sve stoji osim tvrdnje da se IMEI ne može mijenjati.
Pracenje ukradenog mobitela
Pitanje:
Da li je moguce pratiti telefon preko IMEI broja i koja je procedura za to (prijavljen je nestanak telefona MUP-u i dan je serijski broj telefona). Da li je moguce mjenjati taj broj?
Odgovor:
IMEI broj nije moguce mijenjati i upravo preko njega se telefon moze pratiti, svaki put kada se prikljuci na mrezu. Vi ste uradili sve sto je potrebno, te sada sacekajte da MUP odradi svoj dio posla koji se u sustini svodi na prosljedivanje ovog broja (tocnije liste IMEI brojeva ukradenih telefona) nasim operaterima, koji kada registriraju da se "vruci" aparat prikljucio na mrezu, biljeze listu poziva i obavjestavaju nadlezne organe o tome, te postupak tece dalje.
Preneseno iz jednog casopisa.
Nisam znao gdje da ovo stavim a mozda nekom posluzi kao Tips pa eto stavih ovdje.
sve stoji osim tvrdnje da se IMEI ne može mijenjati.
dobar grah daleko se čuje
Ovo treba označiti kao savjet od kojeg nema koristi.IMEI zna promijeniti već skoro svaka baba.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
IMEI se kod starijih mobitela jako lako promijeni, kod novijih je to nesto teze, tj. lako se da promijeniti eeprom IMEI, ali taj nije bitan; no postoje programi koji naravno nisu besplatni, a omogucuju mijenjanje IMEI-a. Naravo - to je ilegalno, ali se moze...
maraschino - PTICICA
Možda je riječ o IMSI broju a ne IMEI....
imsi je onaj iz kartice (afaik) a ziher neces koristiti karticu koju si maznuo
Ima svakakvih ljudiIsto tako se dam kladiti da večina ukradenih mobova nema promijenjen imei...
ajd baš bi bilo zanimljivo da se javi osoba kojoj su pronašli mob na taj način. Ja nisam još nikoga čuo.
ja jos nisam niti jednom mobu kojeg sam ukro promjenio imei ....
na kojeg vlasnika misliš pravog koji je kupio mob ili koji se trenutno služi mobom?
meni se učinilo da ovdje raspravljamo o traženju mobitela a ne vlasnika, a pretpostavka je da vlasnik traži mob.
da i meni se učinilo da je tu netko malo pomješao lončiće...![]()
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
a kako znas za tog Vedrana?
ja neznam nikoga kome su tako našli mob a ja sam IMEI 100promjenio!i pazi foru:ŠILE tebi prodam moj mob i kasnije serem muriji da mi ga je neko marnio,šta misliš da bi ga našli?!?bi ku*ac!uostalom da je tako lako onda bi svaki dan prodavao moje mobitele i zvao muriju da su ukradeni!zamisli zarade na tome! haha![]()
DANAS JE TEŠKO BITI GLUP,JER KONKURENCIJA JE PREVELIKA!
SJECITE BRAČO,TAKO VAM BOGA,KAD NEMAM SINA ŠTA ČE MI NOGA!!!!!!
da to si dobro reko, murija uopce ne nalazi takve mobitele
ma i da nalazi,pa zamislite kolapsa ljudi!prodavo bi mobove šakom i kapom i onda prijavljivao nestanak!ma meni su maznili jedan mob i pozdravio sam se iste sekunde snjim!neda se(a i nemože)muriji dr*at oko toga!
da od***** ce te odma ,al ce reda radi napravit zapisnik
ma stim zapisnikom brišu pakšu!stoka,nerade ništa,samo im fale krefne i isti oni američki panduri
et to si dobro reko
a nema se tu šta pričat!imao sam i gorih stvari di murija nije napravila ništa osim"ZAPISNIKA"koji su kasnije bacili!ali sječam se da sam jednom srao njima nešto jedne subote kad sam bio u gradu ali več u ponedjeljak ili utorak sam dobio poziv!e to je mafija,rade samo kad oni imaju korist!MALO SMO OFFTOPIC!
ma murijake treba j..... u dupe.
ma ak ti drpe mob moš sam mahat pa pa
i pomirit se stim.
meni su drpili jednom n3310,papani napravili zapi(ser)nik,i još mi rekli da neočekujem niš
da se pomirim s tim da su midrpili mobitel...... a tada je n3310 bio 2 soma kuna......zato sam im zbušil gume na murijamobilu....hehe.....
Meni Su Isto Maznili Prije Marije Bljuzge T10 Al Dok Je KoŠtao Ajme Novaca!i Napravili Su NiŠta!to Je Usporedba Ko Da Mi Danas Marnu Mob Od 3milje Kn I Nema Mu Ni Traga Ni Glasa!murija Je Goli Ku*ac Ako Se Mene Pita!ako Nije NiŠta Što Njima Ide U Korist Zaboravi Da Si Im Ikad NeŠto I Prijavio!
to se ne isplati ni prijavljivati
Bookmarks