Skini Youtube panel.
http://norti.hu/xperia/youtube_panel_x1.cab
Lijepi pozdrav! Uskoro mi ističe ugovor (vip) pa bih si možda ugrabio xperiu, no imam nekoliko pitanja:
1. Kakvo je stanje s pukotinama, događaju li se s novim uređajima ili je to bilo karakteristično za ranije serije?
2. Koliko je prisutna sporost pri korištenju uređaja pod najnovijim/najoptimalnijim firmwareom? Što mi je najvažnije, postoji li lag u prikazivanju slova pri pisanju sms-a ili kod pozivanja/javljanja na poziv?
3. Kakav je stylus?
4. Koliko je brz kod editiranja office dokumenata i prikazu pdf-a? Prije sam imao Palm Tungsten E na kojemu je spomenuto zbog sporosti bilo gotovo nemoguce koristiti.
Probao sam uredjaj, no u vipu mu obavezno maknu stylus, te sumnjam da na njemu imaju najnoviji firmware, pa me zanima.
1) Koliko znam, vecinom su "pucale" sive Xperije (kojih nema kod nas), trebalo bi biti ok sto se toga tice.
2) Nije ni najbrzi ni najsporiji s tim procesorom i memorijom, u rangu je slicnih (novijih) WM uredjaja. Spori su paneli, ali nisu ni narocito korisni pa je to manje bitno. S nekim "kuhanim" ROM-ovima se moze malo popraviti cjelokupni dojam.
Pisanje sms-a ide dobro dok tipkovnica radi dobro.
3) Stylus je, onako... Cvrst i precizan (nije "na rasklapanje"), jedino je presitan/prekratak (barem je meni bio). Uglavnom, nista posebno lose ni dobro.
4) Brz je u Officeu kao i slicni HTC-ovi mobiteli, tj. ne leti, ali ni ne gmize.PDF nisam nikad ni otvorio na njemu pa to ne znam.
Eto, nema se puno reci, svekupno - losije od ocekivanog (odnosno ocekivanja prije dolaska na trziste), zadovoljavajuce s obzirom na cijenu.
Pozitivno: jako osvjetljenje ekrana (mada mnogi imaju tzv. backlight bleeding u gornjem desnom kutu ekrana), velicina, baterija (barem u standbyu), glasna slusalica (mislim na ovu za telefoniranje), kamera (u svojem rangu), ima sve (GPS, FM Radio, Wi-Fi...).
Negativno: tezak (s obzirom na velicinu), prevelika rezolucija za fizicku velicinu ekrana (sitna slova), lako "grebljiv", hardverski problemi (tipkovnica, guljenje poklopca baterije, itd.), slabasan zvucnik, jako slaba vibracija, grije se pri intenzivnoj upotrebi.
Za one koji nisu probali - probajte Xtrakt - igru napravljenu specijalno za Xperiju jer je jedna od graficki najjacih WM igara.![]()
Puno hvala na odgovoru, flow! No, nisu li xperie u vipovoj ponudi sive? I do kakvih točno problema s tipkovnicom dolazi, nisam još čuo za to? Također, vidim da imaš n5800, jesu li njegove performanse bolje u odnosu na xperiju?
Sive? Prvi put cujem... Sive su one kompletno sive jer tipkovnica je uvijek siva (i na crnom modelu), a ako je ostatak kucista (s obje strane) u istom tonu kao i tipkovnica, onda je rijec o sivom modelu!
Ima o tipkovnici par stranica ranije. Ukratko, vec sama po sebi tipkovnica na Xperiji nije nesto (preplitke tipke), ali uz to vec nakon nekoliko mjeseci pojedine tipke mogu poceti otkazivati (nekad ne reagiraju pa je potrebno jace stisnuti na odredjenom mjestu, nekad "opale" nekoliko puta na jedan klik i slicne stvari, a cesto pocinje s tipkom space).
Ne mora znaciti da bi kod tebe bio isti problem, samo je rijec o tome da se cesto dogadja.
N5800 mi je tesko porediti (skroz drugi "film"), ali recimo da su generalno tu negdje... Sitni lagovi tu i tamo. Nokia je ipak znatno laksa i jednostavnija za upotrebu bas zbog Symbiana, ali istovremeno zbog njega i ogranicenija.
Bolja je usporedba sa Samsungom i780 (koji ima isti OS i, teoretski, brzi procesor na nizoj rezoluciji i s manjom memorijom). Rekao bih da je i780 brzi u nekim segmentima, a Xperija u drugim, a idealna bi bila kombinacija oba.
Xperija u odnosu na oba ima znatno osjetljiviji ekran (pogotovo u odnosu na i780).
Da, po opisu su one što sam vidio u vipu definitivno sive. U svakom slučaju, još jednom hvala na odgovoru i pomoći!
Nemojmo ovdje mijesati usporedbe modela, pogotovo ne raznih proizvodjaca. Za to postoji poseban podforum.
Za sve koji nemaju garanciju ili im je istekla (najstarijim korisnicima poput mene) popravak tipkovnice košta 120 kn u agram servisu u industrijskoj zoni grada Zagreba. Agram servis (mislim da sam točno napisao) je ovlašteni SE serviser u RH i ima također poslovnicu negdje u Rugvici ne znam točno.
Pohvala kupcu, da imam paypal (Sreća nemam) vjerojatno bi i ja izdvojio sitnih 5 € u odnosu na duljinu korištenja programa. Inače aplikacija je prije bila besplatna i prikljupljao se novac isključivo od donacija tako da nije ilegalno pronaći na netu stariju verziju galarma koja je jednako tako dobra (dakako svakom novom verzijom sve više i više novotarija ali evo). Da se nepatite evo ja sam uploadao jednu od starijih verzija koju uredno koristim cca pola godine. Ima i novijih starijih verzija od ove koje su isto đabe bile pa ko oće neka traži.
http://www.speedyshare.com/627520483.html
P.S. Neće da mi radi edit, ne znam zašto pa moderator ureduj ak ti smeta![]()
Zadnji uredio ravilov : 26-10-2009 u 06:26
A gle, ako ti autoserviser popravi auto i ubrzo se kvar ponovi, i stalno se događa isto, il ti ne valja auto il serviser.Pitam postoji li trajna solucija, jer se teško odlučiti na kupnju (pre-skupog) mobitela kojeg moraš redovito nositi na servis zbog propusta koji se proizvođač nije upristojio popraviti.
Pozdrav evo i ja sam od prije 3 dana "ponosni"vlasnike ovog moba i vec su se poijavili problemi.
Prvo mi nije radio wifi i onda sam pustio update org. firm-a sa update servicom (R3AA010) i wifi je fino proradio no skuzio sam da mi sada ne radi gprs... kolko mi se cini postavke su ok (apn-data.vip.hr, proxy 212.91.99.91..) ima li netko rjesenje za ovaj problem.
Zaboravio sam napomenuti da je kupljen u VIpu.
kako staviti zeljenu melodiju za poruku?!
Imam jedan problem kad pokrenem Garmin ili iGO8, Xperia se smrzne nakon 5-10sec, i ne pomaže nikaj osim reseta.
U cemu moze biti problem?
Ljudi koje Romove koristite na XPERIA-i. Original ii modificirane sa xda-a.
Ima netko neku preporuku???
@pjer
Osobno ga nisam popravljo tako da bi mi se stigao opet pokvariti ali mislim da se ne bi trebao kvariti ubuduće (bar u nekom realnom vremenskom roku par godina?).
@renchy
pogledaj da li u comm manageru imaš uključeno 3g (ako postoji u tvojoj verziji comm managera) i potraži u postavkama da uključiš hsdpa i umts jer gprs kao takav ne postoji u opcijama
@niki
A gdje si kupio garmin ili igo? Kada ga kupiš imaš pravo na besplatnu instalaciju od strane servisa tako da ne bi trebalo biti problema
@zackoj
ako ti se neda informirat o romovima po xda forumu bolje ih nemoj ni stavljat neg ostani na originalu. Ako ti se da, svakako preporučujem da si pogledaš koji ti najbolje odgovara. Trenutno koristim TouchX i više manje sam zadovoljan svime osim trajanjem baterije koja je skraćena za možda 30%. Malo za promjenu mi dobro dođe tu i tamo promjeniti rom![]()
@zackoj
Kako je rekao mbusic, ako ti se da isprobavati romove onda skini par komada i probaj koristiti svaki par dana. Nitko ti ne može reći da je ovaj najbolji, a onaj loš. Svakome odgovara nešto drugo. Netko voli brze romove i oprostiti će im par bugova, a nekome je bitno samo da je stabilan i bug free.
pomoč
kada namjestim dolaznu melodiju ona se nakon prvog poziva se vrača na prijašnju
i nekako mi cijeli telefon usporen, htjeo sam nadograditi softver na njihovoj stranici ali mi
uvijek javlja grešku u povezivanju
ako neko može pomoć
plizzz
zasto mi mob ne prepoznaje slusalice kada ih spojim na mob? svira mi mp3, stavim slusalice (nove, nekoristene) i dalje svira na zvucnik?
Probaj sa nekim drugim slušalicama, jesi ih dovoljno ugurao unutra? Si probao Soft Reset?
sredio sam, nisam dovoljno ugurao unutra, stvarno se tesko ugura.
hvala
Loše instaliran IGO loša verzija programa
stavi i tomtom pa još neki ako nađeš i sve ih zajedno startaj
Prvo srediti sinhronizaciju s računalo i prebaciti na usb konekciju
start ,seting,sound ¬if. pa padajući izbornik i to je to
Kod podizanja sustava novo instal. soft. uređaj pita da li da digne sve postavke potrebne za gprs i drugo ako ne pokrenuti neku akciju koja zahtjeva taj mod pa setings i dalje sve piše
Zadnji uredio ravilov : 12-11-2009 u 22:16 Razlog: koristi gumb EDIT!
plišani
?-------------?
Dajte mi recite, jel zna tko ak ima ROM-a na hrvatskom jeziku? Hvala...![]()
Bookmarks