a gle ko te tjero da kupujes ukradeno. To je isto krivicno djelo pa ti razmisli.
hm... bas i nisam dobio neki odgovor... dakle da pojednostavim , kupio sa ukraden mob.. k700i ... kaj mi samo preostaje cekat muriju da mi bane na vrata.... ??? ili .. mislim dal postoji nacin da saznam dal ga uopće traže???? znam malo sje... ali..![]()
a gle ko te tjero da kupujes ukradeno. To je isto krivicno djelo pa ti razmisli.
dobar grah daleko se čuje
bravo nered .. dobro da si mi reko!! nisam to znao do sad.. sad sam na miru! telac
Nisam nikad za kupovanje ukradenog moba, al ovdje u nas to drogaši prodaju za vrloooooooo male novce. Ja sam imao priliku kupiti SX1 za 70KM (280 kn), al prvo kontam kome li je klepnut, a drugo u kakvom je stanju???? Pa ja onda nabavim u mobitel shopu za 400KMAl vidim sad da u nas nitko ne traži te mobitele
Zadnji uredio //Wild-Boy\\ : 26-03-2006 u 13:04
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
pa... jesi pomislio mozda da nisam znao da je ukraden????
Jako malo je vjerojatno da će ga murja tražiti, ipak je to (samo) mobitel, a ipak imaju pametnijeg posla (spavanje u patrolnim kolima npr.). Pa ni ozbiljne slučajeve ne rješavaju. Lijeni su za pomaknit guzicu za puno ozbiljnije stvari.
Inače za ono "Nisam znao" - "Ignoratia iuris nocet". Nepoznavanje prava te nespašava.
I poznam jednu žensku koja ima veze u muriji (i to teške) i došla je do mog broja preko poruke koju sam joj poslao, a ona ju obrisala slučajno. I preko popisa poruka koje je dobila saznala broj. Ako je nekome u interesu da nešto nađe, onda će i naći. Moli se Bogu da to nije mob od nekog tko ima veze ili ga predaj na policiju!
Zadnji uredio nagy_os : 28-03-2006 u 13:36
Clarke's Third Law:
"Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic."
"Mreža" vidi broj, uređaj - nazovite to kako hoćete preko imsi-a koji je izgeneriran po ser.broju sim kartice i broju koji je na nju dodan. A to s imei, zaboravi
najbolje školjke su srednjoškoljke
http://pics.livejournal.com/blblblblx/pic/000r554e
aha a probaj nazvati sa nekog broja školu ili neku ustanovu i reći da je postavljena bomba pa stavi neku drugu karticu pa ces vidjet kak te nece ulovit preko IMEIa![]()
Zadnji uredio KaKaV NeReD : 29-03-2006 u 14:39
ti se brojevi npr.112 mogu pozivati i bez kartice
a i puni su zatvori onih koji stalno uzbunjuju lažno policiju i vatrogasce..
http://www.vecernji-list.hr/newsroom...ex.do?show=all
http://www.vjesnik.hr/Html/2005/11/0....asp?r=tem&c=2
Zadnji uredio milo dete : 29-03-2006 u 14:34
ja sam napisao da nazoveš školu ili neku ustanovu a ne 112 ili 92
ako ti je aktivan gps na kartica telefon se prati po imei i panduri ti dodje na gosti.
Get rich or die tryin.....
e ****** sad si ga zasro do daske. vjerojatno zbog jezikot al nema problemot.
Mozda GPRS???Ali to ti nema veze, znaci mobiteli koji nemaju GPRS njih ne mozes naci????Prilikom svakog poziva na baznoj stanici ostaje tvoj IMEI i po njemu te mogu naciIzvorno postao smea
GPS - Global Positioning System
GPS kokliko je meni poznato, to mobiteli nemaju, mislim ako što postoji jeko malo i posebni neznam ni jednog sa time
ajd malo vracanje na temu nebi skodilo jelda
epa brate jas izrasnav poveke nadvor od makedonija,otkolku vo mkd zatoa slabo zboram srpsko-hrvatski i zatoa ne fativ od toa komunistickoto pozdravIzvorno postao KaKaV NeReD
Get rich or die tryin.....
Bila je rasprava na ES-u kod kloniranja kartice, ako se obe upale vidi li bazna stanica da je u jednom dobiva odazive s različitih urađaja u isto vijeme, ali se ne siječam zaključka.
Najsigurnije je poslje kupnje mobitela preko oglasnika nazvati tipa koji ti je proda i pitati ga je li mobitel nešto u vezi mobitela, pa ako murja snima imaš dokaz da si ga uredno kupio bez znanja je li ukraden!
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
taman posla da snimaju.
uredno se vidi koji IMEI koristi koji broj telefona. onda malo procackaju po pozivima i dodju do osobe koju si pozivao a ona nu razgovoru s policijotima ni kriva ni duzna na pitanje tko te jucer zvao u 3 popodne kaze Pero, jeli a gdje taj Pero zivi? pa tam u onoj zgradi. I prica je gotova
Jer se moze provjeriti za mobitel jer prijavljen da je ukraden ? frend je nasao neki mobitel , i sad ga cuva i nepali jer nije siguran sta ak je prijavljen ukraden .
Može se provjeriti...treba ipak onda upaliti mob, provjeriti IMEI i nazvati, pretpostavljam, policiju i reći im da je našao mob...ako je mob prijavljen kao nestao, onda će ga morat vratiti...ako mob nije prijavljen, brijem da si može zadržat mob i koristiti ga bez ikakve frke...ako se prijavi nestanak dotičnog moba nakon kaj tvoj frend nazove murju, murja će nazvat njega i reću mu da su našli vlasnika i onda će morat vratit mob, al naravno neće snositi nikakve posljedice...
Bom Chicka WahWah
ja sam mu rekao da ga odnese na policiju i fino razveseli nekog policajca sa novim uredjajem .![]()
mislim da ga jos nije ni upalio , stoji mu samo , brije na one fore iz filma Drzavni neprijatelj , kao cim ga upali bez obzira na sim karticu - da ce mu murija uletit .
Ako ti netko ukrade mobitel i kristi karticu(tvoju) ili ne, dovoljno je da ne promjeni IMEI, mogu ga pronaci! Iisto je i ako te netko gnjavi sa skrivenog broja! Stvar je koliko volje ima policija traziti! Ako je razlog bitan( npr. ubojstvo) oni ce od operatera sudski traziti pristup informacijama i pracenje tog IMEI-a i SIM kartice... i nadju ga! A kako... metodom triangulacije, listom poziva, svjedocima! Ako netko ne kuzi, proguglajte o GSM sustavu i vidite koje sve informacije idu u baznu stanicu!Izvorno postao sibir
a Koje to sve informacije idu u /i kroz/ baznu stanicu??Izvorno postao Vincent.Vega
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
kodovi i kljucevi koji se koriste kod prijave mobitela na baznu stanicu (vecinu toga sam vec zaboravio), IMEI, IMSI!
Bookmarks