Evo ga...
Hello all. The Android™ 2.2 (Froyo) software upgrade for Milestone is now being rolled out in selected countries, please visit http://moto.ly/milestonefroyo for instructions on how to upgrade your device.
Jos nema za hr.
Data>property>persist.sys.vm.heapsize je file (rekao sam da je naziv slican, ne takav).
Sto se tice overclocka, pretpostavljam da imas Androidiani OR (3.3). U njemu samo odes u Froyo 2.2 Modding Menu > Overclock Menu i tu recimo odaberes 900(ili 1000)/700/500/250. Nista drugo ne moras raditi, ali vsel na 1GHz je dosta nizak(56).
Ako stavis na 1ghz -- Kad dodjes do 10overclock, stisni gore prozorcic u kojem pise R/W da se promijeni u R/O. E, onda mozes otvorit u text editoru(dugo drzis prst na 10overclock da se otvori prozor pa odaberes). Onda samo promijenis 56 u 58 recimo, pa back>save and exit.
+ ako ti se ikad zamrzne slika(ne reagira na nista) ili se reboota dok nesto radis, to ti je do kernela.
Na xda, u CM7 temi(od kabaldana, pretpostavljam da si taj skinuo) u prvom postu imas 0.04boot file (to ti je drugi kernel s kojim neces imati te greske), a njega samo extractas (izadje ti boot.img file) i zamjenis sa istoimenim fileom u updateu od ROMa (update-cm7-0.07-datum.zip xD). To napravis sa WinRARom recimo. I taj novi zip sa drugim boot.img samo apply preko starog(prije toga cache/dalvik wipe).
Uh, sto sam se raspisao :O.
Evo ga...
Hello all. The Android™ 2.2 (Froyo) software upgrade for Milestone is now being rolled out in selected countries, please visit http://moto.ly/milestonefroyo for instructions on how to upgrade your device.
Jos nema za hr.
super.
taman sam si zbrljal cm7 kad ono, stiže froyo..
i kaj sad napraviti da mogu normlalno staviti taj froyo?
Nemam ni taj persist.sys.vm.heapsize file, samo: country, jit-mode, language, localevar,themeid, themePackageName, timezone i use_dithering.
Jutros sam primjetio da mi nisu došle dvije sms poruke a prijatelji vele da su sigurno poslali... ima to kakve veze sa CM7 featuresima?
I da, kernel mi je taj koji si naveo.
Onda promijeni heapsize iz AORa.
XD neznam zasto ne primas, cm7 ti je jos neoptimiziran, zato i moras radit ove gluposti.
I ja nisam primio jednu poruku, a danas od istog posiljatelja jesam.
U cm settings, jel ti oznaceno lock messaging app in memory?
Edit: froyo nemoj ni stavljat ako nadjes nacin. Pogledaj slj.post...
GoGs, trebao sam se kladiti s tobom. Koliko citam komentare na Facebooku, kernel je isti kao u leaku(O2), sve je usporeno itd...
Build: SHOLS_U2_05.26.0
Kernel-version: 2.6.32.9gafbfc43
Uglavnom, mislim da su u Motoroli shvatili da nemaju pojma.
O čem ti pričaš, to je jedini kernel koji je radio donekle kako se spada. To što je froyo bio usporen na tom kernelu, nije kernel bio kriv.
evo što kažu:
But APAC kernel is the best of all the latest leaks, albeit with problems.
Dobro, bas cu probat UK update da vidim taj velicanstveni Froyo sa starim kernelom.
P.s.probali su, nebi pisao sto su rekli da nisu probali(odgovor na post iz druge teme)...npr jedan je rekao da mu se dialer force closea, launcher(valjda je mislio na stock) stalno redrawa... ako je taj kernel onaj sa dsi errorom definitivno necu ni pokusavat. Taj error je uzas zivi, sreca pa sam stavio ovaj 0.04...
ne kažem da je savršen, ali pročitao sam cijelu temu na XDA upravo i ono što vidim jesu samo nabadanja da je froyo totalno usporen. Nitko nije opširno dao iskustva. moj savjet je da ne uspoređujete cyana 7 sa gingerom i 1000mhz clockom, nego da usporedite stock eclair sa stock froyom, pa onda date adekvatnu usporedbu. sve ovo drugo nije mjerodavno niti ima smisla raspravljati.
ajde već jednom nek ga puste na slobodu
http://www.engadget.com/2011/03/15/m...at-last-froyo/
Mislim da je vrijeme da pocnu s pojacanim spamanjem "Unlock the bootloader!" na Motorolinim stranicama.
jel probao tko konačno taj froyo, ja sam ovih dana bar 10 puta flashao mob, i shvatio da je na orginal softu 2.1 update1 radi najbolje i najbrže![]()
Opet ja i moji CM7 problemčići...
Danas mi se najprije smrznula kamera, pa mi ljute ptice nisu radile. Sve je proradilo nakon reboota. Brojem reboota po jednom danu približio sam se onim vremenima kad sam uživao u blagodatima windows mobilea 6.5.3 na Samsung Omniji 2.
Podigao sam sad navečer i vsel sa 56 na 58 (CPU je na 1GHz).
Da vidimo da li će to pomoći...
Kao što n3n0 kaže, i ja samo želim android sa normalnim app2sd i flashem.
Ako ova "naterancija" sa CM7 potraje i dalje, ima li možda smisla probati sa CM 6.1?
Naime, ne treba mi baš sam gingerbread već samo da sve stabilno radi sa app2sd (dakle, froyo).
Kakva su vaša iskustva sa cm 6.1. Vidim na XDA forumu da je taj rom u beta verziji.
Da li je CM 6.1 stabilniji od CM7?
I još jedan dodatak za one koji oklijevaju a žele kvalitetnije fotke... primjetio sam da su mi fotke puno čišće na gingerbreadu.
BTW, kako se na Camera App mijenja rezolucija fotki? Nisam nigdje našao...
E sad sam se ja raspisao...![]()
Svi CMovi za Milestone su beta zbog zakljucanog bootloadera i neoptimiziranosti.
U cameri stisnes na onu ikonicu (izgleda kao settings ikona) i onda mozes scrollati, dolje imas jos masu opcija. Takodjer sam to primjetio sa kvalitetom, i to je zbog softvera (dovoljno je usporediti camera.apk sa 2.2 i 2.3.
CM 6.1.2 sam davno koristio, tako da se iskreno ni nesjecam kakav je bio (reboota nije bilo). Na cm7 mi je baza Theme Chooser i totalno sam uzivljen u ovu Honeycomb temu...jedino me ona drzi na cm7, i bolje(vise verzije) aplikacije(a)...
Gingerbread po svojim mogucnostima se ne razlikuje previse od Froyoa, samo izgledom i poboljsanim copy-pasteom, i vjerojatno boljim kontroliranjem memorije ili tako nesto...
Da nije tih rebootova (koji pocinju sa jakim laggom u igri i bacaju te na boot animaciju od cm-a - dogodilo mi se par puta) cm7 bi bio savrsen...a ovako, malo me pocinje nervirati.
Mislim da cu probati FroyoMod 2.5 (ili 2.6, izlazi ubrzo) da vidim kako radi. To ti je obicni 2.2.1 sa dodatcima iz CMa. Imas na xda u Droid and MS Android Development, pa probaj. Ili to, ili CM 6.1.2.
Btw, meni su ti sad postavke u AMM 6,8,16,40,50,60... tj.ne koristim AMM nego mjenjam preko Root Explorera. Ali predug mi je post, necu objasnjavat gdje i kako XD
Preporučam. Koristim ga preko tjedan i nešto i radi ko grom. 3 puta mi se možda restartao jer sam otvarao neku masnu stranicu u dolphinu.
Jedini nedostatak je šta nemogu nikako namjestit različitu boju za LED notifikacije (poruke posebno, email posebno...)
Probao sam preko Blink! app iz marketa koji mi je radio na 2.1 ali ništa...![]()
neće otključati bootloader nikad. ponudit će opciju otključavanja bootloadera preko calculatora, ali pod uvjetom da gubiš garanciju. dakle, ti njima imei, oni tebi kod, kad ti daju kod, garancija ti postaje nevažeća.
FC nisam imao niti jedan3 reboota su ništa naspram onog na drugim romovima
FroyoMod 2.5.. Overclockan je na 900mhz ali većinu vremena se vrti na 550. Ne treba mu više. Jedino u igricama se podigne.
Zahvaljujući tomu i gašenju wifija kada nije potreban baterija mi drži 2 dana korištenja... A korištenje uključuje sms-e, facebook preko wifi, igranje bar sat-sat i pol ljutih ptica ili fruitslicea...
Probao sam ama baš sve modove osim telus 2.1 za milestone i taj mi je najbolji... Samo da srede te LED notifikacije... :/
Ako flasham mob sa FroyoMod 2.5, jel moram napraviti i wipe data/cache (factory reset)?
Jesi zadovoljan kamerom? I na kraju, jel ti rade Angry Bird sesons?
Meni se na CM7 konstantno ruše...![]()
Trebao bi napravit. Ja jesam jer sam htio čisti rom... A ovo ti piše u temi na xda:
THIS IS NOT A NANDROID, IS AN UPDATE.ZIP
DOWNLOAD AND PUT IT AS IT IS IN YOU /sdcard/OpenRecovery/updates FOLDER;
REBOOT IN RECOVERY, ENTER THE OPEN RECOVERY THEN CHOOSE APPLY UPDATE!
REMEMBER TO WIPE DATA/CACHE!!!
Smse ionako backupam, kontakte google obavi, a programe za čas sredim preko marketa u browseru....
Kamera radi ko grom, odma sejva i mogu preko one male sličice u samom camera.app otvorit sliku što prije nisam mogao. Ne javlja mi se ono da krivo spremi sliku što sam naveo na nekoliko stranica prije u temi. Gallery sam stavio na 2D.
Jučer sam okinuo oko 60 slika u razmaku 15 minuta i sve je ok spremio. Čak onaj preview slike prije neg slikaš ne trza.
Rade mi sve ptičurineSamo ako želiš playstation emulator, oni jedino štekaju :/
Kolibri!!! Probaj zadnji update od CM7, napravio je novu opciju u cm settings, sada mi ptice rade savrseno! I promjenio je kernel.
Froyomod isproban, u menuima brz, ali ADW EX mi je jako spor :S. I opcije u CM6 mi se vise svidjajuVidjet cu sto ce biti sa 2.6, za sada ostajem na CM7.
Stvarno, ovaj zadnji update mu je pun pogodak, bar za mene. A nisam ni clockao ni ista, stoji na 900.
Kakva je baterija s tim updateom? Imao sam iceandfireov i baterija je bila užas :S
Jedva da je držala 1 dan...
Auu, jeste brzi...
Taman sam ga fleshal na FroyomMod i napravil restore svega...
Sad me samo zeza instalacija USBa odnosno spajanje na komp. Kad prikopčam mob na laptop i u notifikacijama moba pokušam odabrati Memory card access zbrlja mi se sve. Touchscreen ne reagira kako treba, ne mogu odabrati opciju, na laptopu mi konstantno ide instalacija MTP device ali ne prolazi...
Whats'up?
n3n0, nek se malo poigram sa FroyoMod, pa ako bude i on zezal onda se vraćam na CM7.
Ovaj root i flashanje je baš zabavno. Svaki dan novi ROM, i novi rebootovi... "Nema veze, glavno da se lova okreće"!![]()
Bookmarks