Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 39

Hybrid View

Moderator Postignuća:
    SocialVeteranOverdrive25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    Xiaomi 14T PRO
    Operater
    A1
    Godina
    40
    Bodovi
    46.210
    Nivo
    52
    Bodovi: 46.210, Nivo: 52
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jeli taj ljubazni majstor baš iz Elektre ili...?
    MTU prijemnici su do 400kn i najbolje je da se posavjetuješ oko frekvencije sa ljudima iz elektre pa da po toj frekvenciji kupiš sama MTU da platiš manje. Mi kad radimo preporučamo HD Comsys MTU prijemnike jer su najjeftiniji,pa da znas i da ne kupujes svasta jer ima dosta skupljih,a pogotovo za ljude koji ne znaju sta kupuju.

Onda,brojilo se moze okretat samo od sebe (kad nisu spojena trosila) iz tri razloga:
    1. Neispravno brojilo.
    2. Pojava indukcije koja sama vrti pločicu na satu.
    3. Iako si sve pogasila ima nekakav potrosac za kojeg "ne znas" tj. spojen je na neko mijesto za koje ne znas,pa troši struju i brojilo se okreće.

Onda, očitavaš li sama struju mjesečno i javljaš li na govorni automat 9820,ili pak imaš već određene rate koje plaćaš?
    Razlika je u tome šta kad javiš stanje na 9820 naplaćuje ti se samo ono što si potrošila,a ako ne javljaš,Elektra naplaćuje otprilike,pa se onda zna desit da se nagomila novaca koje kasnije mozes uzest natrag ili pak nekoliko mjeseci ne plaćat račun (ovisno o preplaćenom iznosu).

Točne cijene ne znam,iako radim s tim,jer ipak sam terenski radnik,pa samo fizikalim a papire rijesava ekipa za to unutar Elektre.
    Zato ti preporucam da ti radnici Elektre to srede,jer ce ti ispast sigurno jeftinije nego da ti lokalni majstor to ide radit. Znam po sebi,pa i tebi to preporucam.

Znaci,zatrazi promjenu brojila i naglasi da ces ti kupit MTU (nek ti navedu frekvenciju) te da ti dadnu dvotarifno brojilo. Nisam siguran,al mislim da se zamjena brojila ne plaća,kao ni ugradnja MTU-a. Rekoh,nisam siguran,al mislim da se samo plombiranje plaća (nekih 70kn po plombi).

Imas i jos jednu po meni bolju soluciju. Uzmes ili od njih (Elektra) ili direktno kod proizvođača brojilo koje u sebi ima MTU prijemnik,pa si izbjegla dvotarifno brojilo (staro indukcijsko) i kupovinu MTU prijemnika te samu ugradnju i eventualno muljanje ljubaznih majstora.
    Ja sam samo radio sa RIZ brojilima pa jedino iskustvo s njima i imam.
    Radi se o EBM-108 modelu za monofazne priključke. Ako imas trofazni priključak onda ide EBT-308...

EDIT: 1000kn je previse za taj zahvat (ako ti radi privatni majstor). To preporucam da spoje radnici Elektre jer su za to i zaduzeni.

Svježe registriran Postignuća:
    1 year registered1000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2009
    Bodovi
    2.152
    Nivo
    10
    Bodovi: 2.152, Nivo: 10
    Bodovi: 2.152, Nivo: 10
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Smuchac Pregledaj post
    Znaci,zatrazi promjenu brojila i naglasi da ces ti kupit MTU (nek ti navedu frekvenciju) te da ti dadnu dvotarifno brojilo. Nisam siguran,al mislim da se zamjena brojila ne plaća,kao ni ugradnja MTU-a. Rekoh,nisam siguran,al mislim da se samo plombiranje plaća (nekih 70kn po plombi).
    To je sređeno, dobit ću besplatno drugo brojilo ( dvotarifno ) i kad to postave onda idem pitat za taj MTU.

Imas i jos jednu po meni bolju soluciju. Uzmes ili od njih (Elektra) ili direktno kod proizvođača brojilo koje u sebi ima MTU prijemnik,pa si izbjegla dvotarifno brojilo (staro indukcijsko) i kupovinu MTU prijemnika te samu ugradnju i eventualno muljanje ljubaznih majstora.
    Taj EBM-108 polovan dođe 1000kn što nađoh na jednom oglasu.... tako da je to skuplja opcija.

Dakle kad dobijem to dvotarifno brojilo ostaje mi još platit nekih 500-600kn ako sama kupim taj MTU i to će oni montirat i spojit ?

Moderator Postignuća:
    SocialVeteranOverdrive25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    Xiaomi 14T PRO
    Operater
    A1
    Godina
    40
    Bodovi
    46.210
    Nivo
    52
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao nela73 Pregledaj post
    To je sređeno, dobit ću besplatno drugo brojilo ( dvotarifno ) i kad to postave onda idem pitat za taj MTU.

Taj EBM-108 polovan dođe 1000kn što nađoh na jednom oglasu.... tako da je to skuplja opcija.

Dakle kad dobijem to dvotarifno brojilo ostaje mi još platit nekih 500-600kn ako sama kupim taj MTU i to će oni montirat i spojit ?
    Pitaj njih mogu li ti dat/prodat Riz brojilo i po kojoj cijeni (da izbjegneš sve ovo).

= Citat = Izvorno postao Sljaka Pregledaj post
    Pred 2 godine mijenjao sam jednofazno u trofazno brojilo. Moje brojilo, moja ukapčalica, kolega i ja sve postavili i uz dobru vezu još sam papire platio 5000 kn.
    Prebacivanje s jednofaznog na trofazni priključak nije baš "piece of cake".
    Ti si onda imao monofazni priključak koji je imao svoju snagu i to je to. Sad si se prebacio na trofazni priključak. Znači,sad imaš tri faze i svaka ima svoju snagu,a 1kW snage u Elektri je oko 1600kn. Znaci,ako si istresao 5000kn za sve skupa,po mojim pretpostavkama imao si na sad vec bivsem monofaznom prikljucku nekih 5-6 kW snage. Sad imas mozda 10 kW sa 3,nešto po fazi najmanje...

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Prebacivanje s jednofaznog na trofazni priključak nije baš "piece of cake".
    Ma nemoj, pogotovo kad je priključak već tehnički izveden a samo treba papirnato provest. To stvarno nije "piece of cake".
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. struja - kabel, napon, help!!
    By La_LuNa in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 43
    Posljednji post: 15-11-2011, 08:19
  2. Vip KOMPLET tarife
    By magic_ri in forum A1
    Odgovora: 40
    Posljednji post: 17-02-2010, 23:28
  3. Struja: jel uzemljenje može ostati golo? Ne ubiva?
    By status in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 19
    Posljednji post: 16-01-2008, 19:26
  4. Tomato tarife
    By Lejzermaster in forum Tomato
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 18-09-2007, 13:13
  5. Nove vip tarife 0
    By jay in forum T - Mobile
    Odgovora: 39
    Posljednji post: 01-10-2005, 12:26

Bookmarks