Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 44

Hybrid View

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    D600+512mb
    Operater
    Vip
    Godina
    45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question baterija D600-pomoć!!!

Originally Posted by Knight = View Post =
    Evo kako sam ja sredio bateriju:
    1. utipkas ovo:*#8999*8378# , zatim ides na H/W test i onda Battery info i pritisnes reflash.
    2. kada ti se potpuno isprazni baterija (mobitel se ugasi) stavi ga puniti dok on sam ne javi da je baterija puna
    3. Skini ga s punjača i baterija bi trebala biti kao nova, najmanje 4 dana će trajati.
    Tako sam ja ucinio, i sada mi traje cca 4-5 dana.

E to je napisao Knight u topicu nedostatci samsunga d600 sad mene zanima sljedeće jel to neko probao napraviti kako je tamo opisano i dali je poslje toga baterija stvarno držala 4-5 dana i kako ju treba punit kad se resetira baterija i kad se isprazni dok mobitel javi da je pun ili cijelu noć i koliko puta???Također postavio sam tamo jedno pitanje ali nitko to više ne čita ili bar nema odgovora pa me zanima jel to normalno ili to kod mene nešto ne funkiconira a pitanje je ovo:
    "E sad mene zanima kada stisneš to reflash u tom tajnom meniju dali se nešto dogodi...?Kada stisnem to ne dogodi se ništa samo se zatamni ekran i mogu samo izaći iz tog menija dali treba tako da bude ili to kod mene nešto ne šljaka...pomozi Knight!!!...thx!!!"
    Ljudi pomagajte ko zna svaki savjet i prijedlog je dobrodošao

Forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    SE K800i
    Operater
    TELE2
    Godina
    60
    Bodovi
    5.922
    Nivo
    18
    Bodovi: 5.922, Nivo: 18
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao manija_smith Pregledaj post
    Originally Posted by Knight = View Post =

"E sad mene zanima kada stisneš to reflash u tom tajnom meniju dali se nešto dogodi...?Kada stisnem to ne dogodi se ništa samo se zatamni ekran i mogu samo izaći iz tog menija dali treba tako da bude ili to kod mene nešto ne šljaka...pomozi Knight!!!...thx!!!"
    Ljudi pomagajte ko zna svaki savjet i prijedlog je dobrodošao

Pa kaj nisi skužio da ti je to ustvari refresh (osvježi). On jednostavno kad to stisneš, ponovo pročita stanje baterije odnosno temperaturu i napon. Probaj ga malo zagrijati iznad peći ili radijatora pa stisni reflash i vidjet ćeš da se temperatura podigla. Ja sam probao puniti dok je u tom meniju i kad priključiš punjač ne dogodi se nikakva promjena. Tek kad stisneš reflash prebaci sa discharge na charge i prikaže tamo neki "o" i napon počne rasti.

Živijo.

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    D600+512mb
    Operater
    Vip
    Godina
    45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa to me zanimalo dali to ponovo očitavanje baterije pokaže na displayu ili šta???
    i dali je nekom ko je radio po tome što je knight naveo stvarno radila baterija duže i koliko ju je punio dok ne kaže da je puna ili cijelu noć i dali tjedan dana e to mene zanima,žišku....

Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja sam imo isto problema sa baterijom na D600, htio sam napravit tak ko i ti, al jedostavno sam je praznio svaki put do kraja i onda je punio do kraja, i vratila se na svoje...na pocetku mi je durala jedva jedan dan, a sad 4-5.....a ak radis u tom meniju sam prvo refreshaj i onda puni, taj refresh malo shockira bateriju pa onda ona dode k sebi.......poz svima

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    D600+512mb
    Operater
    Vip
    Godina
    45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao xBlade Pregledaj post
    Ja sam imo isto problema sa baterijom na D600, htio sam napravit tak ko i ti, al jedostavno sam je praznio svaki put do kraja i onda je punio do kraja, i vratila se na svoje...na pocetku mi je durala jedva jedan dan, a sad 4-5.....a ak radis u tom meniju sam prvo refreshaj i onda puni, taj refresh malo shockira bateriju pa onda ona dode k sebi.......poz svima
    xBlade znači punio si je dok ne javi da je puna???naravno da je tako i punim prvo je ispraznim do kraja i onda je punim dok ne javi da je puna,jbg kad nisam znao da je treba formirati i koliko puta pa me sad to malo kopka što nisam i oće li se vratiti u normalu baterija...valjda bude nešto no by the way thanks xBlade your for experience with battery d600

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    SE K800i
    Operater
    TELE2
    Godina
    60
    Bodovi
    5.922
    Nivo
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao xBlade Pregledaj post

Ljudi moji. Svaka baterija treba nekoliko ciklusa potpunog pražnjenja pa punjenja da bi dobila svoj nazivni kapacitet (u ovom slučaju 900 mAh). Dakle novoj bateriji je najbolje da se jedno tri puta isprazni do kraja (pod tim mislim da se mobitel sam ugasi) i da se puni dok je puna. Može se ostaviti još koji sat, nakon što mobitel prikaže da je baterija puna, na punjaču što ju još malo dopuni ali to nije toliko značajno. Ovaj tajni meni u kojem se nalazi test za bateriju uopće ne utječe na bateriju niti je "šokira" kako xBlade veli. Taj testni meni služi samo da možeš provjeriti osnovne podatke o bateriji, a to su njen napon, nazivni kapacitet i temperatura. Ako se pitate zbog čega je bitna temperatura evo odgovora. Povišena temperatura (preko 40 stupnjeva) loše djeluje na članke u samoj bateriji (ima ih tri) i trajno im smanjuje kapacitet. Dakle ako se baterija pretjerano grije tijekom punjenja to joj može štetiti. Zbog toga elektronika u mobitelu mjeri temperaturu i kad se ona povisi, smanji se struja punjenja dok se baterija malo ohladi. Evo nadam se da je sada malo jasnije.

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    D600+512mb
    Operater
    Vip
    Godina
    45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Machi Pregledaj post
    Ljudi moji. Svaka baterija treba nekoliko ciklusa potpunog pražnjenja pa punjenja da bi dobila svoj nazivni kapacitet (u ovom slučaju 900 mAh). Dakle novoj bateriji je najbolje da se jedno tri puta isprazni do kraja (pod tim mislim da se mobitel sam ugasi) i da se puni dok je puna. Može se ostaviti još koji sat, nakon što mobitel prikaže da je baterija puna, na punjaču što ju još malo dopuni ali to nije toliko značajno. Ovaj tajni meni u kojem se nalazi test za bateriju uopće ne utječe na bateriju niti je "šokira" kako xBlade veli. Taj testni meni služi samo da možeš provjeriti osnovne podatke o bateriji, a to su njen napon, nazivni kapacitet i temperatura. Ako se pitate zbog čega je bitna temperatura evo odgovora. Povišena temperatura (preko 40 stupnjeva) loše djeluje na članke u samoj bateriji (ima ih tri) i trajno im smanjuje kapacitet. Dakle ako se baterija pretjerano grije tijekom punjenja to joj može štetiti. Zbog toga elektronika u mobitelu mjeri temperaturu i kad se ona povisi, smanji se struja punjenja dok se baterija malo ohladi. Evo nadam se da je sada malo jasnije.
    Pa manchi ok je to što ti kažeš a baterija se moja praznila i punila i više od tri puta i naravno da se mobitel do kraja ispraznio i punio do kraja"ugašen" dok ne javi da je pun ali mene je zanimalo jer to netko kao što je Knight naveo u svom postu na topicu nedostatci samsunga dali je moguće uopće tako produžiti vijek baterije kontaš e to me zanimalo pa sam htio da se javi on ili netko ko je napravio isto to,punio najmanje tjedan dana da ona postigne full kapacitet i da je tesitrao bateriju na osnovne funkcije telefoniranje (ne dugo) i poruke a da mu je baterija prije radila 2-3 dana a poslje kao što je on naveo 4-5 dana jer ja već punim bateriju 5-6 dana od kako sam to bio u tom meniju i traje mi cirka 2-3 dana neće više a testirao sam je samo na osnovne funkcije par kratkih poziva i par poruka po dana ništa više.Pozdrav!

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    D600+512mb
    Operater
    Vip
    Godina
    45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Znači tebi kad se napunila baterija pokazivala je 4.10V vidiš to i nisam pogledao morat ću ja kad je napunim ponovo da vidim kolika mi je voltaža pa da i to usporedimo

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    SE K800i
    Operater
    TELE2
    Godina
    60
    Bodovi
    5.922
    Nivo
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A ***** mu... Jučer punjena, a sada nakon malo bluetootha, nešto glazbe i razgovora, jedna crtica manje i 3,76 V. Vrag bi ga više znal. Vidjet ćemo dokle će izdržati.

Hardcore forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    BB 8310,U900 Soul
    Operater
    VIP
    Godina
    34
    Bodovi
    6.958
    Nivo
    19
    Bodovi: 6.958, Nivo: 19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Arrow

puni ti se baterija preko kabla!!!!
    Nokia-5110.3310.3510.6070.6230.6260.6230i.6280.8910.8310 ..Motorola-v3.v3i.k1..LG-ke800..Samsung-s5230.d600.e900.u600.u900.i900 Omnia..HTC-Wilidfire..Ericsson-a1018s.t29s.. SonyEricsson-t310.v610.s500.k750.j300..BlackBerry-8310 Curve..Siemens-S65

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    D600+512mb
    Operater
    Vip
    Godina
    45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma ne puni se,na koju foru se puni ajd ti to meni objasni????

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    D600+512mb
    Operater
    Vip
    Godina
    45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne znam čitam tu po forumu i na nekim drugim forumima da se izgleda baterija stvarno puni preko usb kabla ali jako sporije što je po meni glupavo jer šta mi ima nadopunjavat bateriju ako želim samo prebacit slike,mp3 ili nešto drugo i naravno onda s vremenom to utječe na bateriju kad se tako nadopunjava upaljen mada je baterija Li-ion ali opet to je samo moje mišljenje.....
    Btw Machi voltaža baterije je bila 4.10V kao i kod tebe kad sam je skinuo sa punjača u onom tajnom meniju ali opet me zeza i ne može durat više od 2.5(točnije 2 dana i 15 sati) dana vidjet ćemo koliko bude držala od ovog zadnjeg punjenja...

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    BB 8310,U900 Soul
    Operater
    VIP
    Godina
    34
    Bodovi
    6.958
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Thumbs down

= Citat = Izvorno postao manija_smith Pregledaj post
    Ma ne puni se,na koju foru se puni ajd ti to meni objasni????
    Drugi put razmisli kaj govorish prije a onda reci
    Nokia-5110.3310.3510.6070.6230.6260.6230i.6280.8910.8310 ..Motorola-v3.v3i.k1..LG-ke800..Samsung-s5230.d600.e900.u600.u900.i900 Omnia..HTC-Wilidfire..Ericsson-a1018s.t29s.. SonyEricsson-t310.v610.s500.k750.j300..BlackBerry-8310 Curve..Siemens-S65

Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Feb 2007
    Mobitel
    d600,v3,panasonic g 55
    Operater
    vip,simpa...
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ljudi jel zna netko kak da si pomognem imam d600 al mi baterije ne drži ni za k.... jel može netko nešto reći al da stvarlo ali stvarno djeluje

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    D600+512mb
    Operater
    Vip
    Godina
    45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo mene opet.... nije me bilo dugo ali nije ni bilo potrebe jer mi se baterijica popravila pa da se pohvalim drzi do 4-4.5 dana uz dnevno par poruka i do cak 30 minuta dnevno telefonskih razgovora tako da sam zadovoljan ako manje pricam onda i do 5 dana to je bio rekord tocno 5 dana...šta sam napravio posebno u svezi baterije????....skoro pa i nista nakon dugo kemijanja kako da mi duze traje ,onih kodova i ostalih sranja jednostavno sam puko i rekao sad je dosta idem nesto probat...stavio mob na punjac i pustio ga da se puni 8 sati tocno...prvi put nakon toga punjenja trajao mi je 3.5 dana pa 4 dana nakon drugog pa 4.5 dana i najvise dosad -5 dana tocno nakon toga se ugasio i danas sam ga stavio punit isto osam sati i sad sam ga maloprije skinuo sa punjaca...tako da sam prilicno zadovoljan pa eto ljudi ako vam nista ne pomaze u svezi te baterije probajte ovo sto sam i ja mozda vam pomogne ....sto se mene tice ovaj topic moze biti odo ja na
    P.S. machi javi se kako ti stojis sa svojim mobitelom?
    Pozdrav!!!

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    SE K800i
    Operater
    TELE2
    Godina
    60
    Bodovi
    5.922
    Nivo
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A slicno. 3 - 4 dana uz normalno koristenje, znaci poruke i razgovor. za ovo ostalo, krepa i nekoliko sati nakon punjenja, mislim na igranje i slusanje glazbe. Tu je stvarno velik potrosac. A sto mozes. Moza si kupim jos jednu bateriju da ono imam za nedaj boze. Ajd zivijo. Eto i sto se mene tice tema moze u

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    HTC Evo 3d, Samsung u900
    Operater
    097, 092
    Godina
    41
    Bodovi
    56.072
    Nivo
    57
    Bodovi: 56.072, Nivo: 57
    Bodovi: 56.072, Nivo: 57
    Ukupna aktivnost: 6,0%
    Ukupna aktivnost: 6,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    da...moram i ja reci da mi bat uz to normalno koristenje trje 3-4 dana...evo sad je izdrzala 3.5 dana...i to vec neko vrijeme tako dugo traje...ali ako slucajno slusam mp3, ode za pol dana...
    Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
    R.I.P.-16.10.2007.

Svježe registriran
    Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    x200
    Operater
    tele2,vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    koliko kosta otprilike baterija za d600
    sto manji to bolji,naravno mobitel :D

Banned Postignuća:
    3 months registered

Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    N90
    Operater
    091
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tolka strka i problemi oko baterije a nigdje konkretnog odgovora..

@ripper ne treba ti orginalna, dodje ti oko 160kn(neorginal) koja bi ti sluzila samo za nuzdu, toko ja koristim.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2007
    Mobitel
    Samsung Galaxy S4
    Operater
    sve
    Bodovi
    12.359
    Nivo
    26
    Bodovi: 12.359, Nivo: 26
    Bodovi: 12.359, Nivo: 26
    Ukupna aktivnost: 99,0%
    Ukupna aktivnost: 99,0%
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ekipa htio bi instalirati neki noviji softver na D 600,imali to negdje na netu i sta treba napraviti i kako

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    BB 8310,U900 Soul
    Operater
    VIP
    Godina
    34
    Bodovi
    6.958
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao batal Pregledaj post
    ekipa htio bi instalirati neki noviji softver na D 600,imali to negdje na netu i sta treba napraviti i kako
    ovom nije mjesto ovdje,searchaj,a ak ne nadjesh novi topic...

Registered User
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    -=[G600-N95v2]=-
    Operater
    -=[Tele_v2]=-
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @batal

http://cafe.mobil.hr/POGLEDAJU OVDJE!!!!

Prije offtopica koristi pretraživanje Samsung sekcije!

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. D600-Kako na Mem.karticu prebaciti mp3-ice
    By melanctha in forum Samsung
    Odgovora: 11
    Posljednji post: 28-09-2006, 20:02
  2. sgh d600 - baterija
    By stuba in forum Samsung
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 26-03-2006, 22:13
  3. baterija na d600
    By hypnotized.zg in forum Samsung
    Odgovora: 87
    Posljednji post: 14-03-2006, 13:13
  4. D600 baterija prazna preko noci
    By The Doctor in forum Samsung
    Odgovora: 25
    Posljednji post: 31-12-2005, 22:42
  5. Neispravna baterija - v550 - pomoć!!!
    By Dr@Zen in forum Motorola
    Odgovora: 9
    Posljednji post: 23-01-2005, 14:22

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove