uzmi si neku od ati hd serije.
Ak stedis lovu onda hd2600 pro/xt ak vec imas malo vise onda hd2900 xt a ak ima dosta loveonda neka od hd 3xxx serije
eto kao sta sami naslov kaze potrebna mi je nova graficka jer mi je na staroj riknija ventilator,pa san u dilemi da li da uzmen Zelmana ili pak novu graficku. (potrebna mi je prvenstveno za igre,jer je ova moja vrtila doslovno sve i detalji su zadovoljavajuci)
Ipak ako bi mi prepurucili novu graficku a ne novi ventilator,zamolija bi Vas da mi otprilike kazete njenu cijenu i razlog zbog cega smatrate da je dobra.
Slijedi konfiguracija:
MBO ASUS,s.754 , K8V-SE DELUXE , VIA K8T800 , BUS 1600 Mhz , serial ATA RAID , 5.1 , DDR 400 , 1gbps , ATX2
AMD Athlon 64 3k+ , 2+ Mhz , 512 kb , s.754 , BUS 1600 Mhz , BOX
RAM 1GB , DDR , PC-3200 , 400Mhz , Kingmax
stara graficka:
AGP ATI Radeon 9800 Pro 256 bit , 128 MB , TV-out , DVI
uzmi si neku od ati hd serije.
Ak stedis lovu onda hd2600 pro/xt ak vec imas malo vise onda hd2900 xt a ak ima dosta loveonda neka od hd 3xxx serije
????????????????
Potpuno krivo govoris. Covjek treba AGP, ne PCIe graficku (ak jos neznas, to su dvie vrlo razlicite stvari i ne pasu medjusobno).
Znaci, trebas neku AGP grafulju.Idealno bi bilo 3850 agp. Posto ih nema u Hr Preporucam neku iz 1950 serije (naravno AGP verziju)Znaci cca 700-1000 kuna. Naravno, ako to financije ne dopustaju onda 1650 xt ili pro AGP... 400 kuna nadalje.
Sto se tice kolicine memorije na grafickoj.... 256 je dovoljno za sve gore navedene, naravno 512 nece biti previse, ali nece ni pomoci.
To sam ja, KLINSIDER s forum.hr
nisam primjetio koja mu je stara bila ali opet hd ima u agp x 8 izvedbi iako su im performanse losije,
hvala na savjetu,jel mi mozes rec sta o ovoj grafickoj ... VGA AGP SAPPHIRE ATI Radeon X1650 Pro LR, 256 MB, tv-out, DVI ...po cijeni mi je sasvim ok cca 400kn kao sta si i rekao,a nadan se da moze i posluziti kao moja Radeon 9800 Pro?
moja stara graficka je bila AGP ATI Radeon 9800 Pro 256 bit , 128 MB , TV-out , DVIIzvorno postao SiemensCX70
Iskreno.... 1650 pro i ne nudi toliko veci napredak u performansama, da bi ti se isplatilo kupovat novu grafu. Gledaj radje 1950 GT ili pro u AGP.
Ja bi ipak radje zalmana, pa ces tako imat tihu graficku sa solidnim performansama. Jer te najjeftinije 1650 pro ,iako su malo jace od 9800, vrlo cesto dolaze sa slabim i glasnim hladnjakom.
Recimo u HGspotu
024636 VGA AGP SAPPHIRE ATI Radeon X1950 Pro LR, 512 MB, tv-out, Dual DVI 1.063,00 24
Trenutno ne mogu bas toliko odvojiti za graficku iako mi je primamljiva pa bi se moga strpit dok ne skupin...ali iman jos malo pitanja pa ako mi mozes pomoc bilo bi super. U Biosu san vidija da mogu odabrati PCI ili AGP sucelje pa me zanima da li moja maticna podrzava oboje? Bilo bi i meni lakse kad bi ima manual pa da procitan,ali ako se razumis u maticne
EDIT: evo malo googla i cini mi se da san naucija da iman 5 PCI utora![]()
druga stvar...zanima me hladjenje,npr da li je bolje birat ovako sta ima ova
PEAK Radeon X1950GT, 256MB DDR3, 256bit, TV-out, DVI
ili ovako nesto...
Gigabyte Radeon X1650 256MB DDR, PCIE, TVout, DVI
jbga ne razumin se pa moran pitat![]()
i zadnje pitanje...kad bi mora birat izmedju ove 2 AGP kartice,jel mi bolje izabrat ovu varijantu sa vise rama,naravno ako bi ga mogao iskoristiti?
Powercolor Radeon X1650Pro AGP, 256MB DDR2, TVout, DVI
Powercolor Radeon X1650Pro AGP, 512MB DDR2, TVout, DVI
inace ako bi me razveselija i reka da bi mi bilo bolje PCI e onda bi moj konacan odgovor bija sigurno ova graficka...
PCI i PCI Express nisu isti utori na matichnoj plochi.
Ti imash PCI ali ne i PCI express slot.
Tebi odgovara samo AGP grafichka kartica.
Obzirom na ostatak tvoje konfiguracije, po meni...idealno rijeshenje bi ti bila kakva radeonka 2600XT kojih za AGP ima po cijeni od cca 700 kn.
Sve jache od toga, tvoja mashina ne bi mogla iskoristiti u potpunosti.
No opet, to je samo moje (skromno) mishljenje.
Graf. kartice sa 128-bitnom sabirnicom (dakle, sve grafe iz serija X16xx, X165x, 7300, 7600, 2600, 8500, 8600 itd itd) nemaju koristi od veche kolichine memorije. 256 MB je i vishe no dovoljno za sve navedene kartice. Ove verzije sa 512 MB ne daju nishta bolje performanse. Chak, u vechini sluchajeva, kartice sa 512 MB imaju sporije memorijske chipove od ovih verzija sa 256 MB.
riva tnt 2.... luda grafička
možeš igrati sve do 2001 godine![]()
Uzmi si Nvidia Albatron 8800GTS koji ja imam i miran si...![]()
Da, jaako pametan prijedlog. Osim shto chovjeku treba AGP (a 8800 u AGP izvedbi, koliko sam ja vidio - nema u HR), ostatak konfe mu nije dovoljno jak da iskoristi puni potencijal 8800gts grafe.
@Splycho: Grafe sa aktivnim hladjenjem (dakle, imaju vent na sebi) su ipak hladnije od ovih sa pasivnim rjeshenjima.
U tvojem sluchaju (josh jednom ponavljam) i vishe nego dovoljna ti je grafa sa 256 MB memorije. Ove sa 512 su...skuplje a....ne nude nishta bolje performanse.
Po meni....sve od sljedechega (za AGP) bi doshlo u obzir: X1600/1650(pro, XT), 7600GS, 7600GT, 2600pro, 2600XT. Ima i jachih grafa za AGP ali...upitna je njihova iskoristivost obzirom na ostatak tvoje mashine
Sve su te grafe jache od tvoje radeonke 9800pro. Ako ti je cilj shto jeftinije prochi, od ovih grafa koje si ti gledao u Ve-milu....moja preporuka bi ti bila Powercolorka X1650 256MB DDR2. A ako ostane neshto love....ubaci si josh jednu gigu rama (jer..i memorija utjeche na performanse u igrama).
a-a nije tacno da memorija ne cini karticu mislim da je u proslom broju buga bilo da u nekim igrama dosta zavisi od kolicnine memorije.
Istina, ovisi. Ali NE u karticama koje sam ja naveo vech u...jachim modelima.
A i tu se razlika u kolichini memorije osjeti tek kod jako visokih rezolucija (1600X1200) sa AA i AF ukljuchenim na max itd, itd.
Ove kartice koje spadaju u segment "lower mid range" same po sebi nisu dovoljno snazhne da bi ijednu noviju igru mogle pokrenuti na max detaljima i rezolucijama tako da njima dodatnih 256 MB memorije nimalo ne pomazhe.
ljudi svaka vam dalaPS. dame nemoj te se uvridit,to je samo postapalica...
eto kod vas covik moze sve i svasta naucit,puno ste mi pomogli i slobodno pisite vase kritike i pohvale nama laicima to puno pomaze
U Linksu imaju graficku , koja se bez problema nosi i sa novim naslovima , a ima i 512 mb memorije i za AGP je.
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.806.316
051.806.316
VGA AGP SAPPHIRE ATI RADEON HD 3850, 512MB GDDR3, TV, DVI
raspoloživost: ZG: RI ZD ST Otvori stranicu u novom prozoru
-9% 24 1.601,21 1.499,00
To je trenutno najajce sto se moze kupiti za AGP port, i takva graficka s lakocom vrti i najnovije igre (naravno, ako ostatak konfe nije preslab)
a jel moja konfiguracija odgovara za nju,bar da je iskoristin do kraja ako je npr uzmen...
ili bolje da odaberen jednu od gore navedenih
ili
Powercolor Radeon X1650Pro AGP, 256MB DDR2, TVout, DVI
i jos malo Rama za otprilike istu cijenu koju si naveo digitec za prethodnu graficku?
Uzmi rađe X1950GT za grafiku.
Memorija je jeftina (1 GB cca 150 kn) pa ju lako možeš kupiti malo kasnije.
Ipak je X1950GT puno puno jača od X1650PRO
A ma dajte, ljudi....bacite oko na prvi post.
Chovjeku treba AGP!!! grafa.
Ova PEAK-ova je PCI-E. Dakle, mozhe slobodno zaboraviti na nju.
Isto tako...njemu trebaju DDR a ne DDR2 rami a to pak znachi da ga jedna giga neche dochi 150 kn vech - 350!
Splycho, na tvojoj trenutnoj mashini, ova radeonka HD3850 bi ti bila...overkill.
A ako vech imash 1500 kn za tu grafu, zar ti nije pametnije utroshiti te novce za prelazak na...novi mashinu i novi socket??
Neshto poput ovoga:
AMD Athlon 4000+ X2 s.AM2 - cca 400kn
MBO Gigabyte MA69G S3H s.AM2 - cca 450kn
1GB Kingmax DDR2 800MHz - cca150kn
PEAK Radeon X1950GT PCI-Express - cca 500kn.
TOTAL: 1500kn!!!
Kasnije slobodno prodash stare komponente i ubacish josh jednu gigu rama i josh ti ostane pokoja kuna u dzhepu za pochastiti curu chevapima.
Sve ovisi o tome koliko love imash na raspolaganju. A ako vech imash tih 1500kn, po meni bi ti daleko pametnije bilo...ulozhiti te novce u....novu konfiguraciju.
A ovo je u svakom slučaju bolje,jer za koji mj.ćeš morat mijenjat opet nešta drugo,nedaj bože matičnu,a onda si opet na početku,sve komponente ponovo kupuj...tak sam se ja zezno.....Uzo sam AGP grafu ATI Radeon 9600 series Internal Dac(400mhz) 256mb... i za mj.dana mi rokne matična...I šta sad? Sad imam sve novo...........
Tak da bi ovo što Goone kaže bilo najbolje,ako već imaš lovu...
mora bi onda odvojit i za novi disk...ili ovi moj odgovara?
HDD MAXTOR 160GB,serial ATA,7200 o/min,8MB
aj bar nesto da spasin...a nista idemo probat izvuc kraj sa krajem sa financijama pa sklepat neku "makinju".
Ako imate koji drugi prijedlog za koju komponentu slobodno javite...usput jel ova gore navedena MBO sasvim ok ili mozda ima koja mrvicu bolja ili nesto a da je cijena li-la ako se vec odlucim za novo...
Bookmarks