[QUOTE=wildbabe;666682] Gledao sam utrku,bez brige.I ja bi ga izgurao.
Momčadski kolege??Nije to baš prava riječ,jer su u zadnje vrijeme u McLarenu svi na ratnoj nozi.
I F1 nije sport kao neki drugi..da se navija za momčad.Navijam za Alonsa još od Renaulta..a za koga da sad navijam u Renaultu??
Same shit with U,Cobra;uvjek je bio McLaren i uvijek protiv Ferraria.Zašto??Zbog Kimija.A sada??Okrećeš ploču.
pozz
I ja se slažem.
vozacke postave za novu sezonu bi trebale biti:McLaren-Hamilton,Rosberg;Ferrari-Alonso,Raikonen.Massa ide u Toyotu,a otkaz ce dobiti vjerojatno Ralf Schumacher. nakon spekulacija da bi Buton presao u McLaren,sef Honde je objavio da i Buton i Barrichello ostaju u Hondi i iduce sezone.
dakle realna opcija za McLaren je mladi Nico Rosberg.
kod Renaulta je siguran Kovalainen,dok se o sudbini Fisichelle jos nagadja.u Renaultu takodjer vjeruju u opciju povratka Alonsa,ali kako je poznato da Renault nije bas darezljiv i nema zasad bolid koji bi iduce sezone mogao konkurirati za naslov,a Alonso nece u momcad koja mu ne moze garantirati konkurentan bolid,vjerojatnost da ce Alonso nazad u Renault ipak zasad nisu realni.
vecina analiticara je i uvjerena da je buducnost Alonsa Ferrari,jer Renaultova buducnost u F1 je jos upitna(preveliki troskovi).
BMW Sauber je objavio da i u iducoj sezoni racuna na Heidfelda i Kubicu.
jutros odvožene kvalifikacije za VN Japna, staza Fuji...
Kvlaifikacije se bile po meni zanimljive, jer je trening koji je obično prije samih kvalifikacija, nakon svega par minuta prekinut. Pa se moglo vidjeti dosta bolida na stazi, a u prvoj rundi kvalifikacija je bilo posebno zanimljivo, jer je čak i Hamilton "visio" na 16mj jedno kratko vrijeme...
Razlog prekida slobodnog treninga, je bile ta što helikopter (za hitne slučajeve i prebacivanje vozača ako trebaju u bolnicu) nije mogao uzletjeti, tj nije bilo uvjeta za to...
Startni podredak:
1.Hamilton
____________2.Alonso
3.Raikkonen
____________4.Massa
5.Heidfeld
____________6.Button
7.Webber
____________8.Vettel
9.Kubica
___________10.Fisichella
Inače, na 6. mjesto se kvalificirao Rosberg, ali je kažnjen sa 10 mjesta nazad, zbog zamjene motora...
Mjesta 6.,7. i 8., su mi malo čudna... možda bi baš zato utrka sutra mogla biti zanimljiva, još ako bude vrijeme kakvo je bilo na kvalifikacijama... biti će zanimljivo...![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
prvih 5 mjesta počinje bit uobičajeno, samo dođe do male izmjene. ferrari prva dva, mcl treće i četvrto, a Heidfeld je skoro uvijek za njima.
kakvo je bilo vrijeme danas na kvalifikacijama?? kaj je kiša padala? ak je, onda će utrka bit zanimljiva ako nastavi padat do sutra
ovi sa HRT-a ce ipak prenositi iz Suzuke trku. Di da ja gledam prijenos iz Fuji-a?![]()
dobar grah daleko se čuje
Ček... o čemu ti?
Pa i HRT prijenosi utrku F1 koja se vozi na stazi u FUJI-u. (ovaj vikend, tj sutra)
Iduće godine bi se trebala održati utrka u Suzuki, pa onda godinu poslije u Fuji_u, i tako naizmjenično... (bar sam tako čuo)
Mora da su opet zahebali u najavi utrke ovi naši komentatori na HRTu... po već neznam ni sam koji put...![]()
kad bi ostalo takvo vrijeme, samo da se magla digne jer bi mogli trku odgodit kak su i treći slobodni trening odgodili zbog jake magle i kiše.
copy/paste sa forum.hr. druženje ljubitelja formule
"Pozivamo sve ljubitelje Formule 1 u nedjelju, 7.10., povodom VN Kine, ujutro ( utrka počinje u 8, Studio F1 u 7.30 ) na druženje ljubitelja F1 u kafić Klinček u Kušlanovoj ulici u Zagrebu. Osim zajedničkog gledanja utrke biti će organizirani i popratni sadržaji. Najvjerojatnije ćemo imati Red Bullov F1 simulator, gledat će se i neki DVD-i o povijesti F1 te moći popričati s gotovo svima koji oblikuju javno mijenje o našem omiljenom sportu u Hrvata. Nakon prijenosa pojavit će se komentatorska ekipa HTV-a, uključujući i g. Mladena Jergovića. Ispred F1 Racinga će pored mene, nadam se, biti i g. Goran Dijaković, a poziv je upućen i jednom od naših najvećih znalaca i autoru jedine hrvatske knjige o F1, g. Goranu Slaviću.
O svim eventualnim promjenama čitajte ondje gdje je ideja i inicijalno potekla (od g. Ivice Blažička), na HRT-ovom forumu: http://forum.hrt.hr/viewtopic.php?t=9901"
volio bi da niga pobjedi i da Alonso ispadne. Crni se nabrijao i veli da ce bit prljav ko Alonso.
ako zeli bit svjetski prvak i mora biti takav.
evo pobijedio Hamilton,a Alonso odustao!!!!
Kovalainen je drugi,Raikkonen treci,Coulthard cetvrti.
izgleda da je Hamilton novi svjetski prvak![]()
na početku je otrka bila užasno dosadna... vožnja iza Sejti kara...
Ali je kasnije bilo pretjecanja, sudaran...![]()
jedino sto nisam vidio ,kako je odustao Alonso.
Ne kuzim Ferrari?!!?
Stvarno su pokazali da su kreteni deluxe sa izborom guma.
dali je itko skuzio kako se zapravo covjek sa tim safety car-om ganja!A a decki se u formulama igraju iza njega i luduju po cesti sa 150... a ovaj jadan u mecki na rubu izljetanja!
Je ga ganjao, ali mislim da je i Benrt Mailender (neznam kako se piše), tj vozač safety car_a mogao ić i brže da nije bilo kiše...
Evo malo specifikacija Safety Car_a, u F1:
V8 - 6200 cc
481 PS/6800 min-1
630 Nm/5200 min-1
max okretaja: 7200
SPEEDSHIFT 7G-TRONIC automatic
pogon: zadnji kotači
dimenzije kotača:
prednji: 235/35 R19
zadnji: 265/30 R19
Težina: 1600 kg
pa ti to probaj držat na stazi kad je kiša i malo se brže vozit...![]()
![]()
je to sto kazes....kisa je zasrala stvar!ali prije par trka..neko je gadno izletio i safety car je bio unutra 5 krugova, i safety car je stvarno bio na rubu granica (bas sam ga promatro) a bolidi iza njega odrzavaju temp. guma i sveraju po cesti ko da idu 20km/h!ove specifikacije sam i od prije znao.....clk amg..ali koliko se para trosi u formuli 1 mogli bi za safety car nabavit Mecu CLK iz DTM-a jer su ti auti iz dtm-a najblizi formuli i nebi toliko prometa imali iza sebe!
Njima je cilj da iza sebe imaju promet jer ljudi u to vrijeme rade po stazi..
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
je cilj ali ipak je to bolitima veliko opterecenje! v8 motor koji u leru radi na 8000 okretaja/min! nije lako ohladit ,a kamoli kad idu na 15-16000 okr/min jer nesmiju ubacit u visu brzinu da im nebi getriba otisla
To je sasvim druga priča i nema veze sa sigurnošću na stazi (safety, ne..)
Da safety car može ići 250km/h kroz đire, ne bi bio ni potreban - dovoljno je da zabraniš pretjecanje natjecateljima i bok. Al nemaju oni ljudi po stazi supermenske moći. Nisu ni ovi iz F1 ludi da su uzeli tako "slab" auto, to je potreba.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
a dobro sta je tu je!Ja bi volio da na trkama dok je sejfti kar vani prikazu sliku iz njegove perspektiva kak se on ganja po stazi i to,kao u reliu
Hamilton pod istragom FIA_e
Danas bi trebalo biti "saslušanje" i donesena odluka o tome da li će se Hamilton kazniti sa oduzimanjm bodova, tj vraćanjem 10 mjesta u poretku na utrci u Japanu, zbog neregularne vožnje iza Safety car_a ...
Ako mu se oduzmu bodovi sa VN Japana, prvenstvo bi moglo biti ponovo zanimljivo...
EDIT: rezultati 2. slobodnog treninga VN Kine:
Räikkönen
Alonso (+0,006)
Massa (+0,023)
Hamilton
Trulli
Webber...
Bookmarks