Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 37 od 37 PrvaPrva ... 27 33 34 35 36 37
Prikazujem rezultate 901 do 925 od 951

Hybrid View

Registered User Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    Realme GT 5G 12/256 GB
    Operater
    Svi
    Bodovi
    20.013
    Nivo
    34
    Bodovi: 20.013, Nivo: 34
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao 22vlaja Pregledaj post
    kako napraviti da se mobsam zakljuca?? i dalipostoji shortcut za zakljucavanje moba??

evo x1 imam oko 1 mjesec

fascinira me brzina, jos uvijek imam win 6.1 iako se prica da je najsporiji al meni je oke. telefon je fantastican,jedino zadnja maska se dosta izlizala ali kolko citam tomozze ici pod garanciju.stvarno ima brdo prog zaa mob, meni najkorisniji foxit reader, msn, htorch, garmin,opera, galarm, klizni sisten odlicno napravljen, tipkovnica.. hmm trebalo se naviknuti al sad leti, inace stvarno mi je fora sto mob mozes prilagodit svojim potrebama, jos uz pomoc forumasa i vise od toga (ty flowboy)
    et kratko od mene, pozz
    Mozes ukljuciti u Settings-Today Device Lock plugin i zakljucati preko ekrana, ne sjecam se je l' ima neku tipku odredjenu bas za to.
    Ili u Power options ga poslati u standby mode automatski nakon kraceg vremena, zaboravio sam ima li nesto konkretno za autolock u opcijama (nemam Xperiu vec nekoliko mjeseci).

Ali, mozes instalirati S2U2 (za WVGA ekran) koji je besplatan i ima milijardu opcija (izmedju ostaloga i full-screen prikaz slike pozivatelja). Automatski zakljucava tipke nakon odredjenog vremena od gasenja ekrana, a otkljucava se kao na iPhoneu, povlacenjem on-screen slidera.

A sto se poklopca baterije tice, nece ti priznati u servisu (tako su bar meni rekli), ali, mozes se probati obratiti Sony Ericssonu sa zalbom na to pa mozda interveniraju da ti odobre zamjenu (jer je to izlizavanje poklopca na crnoj Xperiji dobro poznat "feature").

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2008
    Mobitel
    Lg Hammerhead, hTC Leo
    Bodovi
    8.970
    Nivo
    22
    Bodovi: 8.970, Nivo: 22
    Bodovi: 8.970, Nivo: 22
    Ukupna aktivnost: 10,0%
    Ukupna aktivnost: 10,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vjerojatno koristis programe pisane za vga(640X480) rezoluciju a x1 ima visu, wvga rezoluciju(800x480).

Zato imas visak prostora, a ne manjak ekrana. To tako izgleda zbog bijele pozadine. Insraliraj wvga fix pa ces vidjeti o cemu pricam.

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    Realme GT 5G 12/256 GB
    Operater
    Svi
    Bodovi
    20.013
    Nivo
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pogledao setting, sve oke, padao mi nikad nije, no citam po stranim forumiima postoji 2 mogucnosti sta je

1. vrlo vjerovatna koristenje h torcha i da se otopila plastika i samim time sprjecila da vibra radi, nekako su povezani moguce rjesenje reset i to hard ili na popravak

2. kao kad stavis neku melodiju svoju da ti zvoni da se zna zablesat (ujedno sam i to napravio) al cisto sumnjam da je do toga

e sad imam takodjer par opcija kak to rjesit a cekam vasu suglasnost

1. napravit cu hard reset al prije toga backup s spb onim programom ak to nebude radilo onda sljedi korak 2 gdje trebam vasu pomoc

2. vratiti wm 6.1 original nisam siguran kako se to radi ( vratio bi ga jel kontam da mi nece priznat garanciju ako vide da sam mjenjao software nadam se da se slazete s tim)

kako to napravit? inace imam backup od win 6.1 pa dali je moguce da ga tako vratim??!
    Ako hard reset ne pomogne, ocito je hardverski problem. Probaj skinuti i pokrenuti ovaj Test programcic, vjerojatno ima i test vibracije. Osim toga, trebao bi zavibrirati pri paljenju, ako ni tada ne radi, vracaj WM 6.1 za svaki slucaj (mogu ti samo reci "tko vam je kriv") i nosi u onu industrijsku zonu na servis.

Prvo skini i flashaj originalni - Stock SPL s Hard-SPL-om s ovog mjesta.
    Potom pokreni SE Update i trebao bi moci skinuti posljednji sluzbeni WM 6.1 ROM, a u postupku ce ti i Stock SPL "skociti" na noviju verziju od ove koju si vratio u startu.

Nakon svega, ako vibracija i dalje ne radi, sastavi detaljan popis (tipka ta i ta steka, ovo tu skripi, ekran ne reagira i slicno, sto vec ne valja ) tako da ti sve poprave odjedanput jer im je servis na Marsu.

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    Realme GT 5G 12/256 GB
    Operater
    Svi
    Bodovi
    20.013
    Nivo
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    skinio sam, po kojem postupku flasham?! isto kao i kad sam nadogradjivao 6.5 ili? mozes li malo pojasnit il dat link
    SPL flashas otprilike isto kao i ROM, samo moras koristiti njegov flasher, a to je ovaj Hard-SPL. Gotovo je za par sekundi ako sve ide kako treba, a nakon paljenja ce ti, umjesto OliNex, pisati v0.72 SPL-a.
    Udjes u bootloader - onaj trikolorni meni tako sto drzis neku tipku (mislim volume down) i tipku za paljenje --> ovo provjeri, zaboravio sam tocnu kombinaciju.
    Skini i ekstrahiraj Hard-SPL flasher u neki folder na PC-u. Skini posebno orginalni SE Stock SPL file i prebaci u folder gdje si ekstrahirao flasher (zamijeni "hackani"). Pokreni flasher, spoji mobitel u bootloader modeu prema uputama s pocetka i prati daljnje upute.
    Ovo pisem po sjecanju jer nisam vidio Xperiju mjesecima, a sve detaljno imas objasnjeno negdje na onom drugom linku iz mojeg prehodnog posta.

Za flashanje SE firmwarea mozes koristiti gotov sluzbeni WM 6.1 ROM (R3A UK ili kako se vec zove ili ima noviji...) i flashati ga prema "uobicajenoj" proceduri (kako si i WM 6.5) ili mozes na kompjuter instalirati Sony Ericsson Updater, program namijenjen za to, pokrenuti ga i dalje raditi kako ti kaze. Morat ces odabrati svoj mobitel medju ponudjenima (jasno, X1) i potom ce se pokrenuti firmware update (moras imati na X1 flashan Stock SPL iz prethodnog teksta). Updater bi trebao, nakon svakakvih provjera ovoga i onoga, sam prebaciti mobitel u bootloader mode i flashati SE-ov WM 6.1 i noviju verziju sluzbenog SPL-a.
    Zadnji uredio FlowBlow : 12-10-2009 u 12:59

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    Realme GT 5G 12/256 GB
    Operater
    Svi
    Bodovi
    20.013
    Nivo
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    flowbow

flashan je spl i sad mi pise

kovs 110
    spl-0.72.olinex
    microP1 787
    microP2 707

to ono kad provjeravam u bootloaderu koji je rom! nadam se da je to onaj originalni?! ili pak nije?
    krecem dalje s instalacijom pa stavljam obavijesti!
    Ne, nije to originalni bootloader dok ti pise olinex! Ako uopce u servisu provjeravaju verziju firmwarea, mislim da ce prvo pogledati bootloader jer bez custom bootloadera ne mozes ubaciti drugi firmware mimo sluzbenog!

Dakle, Hard-SPL (za flashanje SPL-a - nije isti kao onaj za flashanje ROM-a iako je sam postupak jednak) ti je u zipanom folderu. Kada ga ekstrahiras, dobit ces folder u kojem su SVI potrebni fileovi za flashanje custom SPL-a.
    E, sad je ono bitno - u zipu je, pored samog flashera, i olinex-ov SPL (neoriginalni). Kada ekstrahiras, trebas originalni (zasebno skinut, v0.72 bez "olinex") prebaciti u taj folder, tj. preko onog koji je vec odzipan unutra. Ne znam kako se zove, to je problem (mozda kovsimg?). Uglavnom, tim SPL-om originalnim "pregazi" taj koji je dosao s Hard-SPL-om i onda pokreni flashanje.

Ako opet ne ide, mozda netko drugi moze pomoci, ja sve pisem "iz glave"...

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    Realme GT 5G 12/256 GB
    Operater
    Svi
    Bodovi
    20.013
    Nivo
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o jebote zbunih se s tim hard spl.. aj mi daj link s tim zipanim hrd spl, jel ja imam samo rar file
    Prva dva linka ispod II - FLASHING TOOLS & UTILITIES na ovoj stranici je ono sto ti treba.

e sad me buni, kaze mi [B]IMPORTANT: be sure to first restore stock OS, and stock radio. stock SPL is always to be done last!

na koji nacin da vratim stock os? taj dio mi nije jasan, dalje ce ici, al nekontam kak da vratim wm 6.1 ak prije toga ga ne flasham na stock rom, malo me to buni!
    Ovo gore pise jer je "hackani" SPL preduvjet za flashanje ROM-ova mimo Sony Ericsson Updatera - kada vratis stock SPL, nema vise flashanja iz "trikolornog ekrana" nego samo iz SE Updatera! Drugim rijecima, nista od ROM-ova koji nisu sluzbeni SE ROM-ovi. S druge strane, s neoriginalnim SPL-om se ne mozes spojiti na SE Update da bi flashao originalni ROM (ali mozes ga flashati iz trikolornog ekrana). Stvar je nacina na koji radis.
    A stock Radio bi trebao imati vec, osim ako nisi skidao drugu verziju radio firmwarea i flashao ga s njegovim flasherom.

Evo, ovako onda, najjednostavnija procedura:
    Flashao si WM 6.5? E, sad skini R3AA010 Generic UK ROM (originalni iz SE) i flashaj ga na isti nacin (mozda ce trebati preimenovati ROM file).
    Nakon toga flashaj stock SPL s njegovim flash utilityjem.
    Nakon svega ukljuci mobitel i prodji inicijalnu proceduru (kalibracija ekrana i ostalo) i onda mozes ponovno spojiti na PC i pokrenuti SE Updater da ti nadogradi SPL na noviju verziju (i da potvrdis da je ovaj Generic UK ROM ujedno i posljednji sluzbeni SE ROM).

evo ga postavljen wm 6.1 ali sad imam problema s promjenom na stock rom sljedeca slika prikazuje sta mi se dogodi kad napravim sve od ovih gore navedenih koraka!

znaci mob mu ude u loading i tamo stoji! a na monitoru mi se prikaze to na slici, znaci uopce nemogu nasnimit stock rom! probao sam s hard reset al opet nis!
    Pa koji 6.1 si stavio? Je li SE-ov? Nisu svi WM 6.1 originalni!
    Ako jeste neki od SE-a (R2A, R3A ili raniji), onda je to to, jos provjeri je li se maknulo "olinex" iz trikolornog ekrana.

A ovo na slici ti moze pisati nakon sto si uspjesno vratio stock SPL (onaj bez "olinex" - nema vise flashanja iz trikolornog ekrana nakon toga!).

Sada na PC-u ukljuci SE Updater (ili ga skini pa instaliraj ako nemas), spoji X1 (dok je normalno ukljucen) i prati upute...
    Zadnji uredio ravilov : 13-10-2009 u 16:00

+ Odgovori na temu
Stranica 37 od 37 PrvaPrva ... 27 33 34 35 36 37

Slične teme

1. Sony Ericsson web bug :D
    By tomios in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 07-12-2006, 07:24
  2. Sony Ericsson CAR-100
    By Dark in forum Mreža
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 15-05-2004, 20:32