Kakav mrtvi 3.0, polovina nas je još uvijek na 1.5![]()
Kako prenosi engadget (kao prvi izvor), sljedeća verzija Androida zvati će se Froyo, skraćenica od "frozen yogurt". Očito je postao standard davati "desertna" imena Android verzijama, tako smo imali: Cupcake (v1.5), Donut (v1.6) i Eclair (v2.0/1).
To je sve što se sada zna o Froyo-u. Dali će biti brojčani nasljednik dvojke, v2.x ili će dobiti predznak tri, v3.0 još je prerano govoriti, kao i kada bi se mogao pojaviti na tržištu?
HC4L
Kakav mrtvi 3.0, polovina nas je još uvijek na 1.5![]()
Na netu se pojavio i "prvi" screenshot Android v3.0. Radili se o stvarnom ili je riječ o fake-u još je teško govoriti? Te dali će to uopće i biti Froyo verzija?
![]()
HC4L
Ma to je fake, i to žešći. 3.0 neće izać sljedećih 6 mjeseci sto posto, mislim da je tak i najavljen(ovo ljeto, poslije ljeta).
I taj supersonic je najavljen sa Androidom 2.1.
mhm. još nismo ni 2.1 dobili, jedino što je ekipa na xda-developers i sličnim mjestima ponudila kućno kuhane ROM-ove. al svaki od njih ima neki nedostatak
prebrzo su izletili sa takvim informacijama, izazvaju gnjev korisnika![]()
Iz više izvora sam čuo da bi uskoro trebao izaći novi android prvo za nexus 1 i motorolin droid
Od novotarija značajne su:
- oslobađanje RAM memorije kako bi se OS dodatno ubrzao
- potpuni pristup open GL driverima
- podrška za HTML5
- poboljšan UI
- otključan FM radio
Što vi očekujete od updatea?
Ja bi najviše htio da omoguće instalaciju appova na SD karticu, i poboljšaju sučelje....
Potpuni pristup open GL driverima znači što?
Bolje igre?
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Čitam isto tako će imati (još kao glasine) podršku za Flash 10.1 te Activation of Color Trackball
HC4L
Znaci sa ovim updateom mogu ocekivati radio na Milestonu? A ovo u vezi rama,dal mislis na onu foru kao s HD2 sto je imao vise ugradenih rama nego sto su napisali ili samo da ce OS trositi manje rama?
Kada mozemo ocekivati update? Mjesec,dva,ranije?
za radio - prema najavama da
znam da milestone ima u biti oko 400MB ram memorije, al je 256 vidljivo, a svejedno, ovaj update se ne bavi time, već je kao cijeli OS optimiziraniji pa uzima manje memorije
vrijeme dolaska nemam pojma, znam samo da je u tijeku završna faza testiranja na droidu, pa pretpostavljam da ovo vrijeme šta si rekao je realno za milestone (nekih mjesec-dva)
o pa fino... jer nisam baš sretan s trenutnom brzinom milestonke... uz widgete na screenovima i sa malo jačim korištenjem šteka... :/ i par puta mi se resetirala sama od sebe i tako... ne mogu reć da leti...
19. il 20. 5. će google najaviti froyo, na svojoj konferenciji za developere
svi developeri koji su prijavljeni će dobiti besplatan primjerak nexusa 1 ili droida, tako da se i pretpostavlja da će istovremeno ti mobovi biti updateani na novi os
(za milestone se predviđa da ćemo morati pričekati oko 3 tjedna do novog updatea)
)))
Nadam se da će biti dobar u najmanju ruku kao Sense UI))
Ovo s 400 MB RAM-a je baš zanimljivo.
Ispada da je Milestone pila, samo se to ne vidi po službenim karakteristikama: ima 600 MHz proc, a radi na 550 MHz, pa se sam overclocka na 800 MH, za ima grafički proc 400 MHz, ali niti njega još ne koristi...
To je nešto novo da ima oko 400 MB RAM-a?
milestone ima quad core proc u biti
glavni procesor (A8) koji se sam clocka 250 - 769MHz
GPU - 380MHz (grafika)
DSP - 400MHz (kodiranje/dekodiranje videa, glazbe...)
ISP (neznam brzinu) - kodiranje/dekodiranje slika
uglavnom, nažalost android za sad ne koristi ništa osim glavnog procesora, al nadam se da će u sljedećim verzijama (2.2 sumnjam) biti podrška i za ovaj hardware, te će taj mob doslovno letiti..
ove podatke, kao i za tih 400 RAMa sam čitao na howard forums-u, tamo dosta inžinjera i zaposlenika motorole posta, pa su i u par navrata objašnjavali hardveraj droida/milestonea
i da, zanimljivost je da je milestone originalno planiran biti sa nazivnom vrijednosti procesora 1GHz, al baš zbog te quad core arhitekture su odustali od toga..
Znači, ne treba se bojati da će Milestone izgubiti mogućnost updatea na neke malo novije (jasno mi je da će jednom svaki današnji mobitel biti preslab) verzije Androida?
Tj. da će mobiteli sa 1GHz (1GHz reklamirano, tipa X10, Nexus One, Desire...) moći dobiti update, a Milestone ne.
Ili tu i veliku ulogu igra RAM?
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Ovako prema Sony Ercisson blogu, u 9. mjesecu ce doci i update Xpeira X10 na novi Andorid, iako nisu komunicirali da li se radi o 2.2 ili 3.0 verziji, objavili su da ce update donijeti i pinch to zoom i ostale dodatke.
Milestone ima 256MB RAM-a i to je jedan losijih strana, odnosno to je moguci hardverski problem za nove Android verzije. Snapdragon modeli imaju ili 384 ili 500+ MB RAM-a. A i ne smijete zaboraviti jos jednu bitnu cinjenicu, Milestone nazalost ima samo 133MB memorije za pohranu programa, dok primjerice Desire ima 512MB, X10 cak 1GB.
A to je memorija na koju dolazi OS i programi.
Procesor je ono sto je na Milestonu mocno, te je definitivno bolji nego primjerice Qualcomm verzija kod Legenda.
što se RAMa tiče, sigurno ima 400MB, a zašto koristi 256 je meni nepoznanica (tj zašto je motorola zaključala na samo 256)
ima i 512 MB ROM memorije (dakle to je memorija za OS), a sumnjam da će i jedan OS u nekoj čak i daljoj budućnosti nadmašiti tu veličinu od 512MB
korisnička memorija isto tako nebi trebala biti problem (max 256, a efektivno je slobodno oko 130MB), jer su najave iz googlea ionako da će u ovoj il sljedećoj verziji OS-a omogućiti instalaciju aplikacija na SD karticu..
mislim da su veći problem sami proizvođači telefona, ovisi koliko se njima isplati podržavati pojedini uređaj i dal im je isplativo ulagati sredstva u prilagodbu novih OS-ova na stare modele mobitela, il im je jednostavno bolje prisiliti korisnike da ako žele novi OS jednostavno kupe neki novi model koji je izdan
Pa to mozes dobiti vec sa 1.5/1.6... Doduse nesluzbeno i pomocu trika. Ja to koristim.
Ako si mislio nesto "sluzbenije", to po meni nece ici bez nekih internih promjena u samom Androidu... Vjerojatno bas to planiraju.
EDIT:
E da, i za gornji trik telefon mora biti rootan.
Zadnji uredio ravilov : 05-05-2010 u 11:32
prikaz flasha na androidu 2.2 i nexusu:
http://www.youtube.com/watch?v=0y7XJ...layer_embedded
i screenshot novog launchera:
![]()
još malo vijesti:
http://androidandme.com/2010/05/news...h-android-2-2/
dakle omogućit će JIT kompajler, što u prijevodu znači da će se izvođenje svih appova (otvaranje, rad s njima) poboljšati za oko 30ak% - bar dok sam ja radio s beta verzijom JITa je to bio slučaj
uglavnom, ogroman performance boost![]()
hotspot + wifi tethering isto dolazi
Bookmarks