Jeli taj ljubazni majstor baš iz Elektre ili...?
MTU prijemnici su do 400kn i najbolje je da se posavjetuješ oko frekvencije sa ljudima iz elektre pa da po toj frekvenciji kupiš sama MTU da platiš manje. Mi kad radimo preporučamo HD Comsys MTU prijemnike jer su najjeftiniji,pa da znas i da ne kupujes svasta jer ima dosta skupljih,a pogotovo za ljude koji ne znaju sta kupuju.
Onda,brojilo se moze okretat samo od sebe (kad nisu spojena trosila) iz tri razloga:
1. Neispravno brojilo.
2. Pojava indukcije koja sama vrti pločicu na satu.
3. Iako si sve pogasila ima nekakav potrosac za kojeg "ne znas" tj. spojen je na neko mijesto za koje ne znas,pa troši struju i brojilo se okreće.
Onda, očitavaš li sama struju mjesečno i javljaš li na govorni automat 9820,ili pak imaš već određene rate koje plaćaš?
Razlika je u tome šta kad javiš stanje na 9820 naplaćuje ti se samo ono što si potrošila,a ako ne javljaš,Elektra naplaćuje otprilike,pa se onda zna desit da se nagomila novaca koje kasnije mozes uzest natrag ili pak nekoliko mjeseci ne plaćat račun (ovisno o preplaćenom iznosu).
Točne cijene ne znam,iako radim s tim,jer ipak sam terenski radnik,pa samo fizikalim a papire rijesava ekipa za to unutar Elektre.
Zato ti preporucam da ti radnici Elektre to srede,jer ce ti ispast sigurno jeftinije nego da ti lokalni majstor to ide radit. Znam po sebi,pa i tebi to preporucam.
Znaci,zatrazi promjenu brojila i naglasi da ces ti kupit MTU (nek ti navedu frekvenciju) te da ti dadnu dvotarifno brojilo. Nisam siguran,al mislim da se zamjena brojila ne plaća,kao ni ugradnja MTU-a. Rekoh,nisam siguran,al mislim da se samo plombiranje plaća (nekih 70kn po plombi).
Imas i jos jednu po meni bolju soluciju. Uzmes ili od njih (Elektra) ili direktno kod proizvođača brojilo koje u sebi ima MTU prijemnik,pa si izbjegla dvotarifno brojilo (staro indukcijsko) i kupovinu MTU prijemnika te samu ugradnju i eventualno muljanje ljubaznih majstora.
Ja sam samo radio sa RIZ brojilima pa jedino iskustvo s njima i imam.
Radi se o EBM-108 modelu za monofazne priključke. Ako imas trofazni priključak onda ide EBT-308...
EDIT: 1000kn je previse za taj zahvat (ako ti radi privatni majstor). To preporucam da spoje radnici Elektre jer su za to i zaduzeni.

Odgovori uz citat

Bookmarks