Dobro, Vip si ne može dopustiti da bude jeftiniji od Tele2. To im je ispod časti...
bio u tele2 centru, prebacio se sa knock out 150 na revoluciju. aktivacija je bila sutradan ujutro, obavjesten sms-om. sad cu malo lakse gurat jos 3-4 mjeseca do kraja ugovoraSad bas citam u vip temi da postojecu korisnici ne mogu prebacit na "savrsenu" tarifu tako da svaka cast teladi sto nisu cigancili sa takvim stvarima
![]()
Dobro, Vip si ne može dopustiti da bude jeftiniji od Tele2. To im je ispod časti...
Al se vip nije potrudija da zadrži klijente koji su pod ugovorom,da mogu aktivirati savršenu tarifu. Meni još ostaje 5 mjeseca do isteka ugovora i misle da ću im ja plaćati penale i da ću opet ostati na njihovoj mreži da bih aktivirao savršenu tarifu "malo morgen" od ja na tele2 na revoluciju bez razmišljanja jeb.. ti vip oni uvjek sve u rukavicama rade.
Nije točno, Vip ima velike troškove i ne smije ići toliko nisko s dampinškim cijenama kao što radi Tele2. Kao da nisu mogli odmah parirati Tele2 i izjednačiti se u cijenama na svim razinama... Nisu to napravili, tvrtka je uvela novu mrežu, za one koji misle svojom glavom i traže najjeftinije moguće telefoniranje koje će zadovoljavati kakve-takve standarde. Ali takvi su u manjini jer su ljudi lijeni, ali i prilično glupavi jer moraš dobro promozgati ako se želiš snaći u hrpi svih mogućih tarifa.
E nije baš tako. VIP ima tomato te s njima konkurira u segmentu najjeftinijih mreža. VIP se reklamira kao pouzdana, kvalitetna mreža koja brine za svoje korisnike i kad ih nazoveš "sve će napravit da budeš zadovoljan" ono ulizivanje u pakšu ali ćeš zato ti to sve dobro platit. Tele2 im je s revolucijom zadao preveliki udarac i morali su se prilagodit toj ponudi zbog naglog gubitka korisnika.
VIP je kvalitetnija mreža ali je pederska firma jer danas je savršena tarifa a sutra je već mogu ukinut i vratit te na neku njihovu klasičnu tarifu zato ne volim VIP a to isto rade i sa tomatom. Zato sam siguran kod tele2 jer je on prvi koji skida cijene i zadaje probleme konkurenciji. Isto tako bilježi konstantni rast u udjelu tržišta!
Zadnji uredio Memphis : 17-05-2012 u 10:45
Nije problem ni u jednom operateru, nego u tržištu. RH tržište je relativno malo i vec je zasiceno, pa operateri nemaju velike mogucnosti za širenje.
Sad svi mjenjaju taktike i daju usluge bez mobitela, što u konacnici, gledajuci unazad pet ili šest godina kad su davali mobitele za kunu (i to dobre), a derali na uslugama dolazi na isto.
Joj prijatelju ... bez uvrede ali nemaš pojma i nemoj najsjedat na te Mudrinićeve fore. Ima mjesta koliko hoćeš ima mjesta za još 10 operater samo što će ti takve glavešine pričat takve nebuloze zato što onda oni gube tržište i nemaju više tolike profite. Jedna nizozemska koje je veća država od naše ima 40 operatera! Tako da te fore o zaisićenosti su priče za malu djecu. Što se tiće telefona to je zbog novog zakona u kojem možeš raskinut ugovor prije isteka ali moraš platiti razliku u popustu (benefitu). Zato je tele2 digao cijene iako je bio najjfetinij što se tiče aparata.
Pa to sam ti baš htio reć! Naravno da je jeftinije rentat mrežu jer ja nemam nikakvih drugih troškova osim najma. Dok tecimo t-mobile mora meni osigurat ispravnu mrežu i on je dužan investirat u nju i održavati je što su veći troškovi od najma. Sve firme danas rentaju aute jer im je povoljnije ali sad zašto o tome nećemo jer vidim da se ne snalaziš u tome.
Naravno daj je tebi to neisplativo jer ti to gledaš iz svoje pozicije kao korisnik.
Kako to misliš? Piše u uvjetima:
1. Tarifni model Savršena dostupna je za aktivaciju u promotivnom periodu od 16.5.2012. do 15.6.2012. a korisnici koji ih aktiviraju u navedenom periodu mogu ih koristiti neograničeno.
Ne mogu ukinut tarifu, nego je samo ugasiti za nove korisnike.
T10 -> T28 -> T630 -> x700 -> K800 ->E63 ->HTC Desire -> K800 (zamjena :) -> JiayuG3 ->S4 ->S6 -> Huawei Mate 8 -> Note 8 -> Xiaomi Mi11
Daruar28, ti radis za vip???
kako to mislis da vip ne smije ici tako nisko sa cijenama??
pa da, istina...vip ima vece troskove,ali zar ne mislis da ima i vece prihode???
oni su vec dugo na trzistu, opremu su otplatili,a tele2 se jos bori i instalira svoju opremu.
mislis da njima tmobile POKLANJA svoje mrezne minute, struju,sta vec???
naravno da ne poklanja, nego im iznajmljuje po cijeni koja je njima isplativa....dakle i na tome sto neko tele2 koristi preko tmobilevog signala, tmobile zaradjuje.
tele2 u hrvatskoj jos uvijek posluje sa minusom, dok su tmobile i vip jedni od najvecih profitera, tj firme sa najvecim zaradama.
to sto oni do sada nisu spustali cijene nema veze sa troskovima, nego jednostavno sa njihovim brandom.
uveli su tomato kako svoj vip ne bi doveli u pitanje...kako svi korisnici vipa ne bi jednostavno poceli koristiti tu novu tarifu, koja je povoljnija od svega sto vip pod svojim brandom nudi. a kada bi to napravili svi korisnici vipa, smanjio bi im se profit.
ovako su nas "zavarali", zadrzali skupe tarife,a pod novim brandom ponudili povoljnije usluge, za one koji su spremni pobjeci od vipa...da ih po svaku cijenu zadrze,po svaku cijenu, pa i po cijenu gubitka, tj neisplativosti (dumpinga). zbog toga su isli s cijenama minute ispod 0,20kn a zbog toga su uveli i brutalnu tarifu.
pa ipak, sve to ne bi nikada ponudili unutar svog branda, jer znaju da su korisnici ovce, koje je tesko pokrenuti....dakle, veoma mali broj ih je spreman prenijeti broj "na drugu mrezu" dok je puno veci broj onih koji bi isto ucinio al na drugu tarifu unutar branda
Haha.
Ne funkcionira ti to tako. Mreza koju iznajmljuje t-mobile je iovako prekapacitirana za njih, i cijena najma je zato i niza. Jer ako ne iznajme, trosak im je isti. Zato tele2 placa puno manje za najam mreze nego sto bi ih kostao brzi razvoj vlastite mreze (sto podrazumijeva visoki stupanj zaduzenosti)
Onda neka ne reklamiraju da je NEOGRANIČENO nego neka napišu ograničeno na toliko i toliko!!! Stvarno me živcira to laganje u marketingu!!! Zna se što znači neograničeno ili beskonačno a zna se što znači ograničeno i točno na koliko (5000 ili 2000)...Po toj logici moj auto može prijeći s jednim rezervoarom goriva neograničeno km - ja vozim beskonačno (ali je ograničeno na 42L goriva)... To što je limit nekome velik i nedostižan ne znači da ne postoji!!!
Problem je u marketingu i sitnim slovima. Dok bonbon i tomato jasno kažu "gle, imaš xyz minuta u paketu, a poslije se možeš j*", Tele ljudima maže oči ovčjim mlijekom zbog kojeg mnogi ne vide sitna slova koja >postoje<. I trebala bi biti puno veća. To više nisu sitna slova - to su osnovni uvjeti tarife bez kojih zapravo ne znaš što si potpisao.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Sada sam tražio, no vjerojatno mi je promaklo, pa molim da me uputite na dokumenat na tele2.hr gdje je iskazano ograničenje vezano za količinu minuta / SMS-a u Revoluciji.......
ONE X & Sensation & Desire by HTC
Na prvoj stranici se spominje, Načelo pravednosti korištenja usluga i proizvoda koje vrijedi za sve njihove tarife, ali ipak najviše pogađa Revoluciju jer se reklamira kao neograničena.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Ograničenja u ovakvim tarifama će postojat uvijek. Razlog je zloupotreba, odnosno zbog call centara i sličnih. Imali bi fiksnu cijenu za telefon, i tu su operateri na gubitku.
Ne da mi se sad tražit, ali i vani su vjerojatno takvi uvjeti u ovakvim tarifama.
I inače, sustav automatski prati to, i ako se zalomi dva-tri mjeseca za redom prekoračenje, piši pa-pa ovoj tarifi.
Bookmarks