A čuj plavi ekran,mislim da to i nije baš normalno niti za laptop!
Inače ja imam HP 6715s Turion 64 i nemam nikakvih problema,sve šljaka kako treba!
HP Compaq 6710b (GB893EA) - 9599,00kn
• Procesor: Intel Core 2 Duo T7500 2.2GHz (4MB cache)
• Zaslon: 15.4" WSXGA+ WVA TFT 1680 x 1050
• Grafički sustav: Intel Graphics Media Accelerator X3100 do 384MB
• Radna memorija: 2x 1GB DDR2 667MHz (proširivo do 4GB)
• Tvrdi disk: 160GB SATA
• Optički uređaj: DVD RW DL
• Dimenzije: 357 x 265 x 34.9 mm
• Masa uređaja: 2.59 kg
• Modem: da
• Mreža: da (Gb LAN)
• Bežična mreža: da (802.11a/b/g)
• Audio ulazi/izlazi: da
• USB podrška: 4 x USB 2.0
• FireWire: da
• PCMCIA: da
• VGA izlaz: da
• TV out: da
• Bluetooth: da
• Čitač kartica: da (5-u-1)
• Čitač otiska prsta: da
• Docking Connector: da
• Baterija: 4:15 h
• Operativni sistem: Windows Vista Business
• Jamstvo: 12 mjeseci
PROBLEM je sljedeći:
Koristim ga već ima mjesec dana i još ni jednom nisam poslušao dvije pjesme za redom (u slučaju samo kad je max volume) da ne zablokira i pojavi se onaj plavi ekran.
Do sad sam koristio athlon3500+ na socket939 i nejde mi u glavu da je taj stari komp bio 3x brži od ovog laptopa koji bi trebao biti "pila". a ne laptop koji svako malo blokaje itd...
samo me zanima jesam li to dobio defektan laptop ili je to sasvim normalno jer je laptop a ne desktop
več bi ja davno otišao na servis ali mi treba laptop za faks i neću dobit zamjenski, neznam šta da radim, sigurno mi ga neče vratit mjesec dana, koja su mi prava?
toliko puno platim laptop i imam ovakva sranja, stvarno sam razočaran sa HP-om. vaša iskustva?
A čuj plavi ekran,mislim da to i nije baš normalno niti za laptop!
Inače ja imam HP 6715s Turion 64 i nemam nikakvih problema,sve šljaka kako treba!
tuborg green(zajg) The lord of the drinks!!!
poznato - rami u pitanju. odi u servis i reci nek ti ispitaju pločice ram-a, sigurno je jedna neispravna.
defektan laptop, pod garancijom je, stoga mjenjaj!eto ja imam HP nw8240 vec dost dugo, i nikakvih problema
![]()
Stario je kupio u petak Link u ve-milu. I sad pošto npr. u pevecu kad kupite lenovo laptop ne dobijete drivere, pitao prodavačicu ve-mila da li se uz navedeni laptop dobiju driveri na što se ona kao uvrijedila i rekla da nisu oni ko pevec i da se dobiju driveri i pokazala cd iz kutije. Na kraju je ispalo da je to cd sa uputstvima (jeli to nestručnost prodavačice ili se inače ne dobe driveri, inače je lap free dos) tak da sam trebao skidat drivere sa hp_ove stranice i na kraju driver za zvuk za xp ne radi.
I još mi nije jasno ako tamo piše da je u njemu pločica od 1gb ddr2 667, zašto u everestu pokazuje 8xx (nisam siguran kolko točno uglavnom cirka je 800 i nešta)
CARpeDiem*
da pod garancijom je i izgleda da ću morati na servis jedi mi je problem to šta neznam koliko če njima trebat za popravak a nemam doma drugi komp. ako su rami bilo bi super.aj vidit ču to iduči tj. ima ko sličnih problema?
ako je freedos, ne dobije se ništa, niti predinstalirani OS niti driveri, smo onaj zeleni cd Instruction. e sad bi ja fino, onako uljudno rekao "stručno osposobljeno defektnoj prodavačici" da se izvoli ispričat i blatit konkurenciju jer je ona svojom nestručnošću pokazala koliko je defektna.
dakle, nikje stvar niti u pevecu, niti u ve-milu, stvar je u proizvođaću i njihovoj isporuci. kada imaš freedos, ne dobiva se ništa. i to je uvijek tako. zato je i cijena cca 1000 kn, ako ne i više manja.
ma hee...znaš koja je glupa shema danas, nisam ni ja dobio ni jedan jedini cd, dvd nego nakon instalacije ti napravi particiju za vračanje na početno stanje koju možeš ukloniti ako želiš, a tu particiju ti nudi da izradiš samo jedan set diskova ili image za backup tvorničkog stanja (NE MOŽE VIŠE OD JEDNOG SETA). za popizdit...al ono ima još i network service boot i tako to, šdede na dvd-ima
Koristim HP-ov 6310 vec godinu dana i imao sam BSOD probleme jedino kad su driveri od graficke bili u pitanju (dosao je bez OS-a).
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Nemoj se nadati brzom popravku, ako je ram onda nije frka.Samo se cuvaj ako je maticna jer ces se nacekati.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Ja sam imao jako puno problema s mojim nx6325. Od hard diska, baterije, pregrijavanja, adaptera, padanja sustava itd... ali zato su mi nakon fighta s hp-ovcima sredili free produljenje garancije 2 god. Ja sam nosio svoj u Zel-cos, servis od Mikronisa, ljudi su ok, ali ja sam imao previse problema da bi imao o bilo kome pozitivno misljenje! Postoji mogucnost da, kao sto sam ja, u nekim slucajevima, pokupis laptop nazad do dolaska zamjenskog dijela, jer ti se to nista ne drzi na skladistu u zg (tako je bilo sve u mom slucaju) vec se narucuje izravno iz hp-a, tako da to najduze traje! kad dodjes u servis, pitaj odmah za takvu mogucnost, kukaj kako ne mozes ni dan bez laptopa, ovisi ti zivot o njemu, pa mozda daju i tebi! Inace, to ti nije nimalo normalno, naravno, zato sto prije u servis!![]()
cvita
ja imam doma jedan nx7300 i zadovoljan s njim skroz, bez greske
IF YOU CAN DREAM IT, YOU CAN DO IT..... LIFE IS LIKE A BOX OF CHOCOLATE ....
Moguće je da je HP smeće. I on i Vista, no MS zasigurno. Kupio sam GB835EA, i već 3 tjedna stalno problemi. Sa Vistom katastrofa, čekam CDove za downgrade na XP. Stalno nešto zapinje, krivo radi, blokira, a svaki drugi dan se zamrzne da moram vaditi baterije. Razmišljam da se žalim HPu, možda zaista stroj ne valja jer drugi isti takav kod prijateljice radi za sada normalno. Normalno znači bez čudnih ponašanja, ali ne opet bez problema jer to sa Vistom nije moguće. Koja je to tehnika, sve nabrijano, a smrzava ti se kao Win 3.0. Meni treba pouzdanost, a ne šarene zafrkancije i glomazan OS. Problem je u HPu što ne rade drivere za Win 2000 ili Linux, pa smo vezani na Billovo smeće. Ne znam što da radim, da tražim po oglasu stare nerabljene prijenosnike?
da rasčistimo neke stvari plavi ekran može značiti više stvari a ne samo ram moze biti bilo koji dio hardwarea.Uz hp,toshibu.... se ne dobivaju driveri nego postoji particija na hdd-u koja služi da se vrati sve na tvorničke postavke ili se prilikom podizanja os-a radi recovery disk.Takoder da napomenem da novi laptopi koji dolaze sa vistom 95% je vjerojatnost da nečete nači driver za xp.
Ja imam HP 6715b i generalno nemam problema (čak sam i drivere za XP našao na njihovoj stranici), osim sa baterijom koja traje nedopustivo malo (ne mogu ni film pogledati na bateriji) i imam isti problem sa zvukom: kad je sve na max onda se nekad zna zblokirati i pomoći mu nema nego restart. Inače sam zadovoljan
I'M SUPERMAN!
Brat kupio hp laptop,a posto on nema pojma o tome,i zbog nedostataka drivera s onim instrukcijskim cd-om mogu obrisat guzu,morao sam skidat gigu drivera,tako da...
Imam hp laptop već 2 godine i nikad problema( tip 6125).Kupljen u Mikronisu u Zg,naravno free dos, no oni su mi skinuli drivere s hp-ovih stranica i spržili na cd,tako da sa instalacijom nisam imao problema.Očito se jako razlikuje pristup kupcu od trgovine do trgovine.
Još jedna preporuka-Mikronis ima servis -Besplatni Help Desk
01/3033-125 ili
help-desk@zel-cos.hr
U slučaju problema,nazovi ih i objasni.Meni su svaki put dali točnu informaciju,pa možda riješe i tvoj problem plavog ekrana(zapiši grešku koju ti javlja laptop da im možeš reći)
ja sam bio na servisu i rekli su mi da donesem na analizu od 2 dana i onda če ga slat na 30-40dana u zagreb... evo sad se baš psihički i fizički pripremam za taj nedostatak u mom životuajd pa javim, ako uspiju sve riješit bez greške dobiju pohvalu ako ne ostaju smeće i ja ostajem razočaran
Nisam nikad imao HP-a, uvijek sam cuo samo neke hvalospjeve o tim laptopima, moje misljenje da ne vrijede ni priblizno tome, no kako sam procitao vase probleme s tim laptopima, jos mi i manje vrijede.
To mi je najzesce kad mi se likovi na faxu qurce s HP-ovima kak je to najnajnaj, a platili su 2-3tkn vise da bi imali nest sto ima neki jeftiniji lap![]()
Gle to ti ovisi o modelu, i novcima koje izdvojis, generalno HP je uz Dell jedan od vodecih proizvodjaca notebooka i PC-a opcenito, i kao svaka firma ima bolje i losije modele.
Eto ja imam preko 2 godine HP nw8240, tada je bio top model u ponudi, mobilna radna stanica, od kad sam ga dobio sam instaliranim OS-om, taj OS i danas radi na njemu. Nadogradio sam max RAM-a i to je to. Lap je izvrstan, od autonomije baterije do preformansi.
nc modeli su u pravilu kvalitetniji i nesto skuplji jer su corporate modeli (poslovni), nx su home modeli i malo su losije kvalitete, nw modeli su workstationi i top su modeli.
Ukratko, razlike su od tipa materijala od kojeg je lap napravljen, do ekrana, razlike su sitne no bitne.
A kako su najveci proizvodjaci, moze se dogoditi i koji losi modeli, u svakom zitu ima kukulja, tako bar kazu.
Mislim da HP nije lap za home/student usere, stoga tu se mogu naci i puno bolji po preformansama konkurentski modeli. No neke tvrtke ce i dalje imati standarde i uzimat HP, Dell ili bivsi IBM (lenovo).
evo mene moj hp nx6325 malo zeza,smrzne se alatna traka i ne mogu nista pokrenut s nje..danas mi se to prvi put desilo..al sad je ok..nadam se da se nece ponovit..
Bookmarks