ja samo kazem da mi je jednostavnije i bolje uzet flat paket od t-coma za 178, nego 79 brzinu i 99 flat od optime.
"Tko pocne trcati za srecom, uvidjet ce da ona od njega bjezi." - H.E.Fosdick
samo jedno pitanje. Danas su mi priključili OptiDSL, 2mb brzinu... stranice mi otvara jako brzo, ali BearShare mi skida užasno sporo... je li to normalno kod Optime ili sam ja nešto zabrljao?
Alex pa zar ti imaš opće dostupno OptiDSL?
Imam ZyXEL-ov P600 WLAN i planiram uzeti samo promet od Optime - koliko procedura otprilike traje i mora li zahtjev podnositi vlasnik priključka (otac) ili mogu ja sam? I hoće li moj router raditi? Dakle samo mijenjam username novi i pass koji dobijem od Optime ili? Ako može pojašnjenje...
Clarke's Third Law:
"Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic."
kaj se tiče procedure...na koga glasi telefon taj treba dati preslik osobne i popuniti zahtjev za traffic koji se nalazi na stranici od optime...mnogo puta sam detaljno napisao kako se to radi...malo prolistaj
Uglavnom neće trebati apsolutni ništa trbati mjenjati osim nove lozinke i imena...brzinu ćeš plaćati t-comu a promet Optimi...a budući da imaš wlan a nisam upoznat sa time dali se kaj treba dodatno namjestiti u njemu...uglavnom kod običnog modema (žičanog) ništa se ne mjenja...on nema veze sa konekcijom,tj.davaocem usluge...
Sve dok imaš liniju od T-com, a promet od Optime tvoju router će raditi. Optima za svoje linkove koristi Annex A protokol, a T-com Annex B. Tvoj uređaj je Annex B, i radi na linijama T-com-a.
Procedura traje manje od mjesec dana. U routeru mijenjaš samo korisničko ime i lozinku, ostalo ostaje sve isto.
Vlasnik priključka, koliko ja znam, uvijek podnosi zahtjev za bilo koju promjenu po predmetnom priključku, jer se traži preslika osobne iskaznice vlasnika priključka.
U bežičnoj (WiFi) konekciji ne treba ništa mijenjat. Router uspostavlja konekciju žično, a bežični signal prenosi unutar sebe, i koristi prije podešene postavke (SSID, kanal, enkripcija itd...).
Zahtjev potpisan 15. 07. Ženska u Optimi mi rekla da će mi za 2 tjedna stići podaci kući poštom, ako ne bude, da zovem SZK i da će mi reći preko telefona podatke. Prošlo 2 tjedna, zovem SZK - odgovor im je da nije još aktivirano s njihove strane, bit će idući tjedan, nek nazovem tada. Došao taj idući tjedan, zovem ja njih - vele nije još uvijek, nek zovem krajem tjedna onda će biti sigurno... Došao i taj petak, zovem opet njih - još uvijek nije aktivirano, ženska u Službi mi kaže da će poslati požurnicu... Zovem ovaj tjedan - još uvijek nije riješeno, provjeriti će oni sa svojima pa će mi javiti u čemu je problem... To je bilo jučer ujutro, do sada nikakvog odgovora... Brzi su, nema što... skoro mjesec dana je prošlo...![]()
Clarke's Third Law:
Pa nije moguće da tolko traje...odnosno moguće je...jer sada su godišnji odmori...
Danas aktivirano, naravno, nisu me zvali nego sam ja njih nazvao, dobio podatke i za sada je sve super...![]()
Clarke's Third Law:
Imam jedno pitanje...
Cura mi dobila adsl od t-coma i prvi mjesec ga je koristila, a sada je prešla na Optimu Traffic...i jučer je bio prvi dan njenog spajanja...
E sada, problem je kaj treba jako jako dugo da se spoji na net...inače ima ovaj novi modem Siemens (bijele boje) i u njemu sam samo izbrisao korisničko ime i lozinku od t-com i stavio ovo od optime i teško sam se spojio, no uspio sam...
No čim sam ga ugasio opće se nije htio ponovno spojiti na net, ušao sam u njegove postavke i kliknuo nekoliko puta na Connect no bezuspješno...
Ono kaj mene zanima da li treba namjestiti neke dodatne postavke u modemu?
Da li sma trebao možda napraviti reset modema i izbrisati sve postavke pa skroz sve na novo staviti?
Joj kako mrzim taj modem, od svih sranja koje je tcom izbacio na tržište najgori je ovaj, sa niti jednim problema no sa ovim na svakom koraku...
najbolja je meni moja Kasda
-----------------------------------------------------------------------
Sve radi kako treba...to je samo prvi puta trebalo duže...
Zadnji uredio GoranZagorje : 03-08-2009 u 17:43
Bookmarks