ne , nego reagiraju kad moraju , odnosno kad se prijava napravi .
ja ne znam za tebe , ali za sve svoje aparate imam prepisane imei kodove , nikad ne znas hoce li trebati
Ma tko od vas zna IMEI broj svog moba. Po ovom ispada da svi oni koji mjenjaju kartice u svom mobu su sumnjivi.
Panduri reagiraju na ukradene mobitele jedino kada su oni dijelom neke veće krađe ili nekog drugog krivičnog djela. Ne isplati im se za svaki ukradeni mobitel pokretat postupak traženja.
ne , nego reagiraju kad moraju , odnosno kad se prijava napravi .
ja ne znam za tebe , ali za sve svoje aparate imam prepisane imei kodove , nikad ne znas hoce li trebati
ispricavam se sto dizem staru temu, no sinoc mi je netko veoma pristojan iz torbice popalio kutiju cigareta (kak samo jednu kad su bile dvije?!) i naravno, mobitel.
s cigaretama sam se pozdravila, nemju one IMEI![]()
ali mobitel mi je tesko prebolit, posto je niti mjesec dana star i natovarih si zbog njega tarifu 150 na dvije godine u t mobileu..
pa savjet molim, ima li ikakvog smisla da to prijavljujem na policiju?? ili cu samo dodatno potrositi zivaca..
i jos jedno (vjerojatno glupo pitanje, no nikada nisam bila u ovakvim situacijama), mogu li kradju prijaviti bilo kojoj postaji, ili moram bas najblizoj mjestu kradje?
(posto ja zivim u zgb, a kradja se desila na podrucju dugog sela..)
Prijavi, ništa te ne košta, ali preporučam da ne računaš da će mob biti pronađen i vraćen... Uštedit ćeš si živce i nećeš morati pokrivati sijede sa farbom za kosu...![]()
Prijaviti možeš ali muriji to nikako nije prioritet i sumnjam da bi ga išli tražiti. Operatori (Vip, Mobile,..) ga mogu naći po IMEI-u ukoliko je u matičnoj mreži no takve stvari koliko znam ne rade. Evo ja sam tak spušio službeni mob. (pao mi ljetos nedje iz džepa prilikom vožnje na scooteru). Išao ga tražit, zvat službu za korisnike itd. no ništa. Jedino što možeš je blokirati odlazne pozive (ak imaš pretplatu da ti netko ne nabije račun) i tražit zamjensku karticu s istim brojem.
Inače ga operatori mogu naći i na kojoj je baznoj zahaklan i po odzivu čak udaljenost od te bazne, pa čak i smjer (po odzivu prema drugim baznim stanicama) no to ti nitko neće napraviti ako nemaš nekog poznatog u VIP-u, T-Mobile-u i sl. No čak i da imaš teško da će ti sve to pomoći da dobiješ svoj mob. nazad. A ne smije se zaboraviti i mogućnost promjene IMEI-a na gotovo svakom telefonu...
Jednom riječju mob. zaboravi. Eventualno se raspitaj može li se dobiti neki zamjenski po povlaštenoj cijeni obzirom na ugovornu obvezu... Vjerujem da bi se tu moglo nekaj iskemijati....
mislis?Izvorno postao avaya
jer ja sam niti prije mjesec dana presla na pretplazu u trajanju dvije god i uzela taj mob za kunu.. pa nekako sumnjam da ce mi dat mob, ne taj nego bilo kakav uopce..
i jos mi nitko nije odgovorio, znate li moram li kradju prijavit postaji na podrucju koje je mob ukraden, ili mogu bilo gdje??
Kažem možda... Treba pitati... Ja sam kasnije dobio zamjenski službeni po povlaštenoj cijeni od 1 Kn (istina, radilo se o VIP-u i VPN-u od 200-tinjak brojeva pa možda zato nisu radili neku frku) no možeš uvijek pitati...Izvorno postao La_LuNa
Prijava krađe... Meni je nekak logično po mjestu gdje se krađa dogodila. Kad su mi maznuti maskicu sa scootera kod ujaka na Trešnjevci, zvao 92 i dali mi neki broj lokalne policijske postaje (brijem Nehajske) od kud su murjaci došli na uvid)...
Mozes u bilo kojoj postaji prijaviti kradju, uzmi sa sobom sve racune i garanciju.Kada dobijes potvrdu da si prijavila kradju probaj sa njom otici do T-centra i objasni im da su ti ukrali mobitel, pa ti mozda omoguce da kupis drugi mobitel po povlastenoj tarifi.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Izvorno postao RAUL
po meni to ti je jedino pametno riješenje u ovoj situaciji , jer sigurno nećeš naći taj izgubljeni mob
Postupak trazenja mobitela po poznatom parametru se zove triangulacija. U gradu se moze odrediti vrlo precizna lokacija zbog gustoce BTS-ova. Kako? Unese se kriterij pretrage (IMEI, bi, IMSI... whatever), sustav locira na koju BTS je prijavljen, smjer i udaljenost. Dobije se trokutasto podrucje. U isto vrijeme sve BTS u odredjenom radijusu odredjuju smjer i udaljenost moba od svake BTS. Po smjeru i udaljenostima se dobije izuzetno precizna lokacija. Imao sam priliku to uživo vidjeti i mogu vam potvrditi da je istina.
A ono vjecno pitanje "dali se poruke čuvaju"... U szk-ovima odgovaraju da se poruke uopce ne cuvaju. ALI CUVAJU!! A vama koji ne vjerujete; nazovite szk i ovako formulirajte pitanje: "ako policija dobije sudski nalog za ispis poruka dali oni mogu dobiti textove koje sam ja slao".. Malo te stavi na cekanje, posavjetuje se s voditeljem i odgovor glasi "u tom slucaju da, ali u VIPnetu CROnetu whatever nitko nema pristup tim porukama.."
Zadnji uredio Slide : 01-01-2007 u 22:47
meni su jedanput ukrali mob ali nisam to prijavio zatosto znam da ga necu nac!![]()
Zbog takvih kao sto si ti je i nasto problem i mobiteli se ne traze.Da svatko kome ukradu mobitel to prijavi...pa kada se na kraju godine rade izvjesca i kada ispadne da se naglo digao broj kradja sigurno bi netko u MUP-u dobio po usima i mobiteli bi se poceli traziti
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Ima neka fora ako stvar ukradena nije skuplja od 1000kn oni ni ne pišu nalog,neznam sad točno al znam frendu su maznuli novčanik i prvo pitanje kad je došo je bilo ako je vrijednos u novčaniku bila veća ili manja od 1000kn.
Probaj nekako nać nekog poznanika u muriji i daš liku imei broj svog telefona i nać će ti ga 100%. sve je stvar njigovog principa
U jednu ruku istina... Kad sam ja prijavljivao gore spomenutu ukradenu maskicu sa scootera spomenuo sam murjaku da sam par tjedana prije ulovio neke klince kak prtljaju po motoru i zderao se na njih s prozora... Murjak me tak oprao da mi je bilo sve neugodno. Rekao mi je da sam odmah trebao zvati muriju jer taj klinac koji ti danas mazne maskicu za godinu-dvije će maznut cijeli motor ili auto... Sukladno tome vrijedi i za bilo koju drugu stvar kao npr. mobitel...Izvorno postao RAUL
Prijaviti je uvijek dobro, ne zato što će to odmah ići tražiti već što se ipak tu i tamo zalomi da klepe nekoga s ukradenom robom pa se u raznim garažama/skrovištima nađe sve i svašta, a u tom slučaju serijski brojevi ili opisi robe koja je maznuta itekako igraju ulogu...
Triangulacija nije toliko ni potrebna, jer svaki mob zna na kojem je BTS-u i na kojoj latici BTS-a i koliko je udaljen. Prema udaljenosti od BTS-a regulira izlaznu snagu. NIje trazenje moba vise trazenje lisice.Izvorno postao Slide
Meni bas nisu odgovorili da se ne cuvaju. Nema razloga da se NE cuvaju. Obicno ekipa postavi pitanje dali oni vide sadrzaj poruke pa im ovi odgovaraju da ne vide.A ono vjecno pitanje "dali se poruke čuvaju"... U szk-ovima odgovaraju da se poruke uopce ne cuvaju.
dobar grah daleko se čuje
U principu krađu moraš prijaviti postaji na području gdje je počinjeno krivično djelo.Izvorno postao La_LuNa
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Zadnji uredio dzodan : 05-06-2008 u 17:31
www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...
REMINDER:
treba razlikovati kradju od ostavljenog telefona. To su dvije razlicite stvari.
Ukraden je telefon onaj kojeg je netko otudjio iz vozila, dzepa, kuce ili stana. Zaboravljen telefon u birtiji nije ukraden nego je ZABORAVLJEN, i nazalost njime se moze sluziti tko god hoce.
dobar grah daleko se čuje
Ma meni je bas ukraden mobitel, nama petorici su ukrali u svlacionici iz dzepa :-(
Nisam čitao prethodne komentare pa ne znam da li je vec odgovoreno na ovo "pitanje", ali ja sam imao slican slucaj (simpa broj) i uzeo sam pin/puk te nazvao sluzbu za korisnike i trazio da mi daju ispis brojeva koji su zvani s tog broja, rekli su mi da mogu dati posljednjih 5 poziva, ako imam pin i puk. Kako je lopov zvao par prijatelja nije ga bilo problem pronaci.
Moguce je dobit zadnje pozive preko puka i pina, i ne samo pozive vec bilo kakve kontakte, te eventualno neke transakcije obavljene preko moba. Al jako malo je takvih lopova koji ce ti ukrast mobitel pa telefonirat sa tvojom karticom, stvarno jaaaako malo... :-)
FORD FOCUS RS500
I like it!
Ali ako prijaviš krađu i navedeš policiji IMEI mobitela, mogu ti locirati mobitel čim netko u njega stavi karticu...dakle, ako lopovi (ili netko drugi) aktiviraju mobitel sa nekom drugom karticom, mobitel se može pronaći. To radi policija u suradnji sa mobilnim mrežama.
Ja sam kupio Motorolu V70 (za koju nisam znao da je ukradena) i čim sam stavio T-Mobile karticu, u policiji su imali sve moje podatke i došli su mi na kućnu adresu, ali, naravno, dokazao sam da nisam nikom niš maznuo nego da sam kupio ukraden mobitel...
Tak da mobitel možeš pronaći...![]()
Zadnji uredio .El Nino. : 23-01-2007 u 13:19
Bom Chicka WahWah
uvijek isti problemi......boli ih neka stvar za nešto što ne vrijedi pišljivih 400,500,1200 kn
nama su u svlačionici krali 4,5 puta mobitele i uvijek naprave istu stvar. Uzmu podatke o mobitelima.tj.procjene ih, zapišu vrijednosti napišu još par riječi i to je to...pozdravi se s mobitelima.
A da hoće i da im je manje potrebno naloga mogu upratiti kretanje ukradenog mobitela, no velim vam,nismo im interesantni zbog sitnih krađa,njima sitnih.
LIVNO je dio plenete......
Ak su vam krali u svlačionici mobitele 4-5 puta onda ste i vi blentavi kaj vam to nije bilo dovoljno, pa ih i dalje tamo ostavljate. Koliko vam treba da skužite da il ih nosite sa sobom u dvoranu il ih nosite doma. Al ak vam se ostaje bez mobitela, onda dobro. NHF!![]()
![]()
![]()
Bom Chicka WahWah
Bookmarks