Kakva iskustva imate? Imam namjeru koristit flat rate mjesec dana a da ne ugasim laptop.
zasto nebi mogao raditi cijeli dani...
ali opet sve ti to ovisi kakav stroj imash....isto kao i stolni pc...(ako imas doro napajanje, ups...moze...no ponekad se dese nepredvidive stvari...ja sam imao dobro slozen pc i nakon 15 dana rada krepa mi mreza na mbo....sto se moze...)...tako je i sa lapom....moze raditi godinama bez problema a moze ti jednostavno nesto krepati ... i mosh ga slikaT![]()
RoBee
Zadnji uredio zerobravo : 13-05-2007 u 13:35
Mislim, a kaj ni ti bilo da ga isključiš na par sati? Ionako ti veza nakon 24 sati pukne.
I ja imam novi laptop ASUS i skoro mi je uvijek upaljen. Stalno nesto skidam, a u nekim postavkama sam namjestio da ADSL veza ostane upaljena kad je on u sleep modu. Tako da nikad nije pregrijan, trosi normalno struju, cak i malo manje i downloada.
Zadar je najbolji, Zadar je slavan....!
imaš za podesit komandu kod zatvaranja poklopca (power options). Podesi da se ne dogodi ništa. (ekran se gasi, lap dalje radi.) Nemreš skidat s neta u sleep modu.
Zadnji uredio zerobravo : 13-05-2007 u 13:34
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Vert dobro kaže.
Što se tiče negašenja,moj je jednom radio 3 dana bez prestanka (na moru,spojen na pojačalo i zvučnike) i nije mu ništa bilo. Povremeno se proc znao žešče ugrijati,ali onda bi samo ugasio sve programe na sat-dva i pustio ga da malo "odahne"
i sad dal se može nariktati da skida sa neta u sleep modu-tj. dok je poklopljen ili ne?
Ma to se da dogovorit sa T-comom... A ja sam skidao u sleep modu jer sam namjestio da se ADSL veza prekine samo kad ja to ucinim.
Ma što se da dogovoriti sa T-Comom? To ti je frend pričao bajke, jer je to od samog početka uvođenja ADSL-a.
Meni je comp radio par dana, stalno na netu, nikakvo diskonektanje..
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Ali onda se sam spojio jer bi ga ja navecer ostavio da radi i skida, ujutro bi dosao i sve bi bilo u istom stanju. I tako sam ostavio dugo vremena. Skinuo sam Rocky 6 i Silent hill.
moj laptop je star jedno 4 - 5 mjeseci.
od tada, upaljen je 99% vremena.
ugašen je bio možda ukupno 20ak sati.
Sve radi kao i prvog dana.
svaka 3 mjeseca ga rastavljam i čistim svu prašinu na ventilatorima i na pokretnim dijelovima.
acer ima program koji ti snižava clock procesora, pa mi se on automatski aktivira kad poklopim poklopac i temperature se sa
CPU : 50
GPU: 55
HDD: 45
spuste na
CPU: 30
GPU: 30
HDD: 35
Što je daleko ispod max radne temperature koja iznosi 80, 120, 80
a tim što je niska temperatura ponaša se kao da je isključen...
čak je bolje da je laptop nonstop upaljen na slaboj potrošnji nego da se gasi, jer najviše se troše elementi prilikom paljenja/ gašenja
Bookmarks