Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 39
    Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    desire,desireHD,BB Bold,
    Operater
    VIPnet
    Godina
    52
    Bodovi
    27.756
    Nivo
    40
    Bodovi: 27.756, Nivo: 40
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Elektra/struja/tarife

Konkretno me zanima da li netko obraca paznju kada im uklopni sat prebacuje struju sa vise tarife na nizu i obrnuto.

Nekako sam stekao dojam da im sat ne ide dobro.
    dobar grah daleko se čuje

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Koliko znam Elektra još uvijek nije uvela daljinsko prebacivanje viša/niža tarifa tako da ako ti ne štima vrijeme zovi ih da podese ukapčalicu. Sad u zimskom računanju vremena niža tarifa bi trebala počet u devet navečer, a u ljetnom u deset navečer. Ako imaš neko drugo vrijeme i tebi to paše jednostavno šuti. Dok ne dođeš na red za baždarenje brojila (svake desete godine, ali to se baš i ne poštuje) neće nitko skužit da ti prebacuje u krivo vrijeme.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    desire,desireHD,BB Bold,
    Operater
    VIPnet
    Godina
    52
    Bodovi
    27.756
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa nemre se sama prebacit kad hoce. Ipak je to daljinsko upravljanje. Ne znam dal je MTU ili tako nekako al netko mu mora dati komandu da se prebaci. Nije bas da prebacuje u totalno kriva vremena ali bas sam malo pratio i prebaci se debelo poslije devet. Zato sam i poteko temu prije toga da vidim i danas opet prebaci u 21:23.

Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Komandu daje ukapčalica. MTU nije nikad zaživio.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ukapčalica ilitiga uklopni sat prebacuje. Može bit da se pokvario i treba ga uštimat. Meni svojedobno dobrih godinu dana nije prebacivao na skupu tako da sam pičio samo po jeftinoj struji onda su talenti tek nakon drugog šestomjesečnog obračuna skužili da nemam ni jedan kwh potrošene skupe struje pa su ha došli zamijenit.

Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    To mu i pričam, al on ne kuži.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    desire,desireHD,BB Bold,
    Operater
    VIPnet
    Godina
    52
    Bodovi
    27.756
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    uklopni sat prebacuje ali ne u 21 kako bi trebalo nego nesto docnije. A ako oni njime komandiraju onda ne kuzim sto bi ja trebao provjeravati. Situacija nijekonstantna, znaci nema pravila neki puta prebaci tocno u 21.
    Ako smo se dobro razumjeli uklopni sat se bas i neda podesavati vec na njega dolazi komanda (recimo smanje frekvenciju za 1 ili 2 Hz) i on usljed toga prebaci na nizu tarifu.

Moderator Postignuća:
    SocialVeteranOverdrive25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    Xiaomi 14T PRO
    Operater
    A1
    Godina
    40
    Bodovi
    45.488
    Nivo
    52
    Bodovi: 45.488, Nivo: 52
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Malo informacija iz prve ruke:

@ sljaka: Bazdarenje se u mom pogonu vrsi svakih 16 godina i vjerujem da je tako i u ostatku zemlje.

@ Ostali:
    Uklopni satovi između ostalog služe i za prebacivanje tarifa skupe i jeftine struje u tvrtkama i domaćinstvima u koje se po potrebi ugrađuju. Ta stvar štima samo ako imate dvotarifno brojilo.
    U ljetnim vremenima jeftina struja kuri od 22:00 do 08:00 a u zimskom preiodu od 21:00 do 07:00.
    Postoji više vrsta uklopnih satova.
    Imamo stare "iskrine" prebacivače tarifa iliti uklopne satove koji "kucaju" kao i svaki mehanički sat i štimaju se ručno podešavanjem pokretnih kazaljki koje se namještaju na određene brojeve ovisno o vremenu i datumu. Takvi satovi su još prisutni u našim kućanstvima i polako ih zamjenjuju novi.
    Kasnije su se pojavili TKM7 digitalni uklopni satovi koji sluze za vise stvari,pa tako i za prebacivanja tarifa u kombinaciji s elektricnim brojilima. Oni su se podesavali preko gumbova na samom satu,i podesavali su se programi kad se "pale" i "gase" sto je uvjetovano odredbom i pocetkom/pretsankom racunanja vremena (zima-ljeto). Oni su imali problem sto je jako tesko doc do baterija koje su se u ono vrijeme ugradivale u njih,i zato je i njih sve manje prisutno. Baterije su sluzile da "pamte" vrijeme i programe dok nema struje. Onaj sat kojem je prazna ta baterija nakon prekida struje dobija "defaultne" programe i sat se pali i gasi po nekoliko puta dnevno pa je i to jedan od problema.
    Sad u zadnjih par godina pojavili su se tj. udomaćili su se MTU prijemnici koji preko frekvencije mreže u odredeno vrijeme prebacuju tarife. Frekvenciju salje uređaj u mrežu i u određeno vrijeme se tarife prebacuju.
    Također sad imamo i brojila novijih generacija koja dolaze sa mtu prijemnikom ugrađenim usebi,pa ugradnja uklopnih satova vise nije potrebna. Brojila koja imaju u sebi MTU su: Riz,Iskra,Landys + Gyr i ostali.

@ nered: To sto imas doma stalno jeftinu struju i nisi prijavio kvar,nisi napravio nista pametno i nista nisi ustedio. Kad se ustanovi sta se je desilo,naplacuje ti se prosjek,pa si opet na istome.

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    desire,desireHD,BB Bold,
    Operater
    VIPnet
    Godina
    52
    Bodovi
    27.756
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a jebote !!!
    Ja cu si sada pucat u glavu!!
    Gdje sam ja napisao da imam stalno jeftiniju struju?
    Zakljucili smo da imam uklopni sat koji se prebacuje daljinskom komandom i nije pitanje koji je sat nego daonaj koji upravlja time ne upravlja bas na vrijeme.
    Odustajem.

Moderator Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    Xiaomi 14T PRO
    Operater
    A1
    Godina
    40
    Bodovi
    45.488
    Nivo
    52
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao KaKaV NeReD Pregledaj post
    a jebote !!!
    Ja cu si sada pucat u glavu!!
    Gdje sam ja napisao da imam stalno jeftiniju struju?
    Zakljucili smo da imam uklopni sat koji se prebacuje daljinskom komandom i nije pitanje koji je sat nego daonaj koji upravlja time ne upravlja bas na vrijeme.
    Odustajem.
    Nisi napisao da imas stalno jeftiniju struju i nitko to nije rekao.
    Samo sam ti na racun sljakine preporuke rekao sta te moze ocekivat kasnije i nista drugo.

= Citat = Izvorno postao Sljaka Pregledaj post
    Ako imaš neko drugo vrijeme i tebi to paše jednostavno šuti.
    A "taj" sta prebacuje,je zapravo najvjerojatnije jos jedan uklopni sat koji ovaj put ima funkciju slanja frekvencije u mrezu,i ako on kasni,onda s njim nesto nije u redu.
    Molim bez uvrede...

Svježe registriran Postignuća:
    1 year registered1000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2009
    Bodovi
    2.152
    Nivo
    10
    Bodovi: 2.152, Nivo: 10
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Smuchac Pregledaj post
    @ Ostali:
    Uklopni satovi između ostalog služe i za prebacivanje tarifa skupe i jeftine struje u tvrtkama i domaćinstvima u koje se po potrebi ugrađuju. Ta stvar štima samo ako imate dvotarifno brojilo.
    U ljetnim vremenima jeftina struja kuri od 22:00 do 08:00 a u zimskom preiodu od 21:00 do 07:00.
    Postoji više vrsta uklopnih satova.
    Imamo stare "iskrine" prebacivače tarifa iliti uklopne satove koji "kucaju" kao i svaki mehanički sat i štimaju se ručno podešavanjem pokretnih kazaljki koje se namještaju na određene brojeve ovisno o vremenu i datumu. Takvi satovi su još prisutni u našim kućanstvima i polako ih zamjenjuju novi.
    Sad u zadnjih par godina pojavili su se tj. udomaćili su se MTU prijemnici koji preko frekvencije mreže u odredeno vrijeme prebacuju tarife. Frekvenciju salje uređaj u mrežu i u određeno vrijeme se tarife prebacuju.
    Pozdrav forumašima

Trebala bih par savjeta jer sam malo neupućena i mislim da me "majstor iz elektre" hoće shebat

Rata struje ide oko 650kn, jednotarifno brojilo a potrošači su sljedeći:

1. Hladnjak obični 160l.
    2. Škrinjica 40l.
    3. Veš-mašina svaki treći dan 1 tura veša.
    4. 2 kompa - prvi c2d, 9600gt, hard 250gb a drugi neki barton, 6200 te hard 40gb. Samo se surfa, nitko se maltene ne igra a jedan od njih dva zna noću radit radi torrenata.
    5. CRT tv
    6. Boijler 120l.
    7. Pegla nekad...
    8. Usisavač po potrebi...
    9. Štednjak no samo pečenje u relni, kuha se na bocu plina.
    10. 6 štednih žarulja.

Sad punjenje mobitela dvd i ostale tričarije tipa modema sigurno ne papaju toliko da ih sve nabrajam

Brojilo je baždareno 2001 godine a staro pitaj boga koliko... podnešen je prigovor na ispravnost brojila i sad bih trebala dobiti neku 105-cu kako mislim da sam načula koja ima dvotarifni brojčanik tako da mi ostaje ugradit taj uklopni sat ako hoću mijenjat tarifu ?

"Ljubazni" majstor iz elektre se ponudio da to ugradi ( da ga zovem kad zamjene sat pa će on sredit uklopni ) i sve prijavi za 1000kn ! Malo mi to previše pa da pitam.

1. Šta kupit, koji uklopni sat i po kojoj cijeni, gdje to da nađem ?
    2. Dali kupit taj MTU i koliko to košta ?
    3. Dali je dovoljno to kupit i oni će montirat ili ja moram naći montera ?
    4. Na stranicama hep-a piše "ugradnja" 180kn a jel to samo spajanje žica od uklopnog sata do brojila ili će oni to stavit na zid ?

Kako da prođem jeftinije od tih 1000kn ?

Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Prvo napravi slijedeće. Iskopčaj apsolutno sve potrošače iz utičnica, pogasi sve žarulje i provjeri stanje brojila. Onda pričekaj nekih pola sata i provjeri da li se brojilo okreće i da li se stanje brojila promijenilo u tih pola sata. Ako je, nađi nekog dobrog električara (izbjegavaj majstore iz Elektre, oni koji tamo nešto vrijede nemaju potrebe za poslom u fušu) da ti pronađe kvar.
    Ako brojilo stoji i nema promjene stanja, onda ukopčavaj jedan po jedan potrošač i nakon svakog ukapčanja provjeri da li se brojilo okreće.
    S obzirom na potrošače račun je ipak malo prevelik, ali postoji velika vjerojatnost, ako izuzmemo kvar na instalacijama, da ti neki od potrošača u stand by modu vuče preveliku struju i nabija ti račun. To može biti neki od audio vizualnih uređaja, ali i veš mašina.
    Zamjena brojila neće sama po sebi riješit problem ako ne ustanoviš da li imaš kvar ili potrošača koji potajno troši struju.
    A što se tiče tih 1000 kn, tu mi nešto nije jasno. Prijave , razlikuj ih od fizičkog postavljanja, koštaju više tako da ako ideš na dvotarifno brojilo teško možeš proći jeftinije. Tvoj ljubazni majstor očito ima dobru poziciju u Elektri koju mu omogućuje muljanje. Sad da li ćeš ti podržat muljanje i proći jeftinije ili ćeš biti poštena i platiti sve po punoj cijeni prepuštam tebi. Točne cijene mogu ti provjerit sutra.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Datum registracije
    Dec 2009
    Bodovi
    2.152
    Nivo
    10
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Možda sam bila malo nejasna pa da pojasnim.
    Dvotarifno brojilo NE moram platit ništa, pošto je sadašnje jednotarifno dosta staro iskamčila sam zamjenu brojila ali Ostajem u jednotarifnom modelu dok ne Kupim i postavim uklopni sat te prijavim promjenu tarife.

Tih 1000kn je Samo za ukolpni sat i prijavu ! Taj majstor bi donio nekakav uklopni sat, fizički ga postavio te sredio prijavu/promjenu tarife i to me zanima jel to previše ?

Našla sam na netu neke uklopne satove po ~400kn pa me sad zanima dali bi mi bilo jeftinije da Sama kupim uklopni sat i platim nekom električaru fizičko postavljanje istoga ?

Sama promjena tarife je nekih 180kn kako već piše na hep-ovim stranicama.
    Zar fizičko postavljanje sata dođe 400kn ??

Moderator Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    Xiaomi 14T PRO
    Operater
    A1
    Godina
    40
    Bodovi
    45.488
    Nivo
    52
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jeli taj ljubazni majstor baš iz Elektre ili...?
    MTU prijemnici su do 400kn i najbolje je da se posavjetuješ oko frekvencije sa ljudima iz elektre pa da po toj frekvenciji kupiš sama MTU da platiš manje. Mi kad radimo preporučamo HD Comsys MTU prijemnike jer su najjeftiniji,pa da znas i da ne kupujes svasta jer ima dosta skupljih,a pogotovo za ljude koji ne znaju sta kupuju.

Onda,brojilo se moze okretat samo od sebe (kad nisu spojena trosila) iz tri razloga:
    1. Neispravno brojilo.
    2. Pojava indukcije koja sama vrti pločicu na satu.
    3. Iako si sve pogasila ima nekakav potrosac za kojeg "ne znas" tj. spojen je na neko mijesto za koje ne znas,pa troši struju i brojilo se okreće.

Onda, očitavaš li sama struju mjesečno i javljaš li na govorni automat 9820,ili pak imaš već određene rate koje plaćaš?
    Razlika je u tome šta kad javiš stanje na 9820 naplaćuje ti se samo ono što si potrošila,a ako ne javljaš,Elektra naplaćuje otprilike,pa se onda zna desit da se nagomila novaca koje kasnije mozes uzest natrag ili pak nekoliko mjeseci ne plaćat račun (ovisno o preplaćenom iznosu).

Točne cijene ne znam,iako radim s tim,jer ipak sam terenski radnik,pa samo fizikalim a papire rijesava ekipa za to unutar Elektre.
    Zato ti preporucam da ti radnici Elektre to srede,jer ce ti ispast sigurno jeftinije nego da ti lokalni majstor to ide radit. Znam po sebi,pa i tebi to preporucam.

Znaci,zatrazi promjenu brojila i naglasi da ces ti kupit MTU (nek ti navedu frekvenciju) te da ti dadnu dvotarifno brojilo. Nisam siguran,al mislim da se zamjena brojila ne plaća,kao ni ugradnja MTU-a. Rekoh,nisam siguran,al mislim da se samo plombiranje plaća (nekih 70kn po plombi).

Imas i jos jednu po meni bolju soluciju. Uzmes ili od njih (Elektra) ili direktno kod proizvođača brojilo koje u sebi ima MTU prijemnik,pa si izbjegla dvotarifno brojilo (staro indukcijsko) i kupovinu MTU prijemnika te samu ugradnju i eventualno muljanje ljubaznih majstora.
    Ja sam samo radio sa RIZ brojilima pa jedino iskustvo s njima i imam.
    Radi se o EBM-108 modelu za monofazne priključke. Ako imas trofazni priključak onda ide EBT-308...

EDIT: 1000kn je previse za taj zahvat (ako ti radi privatni majstor). To preporucam da spoje radnici Elektre jer su za to i zaduzeni.

Datum registracije
    Dec 2009
    Bodovi
    2.152
    Nivo
    10
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Znaci,zatrazi promjenu brojila i naglasi da ces ti kupit MTU (nek ti navedu frekvenciju) te da ti dadnu dvotarifno brojilo. Nisam siguran,al mislim da se zamjena brojila ne plaća,kao ni ugradnja MTU-a. Rekoh,nisam siguran,al mislim da se samo plombiranje plaća (nekih 70kn po plombi).
    To je sređeno, dobit ću besplatno drugo brojilo ( dvotarifno ) i kad to postave onda idem pitat za taj MTU.

Imas i jos jednu po meni bolju soluciju. Uzmes ili od njih (Elektra) ili direktno kod proizvođača brojilo koje u sebi ima MTU prijemnik,pa si izbjegla dvotarifno brojilo (staro indukcijsko) i kupovinu MTU prijemnika te samu ugradnju i eventualno muljanje ljubaznih majstora.
    Taj EBM-108 polovan dođe 1000kn što nađoh na jednom oglasu.... tako da je to skuplja opcija.

Dakle kad dobijem to dvotarifno brojilo ostaje mi još platit nekih 500-600kn ako sama kupim taj MTU i to će oni montirat i spojit ?

Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Razgovaram danas s šefom prodaje u Elektri i usput ga pitam koliko dođe prebacivanje s jedno na dvotarifno brojilo. Dobijem odgovor da ovisno o potrošaču dođe 800-1000 kn ( prebacivanje tarife bez brojila, ukapčalica, MTU i ostalih potrepština), ali da točniju informaciju mogu dobit na prodaja@elektra.hr
    Neka te ne iznenađuje tih 1000 kn. Elektra upravo papirologiju naplačuje najviše. Pred 2 godine mijenjao sam jednofazno u trofazno brojilo. Moje brojilo, moja ukapčalica, kolega i ja sve postavili i uz dobru vezu još sam papire platio 5000 kn.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Moderator Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    Xiaomi 14T PRO
    Operater
    A1
    Godina
    40
    Bodovi
    45.488
    Nivo
    52
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao nela73 Pregledaj post
    To je sređeno, dobit ću besplatno drugo brojilo ( dvotarifno ) i kad to postave onda idem pitat za taj MTU.

Taj EBM-108 polovan dođe 1000kn što nađoh na jednom oglasu.... tako da je to skuplja opcija.

Dakle kad dobijem to dvotarifno brojilo ostaje mi još platit nekih 500-600kn ako sama kupim taj MTU i to će oni montirat i spojit ?
    Pitaj njih mogu li ti dat/prodat Riz brojilo i po kojoj cijeni (da izbjegneš sve ovo).

Pred 2 godine mijenjao sam jednofazno u trofazno brojilo. Moje brojilo, moja ukapčalica, kolega i ja sve postavili i uz dobru vezu još sam papire platio 5000 kn.
    Prebacivanje s jednofaznog na trofazni priključak nije baš "piece of cake".
    Ti si onda imao monofazni priključak koji je imao svoju snagu i to je to. Sad si se prebacio na trofazni priključak. Znači,sad imaš tri faze i svaka ima svoju snagu,a 1kW snage u Elektri je oko 1600kn. Znaci,ako si istresao 5000kn za sve skupa,po mojim pretpostavkama imao si na sad vec bivsem monofaznom prikljucku nekih 5-6 kW snage. Sad imas mozda 10 kW sa 3,nešto po fazi najmanje...

Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Prebacivanje s jednofaznog na trofazni priključak nije baš "piece of cake".
    Ma nemoj, pogotovo kad je priključak već tehnički izveden a samo treba papirnato provest. To stvarno nije "piece of cake".
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Moderator Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    Xiaomi 14T PRO
    Operater
    A1
    Godina
    40
    Bodovi
    45.488
    Nivo
    52
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao KaKaV NeReD Pregledaj post
    Odustajem.

I ja ću...

Datum registracije
    Dec 2009
    Bodovi
    2.152
    Nivo
    10
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Sljaka

Tvoj šef u elektri bezočno laže a samim time i ti, no razumijem kako to u nas rvata ide.., lopov će lopova uvjek branit jer kradu oba.

Kao nitko ne zna cijene, svi nešto okolo-naokolo no evo ljepo uputa za sve one koji žele preći
    u dvotarifni sustav a imaju jednotarifno brojilo i jednofazni priključak u kući/stanu.

1. Prvo i osnovno je iskamčiti dvotarifni sat/brojilo od elektre.

Dakle žalba da ne očitava dobro, dosađivati kada je zadnji put baždaren, koliko je star uopće i tome slično.
    U ovom stadiju uopće ne spominjete da bi vi prešli na dvotarifni sustav. Kako elektra maltene više nema
    jednotarifnih satova ako ste dovoljno uporni zamjenit će vam đabe vaš stari sat sa novim dvotarifnim ( EBM105 ).

Kao što se može vidjeti sa linka sat je najslabiji iz ponude, drlog no obavlja svoju svrhu, mjeri 2 tarife i jednofazni je !

Sad smo na konju što bi se reklo , ostaje nabavka uklopnog sata pa opet u elektru sa novim zahtjevom !

2. Kupovina uklopnog sata i male table za sat.

Vrlo je bitno imati novi proizvod jer svaki polovni uklopni sat elektra će htjeti baždarit i za to vam uzima 200kn !
    Imaju čak i pravilo ako je sat stariji od 2007g pa na niže da mora biti baždaren i zato dobro obratite pažnju kad
    kupujete novi koja mu je godina proizvodnje ! Znači 2008g pa na dalje.

Meni je "moj majstor" drobio da uklopni sat dođe ~600kn sim-tam no obilaskom trgovina sa elektro-materijalom nađoh UPMTK-2 za 468kn
    Jeftinije nisam našla nigdje no po onom što mi je trgovac objasnio i po podatcima sa linka ovo je uklopni sat
    ali također ima mogućnost i daljinskog upravljanja kao neki sam MTU-prijemnik pa eventualnom modernizacijom
    elektre ( moš mislit ) ne treba ništa mjenjat, čitaj nema dodatnih novih troškova. Također je kupljena i Domino Ploča Mala ~50kn

E sad smo kompletni, zapravo treba nam još 4 tipla i šarafa za postavit tu ploču.
    Sad ima dvije opcije:
    1. Sami ćemo postavit ploču i elektri platit 110kn.
    2. Oni će postavit ploču i platit ćemo 180kn.

Kako se ta ploča sastoji od običnog limenog nosača i plastičnog poklopca ja izabrah ovo pod jedan
    Bitno je tablu postaviti kraj već postojeće table ljevo ili desno od nje, nikako gore ili dolje ! Razmak nekih 5mm
    do 1cm da bude između njih, ništa specijalno u suštini, 4 rupe i lim na zid kao da se slika vješa
    Sama montaža uklopnog sata na ploču i učvršćivanje ploče na tu konstrukciju će obavit gospoda monteri iz elektre
    ali to se vodi pod "spajanje ukolpnog sata sa brojilom" te vam ne mogu naplatit 180kn ( montaža ) nego 110kn za samo spajanje.

3. Odlazak u elektru i podnošenje zahtjeva za promjenom tarife.

Dobar dan evo mene opet
    Fino na šalter za reklamacije i podnesete zahtjev za promjenom tarife.
    Pitat će vas jel imate dvotarifno brojilo, imate naravno.., neki dan ste mi ga stavili.
    Pitat će vas imate li uklopni sat, imate naravo.., predate im svoj novi uklopni sat zajedno sa računom
    i njegovim papirima i naglasite evo novo je, ne trebam baždarenje
    , pogledat će vas mrko ali protiv zakona
    ne smiju ako vide da znate koja su vaša prava kao potrošača. Onda će davit i za ploču no i to je postavljeno...
    U konačnici uputili su me kod nekog montera da se sa njime dogovorim kada će doći to spojit i uklopni sat sam ostavila njemu.

4. Montaža od strane elektre i opet kod njih...

Malo naporno već no mora se... kada su sve montirali ostavit će vam kopiju radnog naloga sa kojom vi opet morate u elektru
    te platit tih 110kn i automatski onda ide zahtjev za promjenom tarife prema središnjici elektre. Sam radni nalog za spajanje
    uklopnog sata i tih 110kn je zapravo pristojba koja se plaća kod prelaska na drugu tarifu.

Eto, u konačnici cijela operacija prelaska na dvotarifni sustav je koštala ~550kn uključujući tiple i šarafe što je Ogromnih 450kn
    manje koliko bi "moj majstor" a i ovi dežurni majstori na forumu, rado utrpali u svoj đep a za šta ?? Postavljanje male ploče ??

Također i stari sat nije valjao izgleda jer je prije potrošnja u 24h bila 22-26kW a sad zbrojem skupe i jeftinije tarife ide
    od 16-20kW, vrlo čudno iako su se oni u elektri kleli da je stari sat sigurno dobar kad je baždaren 2001g.

Moderator Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    Xiaomi 14T PRO
    Operater
    A1
    Godina
    40
    Bodovi
    45.488
    Nivo
    52
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sad se lijepo prisjeti mojih riječi kad sam spominjao sve ovo što si u ovom postu napravila. Iako ima iznimki,i nisi me poslušala do kraja,sad je svejedno...
    Trebala si,kad si već krenula oko potraznje dvotarifnog sata,zahtjevat RIZ EBM 108 i u njemu imaš integriran uklopni sat,a ovako si ga morala kupit,i platit više nego šta treba.
    Ja se na ovu temu više nisam javljao jer sam na svaku tvrdnju bio skoro pa "ignoriran" a sam radim sve to sta si ti trebala,pa sam ti zato i htio pomoć da izbjegneš te neke troškove koje igrom slučaja i nisi baš najkvalitetnije izbjegla. U ove 3 godine sam zamijenio i ugradio gore navedenih brojila da ti pamet stane,od strane HEP-a sam obučen kao specijalist za brojila u nastavno obrazovnom centru (NOC) u Požegi,al đaba i to kad su činjenice na šemu rekla-kazala točnije od mojih. Tamo sam imao svakodnevna predavanja od strane svih proizvođača električnih brojila koja se koriste u Hrvatskoj. Imam i diplomu od Ministarstva znanosti,obrazovanja i športa. Đaba i to.

Onda sam ti i ovo reko:

Mi kad radimo preporučamo HD Comsys MTU prijemnike jer su najjeftiniji,pa da znas i da ne kupujes svasta jer ima dosta skupljih,a pogotovo za ljude koji ne znaju sta kupuju.
    U Splitu u Brodomerkura takav PT stoji 328kn (ako se ne varam) al ti si svejedno istresla 120-130 kuna više...

Poanta svega je ta da si trebala maksimalno uzest 3 vijka za našarafit brojilo na mijesto gdje je stajalo staro i u tom brojilu imat i PT. Sad imaš i tiple i vijke i domino ploču i drugo brojilo i drugi PT. As you wish. Htio sam pomoć,al eto.....

Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Razgovaram danas s šefom prodaje u Elektri i usput ga pitam koliko dođe prebacivanje s jedno na dvotarifno brojilo. Dobijem odgovor da ovisno o potrošaču dođe 800-1000 kn ( prebacivanje tarife bez brojila, ukapčalica, MTU i ostalih potrepština), ali da točniju informaciju mogu dobit na prodaja@elektra.hr
    Neka te ne iznenađuje tih 1000 kn. Elektra upravo papirologiju naplačuje najviše. Pred 2 godine mijenjao sam jednofazno u trofazno brojilo. Moje brojilo, moja ukapčalica, kolega i ja sve postavili i uz dobru vezu još sam papire platio 5000 kn.
    Napisah ovo gore u dobroj namjeri prenoseći informaciju koju sam dobio u telefonskom razgovoru. Ne radim u Elektri, ne bavim se instalacijama, osoba sam za kontakt s Elektrom jedne tvornice.
    Za uzvrat dobijem optužbu da lažem i da sam lopov
    @Sljaka

Tvoj šef u elektri bezočno laže a samim time i ti, no razumijem kako to u nas rvata ide.., lopov će lopova uvjek branit jer kradu oba.
    Kako ni osoba koja mi je dala informaciju, neprovjerenu i zato sam i upućen na prodaja@hep.hr, ni je nemamo apsolutno nikakve koristi od dane informacije, izjavu da smo obojica lopovi smatram uvredom i očekujem ispriku.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Datum registracije
    Dec 2009
    Bodovi
    2.152
    Nivo
    10
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Trebala si,kad si već krenula oko potraznje dvotarifnog sata,zahtjevat RIZ EBM 108
    I opet bi morala kupit uklopni sat jer na mojem distribuciskom području NE radi daljinsko upravljanje za MTU prijemnike, apsolutno nikakve koristi od tog sata.

U Splitu u Brodomerkura takav PT stoji 328kn (ako se ne varam) al ti si svejedno istresla 120-130 kuna više...
    Opet ponavljam, trebala sam klasični uklopni sat ( analogni-mehanički/digitalni ) a ne MTU prijemnik... Ovo što kupih je oboje.

Zahvaljujem na savjetu ali jeftinije zbilja nije moglo.

Napisah ovo gore u dobroj namjeri prenoseći informaciju koju sam dobio u telefonskom razgovoru.
    Je, na razgovoru gore u kancelariju sa tim šefovima i voditeljima su me dočekale cifre od 2000kn pa nadalje te vrlo jasno sugeriranje da se javim na vizitku poslje radnog vremena pa će se to privatno sredit.
    Smradovi samo čekaju nekog imalo blesavog da zarade u fušu...

Za tebe ne mogu tvrdit da si lopov i tu se izvinjavam ali lotre tom svojem šefu držiš koliko god to upakovao u prenošenje informacije...

Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Za tebe ne mogu tvrdit da si lopov i tu se izvinjavam ali lotre tom svojem šefu držiš koliko god to upakovao u prenošenje informacije...
    Ti baš ne odustaješ. Lijepo sam ti napisao da ne radim u Elektri i nemam kome "držat lotre" i zaista sam samo prenio informaciju. Sad kad si već zapela i kad svi osim tebe moraju biti lopovi, nazvat ću elektru i tražit službene cjenike. Ustanovimo li da nisi platila sve potrebno pobrinut ću se da dobiješ prijavu. Tako da se ubuduće naučiš da ne možeš a priori nekog za nešto optuživat.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Datum registracije
    Dec 2009
    Bodovi
    2.152
    Nivo
    10
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nazvat ću elektru i tražit službene cjenike. Ustanovimo li da nisi platila sve potrebno pobrinut ću se da dobiješ prijavu. Tako da se ubuduće naučiš da ne možeš a priori nekog za nešto optuživat.
    Može, ja sam za ! Samo šta ćeš tvrdit kad budeš vidio razliku cijenika nestandardnih usluga i onoga što je rekao tvoj šef kojeg tako zdušno braniš:

5.Promjena tarifnog modela plavi u bijeli u kategoriji kućanstva - na zahtjev kupca:

5.1.Spajanje postojećeg ili montaža novog uklopnog sata i povezivanje s postojećim dvotarifnim brojilom, 116,95 kn/kom.

5.2.Izmjena jednotarifnog s dvotarifnim brojilom i spajanje impulsa s postojećeg uklopnog sata, 116,95 kn/kom.

5.3.Izmjena jednotarifnog s dvotarifnim brojilom, montaža uklopnog sata i spajanje impulsa. 186,52 kn/kom.

Dakle ovo su dokazi koje jedva iskopah prije drugog odlaska tamo, nema rekla/kazala, koji su tvoji ?

Problem je u tome što većina fušera tamo pokušava ulovit u mutnom pa se nabacuju nekim ciframa i to će kao privatno sredit...

Ovo je izvod iz cijenika pa ga pokaži tom šefu kojem je normalno 800-1000 kn uzeti ( kako si TI rekao ) i to bez ikakvog uklopnog sata pa da vidimo šta će reći...

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. struja - kabel, napon, help!!
    By La_LuNa in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 43
    Posljednji post: 15-11-2011, 08:19
  2. Vip KOMPLET tarife
    By magic_ri in forum A1
    Odgovora: 40
    Posljednji post: 17-02-2010, 23:28
  3. Struja: jel uzemljenje može ostati golo? Ne ubiva?
    By status in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 19
    Posljednji post: 16-01-2008, 19:26
  4. Tomato tarife
    By Lejzermaster in forum Tomato
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 18-09-2007, 13:13
  5. Nove vip tarife 0
    By jay in forum T - Mobile
    Odgovora: 39
    Posljednji post: 01-10-2005, 12:26

Bookmarks