@xlr
Ne bih rekao da je do google-a jer kad sam preusmjerio remindere na tomato broj onda mi radi!![]()
@xlr
Ne bih rekao da je do google-a jer kad sam preusmjerio remindere na tomato broj onda mi radi!![]()
E to nisi spomenuo prijeNije mi ni palo na pamet probati drugi broj jer je to ipak samo sms.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Meni isto sa gugla prije par tjedana nije htio poslati sms verify kod, pa sam stavio aplikaciju na mob...tako da kokad je nepouzdano...
Zadnjih tjedan dva se i mi bavimo time, provjeravamo, testiramo... Nadam se da ću brzo imat konkretniji odgovor.
@bonbon
Izgleda da vam ne radi STANJE na 0977 za internet sim karticu, makar meni ne radi!
Ukljucen mi je dnevni paket ali stanje prikazuje:
Nemas aktiviran paket razgovora.
Nemas aktiviran SMS paket.
Nemas aktiviran internet paket.
thanks, provjerit ćemo!
Tako je, Fićo. Imali smo problema s sms-om STANJE ali za voice sim kartice.
MB na 0977 pokazuje stanje podatkovnog prometa.
Od uzbuđenja kako opet ne radi, previdio sam riječ "internet" koju je napisao Lex. Sorry.
@bonbon
A sto ste nocas napravili, nije mi se automatski aktivirao novi internet paket na internet sim kartici!
A da stvar bude jos bolja sad kad saljem hocu na 0977 javlja mi da nema opcija za aktivaciju!?
imam pitanje, dogodi mi se jednom tjedno da ili nemogu primiti poziv ili nemogu uspostaviti poziv, a upaljeni su mobiteli i provjereno funkcioniraju, probao sam sa drugim uređajima i sve isto, nadalje isto to se desi sa sms porukama da pošaljem i druga osoba ne primi neko vrijeme, a u ZGu smo gdje je puni signal i mobiteli provjereno rade... jel bi trebao onda svaki puta zvati službu za korisnike da mi to "provjere"?
Da, dešava se to da se ne može uspostaviti poziv - stigne i poruka tko-me-zvao (uglavnom)...već smo pričali o tome prije par tjedana, prigovore slali, bonbon slao upite u tehničku službu koja je onda nešto ispitivala i odogovor je: Eto to je tako i ništa se ne može. Trenutno nije u planu poboljšavanje mreže na tom području...
Samo što je očito problem raširen po Hrvatskoj - nekada se javlja češće nekada rjeđe...moja pretpostavka je da daju prednost T-mobile korisnicima u slučaju opterećenosti (nagađanje).
@10aLEX, pošalji mail na bonbon@bonbon.com.hr s brojem da ti ekipa to aktivira i provjeri da li je naplata bila ok. Slobodno napiši da si Lex s Cafe Mobila i da sam te ja uputio da se javiš![]()
@Vedranvex i mlesic, ovaj problem što Vedran spominje je moguć iz više razloga. Recimo ako si na 2g signalu i ako sufraš, u tom trenu ne možeš primiti poziv. Uspješnost poziva nije nikada 100% ali bi morala biti gotovo 100%. Dakle, ako ti se od 100 poziva, njih 10 ne uspostavi ili nešto ne valja znači da bi se trebao javiti korisničkoj podršci. Najbolje bi bilo da te netko od agenata nazove pa da se napiše zahtjev za provjerom signala na tom području i slično. Nekad se ti problemi mogu otkloniti i zamjenskom sim karticom. Potrebno je više detalja da se provjeri to pa mi možeš poslati broj na PM na koji te netko može nazvati.
Što se tiče sms-a tu je stvar malo drugačija. SMS ide od tvog mobitela do centra pa se čeka isporuka na drugi mobitel. Tu može isto biti više faktora ili "krivaca" (pošiljatelj, primatelj, mreža). U zadnjih nekoliko dana bilo je problema s sms porukama za aktivaciju paketa ali nije bilo nikakvih prijava da pozivi ili sms-ovi u prometu među korisnicima "štekaju" negdje...
Općenito, kad je neki takav problem, najbolje je javiti broj, opisati detaljno problem i onda bonbon detektivi kreću u istragu![]()
Hrvoje
Ja sam to prijavljivao, i služba je provjeravala signal, sve je ok. Uglavnom dešava se to u više mjesta u Hrvatskoj - povremeno. Nekada se desi da tek od 3. put poziv prođe. Recimo jučer sam dobio poruku tko me zvao (bratov broj), jedan puta je pokušao, a dobio me od druge...Ne radi se o EDGE signalu nego se radi o tome da centrala (ili tko je već krivac) odbije uspostaviti poziv a pozivatelj dobije poruku tko-me-zvao...gdje piše 1, 2 ili čak 3 "propuštena" poziva.
Bonbon detektivi nisu ništa utvrdili iako se problem javlja svima koje znam a da su na bonbonu...2G, 3G, grad, selo, smartfon, dummy fon - nema veze! Usporedio bih to s onim za novu godinu kad je mreža preopterećana pa izbacuje poziv!
Ukratko, pomirio sam se s time...
Da i meni se s vremena na vijeme zna dogoditi da dobijem poruku o propuštenom pozivu. Isto tako mi se znalo dogadjati da mi se poziv jednostavno prekine, nekad nakon 30sec, nekad nakon 10min, a nekad ni nakon 15min ništa. 2 mobitela sa istim brojm koristio duže vrijeme i ista stvar se dogadja.
Valjda si htio napisati "zvana osoba" a ne pozivatelj? (crveno označeno)
(boldano)
I meni se dogodilo nekoliko puta, ali nisam tome pridavao važnost jer sam prčkao po mobitelu, flashao kojekakve romove i mislio da je do samog roma na uređaju. A i nije to u tolikoj mjeri da b postalo zabrinjavajuće. (iako ako vas netko poslovno treba i javi mu da ste isključili mobitel - taj će imati dojam o vama da ste neozbiljna osoba)
Uglavnom mob upaljen na stolu kraj mene, i dođe mi poruka da imam propušten poziv.
Zadnji uredio 84737 : 12-02-2012 u 17:56
Every man is a genius until he opens his mouth.
Da, htio sam reći pozivana osoba dobije poruku...a pozivatelj dobije puknutu vezu ako se ne varam, nekada kaže da je korisnik nedostupan ili ugasio mobitel...
Kako god, uzeo sam da je to cijena jeftinog pričanja...kao i push koji još uvijek tu i tamo (ne)radi.
Kome su takve "sitnice" bitne, uzeti će još jedan mobitel s operaterom koji šljaka bez problema...
A od bonbona bi bilo lijepo da korisnicima koji dobiju takvu poruku tko-me-zvao bez razloga daju svaki puta po kunu-dvije (po poruci)...kao neki vid kompenzacije. Ili naravno da riješe taj problem (koji negiraju ili ne smatraju velikim problemom).
A push je priča za sebe - tu tek bi zbilja trebali dobiti kompenzaciju ili informaciju jel to radi ili ne radi!? Kod operatera koji brije na internet, smartfone i sl. push bi trebao raditi - jel bez toga štekaju sve internet aplikacije (skype, viber,im, gmail,...). Bez pusha smartfon više nije "smart" a pošto štekaju eto i uspostave poziva jedva je i "fon"... Možda se zato ne naplaćuje uspostava poziva![]()
Uglavnom, još jednom da ponovim: izgleda da to trebamo uzeti kao normalno i biti sretni što pričamo jeftino!Tko želi ovce i novce ima druge operatere...
I ja prijavljujem gore navedene probleme s neuspostavljanjem poziva. Većinom mi se dešava kad je mobitel ugašen. Poruka tko je zvao uopće ne stiže ili kasni. To znam jer mi kažu ljudi da su me zvala a ja nemam nikakve evidencije o tome. Još gore je kad je mobitel upaljen, a poziv se uopće ne registrira, pozivatelj samo dobije obavijest da je korisnik nedostupan.
Naravno da takva situacija nije prihvatljiva, ni u bilokojem postotku. Sad primam i važne pozive vezano uz posao, a i prebacio sam dosta ljudi u bonbon - dobro da oni ne skuže to jer bi me bilo sramota. Baš budem više obratio pažnju na takve situacije.
kako misliš "ništa mi ne kažu" ?
Sim kartica se može dobiti poštom, javiš se korisničkoj podršci. A pošto vidim da si iz zg, možeš navratiti kod nas do centra ako želiš pa ti je uručimo u ruke.
Slijede pohvale bonbonu:
- Pohvala za akciju 1000sms poruka do 2020. novim korisnicima (malo promjene), a onima koji žele i minute - mogu to "kupiti" za 40kn/mj bez uspostave - što je također odlično! Nije džaba, ali opet je odlično! Bitno da postoji takva opcija makar i uz naplatu.
- Velika pohvala za Prebacivanje novaca s jednog računa na drugi!!!
- Pohvala za ponudu mobitela, galaxy i se live - ok mobiteli za sasvim ok cijenu!
A sada i kritika-dvije, možda više prijedlog nego kritika:
Kao što ste dali 1000 bonbon minuta za 40 kn, možda da ste tako ponudili 1000 bonbon sms poruka za 40 kn - pa ako nekome paše više sms a postojeći je korisnik da može sms-ati. Osobno ne sms-am, ali čini mi se kao da su postojeći korisnici "kažnjeni" što ne mogu aktivirati 1000bonbon sms poruka za 40kn... Ok je to kao promocija za nove, treba privlačiti nove korisnike i zato oni tu opciju dobiju besplatno...kao što sam ja ušao u promociju 1000bonbon min besplatno... Samo što sada novi korisnik može dobiti bespla 1000sms i za 40kn kupiti 1000min i ima oboje, a ja koji sam već mjesecima i mjesecima korisnik mogu imati samo minute (ništa od sms-a, čak ni ako želim platiti to 40kn). Ali ništa strašno pošto su minute bitnije od sms-a, bitno da makar njih mogu svi korisnici kupiti ako već nisu ušli u promociju...
Druga kritika/prijedlog, ne vidim nikakve internet promjene...možda 1000 bonbon gigabajta za 40kn!?Nekakva promjena u vidu povećanja paketa je svakako dobro došla!
Bookmarks