moraš ga rootati da bi ga flashao. preporučujem cyanogenmod 7 sa gingerbreadom. tutorial ti nađem, samo sekunda.
sticky je gore zakačen. evo ga.
http://cafe.mobil.hr/threads/68008-M...t-Overclocking
Sory, našao sam sve...![]()
moraš ga rootati da bi ga flashao. preporučujem cyanogenmod 7 sa gingerbreadom. tutorial ti nađem, samo sekunda.
sticky je gore zakačen. evo ga.
http://cafe.mobil.hr/threads/68008-M...t-Overclocking
Zadnji uredio GoGs : 10-03-2011 u 16:26
di naci taj cyanogenmod 7 sa gingerbreadom, ja sam konacno maknuo onaj froyo iz kine, jer je pocel mob blokati sve vise, nemos ni poruku napisati a da ne zablokira, naso sam neku njemacku verziju 2.34, i napravil update na 2.36, naravno y i z na tipkovnici su mi opet naopacke, al dobro to je najmanji problem. nego taj cyanogen sta donosi, koji su bugovi?
XDA Developers. Ima vise cm7 ali najbolji je od nadlabaka (kabaldan na xda). CM7 ti donosi razne modifikacije, mozes stavljati teme itd. Ja sam trenutno na updateu od 04.03, a jucer je izasao ponovno update (09.03.). Hmm...najveci bug je FC vecih aplikacija zbog nedostatka RAMa. Npr.ako s browserom otvaras stranicu punu reklama u flashu...
Ali trenutno nesto d*kamo po aplikaciji Autokiller Memory Optimizer pa gledamo kako ispada (mjenjamo nacin killanja, tj. kad ce se killati koja vrsta aplikacija...).
Btw trenutno je na CM7 GB 2.3.3.
Eto i mene kao ponosnog vlasnika Milestonea sa Cyanogen Mod 7 Gingerbreadom.
Namučio se jesam cijelu noć, ali proradilo je. Najviše muka mi je zadavo onaj startup screen koji se vrtio unedogled pa sam morao vaditi bateriju. Na kraju sam napravio u OpenRecovery full wipe cache/dalvik (kaj god to značilo) i data cache. (vau, pričam ko netko koji se razumije u to sve...)
E sad, aplikacije su mi naravno sve obrisane, instalirao sam ih ponovno. Samo, vidim da je na sdcardu ostalo od prije tragova starih aplikacija.
Baterija mi je sad na kojih 60% što je veća potrošnja nego sa 2.1 androidom, ali to je valjda zato jer sam cijeli dan po njemu prčkao.
Spominjala se neka mogućnost overclockanja radi ubrzanja moba.
Gdje to napraviti i hoće li mi to trošiti bateriju? Naime, malo mi sve skupa trza, nije tako brzo kako mi se činilo da bude...
Kako napraviti backup postojećih aplikacija u slučaju nekon novog flasha (sad sam se zagrijao pa mi se čini da ću početi flashati mob ko oni tipovi iz "Men in black" onu jadnu plavušu).
overclock preko open recovery-a. digni ga na 900MHz. To ti je optimalno. Ne grije se jako, ne troši bateriju puno više, ali radi osjetno brže.
ej ekipa. pozdrav...imam jedno pitanje, znam da ima negdje na forumu, ali nikako nemogu nac... Imam Froyo GOT-ov po gogsovom tutorialu, a sad bi vratio tvornicki soft. Mob kupljen u vipu. i nemogu sad nigdje nac gdje skinut i fleshat. Moze li pomoc, molim Vas... Hvala
![]()
Hvala GoGs puno na pomoci. samo mi malo steka alarm sad... :/ Mob ide u prodaju pa cu stavit ove tvornicke postavke radi garancije i toga... Hvala jos jednom...![]()
Ej, majstor GoGs.
Na OpenRecoveryu našao sam stavku za overclock, ali pod 2.2.1 Froyo. primjenio sam tu stavku i sve je prošlo ok.
Znači li to da mob sad radi na 1 Ghz kako sam i odabrao? Gdje to provjeriti?
Usput, baterija me malo muči, već je na 30%, a inače je navečer znala biti na min 60%.
Ima li taj CM7 kakvih problema sa trajanjem baterije? Overclockao sam ga sad navečer pa to vjerojatno nije utjecalo na potrošnju baterije.
napravi preko kompa update na build 2.36, pretpostavljam da imaš 2.31 ako se dobro sječam ili 2.34, na jednom je bio taj bug za alarm!
Zadnji uredio alex1 : 12-03-2011 u 00:08
kolibri , stavi si sa marketa aplikaciju android status, i tamo mozes provjerit na koliko ti radi mob, i sve podatke...
alex, imam 2.31, ne kuzim kako preko kompa update na 2.36???
skini aplikaciju SetCPU i tamo digni clock na koliko hoćeš. što se tiče cyana i baterije, meni-settings--wireless & networks--wifi settings--meni--advanced-wifi sleep policy--odaberi never i obaveno klikni na meni i save.
halo, ako prodaje mobitel, neka stavi onaj koji je bio u vipu! neka ga ne muči što alarm ima bug, to nek si sređuje onaj tko kupuje mobitel!
ok. Hvala. Onda cu pustit taj koji sam stavio, da nebi imao problema kupac sa garancijom. A za to jos malo dok ne ode navijat cemo druge mobove za budjenje...![]()
Evo malo savjeta:
1)idi u settings>cyanogenmod settings i udji u Performance. Tu iskljuci Surface Dithering, ako hoces i JIT. Mob ce ti se ubrzati i to dosta. Sa JITom imat ces bolje rezultate u benchmarkovima (Linpack...), ali zna trzati zbog njega(testiraj sa njim i bez njega, vidi sto ti odgovara). *potreban restart*
2) instaliraj Root Explorer. Preko njega odes u etc/init.d/10overclock(drzis malo dulje i kliknes na view as text, ili edit). Tu mozes vidjet na kojoj frekvenciji i voltazi ti radi mob. Na 900mhz ti je ok 56 vsel pa i nize. Za 1ghz se preporucuje 56+( ja drzim na 56, imam izrazito izdrzljiv primjerak milestonea). Sa editom mozes mjenjati vsel... *potreban restart*
3)instaliraj Autokiller Memory Optimizer, u opcijama oznaci Enable advanced controls(tako nesto...), i promijeni one brojke u 6,10,30,40,50,60. S tom aplikacijom odredjujes koje ce se aplikacije prve force closeati kad dodje do nedostatka RAMa. S ovim postavkama launcher ce ti se manje FCati(nece ti se ponovno loadati svaki put kad stisnes Home... *takodjer restart, da bi se postavke pocele koristiti*
Ovo su sve savjeti sa XDA Developers, meni su pomogli.
E da, za bateriju - napuni je na 100%, iskljuci punjac. Izgasi mobitel. Spoji ga na punjac. Prikazat ce ti se ikona baterije(punjenje...). Otvori poklopac i izvadi bateriju(dok se mob puni!!!). Prikazat ce ti se baterija sa upitnikom. Vrati bateriju unutra(takodjer, dok je mob na punjacu). Pokazat ce ti 20%, pa 60%. Ostavi da se puni do 100% + jos 10-15 minuta.
Onda ce ti baterija biti u normalnom stanju.(RC3 trosi vise baterije od RC2, dosta korisnika je to reklo!). Meni je ok, garant bi izdrzala 3-4 dana u full standby...
Ja radim tako da upalim angry birds i igram ih nekoliko sati. ako uspijem zaspat do jutra da se mobitel ne ugasi, onda je to to. ne diraj ništa, sve je dobro![]()
XD i ja se navukao na pticurine glupe, ali ne skidaju mi bas puno baterije. Gameloftove igre su super sto se tice toga
...
pridruzujem se grupi ovisnika o bijesnim pticurinama.
nego, instalirao sam na cm7 go launcher jer mi je awd bio spor kod iscrtavanja home ekrana. crtao mi je ikone jednu po jednu, sporije nego eclair.
doduse i kod go launchera je ista stvar, presporo iscrtavanje home screena.
u cemu je problem?
btw, ljute ptice mi takodjer trzaju...
sve u svemu, nisam previse zadovoljan sa cm7...
Jesi napravio sve sto sam ti rekao u prvom postu? E sad. Idi u root explorer. Udji u data>local.prop(open in text editor) i tu na dnu upisi ro.HOME_APP_ADJ=-1, stisni enter jednom ili dva puta(strelica ispod backspacea), back, save and exit.
Ali prije toga u Cyanogenmod settings iskljuci lock home in memory!
Ovo ce ti totalno zastititi launcher i NIKAD ti nece bit redrawa. Isprobano danas.
Edit: nakon ovih izmjena moras rebootati.
Jos nesto...udji u data>property>vm.heapsize(nesto tome slicno, zadnje je na listi). Tu promijeni broj koji pise (vjerojatno 32m) u 36m ili 40m. Nepitaj zasto xD salim se, valjda je nekima zbog niskog virtual memory heapa launcher bio pokrenut 2 puta (!?) pa ga podigni da ti se to ne dogodi x).
Edit no.2 : evo, ako znas engleski
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=991276
Sto se tice igara, iskljuci JIT. Sad sam malo testirao i JIT stvarno uzrokuje trzanje.
Eto, ponovio sam sve što si napisao na svojoj cigli, osim data>property>vm.heapsize (to nisam našao na navedenom mjestu), i vsel mi je na 40 i nešto jer nisam mogao mijenjati 10overclock (kao, nemam prava).
I da, CPU mi je na 700 Mhz.
Što da kažem... Bravo gospodo, radi ko vurica! Mislim, barem zadnjih pola sata... Za dalje ćemo vidjeti...![]()
digni slobodno taj procesor na 900mhz
Bookmarks