1200 prema bonbonu...a postoje i manji paketi... Samo što loše zvuči kad naglasim eksplicitno da nakon nadoplate 80 kn treba čekati poruku prije aktivacije jer da ne ukradu novac... Takva sitnica ne bi trebala praviti problem (a pravi).
Zadnji uredio mlesic : 22-06-2012 u 16:42
Ne bih rekao da im skroz ide na korist, odnosno bar nije sve ovak crno-bijelo kako si ti predstavio...
Zamisli ovu situaciju: potrisio si pakete male poruke i srednji internet, a imas jos 50 min velikih razgovora. I imas jos 2 kn na racunu. I sad kupis bon od 80 kn. I da se popust aktivira isti cas, mogao bi ili kupiti srednji internet i male poruke (i tu ustediti 5 kn), a onda da za tjedan dana kad potrosis velike razgovore kupis taj paket po punoj cijeni (60 kn umjesto 30) ili bi mogao kupiti samo srednji internet, a onda cekat da potrosis velike razgovore i tih tjedan dana slat SMS poruke izvan paketa. A ovako mozes lijepo odmah (prije popusta) aktivirati male poruke, cime izgubis samo 5 kn, a onda kad dodje popust kupis srednji internet i za tjedan dana kad potrosis velike razgovore kupis njih i ustedis 30 kn.
@fico45 - t ako je, piše koliko ćeš platiti i ti onda na to sve kažeš "DA"...zato je korisnik kriv što je mislio da je to neka greška i da će oni to tamo onda obračunat kad budu skidali... Kad netko prvi puta to radi onda nije u sve siguran a pretpostavka je majka zaj***
U vezi pusha i 3G interneta - stavio sam testove prije i poslije poštelavanja pusha- rekao bih da je očito poboljšanje...još da vidim u praksi kako izgleda...ali obećavajuće je!
Da, to su kombinacije kad netko već zna što radi - ali kad neznaš što radiš nego kud si novi na mreži kud baš ne čitaš sve onda te to košta...nije baš "foolproof". Možda su mogli malo progledat kroz prste novim korisnicima koji prvi puta aktiviravaju pakete...imaju ipak u sustavu sve podatke! Ali ako se to ponovi - onda si sam sebi kriv!
Inače, ja sam mislio početkom mjeseca (tako uvijek nadoplaćujem) nadoplatiti bon, kupiti najveće razgovore i internet i tu iskoristiti popust...a onda nekad sredinom mjeseca kupiti male poruke...znači da ima dosta razmaka kad bude automatski aktiviralo...da ne reaktivira automatski male poruke u pola cijene... Dosada sam uvijek morao deaktiviravati pa ponovno aktivirati ručno (da se ne aktivira u pol cijene ono što ne želim).
Ajd sad ti to objasni nekome tko ima mobitel na rasklapanje (clam-shell) samo zato da mu se lakše javiti i poklopiti slušalicu. Što jednostavnije! A jednostavno je da uplatiš bon i popust je odmah tu...al štaćeš, ne može valjda sve biti ni jednostavno!
@bonbon - pohvale za brzinu na 3G - zalijepio sam test i vidim poboljšanje!![]()
Igrao sam i šah partiju dvije i nije mi reconect javljalo (sat vremena prije sam isto igrao i javilo mi je reconect kao uvijek ali to je bilo prije nego sam zvao službu radi poštelavanja pusha)
A meni je bas fer s njihove strane sto nisu napisali zbog tehnickih mogucnosti, jer bi to bilo zavlacenje. Nego su ti lijepo rekli da ne moze. Propust nije s njihove strane, nego s tvoje. Da je s njihove strane, ne sumnjam da bi ti u roku odmah vratili novce. Ovako operateri dodju na los glas i u novine jer netko nije procitao uvjete koristenja.
Jedan dan sam na Tele2 FB stranici pokusavao objasniti jednom liku da je propust s njegove strane, ali ne, njemu nije odgovarao odgovor i krenuo je verbalnim uvredama i slicno, pod prijetnjom da ce sve to ici u novine i blabla, jer on nije procitao uvjete koristenja s kojima se slozio, i jer je napravio racun od 500kn.
Ne kazem da nema pogresaka od strane operatera, daleko od toga, naravno da ima. Kad god su pogrijesili u mom slucaju dobio sam ispriku s njihove strane i povrat novca.
Ono što neki ovdje ne shvaćaju, a to ni u samom Bonbonu nikako da shvate je upravo način komunikacije sa nezadovoljnim korisnikom. Taj nazovi "prijateljski" način komunikacije u ovom slučaju djeluje vrlo grubo, čak na granici primitivizma. Nema niti jedne riječi kojom bi se korisniku ljubazno objasnilo da je on pogriješio i da nije moguće, a ne da jednostavno ne želimo, ostvariti popust.
Nije poanta cijele priče jesu li ili nisu trebali vratiti novac, odnosno odobriti ili ne popust, poanta je u tome na koji način su to odbili učiniti.
Vjerujem da jazzo ne bi ni riječ napisao ovdje na je dobio kao odgovor nešto ovako:
Poštovani,
žao nam je što niste uspjeli ostvariti popust, ali u pravilima korištenja izričito piše da treba pričekati poruku da je popust odobren. Zbgo tehničkih ograničenja nismo u mogućnosti naknadno aktivirati popust. Isti možete ostvariti prilikom slijedeće nadoplate. Nadamo se da ovaj mali nesporazum neće utjecati na vaše zadovoljstvo korištenja naših usluga.
Hvala na razumijevanju.....
Rezulat je na kraju isti, ali dojam koji ostaje kod korisnika je drastično različit.
Zadnji uredio Sljaka : 23-06-2012 u 19:20 Razlog: tipfeleri
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Izvrsno si ovo napisao!
Ima jedna trgovkinja u konzumu koja mi se na ti obraća kada dođem narezat salame ili na kasu - ne zna me, u taj konzum idem rijetko i ja dođem a ona me pita "Šta ćeš? Oćeš još nešto?" - uopće ne izgledam mladoliko, iako ona jeste starija ali jako ružno to zvuči..imam dojam kao da je stalno nadrkana i da joj se ništa ne da i da je živciram, i šta sad ja hoću...totalno neljubazno!
Upravo zato postoji način obraćanja u formalnim situacijama, s nepoznatim ljudima, kupoprodajni odnosi i sl. Cilj je izbjeći upravo ovakve (krive) dojmove...
Možda bonbon nezna ali obraćanje na "ti" se ne podrazumijeva, to je potrebno zaslužiti: dugogodišnjim prijateljstvom, rodbina... Pričala mi je baka da su roditeljima morali govoriti Vi iz poštovanja...nema obraćanja na ti, imenom i sl. jer se dobije šamarčina. U Nigeriji npr. ne spominju imena roditelja, nego gospodin Marković i gospođa Marković...Kad sam ja rekao kako mi se zovu roditelji to je izazvalo šok i nevjericu - kao da sam opsovao sve moguće ili oskvrnuo nešto najsvetije...meni bilo smiješno!
Ali od operatera kod kojeg plaćam uslugu očekujem profesionalnost i poštovanje, također isto očekujem i od trgovaca - obraćanje na ti ne dolazi u obzir (jer je to nepoštovanje koliko god bilo "brija") pogotovo kad nastane problem koji treba riješiti...
Pošto smo već pričali o tome bonbon je dobio informaciju da to nekima smeta a nekima paše...a pošto ima bitnijih stvari, nećemo se ovim zamarati (bar ja)...iako eto problem "ti-brije" iskrsne svako malo...Očito bonbon (iz čudnog razloga) želi nastaviti s "T-brijom"
Nikada nisam čuo da se netko buni zbog obraćanja s "Vi"...tako da neznam zašto im treba određeni postotak ljudi kojima nešto smeta? Čemu to uvoditi? Nepotrebno je...
Bookmarks