U ponedjeljak ujutro opali -10, a ja sretan jer od petka imam novi novcati akumulator. I orkenem ključ, a mali vrti ko' hormoni u sedamnaestogodišnjaka. I vrti, vrti, vrti, vrti. I opet vrti, vrti, vrti, vrti... vrti, vrti... vrti... vrti, vrti, vrti... i opet... i ponovo...
Uglavnom, ćorak. Veli mi jedan čovjek "zagij ga malo više". A ja velim "jok, benzinac je". A on će na to "a jeb... te, pa benzinac MORA upalit".
A ja si mislim "da, znam i ja da mora". Pogotovo što je ovaj lani palio sa starim polukrepanim akumulatorom na -20 i to ko' urica.
I vrti, vrti, vrti....
I odustanem.
Popodne, oko 18h, uđem, primirim se (tiho-tiho) i dam kontakt. A odozada čujem - ništa. Naravno, krepala benzin-pumpa. Jer inače kod kontakta okrene dve sekunde tako da stvori pritisak u sistemu. A sad tajac.
I, naravno, šlepslužba i pravac servis (besplatno - isplati se 140kn godišnje dat HAK-u).
Svaka čast caru sa kamionom kako je u onoj uskoj ulici izmanevrirao okretanje za 180* i iskrcavanje i sve. Da ne velim da smo ga morali gurnut malo (moj tutač) do parkinga, a da se u međuvremenu ručna zaledila, tako da je vrlo glatko išlo. Jedva smo ga izgurali.
I da skratim, ujutro ja na servis, dam ključeve, velim šta je. I čekam, i čekam, i popodne zovnem pitat kako ide, a mehaničar mi veli:
- A eto, ide, ali tank je sranje
- Molim?
- Smeće.
- Kako..? Šta...? Puknuo je ili...?
- Ma ne, nego toliko vode i smeća u tanku ne znam dal' sam ikad vidio.
- Ma daj!? PA pred nepune 2 godine je isto bila AC pumpa krepala pa je tank skidan i čišćen, i filter goriva isto. Nije valjda u 2 godine tak puno...?
- Kad vam velim, gospon, leda ko u priči, smeća još više. Pumpa je bila zaleđena, cijela, led i u cijevima, u filteru benzina... sve sleđeno. A smećaaaa....
A ja sam dosad hvalio OMV, jer mi se s INOM par puta desilo da mi trokira kad tamo tankam. Kao OMV je kvalitetniji benzim. Ma je drek!
A kakav izbor imam? Nikakav. Ili se ne vozit ili plaćat vodu 8kn po litri.
I sad me ta voda koštala 2k kuna. A da je, nedajbože, crkla ne samo pumpa nego s njim i tzv, "sending unit" - samo dijelovi su preko 3200kn. Onda bih im spalio pumpu, časna riječ ako ne bih.
Samo što bih morao svoj benzin donijet, jer onaj njihov ionako ne gori - voda nije zapaljiva.

Odgovori uz citat
Bookmarks