trans flash ću ja svoju 512 iz njem dobiti,bat mi traje oko 3 dana
Nakon dugo probdijenih noći i prospavanih dana odlucio sam se za kupnju ovog moga..ovo odlucio treba uvjetno shvatiti :-)) ( alternativa mi je bio w800 ili k750/d750 ali mi je d600 fakat estetski bolji mobitel)...koliko sam citao po netu, mob ima zbilja sve..kao i ovi gore navedeni, ak se varam ispravite me !!!!!!
Uglavnom, danas sretnem jednog frenda koji ima d600, uzmem ga u ruke i zabavljam se minutu dvije s njim, sve super,sve pet..a onda ga pitam kako baterija..a on se na to nasmije i kaze nije losa-punim ga svaki dan :-))) , e sad, ja znam da on zbilja puno telefonira, al mislim da ga ni ja ne bih stedio-bar kaj se mp3-jeva tiće ..pa me sad zanima kaj mu je zbilja baterija tak loša, jel postoji neka jača za kupiti???? I jos jedno pitanje..gdje kod nas ima za kupiti trans flash kartice koje idu u njega i pošto su...???
hvala na odgovorima
P.S. zato volim SE...definitivno najbolje baterije :-)))
"...moja zubarka je vrlo zgodna djevojka, često idem do nje, mada imam zdrave zube sve..."
trans flash ću ja svoju 512 iz njem dobiti,bat mi traje oko 3 dana
Ja sam microSD od 512 narucio preko neta. Josh mi nije stigla.
Nisam nasao nigdje u HR vecu od 256mb.
baterija ne moze ni trajati vise od jednoga dana.meni na k750 traje jedan dan,ako se intezivno koristi.oni koji tvrde da im baterija traje 4 dana,lazu.
Baterija MOŽE trajati više od jedan dan...to poavljam već ne znam koji put, samo treba malo pročešljati forum...dakle, bateriju trebaš formirati - to znači da prvih nekoliko puta bateriju moraš isprazniti do kraja (dok se mob ne ugasi) i puniti mob ugašenog nekih 10-ak sati (najbolje prek noći). To napravi 3-4 puta i baterija će dobiti svoji puni kapacitet koji je puno veći od početnog...
Bom Chicka WahWah
a nije li to prije bilo za nimh baterije ?Izvorno postao PhytoSculpt
Ono, imam tog mobitela kad još nije bio kod nas, iz Italije ga dobio, sa njim i dvije 512mb kartice, jednu sam prodao, jednu sam si ostavio, sad idem za koji dan na skijanje u Austriju, pa ću kupiti još jednu od 512mb, jer koliko sam vidio, preko mi je potrebna
Zadnji uredio therrlu : 24-12-2005 u 12:56
bila je jedna zustra rasprava koje sam ja zacetnik, treba li bat "formirati" ili ne. malo pretrazi forum, sve ces saznat...
Bez obzira je l baterija Ni-Mh ili Li-Ion, treba je formirati...razlika između dvije navedene baterije je ta što se Li-Ion može nadopunjavati dok je napola puna, a da joj pritom to neće skratiti kapacitet, odnosno vijek trajanja (odnosno hoće ali je to vrijeme puno puno duže nego kod Ni-Mh baterije)...
Bom Chicka WahWah
kod pravilnog punjenja ni-mh baterija ima duzi vijek trajanja od li-on.
Li-Ion ima bolji vijek trajanja, u kaj sam se uvjerio dosta puta...da nema, nebi bile zamjena Ni-Mh baterijama kojih više nema u mobitelima...
Bom Chicka WahWah
Moje iskustvo kaj se punjena baterija tice je slijedece...svaki mob koji sam imao punio sam prvih par puta tek kad se mob sam ugasio..pa ga ostavio preko noci, jel koliko sam citao na netu, prvih par punjenja se baterija formira (kao sto je vec neko gore spomenuo)..i svi su mi radili min. po 3,4 dana uz intenzivno koristenje sms-a i telefoniranja (istina, nisam jos imao mp3, sto ce drasticno smanjiti autonomiju)....e da, mala napomena- to formiranje baterija nema veze s tipom baterije, (dal je li-ion ili NiMH)-i jednoj i drugoj se mora formirati kapacitet....a razlika izmedju te dvije baterije je u takozvanom memory efectu..gdje losije NiMH baterije gube na kapacitetu ako se ne pune iskljucivo do kraja..znaci recimo napunite je par puta do pola, pa trosite...baterija je vec tada izgubila 10ak posto svog kapaciteta, i vise nije punjiva kao u pocetku, dok je Li-ion imun na taj efekt. O tome svemu dosta pise na netu pa koga podrobnije zanima nek progugla.Evo jedna YU stranica na kojoj sam naisao na dobar clanak pa procitajte.. http://www.telekomunikacije.co.yu/mo..._baterije.html
Uglavnom, mene jos uvijek zanima dal netko zna gdje kod nas ima za kupiti jaca baterija za d600 i memorijska kartica...hvala
"...moja zubarka je vrlo zgodna djevojka, često idem do nje, mada imam zdrave zube sve..."
Nema većih od 256mb za kupiti u Hrvatskoj.
Ja ti punim bateriju svakih 4-8h, zbog mp3 playera, kojeg slušam cijelo vrijeme.
Inače, stari mi drži po par dana uz intezivno korištenje razgovora![]()
opet ponavljam:uz vrlo intezivno koristenje funkcija telefona(razgovori,sms,fotic,mp3,radio),ne postoji sansa da baterija drzi vise od dana(naravno,pravilno formirana),bez obzira na tip baterije.promjenio sam puno telefona i uvjerio se.
Ovisi što ti smatraš pod intenzivno. MP3 player nije baš intenzivno.
da opet ne povlacim novu temu i ne idem u OT, sve sto ste rekli za li-ion i ni-mh baterije stoji, ali su nove baterije Li-polimer-> znaci opet drukcija tehnologija i ona se ne treba punit 3puta po 12 sati i slicno, jer nema efekt pamcenja ili kakovec. naravno i proizvodjac sam istice u uputstvima da je potrbno kad se baterija isprazni punit ju dok se ne napuni sto je (zavisi od mob do moba) oko 2 sata...
ima dosta tema o tome u mobilni telefoni opcenito pa se malo prisjetite postova i tema od prije godinu dana, dosta ljudi je izneslo svoje profesionalno i laicko shvacanje "formiranja baterije". svakako valja procitati...
a sad malo ONT-> mislim dati uz intenzivno koristenje i neomze baterija trajat vise od dan i pol. jer ja sam se uvjerio u to na svojem e720->koristim zvanje (doduse vip tarifa = pa se cesce cujem s curom tokom dana) pa malo sms i slikanje mozda jednom u tjedan dana-> i punim svaki drugi dan u prosjeku... i ja sam tu nezadovoljan, ali birao sam dizajn a ne funkcionalnost, pa je to ocito i cijena toga...
pozdrav
Eh da..igl...tak cu i ja izabrati dizajn naustrb "funkcionalnosti"-bar kaj se baterije tiće. SE ima puno bolju bateriju-bar po onome što piše a i par puta sam se uvjerio koliko su im dobre baterije...al nekak mi taj izgled..joj, kad stavim u ruku d600 i u drugu ruku k750/d750/w800..mislim da nema čovjek kaj puno razmišljati, istina o ukusima se ne raspravlja,al mob je zbilja krasan..a ak treba kupit cu jos jednu bateriju pa cu ih change-at u toku dana :-)
a po cemu mislis da SE ima bolju bateriju?meni je i na d500 i sad na k750 baterija trajala jedan dan.
Na Samsungu D500 uz intenzivnije korištenje baterija traje 2 dana bez problema, čak i više, tak da mi je čudno da na D600 traje samo jedan dan...nisam ga isprobao tak da ne znam, ali mi je svejedno malo čudno...
Bom Chicka WahWah
ma ne traje 1 dan,koje su to gluposti,meni uz optimalno korišenje opet ponavljam 3 dana
sve ovisi o koristenju pojedinih funkcija.
Evo sad sam procitao na newsima..veli lik da postoji verzija software-a ili firmware-a koja stvara probleme s baterijom...tak da ak netko ima kronicnih problema s baterijom..tipa-trajanje jedan dan..treba upgrade-at software
pozdrav
To sam i ja cuo. Odneses ga nazad gdje si ga kupio i dobs novi li ti ga srede.
a o kojoj verziji softvera je riječ, i koji kod ide da se vidi??
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
Neznam ali ne moras provjeravat ako imas taj bug sam ces primjetit.
da da, defintivno ti verzija software i firmware-a ima veze s trajanjem baterije! a zar ne postoje one jace baterije od preko 1500mAh? pa phytosculpt je prodavao onu njoku 6610i sa 1800 ili 2800mAh baterijom-> to je vec druga prica!!!
OT @phytosculpt-> gdje je kupljena ta baterija za tu 6610i?
Bookmarks