Točka 20. Uvjeta korištenja kaže da se primjenjuje Načelo pravednosti.
Načelo pravednosti je uvedeno tek nedavno.
Ova tarifa BEZ nekog ok mobitela opet i nije nešto... Da se razumijemo, velika većina Nas ovdje želimo neki mob konkretniji danas. Pogotovo po pitanju neta i ostalog. Ako netko uz ovu tarifu (većina) mora dati opet 2-3 soma za mob onda stvarno nikakve razlike od t-mobile.
Ja sam omniu 7 dobio za kunu na total S (100 kn mjesečno) i neka jest 2 soma po dućanu ja sam opet u prednosti... tako da... Mislim ok tarifa za one koji imaju stroj ali i takvi opet požele novi.
Manji broj je sad baš onih koji laprdaju stalno po iljade minuta.
Samo napomena: Austrijski DREI mreža nudi sve nove modele za 0 eura (među kojima xperia S) za 30 eura mjesečno oliti tarifa 200 (što bi kod nas po standardu bila tarifa 100) i imaju 4000 minuta, 2000 sms, flat net...e to je REVOLUCIJA!
Život je jedno, stvarnost sasvim drugo!
Bzvz. Tko jos zove i salje poruke? To je so last year, a ne nikakva revolucija. Dajte vi nesto s neogranicenim netom bez smanjenja brzine i tu i tamo kojom minutom, recimo 200-300.
Nisi u pravu. Pa primarna funkcija mobitela su pozivi i poruke. Tele2 to nudi neograničeno bez naplate za uspostavu poziva. Uz to oni još daju 500 MB, što je po meni odlično. Kome je to malo, može kupiti neki podatkovni paket. Sve u svemu, za manje od 200 kuna možeš imati doslovno sve što ti treba. Meni je malo preskupa, ali za one koji puno pričaju je savršena. Ovo za flat internet je bezveze, kome još treba flat internet na mobitelu, 1 GB je maksimum koje korisnik (realno) treba. Mislim, ko ne bi volio flat internet bez smanjenja brzine, ali realno, nitko ti neće to tako brzo ponudit.
Primarna funkcija mobitela više nisu sms poruke pa čak ni obićni pozivi. Poznam hrpu ljudi koji koriste Vibere/whatsappove/iMessages i ostale servise kako bi slali/zvali druge ljude. Moram reći da mi je jedina pozitivna stvar u tarifi uspostava poziva koja nema naknade. 500MB osobno mi je malo . Jer volim gledati yt npr. Da si prikratim vrijeme dok imam viška vremena. Uzeo sam karticu sinoć pa ću si testirat malo![]()
Poruke da. SMS poruke, ne bas. Sve je sad bazirano na raznim message klijentima. I to ne samo zbog cijene, nego zbog interoperabilnosti, fleksibilnosti itd.
1 GB prometa se s modernim smartphoneom potrosi za tjedan dana. Malo tethering, malo kakva multimedia, malo kakav voip, i eto ti gigabajta.
Sto se tice poziva, po mojem iskustvu i iskustvu ljudi s kojima ja komuniciram, pozivi se stalno smanjuju, kad postoje brojne alternative kako razmjenjivat informacije (whatsapp, viber, gtalk i slicno)
Predobra revolucija, sve ce mreze trebati imati takvu tarifu da bi usli u eu a tele2 je dao prvi tu tarifu i predobit ce velik broj pretplatnika jer je prvi dao tu tarifu
Message klijente koriste mahom tinejdžeri i osobe u 20-ima koji nisu veliki potrošači. Ova tarifa ni nije namjenjena njima. Tarifa je namjenjena ljudima koji mobitele primarno koriste za usmenu komunikaciju i do sada su im računi bili par stotina kuna. Ovom tarifom drastično režu troškove.
Ne zaboravite, još uvijek ima takvih ljudi. Nisu svi facebook generacija.
Meni(a i ljudima oko mene) ova tarifa je odlična. Ne moraš više pazit na pozive, net mi je dovoljan, ako zafali lako se uzme neki paket.
Evo malo su mobitele bolje otplatu ponudili na rate na 24 mjeseca uz tarifu. Xperia S za 1295 kn u prvom plaćanju! U biti ista pašta samo malo lakše onima koji ne mogu gotovinski odmah...
Život je jedno, stvarnost sasvim drugo!
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Ne vrijedjam nikoga, al su mladi vecinski korisnici tih aplikacija.
Al dosli smo do zakljucka; brutalna za slabe potrosace/kojima je net potreban, a revolucija za onima kojima su razgovori potrebni. Svaka tarifa ima svoje korisnike(pokponike) tako ce i ova, i to bi mogla u dosta vecem broju.
Pa da, to sam i ja htio reći, mi svi koristimo i net i message klijente, ali smo relativno mali postotak od ukupnog broja ljudi koji koriste mobitele. Većina populacije još nema smartphone, a ima i ekipe koji svoje smartphone koriste kao dummy telefone. Mi koji želimo flat, tethering i ostale spike smo ipak napredniji useri i u manjini smo. Onaj kome su inače računi 150 i više kuna ovom tarifom će se riješiti muka, jer 2 od 3 funkcije na telefonu ima neograničeno, uz respektabilnu dozu interneta (500 MB). Za mene je ipak brutalna najbolja tarifa, jer mi je 160 kuna mjesečno previše.
...pa ja i za 80kn mjesečno (znači duplo manje od teleta) na brutalki mogu itekako pričati i poslati poruka i poruka + imati i za net i ne bojati se pogledati koji youtube video...poanta je u tome da svakome nešto paše, revolucija je dobra jer možeš imati puno "pozivčića" od minutu-dvije, dok ja npr. obavljam pozive od minimalno 10-15min i sasvim mi je dovoljno 25kn za uspostave poziva...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Ako je neograničeno prema drugim mrežama mogu li onda zvati npr 2000 min prema Tomato na tuđi račun?
....
Iz ove rasprave se da zaključit da i dalje ima ljudi koji traže dlaku u jajetu i koji su naprosto prisiljeni koristiti ovu tarifu.
Ljudi shvatite već jednom nitko ali ama baš nitko Vas ne tjera da koristite ovu tarfu. 80% vas koji gunđate tu i govorite da je tarifa loša ne potrošite ni 50kn mj pa je očito da Vam ovih 160kn ne paše.
Tarifa je zamišljena za one koji imaju račune preko 500kn pa naviše a ne za obične korisnike koji naprave par poziva i par sms na dan.
I voli bi vidjet tog mudonju koji nabije 5000 min poziva mjesečno.
Načelo pravednosti je izmijenjeno, više nema stavke od 10% poziva dužih od 30 minuta prema drugim mobilnim mrežama.
bio sam si uzeo smart tarifu i u dva dana sprašio onih 300 min prema Tuđem računu i sljedeći mjesec mi Telci (ovce) isključili broj.
....
Izgleda da si zloupotrijebio ponuđeno, a oni su našli caku na osnovu koje ti mogu isključiti broj.
Mislim da generalno operatere sve teže i teže možeš zaj...ti, osiguraju se oni lako. Da su bio manje pohlepan, pa recimo da si napravio kroz par dana 100-120minuta, da ne bi bilo problema, ali ekstremi oduvijek iskaču iz prosjeka, i lako ih je uočiti (provučeš skriptu koja će analizirati specifične segmente korisnika na određenim tarifnim modelima).
istina zloupotrijebio sam, nepreostaje mi nista drugo nego da opet kupim novi broj i opet smart tarifu i opet deranje, hmmmmm
glupo ali eto.
....
Je li revolucija zamijenila smiley na pretplati? Vidim da više ne prikazuju smiley pod pretplatom, a pod bonovima postoji i dalje.
Bookmarks