Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 8 od 9 PrvaPrva ... 4 5 6 7 8 9 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 176 do 200 od 211
    Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    K800i
    Operater
    Verizon wireless
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Unhappy Ukraden mobitel - što mi je činiti i da li ga se može pronaći?

jeli ga moguće kako pronaći?
    evo mojoj sestri maloprije ukrali, samsung d600, inače je na pretplatu, jesu li veće mogućnosti za pronalazak mobitela????

a evo upravo sam i čitao da se može pronaći preko IMEI broja, no nažalost ne znamo joj IMEI broj
    jeli ga moguće kako saznati (IMEI) preko bluetooth uređaja, mislim, njen je uređaj uparen sa mojim pa jeli mogu kako saznati ili na neki drugi način????

kutiju i garanciju je davno bacila a na tome piše

pliz ljudi pomozite

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bez IMEI broja nemaš ništa - kao da tražiš kineza a neznaš mu ime.

Ako i nađeš podatak o IMEI-u, jako teško da će ti se operater ponuditi da ti locira mob. Možda ako imaš kakvu dobru vezu, ali u pravilu ti treba sudski nalog.

IMEI tog moba nije spremljen nigdje u uređajima, neovisno da li su bili upareni ili sl. Imaš ga javno dostupnog u mobu (ukucavanjem koda *#06#) i na kutiji/papirima od moba.

Iskreno, šanse da nađeš taj mob su ti jako male... Činjenica da si na preplati ti u ovom slučaju ne pomaže.
    Keep calm and fastboot oem unlock.

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Pod hitno nazovi operatora i traži blokadu broja. Prijavi krađu policiji, nikad se ne zna.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    E63
    Operater
    vip (komplet 100)
    Godina
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Sljaka Pregledaj post
    Pod hitno nazovi operatora i traži blokadu broja. Prijavi krađu policiji, nikad se ne zna.
    Ma nista neces postici bez tuzbe, moras ici preko suda, sama policija nece nista, jedino ak imas vezu. Meni je prije negdje 2 god ukradena 6630 tak da sam svasta pokusavao i nista od toga. Trebalo bi zakon mijenjati ali eto nazalost losi su zakoni.

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran31 days registered10000 Experience PointsTagger Second Class

Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    6P | Pixel3
    Operater
    Tele2
    Godina
    33
    Bodovi
    23.828
    Nivo
    37
    Bodovi: 23.828, Nivo: 37
    Bodovi: 23.828, Nivo: 37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    heh, mom frendu neki dan ukrali n73, uvatila ga neka 2 lika, jedan ga drža i začepio mu usta, a drugi uzeo mob stvarno užas.. prijavio je policiji..

a tu dvojicu već traži jedan lik kojeg znam je su njegovom bratu ukrali mobitel isto.. sada kad ga nađe..

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bez prijave policiji ne možeš doći ni do suda. Za sve postoji procedura. A kad je već prijavljen, ako slučajno nalete na mob, zadržat će ga.
    U cijeloj priči najbitnije je blokirati broj kako ne bi netko nabijao troškove.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Super-forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    iPhone 3Gs, 4.
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Čovjek je otvorio temu jer treba pomoć a ne suosjećanje drugih kojima je također ukraden mobitel ili ne znam nekakve dogodovštine pojedinaca, tipa mom frendu...

Telefon je ukraden, mala je vjerojatnost da ga se dobije natrag, ali eto treba pokušati.. ali prvenstveno :

- nazvati operatera i zatražiti blokadu broja
    - ako se želi ostaviti stari broj kako ne bi kasnije davali novi broj prijateljima, rodbini tralala, zatražiti to od operatera ( napominjem da se ovo naplaćuje od strane operatera u iznosu od oko stotinjak kuna )
    - prijaviti događaj policiji
    - pokušati se dokopati IMEi broja ukradenog telefona
    - nadati se da će se telefon pronaći
    Just like the curse, just like the stray...you feed it once and now it stays!

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    desire,desireHD,BB Bold,
    Operater
    VIPnet
    Godina
    52
    Bodovi
    27.756
    Nivo
    40
    Bodovi: 27.756, Nivo: 40
    Bodovi: 27.756, Nivo: 40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mislim da postoji tema gdje se razglabalo o takvim stvarima kroz par stranica. Lociranje mobitela il tako nesto.

Ako nema covjek racun od mobitela onda nije njegov i tocka. A na racunu pise koji je mob. Isto tako na nekom od papira pise IMEI. Ako se pak nema ni jedno ni drugo onda ne mozes prijaviti kradju jer nicime ne mozes dokazati da je stvar tvoja.

Postoji jos jedna stvar sto ljudi brkaju. A to su KRADJA i GUBITAK.

Za gubitak stvari policija ne treba poduzimati nista. A obicno se mobiteli gube, odnosno jako ih je malo ukradeno.

Isto tako policija reagira na tesku kradju gdje je netko ostecen za iznos od 1000 kn ili vise. Buduci da je u igri D600 kradljivac je morao ili razbit staklo od 700-800 kn ili podrapat kaput od isto toliko novaca ili uz to maznut jos nesto.

Na kraju krajeva zasto bi policija poduzimala nesto za nekoga tko nema dokaz ta je stvar njegova? Znaci ja cu pobacat sve papire od svog telefona i onda cu trazit murju da kad mi ga netko ukrade trazi. E pa sipak. Ja prvi da sam drot bi prvi odhebavao takve ljude.
    Zadnji uredio //Wild-Boy\\ : 09-12-2007 u 10:57
    dobar grah daleko se čuje

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    E63
    Operater
    vip (komplet 100)
    Godina
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao khideg Pregledaj post
    to se ne isplati ni prijavljivati
    Ne isplati se ak je neki prosjecni mob, al ak platis mob cca 4 soma, isplati se, tuzba je oko 1000 kn, vrlo se lako pronadje, jer osobno poznam policajca koji radi na takvim poslovima. I to efikasno rjesavaju...
    Medjutim ne isplati se oko toga natezati zbog nekog jeftinijeg moba, npr ja sam ostao bez 6630 pa nisam nista poduzimao, a sto se tice imei broja moze se tzv "promjeniti" ali sustav pamti i stari imei tak da to nema smisla...

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    SE K610i
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    prijavi murji, samo ako imas nekakve veze u murji onda ces 50% dobit mobitel, samo im das kutiju od mobitela i papire (zbog imeja) i oni ti ga nadju cca u 3mj.. tako su meni nasli k610, al da nije bilo veze nebi ga nikad dobio...
    slackware user

31 days registered

Datum registracije
    Jan 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Slide Pregledaj post
    A ono vjecno pitanje "dali se poruke čuvaju"... U szk-ovima odgovaraju da se poruke uopce ne cuvaju. ALI CUVAJU!! A vama koji ne vjerujete; nazovite szk i ovako formulirajte pitanje: "ako policija dobije sudski nalog za ispis poruka dali oni mogu dobiti textove koje sam ja slao".. Malo te stavi na cekanje, posavjetuje se s voditeljem i odgovor glasi "u tom slucaju da, ali u VIPnetu CROnetu whatever nitko nema pristup tim porukama.."
    Da li je ovo istina?
    Meni su u VIP-ovoj pravnoj sluzbi danas telefonski rekli da se uz sudski nalog moze dobiti samo na koje brojeve su slane poruke, ali nikako tekst tih poruka.
    Jesu li se zabunili?

Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Feb 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao any Pregledaj post
    Da li je ovo istina?
    Meni su u VIP-ovoj pravnoj sluzbi danas telefonski rekli da se uz sudski nalog moze dobiti samo na koje brojeve su slane poruke, ali nikako tekst tih poruka.
    Jesu li se zabunili?
    sve se moze dobit,samo ako si na dobrom polozaju!

i cijeli tekstovi poruka...

isto tako mob se moze locirati najlakse pomocu broja,e sad to ti nista ne znaci jer ces saznat samo u kojoj je celiji ugasen ( npr ) a ovo sa imei brojem sam cuo,al sam dobio informaciju da nemogu po tome locitat... dalje nisam isao kopat

31 days registered

Datum registracije
    Feb 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao KaKaV NeReD Pregledaj post
    mislim da postoji tema gdje se razglabalo o takvim stvarima kroz par stranica. Lociranje mobitela il tako nesto.

Ako nema covjek racun od mobitela onda nije njegov i tocka. A na racunu pise koji je mob. Isto tako na nekom od papira pise IMEI. Ako se pak nema ni jedno ni drugo onda ne mozes prijaviti kradju jer nicime ne mozes dokazati da je stvar tvoja.

Za gubitak stvari policija ne treba poduzimati nista. A obicno se mobiteli gube, odnosno jako ih je malo ukradeno.

Isto tako policija reagira na tesku kradju gdje je netko ostecen za iznos od 1000 kn ili vise. Buduci da je u igri D600 kradljivac je morao ili razbit staklo od 700-800 kn ili podrapat kaput od isto toliko novaca ili uz to maznut jos nesto.

Na kraju krajeva zasto bi policija poduzimala nesto za nekoga tko nema dokaz ta je stvar njegova? Znaci ja cu pobacat sve papire od svog telefona i onda cu trazit murju da kad mi ga netko ukrade trazi. E pa sipak. Ja prvi da sam drot bi prvi odhebavao takve ljude.

Na kraju krajeva zasto bi policija poduzimala nesto za nekoga tko nema dokaz ta je stvar njegova? Znaci ja cu pobacat sve papire od svog telefona i onda cu trazit murju da kad mi ga netko ukrade trazi. E pa sipak. Ja prvi da sam drot bi prvi odhebavao takve ljude.[/QUOTE]

Kao djelatnik Krimpola (sada u mirovini) moram ispraviti Nereda u par detalja: osteceni ne treba imati racun vec samo pripadajucu dokumentaciju od mobitela, moze i kutija gdje je vidljiv IMEI broj. Kod podnosenja kaz.prijave za kradju, drsku kradju, razbojnistvo, gdje je stranci otudjen mob. izjava ostecenog se uzima kao istinita, a ako se tijekom istrage dodje do saznanja da je izjava ostecenog bila lazna tada se i on zakonski procesuira.
    Npr. kupis na pretplatu mob vrijedan 2000kn za 1kn i onda sa racunom dodjes u pol i oni te odhebu. kao mob ti po racunu vrijedi 1 kn.

Gubitak, predmeta, dokumenta i sl. mogu se prijaviti policiji te dobiti odgovarajucu potvrdu, ovisno o cemu se radi.

Ono sto ti brkas je :
    1. Kradja ako je vrijednost predmeta mala, (cl 216 st2)ispod 1000 kuna, policija evidentira, ne procesuira, pocinitelja i ostecenog se upucuje na gradjansu parnicu, znaci ako policija pronadje pocinitelja dati ce ti njegove podatke da ga sam tuzis.

2. Krada cl 216 policija kazneno procesuira pocinitelja i prijavljuje
    3. Teska kradja cl 217 (nebitna vrijednost mobitela) policija kazneno procesuira pocinitelja i prijavljuje
    4. Razbojnistvo cl 218 (nebitna vrijednost mobitela) policija kazneno procesuira pocinitelja i prijavljuje
    5. Razbojnicka kradja, Utaja, unistenje i ostecenje tudje stvari.....itd itd gdje se sve kao predmet kaz. djela moze pojaviti mobitel.
    Stoga nije presudna cijena/vrijednost mobitela nego nacin na koji ste ostali bez njega jer to kvalificira (ne)djelo.

Kad je u igri razbijanje stakla da bi se otudjila tudja pokretna stvar, pa makar ona bila i maketa/lazni mobitel vrijednosti 1kn, djelo se automatski okarakterizira kao teska kradja provaljivanjem i policija po saznanju dogadjaja pocinitelja goni dalje po sluzbenoj duznosti, neovisno o volji vlasnika otudjenog predmeta.

Mozda sam bio malo preopsiran no vjerujem da vam je sad malo jasnija zakonska regulativa.

Sto se tice pronalaska mobitela otudjenog u kaznenom djelu, u slucajevima kad je policiji osteceni dostavio IMEI broj, u velikoj vecini slucajeva se moze uci u trag i vratiti vlasnicima. Dapace kad pocinitelj kradje, provale, razbojnistva uzme mobitel olaksava policiji pronalazak.

Ako vam nesto nije jasno pitajte.

31 days registered

Datum registracije
    Feb 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao hack100 Pregledaj post
    prijavi murji, samo ako imas nekakve veze u murji onda ces 50% dobit mobitel, samo im das kutiju od mobitela i papire (zbog imeja) i oni ti ga nadju cca u 3mj.. tako su meni nasli k610, al da nije bilo veze nebi ga nikad dobio...
    Nema ti to veze sa "vezom" u murji, no ako ti mislis da si neka manga sa vezom onda o.K. Vratio sam pun kujac mobitela ljudima bez "veze"

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    K770; Z240; W800(Sjeban)
    Operater
    ¤V)°(P¤;T-mobile
    Bodovi
    5.901
    Nivo
    18
    Bodovi: 5.901, Nivo: 18
    Bodovi: 5.901, Nivo: 18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao force100 Pregledaj post
    Nema ti to veze sa "vezom" u murji, no ako ti mislis da si neka manga sa vezom onda o.K. Vratio sam pun kujac mobitela ljudima bez "veze"
    Onda ti imas velike srece, jer inace kad im netko tak nes donese ni ne pogledaju samo bace kutiju sastrane!

31 days registered

Datum registracije
    Apr 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Unhappy Dilema

Imam pitanje za sve koji mogu pomoci...

Prije nekih desetak dan nasla sam mobitel d900 na benziskoj kad sam bila s frendicom...i sve do danas sam koristila taj mob, dok me frendica nije uplasila..ZAnima me dali oni mene mogu nac preko imeia ako je unutra bila vip kartica a ja sam tmobile...dali oni mene mogu teretit za krađu....i kako bi ja mogla promijenit taj imei...molim vas da mi odg cim prije...hvala

31 days registered

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    samsung galaxy s2
    Operater
    TELE2
    Godina
    33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ☻/ Ko je retardiran
    /▌ neka digne ruku

31 days registered

Datum registracije
    Apr 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala,ako nista drugo bar si me dobro nasmijao.!:-)

31 days registered

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    SE K550i
    Operater
    091
    Godina
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ako je samsung d900 onda mogu jer d900 ima funkciju mobile tracker a to znaci da ako promijenis SIM karticu mob ce bez tvog znanja poslati poruku onom broju koji je "pravi" vlasnik napisao sa tvojim brojem te tako moze otici na policiju i preko tvog broja te naci. jedino ako vlasnik nije ukljucio tu funkciju.
    Dinamo rules!!!

31 days registered

Datum registracije
    Apr 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    to nije bilo uključeno jer sam ja ušla unutra i nije bilo uključeno...dali me svejedno mogu naci ako se mob korisi...?i dali mozda znas kako promijeniti imei?

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    Nokia 5800XM
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ako je vrijednost mobitela ispod određene (nisam siguran koliko) ne može ti ništa, jer si dužna prijaviti pronalazak novca ili stvari samo ako je vrijednost veća od određene.
    Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
    Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij

31 days registered

Datum registracije
    Apr 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a dali mozda znas okvirno o kojoj je to cifri radi, jer gledala sam u oglasniku cijena mu se krece oko 700-900kn????i dali se gleda po cijeni u trgovinu ili po nekoj procijeni????

31 days registered

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    Xperia X1 & iPhone 3GS
    Godina
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Yogica Pregledaj post
    a dali mozda znas okvirno o kojoj je to cifri radi, jer gledala sam u oglasniku cijena mu se krece oko 700-900kn????i dali se gleda po cijeni u trgovinu ili po nekoj procijeni????
    ne znam koja je cifra, ali znam da se gleda po cifri po kojoj je dotična osoba koja je izgubila mobitel dala za njega, tj. kolko ga je platio . . .
    za to mora predočiti raču i po tome se gleda . . .
    huliganstvo i nasilje se od sada plaća... za sve dodatne informacije kontaktirajte MUP RH..

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Nokia E71
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    30.046
    Nivo
    42
    Bodovi: 30.046, Nivo: 42
    Bodovi: 30.046, Nivo: 42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Budi covjek i vrati mobitel ili bar nadi u imeniku broj nekoga od clana obitelji, saznaj adresu i posalji postom SIM karticu... Da nadem neki skuplji mob vjerojatno bi ga vratio, ali vec i kad bi bio toliki gad onda bi vratio bar SIM karticu.
    Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
    www.gadgethive.com

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    Nokia 5800XM
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vračanje SIM kartice je totalno besmisleno jer se ona deaktivira i izda zamjenska čim korisnik prijavi krađu.
    Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
    Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij

+ Odgovori na temu
Stranica 8 od 9 PrvaPrva ... 4 5 6 7 8 9 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Praćenje foruma putem RSS-a?
    By Mikeyy in forum Pravila / Obavijesti / Prijedlozi
    Odgovora: 13
    Posljednji post: 08-04-2008, 20:02
  2. program za pracenje aktivnosti na kompu
    By m3 power in forum Operacijski sustavi
    Odgovora: 12
    Posljednji post: 08-01-2008, 16:32
  3. Praćenje poziva