Jao rekao sam sam sebi da se neču uvuči u ovu raspravu koja je ustvari prema zakonima fizike jako jednostavna!
AVION SA POKRETNE TRAKE NEČE UZLETJETI!
Kao što smo davno ustanovili za polijetanje aviona potreban je uzgon zraka na krila, a uzgon se dobija jednostavnom kombinacijom trenja kotača na površina piste uz pomoć motora aviona koji potiskuje određenu količinu zraka zroz turbine/elise koja utječe na kretanje aviona po pisti koja dakle uzrokuje strujenje zraka u suprotnome smjeru od kretanja aviona što uzrokuje fenomen zvan polijetanje aviona: E samo jednu stvar zaboravljate da LET i POLIJETENJE nije isti sistem sila i da bi avion da ga neka ogromna ruka drži u zraku a on ima full potisak na motore i onako počeo padati kada bi ga ta ruka otpustila(neki bi rekli kako ovdje tvrde za ovaj koji poliječe sa pokretne piste da bi nastavio let bez problema) jer se sve svodi na strujanje zraka preko krila!
EDIT:
Da bi ovo shvatio ne trebaš biti Albert Einstein nego samo poznavati osnove fizike!!!

Odgovori uz citat
) jer se sve svodi na strujanje zraka preko krila!

.gif)

, samo treba vremena..

) ja sam predlozio da pitate struku, a vi bas ocete vidjet ko ce izvalit vecu glupost.

Bookmarks