Koji model uređaja !?
Symorp S35-A100
Symorp GP43BL
ili neka druga !?
Zahvaljujuci ovom sajtu naucio sam kako instalirati garmin u mobtel nokiju n95,radi svesavrseno,nego sad me interesuje dali moze na isti nacin da ubacim u samostalni navigacioni sistem neko od softvera igo ili garmin nije mi vazno samo da radi ,naime dobio sam navigaciju symorp od sestre nema memorisku karticu ni program u njoj pa sam hteo da je osposobim.na njoj je windows ce core 5.0,ako ima neko raspolozan da mi pomogne kako da instaliram neki program u njoj.poz
Koji model uređaja !?
Symorp S35-A100
Symorp GP43BL
ili neka druga !?
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Symorp S35-A100
Žao mi je za navedenu navigaciju nemam nikakvih podataka !!!
Ima li šta na uređaju instalirano , ako već nemaš SD karticu !
Može li se bilo što pokrenuti !?
na memoriskoj kartici nema nista ,kad navigaciju prikacim na kabl nevidim je kao posebnu particiju ali preko windows mobile device centra mogu videti moju navigaciju postoje tri foldera jedan neimenovan na kome je mislim windows instaliran a druga dva su netvork i sd kartica u kojima nema nista,u ovom prvom folderu se nalaze datoteke kao cecing,click,gpsMC,hit,power low,schel,unloud...inace kad upalim navigacijupojavi se ona pocetna strana gde je konica navigacion,music photo,ebok,videosystem...ali kad stisnem navigacion ne reaguje...
Uključi prikaz skrivenih datoteka i isključi skrivanje ekstenzija za poznate datoteke. Taj folder koji nije imenovan je root folder i iz njega sve kreće. Otvori ga i uz ove uvjete koje sam ti napisao snimi stanje i javi ovdje. Hoćeš napravit Print Screen ili ćeš prepisati svejedno je, samo nemoj ništa izostaviti. Kad vidimo što sve točno ima tu onda ćemo razmisliti kako dalje.
Po mom mišljenju ako ga windowsi prepoznaju kroz windows mobile device centar ima nade da se to složi. Nije ni meni poznata navigacija, ali logika neka mora postojati pa ćemo zajedno nešto probati.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
@ batoboy
Uređaj jako sliči na GoClever , pokušaj s ovim Shellom pokrenuti ovaj mali programčić - Total Commander
Stavi sve na praznu SD Kartu ! Mora se automatski pokrenut neka vrsta "Explorera" ...
Ako proradi onda šaljem potrebne "Fajlove" za Navigaciju ...
https://docs.google.com/open?id=0B6G...zM2NDJhV0pCZzA
Raspakiraj i kopiraj na čistu SD karticu , nesmije biti veća od 2GB (format FAT ) ... Ubaci u uređaj i restartaj ...
Pokreni s onom originalnom ikonicom Navigation
Zadnji uredio walter66 : 12-11-2012 u 23:02
Imam isti problem.
Radi tootal commander.
Da li postoji nacin da se stavi garmin xt na ovaj uredjaj? Igram se vec par dana sa njim i bez uspeha.
hvala
Za početak ti je bolji izbor neka od navigacija kao iGO ili bilo koja varijanta, Mireo Black Edition i sl. Kod Garmina je problem u tome što je on baziran na Linuxu, pa se njegova instalacija ne može svesti na copy/paste.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Misliš na Symorp S35-A100 , dali radi onaj Total Commander kako sam ga ja poslao ili si nešto prerađivao ...
Sa Garminom nećeš na "zelenu granu" , program je užasan vuče Linux "korjene" - neće radit GPS , explorer u
pozadini , uglavnom trud je ne isplativ ...
Pokušaj staviti Mireo Ginius Truck viaGPS 3.1r10 Black Edition
Treba samo podesiti putanju Mapa i GPS port u Ordinale.exe .
Ne budeš se mogao snaći , javi se ponovo !
Radi i iGO Primo , koji je po meni bolji nego Mireo , po mogućnostima , izgledu i t d... (o tome kasnije) ...
onako kako si stavio radi total commander, nista nisam menjao.
Ovaj gps sam dobio, i na njemu je bio Primo.
Ja imam novi 2495 i na telefonu imam garmin xt, pa mi je bila zelja da i na ovo da stavim. Nasao sam razne garmine xt za windows ce ali nijedan nisam uspeo da stavim.
Bio Primo? A gdje je Primo sada? Obrisan ili?
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
prekopirao sam karticu na hd. Vidim da je cela instalacija gps na kartici, i da ikonica Navigation pokrece .exe
Samo zbog iskustva i mapa sto vec imam, sam mislio da stavim garmin. Ne znam koliko redovno ima update karti za iGo.
iGO Primo je dobra Navigacija , pogotovo za uređaje s WinCe .
Mape (karte) koje koristiš na Garmin nuvi uređaju odgovaraju i za GarminXT , ali nesmiju biti veće od 2GB .
AdriaRoute NT 4.10 i SCG NT 2.70 odgovaraju , jer su količinski u MB vrlo male u odnosu na cijelu
Europu koja je velika oko 2.8 GB ... Koristiš li Mape preko MapSource onda nemaš problema jer možeš
sam odrediti veličinu ...
Prije nego natjeraš GarminXT da radi na navedenom uređaju , razmisli ipak o nekoj Navigaciji , kao
što imaš "backup" za iGO Primo , ako Ti i proradi GarminXT uglavnom ćeš imati više problema nego
koristi , rezultati nikakvi ! Garmin je najbolji na njegovim uređajima , ovo drugo je samo igrarija
( zaje....a ) .
Hvala na odgovorima.
Porbam jos malo pa se javim sta sam uspeo. Garmin ima dobre karte, ali ovaj nov 2495 se bori sa vise stavljenih mapa, i nece da radi mapsource sa njim. Nego moram prvo da pravim file pa tek onda da ga ubacim u uredjaj. Ima life time update za evropu i to je valjda problem.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
skinuo sam ovaj Mireo Ginius Truck viaGPS 3.1r10 Black Edition kopirao na karticu i nista se nije desilo isto ko i pre
a za gospodina sljaka pitanje kako da zalepim ovde ove slike koje sam snimio trudim se ali ne vidim kakoo
Njprije nisi odgovorio dali radi ono što sam poslao na postu #7 (O tome sve ovisi , da bi se krenulo dalje) !?
Da bi radio Mireo Ginius Truck viaGPS 3.1r10 Black Edition onda se njegov Folder mora zvati mobilenavigator , a izvršni "fajl" mobilenavigator.exe
Ovako:
\SDMMC\MobileNavigator\MobileNavigator.exe
Ka d bi bilo tako jednostavno !? Onda ne bi trebalo foruma, nije dovoljno napisati , " kopirao sam na karticu i ništa se nije desilo " , što si kopirao i kako !? Rado bih pomogao , ali ja moram iz Tebe "izvlačit" i postavljat pitanja ...
PS: Nadam se da gospodin Sljaka , ima više "živaca" od mene ...![]()
pa evo ovako posto sam amater u ovome a pokusavam nesto nauciti imaj strpljenja samnom molim te ono iz posta 7 sam pokusao ali se nista nije dogodilo elem mozda i nisam uradio kako treba,sa interneta sam skinuo onaj tc i instalirao ga na karticu jer pri samom skidanju sa interneta me pita gde da ga smestim pa sam ga smestio u praznu karticu kao sto si napisao,ili je to trebalo drgacije da se uradi?pa sam posle pokusao sa ovim programom mireo,skinuo sam program otvorio folder i ono u njemu iskopirao na mojoj sd kartici eto to sam uradio ali dalje nisam znao uz svu dobru volju, i hteo bi da napomenem sve ovo pokusavam ne zato sto necu da nekom platim da mi odradi i gotovo to je najlakse i nije problem nego jednostavno onaj osecaj kad nesto sam uspes da odradis....normalno uz pomoc ovog foruma i dobrih i strpljivih.neznam zasto nema za navigacije onako lepo objasnjeno korak po korak kao za garmin xt koji se ubacuje na nokiju n95,citajuci polako sam sam uspeo da stavim na nokiju navigaciju i radi super
Najvjerojatnije nisi nešto napravio kako treba , onaj fajl koji sam poslao "zapakiran" je u raru i njega treba najprije raspakirati na PC-u zatim kopirati na karticu , mora biti u Folderu MobileNavigator ... Kolega Martin2000 koji je imao isti problem kaže da to radi , što bi značilo da će radit bilo koji drugi program ili Navigacija . To sam poslao da bih ustanovio na koji se način pokreće Tvoja navigacija ... To što želiš sam napraviti i ako uspiješ u tome je pohvalno , i ja sam takav ...
Objašnjavanje korak po korak nije moguće, svaki je uređaj drugačiji , ako uređaj nisi imao u rukama ili nisi na njemu radio , ja taj Symorp S35 nisam nikad niti vidio , ali već po iskustvu mogu odredit u čemu se radi , ali bez dovoljno podataka nemogu napraviti ništa ...
Nema toga uputstva "korak po korak" , a da bude univerzalan za sve vrste odnosno modele navigacija . Postupak instalacije karata (Mapa) najednostavniji je kod Garmina , svi njegovi uređaji koriste isti sistem postavljanja karata i kod njega nije problem .
Kod ovih drugih na bazi WinCE je druga priča , izgubiš li SD sa sistemom pokretanja Navi programa uređaj nije u "voznom" stanju ... Upišeš li nešto krivo na njegovoj memoriji on nezna gdje mu je šta . Isti je problem i kod "telefonske" navigacije u Androidu , Symbianu ili nekom drugom mobilnom OS_u ...
![]()
druze valter66 uspeo sam stavio sam u uredjaj kako si mi rekao. upravu prosli put sam pogresio sad mi se pritiskom na dugme navigacion otvorio novi prozon neka vrsta explorera e sad sta dalje nesmem sam nista da diram tu imam foldere- plugins,my document,netvork,program files, sdmmc temp,windows, control panel.jos nisam razumeo zasto si mi rekao da sd nesme biti veca od 2gb,ja nisam imao manju pa sam stavio na 4gb al ako je to vazno nabavicu od 2gb ,nadam se da cemo nesto uspeti jer je poslo sa mrtve tacke.hvala nadam se odgovoru
sad kad mi je krenulo nema vise pomoci sta je sa vama,uplasio sam sa da nije nestalo struje.....
Nije problem u tebi ni struji , nego te je "pogurala" neka druga tema , i nisi bio vidljiv . To je inače nedostatak svih foruma , netko otvori drugu temu i nestaneš s uvodne prve stranice ...
Znači ako stvar radi kako sam opisao , onda bi trebalo krenuti dalje i pokrenuti neku od boljih Navigacija . Ja bih za početak stavio Mireo Navigaciju koju ćeš skinuti s ovog Linka:
Mireo Ginius Truck viaGPS 3.1r10 Black Edition
Pošto je gore instalirano samo nekoliko karata ostatak možeš skinuti ovdje .
Da sad previše ne pišem i ne opisujem što napraviti , kad skineš ovo što sam napisao , na PP (privatne poruke) ću Ti poslati ime za Skype (Nick'Name) , i sve ću Ti tamo lijepo objasniti ... Mogu se i spojiti na Tvoj kompjuter preko TeamViewer i to odraditi direktno na navigaciji ...
Napiši mi imaš li Skype instaliran na kompjuteru !?
![]()
Bookmarks