Meni se ovo više ne da
Već smo pisali o tome.. ROM ima skriptu u sebi, tzv app2sd+ (app2ext) skripta. Ono što ona radi jest mapiranje ext particije kao interne memorije, a ne kao eksterne (SD, memory card). Znači ako ROM koristi app2ext skriptu (npr. Oxygen) on prilikom prvog bootanja automatski i bez potrebe za ikakvom intervencijom "preusmjerava" sve aplikacije s >interne< memorije na ext particiju.
Koja je ključna riječ ovdje? INTERNA memorija. Što iz ovoga možete zaključiti? Nigdje se ne spominje SD kartica (eksterna memorija, fat32 particija)
Zaključak: Kreirajte ext3/ext4, wipeajte data i ext, flešajte ROM, bootajte, ne kemijajte po ROMu i sve (naglasak na sve) aplikacije instalirajte na internu memoriju jer ih ROM automatski baca na ext. Ako mi ne vjerujete, eno vam adb-a, file explorera i kopajte po data/app folderu, tražite appove. Ako ga nađete, plaćam vam pivo. Ako ga nema, vi ste meni dužni dva.
Savjet dana: ne prebacujte appove na SD! Pobogu, to je onaj standardni froyo app2sd feature.
PS: uvijek (UVIJEK) pa i onda jedan dio podataka sprema se na internu memoriju i smanjuje vam toliko dragocjenu memoriju. Te podatke iz razloga stabilnosti nije preporučljivo prebacivati na SD. To je /data/data folder.
EOD!

)
Odgovori uz citat

Bookmarks