nemam inace naviku kritizirati nesto sta ni ne koristim al sta nije malo sramota da vam nestane mobitela u ponudi? recimo dodjem tamo ocu broj i bilo kakav mob a vi nemate sta ponudit?
paaa..ne znam da je baš sramota. ja osobno ne smatram to sramotom. Postoji mnogo operatera u svijetu koji su "SIM only", preživjet ćemo dan, dva dok se ne lansira nova ponuda.![]()
Hrvoje
Ne, ovih dana samo![]()
Osim HTC explorera pretpostavljam da će doći u ponudu i nešto ozbiljnije, tipa SE xperia mini (koja je tu negdje cijenom, možda i jeftinija a daleko bolja)
Sasvim mi je OK da imate u ponudi ove male mobitele, zgodni su i uvijek se nađe kupac za njih...ali traže se i malo jači modeli, sa boljom kamerom, jačim procesorom...nemorate uvijek tražiti najslabiji mogući model na tržištu pa njega staviti u ponudu! Ali neću još prigovarati, možda na kraju i stigne još pokoji "pošteniji" mobitel...![]()
Da li će biti uopće još koji mob u ponudi? Čim dodje nešto malo veće, bolje, a da nije iPhone uzimam![]()
Sad ovih dana ne. Nemamo još datum kad će doći sljedeći.
Ništa, zasada bonbon ostaje i dalje samo SIM ONLY...uz HTC explorer ste mogli staviti komotno i mikrovalnu pećnicu u ponudu - i u nju se može staviti SIM kartica!Samo što ako ide SIM kartica unutra to neznači da ćemo imati i dobre slike, brz procesor koji pokreće razno razne igre, dosta prostora za te igre i aplikacije, naravno onda treba i RAM-a za multitasking... Ovaj explorer je minimum minimuma, čak se usudim reći i lošiji nego x10 mini...
Dakle, moja vam kritika ide na politiku izbora mobitela! Jer je uglavnom uvijek neki najjeftiniji...(ne koristim riješ loš, jer to nije loše - ali je svakako preslabo po karakteristikama). Takva ponuda smartfona može zadovoljiti jedino manje zahtjevne korisnike.
Trenutno i sam koristim taj najjeftiniji smartfon x10mini - i stvarno osjetim koliko ima slab procesor, kako nema ništa puno multitaskinga, android je 2.1 zastario, dosta aplikacija nije podržano, a ako i jeste podržano onda moraju biti manje zahtjevne i sl. Odličan je to mobitel, ali vrijeme ga polako gazi...
Bilo bi dobro da ponudite nešto i zahtjevnijim korisnicima (čitaj: oni koji imaju para)!
Možda da napravite na svojoj web stranici nekakav web upitnik gdje ljudi biraju mobitel koji bi voljeli da dođe u ponudu, ili nešto kao predbilježba - pa ukoliko bude dovoljan broj za povoljnu cijenu da tek onda naručite određenu količinu! Nešto kao ono masovna kupnja preko weba, određena cijena je za određeni broj korisnika - što više korisnika, to niža cijena! Iskoristite fejs, forume, vašu web stranicu za interaktivnu komunikaciju s korisnicima i kreiranje ponude (ili bar dijela ponude). Tako nećemo morati govoriti okolo po fejsu i forumu kako bi ja ovaj mobitel, a komšija onaj...nego lijepo glasaš imenom i prezimenom za neki mobitel i nadaš se da će biti dovoljno zainteresiranih...
mlesic, ajde jedno pitanje...recimo da bonbon u ponudu uvede, bubnut ću, SE ARC.
Po kojoj cijeni bi ti taj mobitel smatrao odličnom ponudom i na kojoj cijeni bi govorio da je ipak preskup?![]()
To znaci da necete vise vracati npr. iPhone ili druge mobitele u ponudu?
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Tako je. Nije u planu.
Smatrao bih ga odličnom ponudom za 2000kn,realnija ponuda bi bila 2500-3000 kn... sada ima i arc S. Gledam na to tako da za 1000kn više nego za exploerer dobijem vrhunski mobitel. Znači između najboljeg i najlošijeg je razlika 1000-1500kn
Ali teško da ovaj mobitel može biti ponuđen po jako niskoj cijeni, i x10 mini je po izlasku bio nekih 2500kn ak se ne varam, arc je 4000kn... nego već sam ranije spominjao xperiu mini - koja ima nisku cijenu a odlična je po karakteristikama. Nešto kao x10 mini što je bio za svoje vrijeme. Takvi mobiteli srednje klase koji već u startu imaju nižu cijenu mogu biti povoljno ponuđeni od operatera - kao što je kod vas bio slučaj s x10 mini - 1100kn je ludilo od cijene, odličan mob za malo novaca. Sada je xperia mini 1 395 kn u tele2 - nemam šta prigovoriti ovome mobitelu a ni cijeni (a 95 kn više nego explorer kod vas).
Ne govorim sada da trebate staviti odmah top modele u ponudu kao arc S, galaxy s2, htc sensation ili koji već dolaze a paprene su cijene...ima čitava lepeza mobitela od explorera do sensation-a.
Konkretno bih cijenu xperia mini do 1500kn smatrao ok. Ako dajete neke kune nazad na račun uz kupovinu moba cijena može biti i veća (jer dobijem nazad kune) - a bonbon dobije keš.
Kao što imate pakete za razgovore, sms, internet za razne korisnike tako možete imati i "tri veličine" mobitela: za male korisnike explorer, za srednje korisnike xperia mini, za velike korisnike arc (ili iphone 4s, galaxy...)
Što se tiče cijene, povoljnom smatram onu cijenu koja je bolja od konkurencije - nije bitno koliko, nek je 5 kuna niža cijena ali je niža!
Ovaj explorer je poskup za 1300kn po mome sudu, jer se za taj novac može naći bolji mobitel. Po karakteristikama bih mu dao cijenu oko 700kn - tu negdje kao x8 ili x10 mini, galaxy mini i tako te jeftine fore...
Zbilja mi je čudno da niste stavili xperiu mini ili mini pro - x10 mini ste pričali da vam je ko bonbon i tako to, a ovo je njegov sada nasljednik koji je još žešći bonbon...![]()
Jedna velika kritika, tj minus bonbon-a
Jučer ujutro nadoplatim račun sa bonom od 40kn (jer je na računu bilo cca 2kn) i dobijem poruku da imam 1000 free minuta unutar bonbon-a. i to je sve super... na računu mi stoji 42kn
I nakon toga, pošto je mob bio u BIH, poslane su 2 poruke iz roaminga + 1 poziv od 20sec. Danas provjerim stanje na mobitelu 14kn!![]()
![]()
A nije mi skinuto 30kn za srednji paket razgovora!
Ako minuta poziva košta cca 8kn, znači da 1 SMS košta 10kn.
Kaj je to moguće ili je greška u obračunu?
Pretpostavljao sam da je SMS iz roaminga skup, ali 10kn za 1 SMS je stvarno previše
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
SMS u roamingu u BiH košta 2,42 kn, odlazni poziv u Hrvatsku 6,99 kn/min, tako da je 30 kn previše za 2 poruke i 20 sekundi poziva. Jesi siguran da nisi primao kakve pozive, jer se u roamingu i primljeni pozivi naplaćuju.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Ico, javi se što prije korisničkoj podršci pa da se provjeri na što je lova otišla..
Kako smo krenuli u ovoj temi u netematskom smjeru, ajmo vratiti stvari na kolosjek. Pa u skladu s tim:
@Sljaka Jesi primjetio da ti je Bonbon ponovno uključio sekretaricu nakon isključenja iste?
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Meni je mislim stalno ugašena, nema paljenja. A kako stoje stvari s MMS-om, ako je data ugašen? Naravno da ga neću dobiti, ali dal dobijem kakvu obavijest ili stigne kad upalim data? Koliki je period valjanosti za MMS? Mislim da mi je tako bio ugašen data jednom i nisam ga na vrijeme upalio i nije stigao MMS...s bonbona na bonbon.
Kod tele2 je mislim bila neka obavijest da se može pogledati online MMS poruka ili tako nešto - ne sjećam se više... Jel postoji tako nešto?
Niti mi je sekretarica nakon prijenosa broja bila aktivna (siguran sam da je nisam deaktivirao jer nemam pojma kako se to radi), niti se u ovih pola godine uključivala. I bolje joj je da se ne pali.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Prije par dana na područiju Ivankova mi se desilo na Galaxy S plus da mi piše MMI Code invalid. Nakon toga nemogu niti jedan poziv uspostaviti, provjeriti stanje na računu, ništa. Upalim ugasim mob, proradi, ali samo za jedan poziv, nakon prvog poziva, opet ništa.
U Vinkovcima sam inaće i nako što sam se vratio, sve OK nikakvih problema...
Riješenje?
P.S. Da li je riješen Push?
Kruno, nisam još čuo za problem takve vrste koji si opisao. Jel se to samo tada dogodilo?
Push nažalost još nije popravljen!
Bookmarks