pa i treba ti bit narancasta. meni je cilo vrime narancasta i radi sasvim normalno(wep eli); si proba resetirat network postavke na mobu?
General -> Reset -> Reset network settings
Imam speedtouch thompsona 780i WL i problem u spajanju 3gs-a na wifi kucnu mrezu, ne zeli se spojiti preko wap ni wep, hoce samo ako maknem enkripciju dakle da se automatski spaja bez zastite. Isto tako ako na routeru stavim wep zastitu lampica routera ponarancasti dakle uopce ne dopusta rad preko wep, wtf?!
pa i treba ti bit narancasta. meni je cilo vrime narancasta i radi sasvim normalno(wep eli); si proba resetirat network postavke na mobu?
General -> Reset -> Reset network settings
Probaj ovako:
Postavke routera:
Interface Enabled: Yes
Interface Type: 802.11b/g
Channel Selection: Auto
Region: Europe
Allow multicast from Broadband Network: Yes
WMM: enabled
Broadcast Network Name:Yes
Allow New Devices:New stations are allowed (automatically)
Security Mode:WPA-PSK
WPA-PSK Encryption:TKIP+AES
WPA-PSK Version:WPA+WPA2
Postavke iPhonea:
Wi-fi:
Password wi-fi mreže - WPA-PSK Preshared Key, znači kod koji je prikazan kada se uđe u wi-fi postavke routera (možda bi netko upisao svoj pass korisničkog računa pa nek se zna)
VPN (Settings->General->Network->VPN->Settings):
PPTP
Server: metrocarnet.vpn
Account: upišete svoje korisničko ime (tipa korisnik@ustanova.hr)
RSA SecurID: OFF
Password: pripadajući pass za korisničko ime
Encryption level: none
Send all traffic: ON
Proxy: OFF
RADI!
E, sad me zanima zasto radi na ovaj nacin, odn zasto se upisuje metrocarnet.vpn ako sam na maxadsl-u (tcom)?
I kakva mi je sada zastita s obzirom da sam u postavkama iphone stavlja Encryption level: none
Hvala!
ja sam ti dao postavke za metronet jar sam ga ja koristio ali ti naravno možeš izkombinirat za maxadsl samo vidi koje su ti postavke. metrocarnet.vpn to ti je za vpn mrežu mislim da ti ako hoćeš može radit ibez toga!!
probaj malo kombinirati i ostale postavke trebalo bi raditi WEP, WPA....
ali pazi da uvjek upisuješ lozinke koje idu za određene vrste zaštite jer ti sigurno neće radit recimo lozinka :1234567 za WEP i WPA jer su to različite zaštite i traže različite duljine lozinki i njihovih kombinacija!!
i ovi Encryption level: none to ti je za VPN (googlaj malo) nema veze sa zaštitom Wi-fia
Problem, prosli put nisam to provjeravala ali prikaci se na mrezu i nista mi ne otvara dakle kao da nije spojen, imas jos kakvih ideja?
.
.
.
Nes sam cackala, radi![]()
Zadnji uredio daspei : 27-03-2010 u 18:36
E ovako ja imam isti problem i to mi je sve jasno, ali moj problem je u tome što nemogu naći opcije routera, imam windows 7 i neznam gdje naći opcije za router odnosno dali mi netko može
napisati kako doci do router opcija na windows 7 da bi ih mogao izmjeniti.
ako imas tcom u adress bar browsera upisujes 192.168.1.1 (ne znam koji je pass, mislim 0000) a ako imas iskon onda upisujes 192.168.5.1 (pass:admin)
za druge ne znam...
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
i tamo pod advanced ukljucis w lan
Trazis opremu za mobitel ?pogledaj na linku
--->Link <---
E hvala, ali imam problem još prije sam postavio username i pssword za ruter, kad sam si slagao internet i sad se ne mogu sjetiti koji su mi, dali postoji kakva mogućnost da dodem do username i password ili je sve zbog toga propali slučaj.![]()
username i pass za sto ? za sajanje na server od t.-coma
Trazis opremu za mobitel ?pogledaj na linku
--->Link <---
za modem ti je uvijek isti, jedino ako i to nisi promijenio???ali tamo ne mozes mjenjati username, samo pass (pretpostavljam da bi za to rjesenje bilo reset modema)...a za spajanje na tcom, takoder ne mozes promijeniti username jer je ono dato od strane tcoma i kao takvo ostaje uvijek isto, mozes mijenjati samo pass...a ako se tog passa ne mozes sjetiti, zovi SZK, nece ti reci taj koji si ti napisao, ali ce ti dati novi![]()
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
Da promjenio sam pass za router a sad neznam koji je, a ništa probati ću restartati pa ćemo vidjeti... samo dali netko zna koji je default username i password za router modema.
ne upisujes username...samo pass...
napisala sam ti gore, za tcom 0000 a za iskon admin (ovisno kojeg operatera imas, za druge ne znam ...)
R.I.P.-16.10.2007.
Dakle, evo spajam se na wifi vec mjesecima ali postoji problem, nakon par minuta veza kao da se izgubi i moram ugasit pa upaliti mob, ni renew lease ga opet ne pokrene (browser da radi) imam i drugi browser dakle nije do toga nego kao da prestane primati signal a spojen je. Ako surfam non stop refresham i otvaram stranice radi ali ako ga ostavim na par minuta i opet zelim nastavit koristiti morat cu ga ugasiti da net proradi.
Bookmarks