jučer stavio Froyo mod 2.6.0, čini mi se da je brz, nisam imao problema do sada nikakvih, osim fotič je jako loš, smetnji ima jako puno na slici, puno previše, kak je vama?
zašto si ne instalirate stock motorolinu kameru? ona se pokazala kao jako dobra. Vignette je super za po noći. Ne bude puno šuma.
Slazem se s tobom stock motorlina kamera je bila suer kad je htjela raditi, jer je bio neki bug a gdje mogu skinuti tu kameru?
Nekog velikog buga nikad nije bilo, no davala je jako loše fotke po mraku sa puno šuma. Što se tiče brzine aplikacije i svega ostalog, bila je najbolja od svih ovih koje koristite.
Bas istestirao camera360 i vignette i nema neke razlike, uglavnom na daljinu. Objekt nekih 5 metara svjetlo u sobi dosta jako, slika ispada dosta tamno, koda prigusi svjetlo iz nekog razloga i strahovito puno suma, mrlje po slici ko prasina, dok na blizinu nekih pola metra slikan objekt slika cista, cisto ock za mob. Cini mi se da su prije bile bolje slike sa enclairom
Meni polako počinje ići na živce svakodnevno rebootanje moba. Iz početka me nije smetalo, al do sad mi se već nekoliko puta dogodilo a se mob zblesirao baš kad mi je trebao. Da li da čekam taj RC4 za CM7 ili da pokušam sa nekim stabilnijim ROMom al a bude 2.2 ili viši?
Ajmo preporuke...![]()
ja sam na 2.2.2. android verzija i Kernel 2.6.32.9 sa froyo mod 2.6.0, i zadovoljan sam. brz je mob, sve šljaka, jedina zamjerka je što mi se jednom-dvaput na tjedan zabloka dok pišem poruku ili dok sam na netu pišem tekst, al to riješim tak da isključim ekran i ponovno uključim i peri dalje, nemam problema s resetiranjem i force close, igram ptice bez frke...
Ima li tko kakvih iskustava sa MIUI mod-om? Ja sam nedavno instalirao, nakon tristo muka s CM7 i vrlo sam zadovoljan (priznajem, dopada mi se sminkerski design).... uz malo overclocka (900/56vsel) sve radi kao podmazano, naravno i angry birds rio leti bez problema.... imam ga 4 dana, do sad sam imao mozda jedan force close i niti jedan reboot (iako tu i tamo se desi po koji lag, ali prodje nakon par sekundi bez previse "zaglupljivanja".... takodjer, pitanjce za ljubitelje eclaira - ima li smisla instalirati telus lite mod? Koliko sam uspio shvatiti s xda foruma, to je hibrid SHOLS 2.36 za Europu i SHOLS_U2_03.11.0 za Telus mrezu, s ukljucenim americkim frekvama - da li bi to radilo u HR...
p.s. napominjem da mi i dalje ni jedan od modova nije nadmasio stock shols 2.36 - naprosto, imam dojam da je s njime cigla najbolje i najpromptnije funkcionirala, bez i jednog zastoja/reboota...
Imao sam ga jednu subotu i poludio sam![]()
Preretardiran mi je taj MIUI, fura se na iOS, a ne pojednostavljuje sučelje kao što bi trebao, nego ga po meni bespotrebno komplicira. Pošto koristim Launcher 7 (metro UI), prednosti MIUI homea nisam pravo niti iskusio, samo sam probao i čini mi se glupim... Sve aplikacije imat na homeu mi je glupo i to mi se nikad nije sviđalo kod iOS-a, pogotovo kad imaš programe koje ne koristiš, tipa 3G tethering.
Što se tiče stabilnosti, meni se pokazao nestabilnim, restarirao se miljon puta i sam uređaj se zagrijavao luđački. Nije bio niti milostiv prema bateriji. Jedino što mi se svidjelo je unlock screen i to što ima 2 odvojene pozadine (1 za lock, 1 za home).
Telus lite mod sam htio probat, čini mi se da bi trebao biti najstabilniji od svih modova jer je ipak temeljen na 2.1 koji se meni, a kao što vidim po forumu, i vama ostalima nije baš restartirao ni FC-ao. Isto bih ga htio probat samo neznam da li nakon postavljanje tog moda moram staviti i patch za EU frekvencije, pa mi se na kraju nije dalo, pa sam stavio standardni 2.1. Slažem se s tobom da je taj rom najstabilniji i koristio sam ga par dana i ništa nije štekalo... No nije mi se svidio jer mu je falilo par kozmetičkih stvari koje su mi smetale (messaging app...).
Preporučio bih theFroyoMOD 2.6 s isključenim JIT-em. Koristim ga sad već tjedan i pol i radi stabilno. Niti jedan FC i restart, samo uspori tu i tamo malo. Ništa strašno. Jedini problem je užasno dugačko bootanje (~5 min). Sve igre rade ko odlično, nakon inicijalnog trzanja prvih 30 secBaterija je malo slabija na tom romu, ali ništa strašno, i dalje mi drži punjenje 1 dan.
K vragu, ispada da je neophodno napraviti brutalan rez u odabiru - ili kozmetika, ili stabilnost (da, i mene je kupila promjena slike u lock/home screen-ovima, a koncepcija da je sve na home screenu mi se jako dopada)... nemam nista protiv sucelja MIUI-a, meni je stock sucelje opcenito precrno (no dobro, ne potezimo raspravu o ukusima!)ono sto me najvise muci kod svih modova, pa i kod stock update-a na froyo su - zastajkivanja i usporavanja.... do sad, jedino sa shols 2.36 nisam imao tih problema, svi drugi romovi su stekali makar malo, ukljucujuci i froyo mod (koji sam rabio 2 dana i poludio od kocenja i usporenja, a i imao sam par FC-ova)... probacu ga opet s iskljucenim JIT-om, iako, da kucnem u drvo, za sad me ni MIUI ne razocarava, cak se i kamera/video jako pristojno ponasaju (nije mi ni jednom puklo, a masa ljudi se u upravo na to zali, u subotu sam snimio nekih 40 fotki i par klipova i sve je funkcioniralo savrseno).... aplikacije koje su mi potrebne rade ok (AndFTP, DropBox, Gmaps, Youtube, Angry birds i jos par drugih)... Baterija se korektno ponasa, s obzirom na overclock izdrzi bez malo cijelih dan i pol (na poslu i doma sam konstantno nakacen na wifi zbog mailova, dok se vozim tramvajima tu i tamo upalim 3G radi surfanja i ubijanja vremena, a glazbu slusam dosta)... no vidjet cemo... hvala na dijeljenju iskustva, svakako, ukoliko se pokaze ok ili se ukaze kakav update, ostajem na njemu, ako ne - zivio 2.36, a look/feel cu vec nekako nadomjestiti, iako teska srca....
![]()
2.2 froyoMOD. probaj ovo, mani se CM-a. inače, ja volim da mi mobitel bude pouzdan i stabilan. ako to zahtjeva eclair, vratit ću se na njega. jednostavno.
Jučer sam ustvrdio da imam staru verziju ROMa CyanogenMod 7 RC3 0.08-11.03.16, pa sam napravio upgrade na CyanogenMod 7 RC3 0.08-11.03.27.
Za taj zadnji update se spominje da su ispravljene nekakve DSI greške koje rezultiraju random rebootovima.
Budem pratio par dana i brojao rebootove. Ako neće biti napretka onda budem pokušao sa 2.2 froyoMOD. Vidim na XDA da ga hvale...
Na FroyoMod se isto mogu stavljati teme, ali nisu ni priblizno dobre kao za CM7. Ja namjeravam portat jednu temu s CM7 na FM, ali samo slike, znaci .png fileove. Raspakiram "Honeybread.apk" i neki .zip od teme za FM, promijenim jednu sliku s drugom (s tim da cu morati mjenjati i nazive .png-ova i gledati slike da znam sta s cim zamjeniti :S), upakiram u zip i Voila!Ali puno je to posla :/
Inace, da mi neki ROM radi besprijekorno, da pokrece sve aplikacije bez FCanja i slicno, + da ima app2sd, sigurno me ne bi bilo briga za kozmetiku. Ok, app2sd bi zamjenio s app2ext...
Btw na XDA ima nacin da se ubrza citanje podataka sa SD kartice, pa se sve sto je na kartici brze otvarastavit cu link...
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1010807
http://forum.xda-developers.com/show...postcount=2531
To i jeste problem... da je stock dobar, ne bih se mucio ni sa cim i zurio u forume satima, unatoc tome sto mi se dopada recimo MIUI okruzenje... ovako.... damn... Ipak, hvala za korisne linkove.... btw, i miui je izdao novi update, ako nekog zanima, navodno su rijesili probleme sa FC-om i usporenjem aplikacija (ja sam tek danas primjetio ozbiljno trokiranje angry birds-a)....
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=850276
@ kolibri: Bojim se da ni meni nema odmora, prosto ne znam sto bih prije isprobao....![]()
Nova verzija CM7 RC4
https://github.com/downloads/nadlaba...one-signed.zip
A baš sam htel ići spavati...
Samo, nema još changeloga, ipak ću pričekati...
Zadnji uredio kolibri : 05-04-2011 u 21:53
Ja cu sutra rc4, kad stavi changelog ... sad mi je kasno x)
Eto i mene na RC4...
Za sad sve OK. Radi brzo, stabilno. Vidjet ćemo kroz dan dva.
Na prvi pogled, primjetio sam mogućnost promjene frekvencije u CM7 settings, pa sad nema više potrebe za editiranjem one konfiguracijske datoteke.
BTW, jel zna netko kako doći do notification area a da ne moram vući gornji status bar prema dolje.
Naime, na 2.1 je u soft meniju bila stavka notifications što mi je bilo puno praktičnije s obzirom na veličinu ekrana. A sad mi fali malo veći palac...![]()
Ja sam se vratio na 2.1 i sretniji sam s time nego dok sam bio na 2.2.
Znam da je korak natrag, ali mi barem radi sve kako treba.
Hvala, iskusano i radi!
Sent from my Milestone using Tapatalk
Danas mi se vec dva puta rebootao mob tijekom igranja angry birds. Najprije su pocele trzati a onda se mob rebootao. Samo sto se tu ne radi o kompletnom rebootu vec se samo izvrti onaj cm 7 logo, unos pina i to je to.
Inace cm 7 rc4 u ostalim stvarima cijeli dan radi ok...
Ima neko rjesenje?
Ja sam podigao najnizu frekvenciju na 250 mhz, ali nije pomoglo.
Hoce li se baterija brze trositi zbog podizanja donje frekv.?
Sent from my Milestone using Tapatalk
Nece jako. U svim prijasnjim je bio 250. Ja sam isto dignuo na 250. Takodjer sam imao par rebootova. Nije mi jasno zasto ih imas kad je po defaultu DSI fix ukljucen. Ja sam ga iskljucio pa zato imam rebootove (2 danas, 1 u gps 1 u browseru)... probaj iskljucit pa restart pa probaj. CM settings>display>dsi hack...ako bude gore, opet ukljuci pa restart.
Osobno na Cronosu nisam imao ovako puno rebootova. Mozda se mob treba priviknuti na novi ROM xD(optimizam)
Bookmarks