U vipu iphone4 4699kn ali se dobije sav taj iznos nazad na račun - 100kn/mj. Tako i za ostale mobitele...dobije se sav iznos nazad! Što se tiče kupovine mobitela - tu bonbon nije najpovoljniji...Povremene akcije bi dobro došle i u tom području...
![]()
Pa da, dugoročno se isplati biti na bonbonu - čak i kad se plati skuplje mobitel... Samo nije mi bilo veselo izbrojati 1100kn - a na neki bolji mob nisam ni pomišljao... Nekom akcijom bi to bilo prihvatljivije, prelomilo bi se malo...
I ja vjerujem da će biti tako nekih Božićnih akcija možda i sl. - dok malo bonbon uhvati zalet...Počeli su s jednim mobitelom u ponudi pa pomalo se povećava izbor, eto tu je i ajfon... Samo što trenutno se ne može kupiti neki solidan mobitel kod njih a povoljno...Može se kupiti tako neki od najjeftinijih androida, ili sada ajfon za 4500kn - nema sredine. A ako ne uvedu nekakve akcije i popuste uz kupovinu moba - teško da će biti povoljno...
Tako da su ljudi onda primorani kupovati mobitele okolo negdje, u t-mobile, vip, oglasnik, dekodiranje...
Da se vratimo na temu bonbona![]()
Evo naše nove reklame: http://www.youtube.com/watch?v=afk93wqjpVI
vratite vi meni ovu reklamu, al bez ulogiravanja u jubitu:
reklamica
Neki dan sam razgovarao s frendom o bonbonu i njihovom marketingu, malo smo ih hvalili, a malo blatili kako previše koriste te psihološke metode 'ograničene ponude' kao što naši trgovci forsiraju s cijenama tipa 9,99kn. Sve ima svoje prednosti i mane, ali u marketingu postoji trenutak kada takve metode jednostavno počnu stvarati kontra efekat. Pa je tako danas osvanulo i sljedeće:
"Pali te 1000 free minuta? Prenesi broj u bonbon ili kupi novi bonbon broj, do 31.01.2012. nadoplati se bonom od 40 kn i to je to!"
https://twitter.com/#!/mojbonbon/sta...76834753777664
Tko god je definirao uvjete ove (opet ograničene) akcije uspio je u jednom danu stvoriti jaz između svih nas koji smo ostvarili pogodnost na 1000min i onih koji su kupili novi broj između 31.12.2010. i 30.9.2011. - i izvisili za bilo kakvu pogodnost. Naravno, mogli su iskoristiti akciju i pozvati 3 frenda u bonbon... Mogli su i prodati dušu vragu. Ali, ali...
Osim što stvarate napetost među postojećim korisnicima, u isto vrijeme ih i separirate. Čim toliko produžujete tu akciju, očigledno je da imate sve tehničke preduvjete svim bonbon korisnicima ponuditi 1000min for free bez ikakvih uvjeta osim nadoplate tih 40kn. Umjesto da ovim šarenim akcijama ostavite dojam operatera s upitnim prioritetima, možda ne bi bilo loše da od 31.1.2011. razmislite o tome da svim postojećim korisnicima date mogućnost korištenja besplatnih minuta, a neka se novi korisnici malo oznoje![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
zasto si kupovao bonbon broj u periodu kad si znao da neces dobit minute?
xlr, išli smo tom logikom da se svima pruži prilika da ulove 1000 minuta. složit ćeš se da je više od godinu dana dosta vremena da se to ulovi. da ne bi bilo nepravednosti preko ljeta smo napravili foru s preporukama da bi svi oni koji to nisu uspjeli ipak došli do te pogodnosti. slažem se da je malo ne zgodno kad ponude ima pa nema ali tko prati situaciju davno je ulovio ovu pogodnost.
ovaj put nije stvar u tehničkim uvjetima već o marketinškim odlukama kad pustiti pogodnost![]()
Lako za mene jer imam minute, ali sam podijelio nekoliko SIMica frendovima i sad me ljudi pitaju kakva je to akcija i vrijedi li za njih. Ti su ljudi spremili u ladicu svoje preplatničke brojeve do isteka ugovora i sada koriste bonbon. Znali su za akciju 'dovedi troje', ali ti uvjeti nikako ne ovise o njima samima, nego općenito o društvu. Moraju žicati ekipu da pređe... Zamisli 25+ godišnjaka koji žica frendove da promjeni operatera. Znao sam jednog takvog - radi u Iskonu i potpisuje one ugovore.
Skužili su oni već da im je jednostavnije baciti par mjeseci star broj i kupiti novi nego da te sa svih strana bombardiraju minutama koje vjerojatno nikada nećeš vidjeti. A bonbon samo bilježi porast korisnika![]()
Ajde, da nebudemo sad baš tolko negativni... Istina, ko je htio, do sad je fakat već mogel imat free minute, bez problema.
Nego, kritika i pohvala. Tj obratno
Nalazim se na jednom mjestašcu tu kod mame, i siznal općenito od t-mobilea je, katastrofa. Ako želite, na twitteru vam tvitnem točnu lokaciju gdje se nalazim, pa proučite to malo. Isto tako, mami pucaju pozivi stalno, a nekad ni sms ne prolazi (a signal je "na pet crtica"). Stvarno sam se napatio danas surfajući, moram leći baš nekak čudno, da bi uspio uhvatiti signal na laptopu (iliti skakati po sobi cijeloj i svud naokolo da mi se učita fejs na mobitelu). Upravo mi je izgubljena veza kada me tata nazvao!
No, dobra strana je ova: kad uspijem uhvatit tu pozu, i kad natjeram laptop da hvata samo utms, internet leti. Doslovno.iako sam dobil bolove u vratu i koljenima, nekak je bio gušt tak surfat.
![]()
One day, sky went blue...
Definitivno bi se moglo nekako doskočiti tom problemu sa dodjelom 1000 minuta. Kako je za sve koji su dosad iskoristili tu priliku uvjet bio samo nadoplata bonom, za sve koji bi od sada htjeli koristiti tu pogodnost valjalo bi uvesti JEDNOKRATNU naknadu ili neki uvjet nadoplete većim bonom. Bonbon je svakako na dobitku, a u ostalom i cijela bonbon zajednica, jer je ljudima koji su "u igri" do 2020. svakako odgovara da bonbon ima što veći broj korisnika. Jasan mi je marketinški problem, cijela fama oko roka do ulaska u krug ljudi koji će dobivati minute, ali ovakvo nešto ne bi bio presedan, niti bi na bilo koji način naštetio ugledu ili ekonomskoj bilanci bonbona.
Fićo, znaš gdje se trebaš javiti ako šteka nešto![]()
xlr, a gle, ako 25godišnjak treba žicat frendove to je onda problem frendova ako oni ne prepoznaju povoljnu situaciju na tržištu. i ja osobno imam takvu situaciju s frendom koji je na drugoj mreži. zna za bonbon, zna da je povoljno ali ono "needa mi se, budem, stignem..." Teško ga lomim iako sve zna.
Inovator, zanimljiva ideja iako ne bi se složio da je 1000 minuta moguće okarakterizirati kao problem. Dostupne su još uvijek i nije teško doći do njih. Ono što će se teško dogoditi je ipak ta veća naknada jer onda bi opet bilo negodovanja korisnika koji istu stvar moraju plaćati više. Bez obzira što su zakasnili na akciju.
Sve u svemu, teško je uvijek to idealno izbalansirati.
E, bonbon, ja sam vec jedno 2-3 puta "prijavio" taj problem. Ali odgovor nisam dobio.
Idući put kada bum tamo, poslal bum vam tweet sa tocnom lokacijom (ak ju uspijem uhvatit), pa vi provjerite.
Fićo, javi mi preko kojeg si broja prijavio problem. Da li si pričao s agentom ili si slao mail?
U pitanju je bio mail, kolko se sjećam. Oba puta. Jednom je bila riječ o Dubrovčaku Lijevom (tamo uopće nema signala, jedino ima VIP), a drugi puta je bilo vezano za istu lokaciju u Kloštar Ivaniću (no onda sam slao mail zato kaj sam imal problema sa SIMicom, pa sam ujedno napomenuo i za to sa signalom).
ajmo dajte neki novi mob u ponudu po povoljnoj cijeni.,bar za prvih 100 korisnika ili ona akcija ko sa ideosom za 45okn !!! please...
Fićo, bez broja ti ne mogu provjeriti baš ništa :/
Expresso, novi mobiteli će doći do kraja godine. Akcija s Ideosom je bila stvarno super ali mislim da su naše cijene mobitela povoljne ako govorimo o prepaid ponudi.
Jesu, povoljne su ako gledamo cijenu u prepaid ponudi ostalih operatera - ali ako pogledamo cijenu u oglasnicima tj. realnu cijenu moba - onda je to tu negdje zapravo i realna cijena! Ako uzmemo u obzir i akcije koje operateri daju uz kupovinu prepaid mobitela - onda bonbon daleko zaostaje...Zato, jer osoba koja kupi mob npr. u vip prepaidu dobije taj svoj novac nazad na račun za pričanje... Tako, da ako netko zbilja koristi vip onda mu je ta ponuda odlična, zar ne!? Evo, još jednom toplo preporučujem bonbonu takav nekakav pristup tim više što bonbon nema pretplatu! Na ovaj način bi korisnici došli do mobitela po povoljnoj cijeni koju eto spominjete u prepaid ponudi a i dobio bi svoj novac nazad za korištenje...znači, nema potrebe za pretplatom! Ako uvedete tako nešto u bonbonu ja ću rado dati 4500kn za iphone kada znam da ću ih dobiti nazad 100kn/mj - onda mi neće biti puno dati 4500kn jer zapravo to je kao da dajem unaprijed za pričanje samo dobijem mob gratis... Kakva je ponuda trenutno, jedva sam dao 1000kn a kamoli da ću dati 4500kn! Koliko znam, bolje telefone ljudi kupuju u pretplatama po 1 kn ili par stotina kn maksimalno... Ajd da čujem tko je to platio 4-5 000kn za mobitel iz džepa odma u kešu!??!?!
Evo ja recimo. Ali prije par godina kada su postojali tzv. "kultni mobiteli". Danas više toga nema.
Po mojoj prosudbi bonbon ima korektne cijene. Bože moj, kao i kod ostalih prodavača "na bijelo" cijene ne mogu konkurirati raznim oglasnicima.
Moj favorit u bonbon ponudi je Wildfire S još kada bi došao u kojoj od tamnijih boja.
Mjesečno mi je sasvim pristojno odvojiti 40kn za free razgovore. Bude tu i tamo malo interneta. Kvaliteta razgovora je na vrlo visokoj razini! Tu pohvale bonbonu.
Zamjerke-uvesti SMS obavijest kada prođe zadnji dan za free razgovore pošto mi se zna dogoditi da ne pamtim datum i vidim da mi je nakon razgovora skinulo malo veću cifru.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Meni stigne poruka kada potrošim minute, poruke, internet...a za onavljanje si uzmeš jedan datum u mjesecu kad nadoplaćuješ - ja znam da kad je novi mjesec trebam nadoplatit, ili 1. ili 2. trebam i to je to...ostatak mjeseca nemoram razmišljati.
Uredu su cijene mobitela kao cijene - x10 mini je bio 1100kn u bonbonu kada je u vipu bio 1900 i to neki popust...samo dobrodošle su i akcije kojekakve uz kupovinu moba - to je ono što nedostaje!
Da, stigne SMS ako potrošiš paket.
Mislio sam SMS kada se potroše free minute (znači izvanpaketna ponuda).
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
@bonbon
Kako ide situacija sa PUSHom? Ima pomaka, da li će se to popraviti ubrzo? Stvarno ometa normalan rad i komunikaciju :/
![]()
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
Same here. U petak mi je push (viber) skroz normalno radio, ali Gmail nije prolazio. Viber je nedavno izbacio update aplikacije pa ne znam jel do toga ili do mreže...
Bookmarks