Izvorno postao
Machi
Ljudi moji. Svaka baterija treba nekoliko ciklusa potpunog pražnjenja pa punjenja da bi dobila svoj nazivni kapacitet (u ovom slučaju 900 mAh). Dakle novoj bateriji je najbolje da se jedno tri puta isprazni do kraja (pod tim mislim da se mobitel sam ugasi) i da se puni dok je puna. Može se ostaviti još koji sat, nakon što mobitel prikaže da je baterija puna, na punjaču što ju još malo dopuni ali to nije toliko značajno. Ovaj tajni meni u kojem se nalazi test za bateriju uopće ne utječe na bateriju niti je "šokira" kako xBlade veli. Taj testni meni služi samo da možeš provjeriti osnovne podatke o bateriji, a to su njen napon, nazivni kapacitet i temperatura. Ako se pitate zbog čega je bitna temperatura evo odgovora. Povišena temperatura (preko 40 stupnjeva) loše djeluje na članke u samoj bateriji (ima ih tri) i trajno im smanjuje kapacitet. Dakle ako se baterija pretjerano grije tijekom punjenja to joj može štetiti. Zbog toga elektronika u mobitelu mjeri temperaturu i kad se ona povisi, smanji se struja punjenja dok se baterija malo ohladi. Evo nadam se da je sada malo jasnije.
Bookmarks