oxygen rom mi stvara probleme
kad pokusam instalirati neku aplikaciju baci me na oxygen display te ukucavanje pin-a; nemogu nijednu app instalirat
Custom ROM-ovi sa novim senseom su jako spori!
Probao sam nekoliko romova od razlicitih "programera" i svi su spori. Bez obzira da li ukljucio ili iskljucio animacije.
Stabilni su romovi, ali dosta spori.
Ja sam se nakon par isprobavanja tih custom rom-ova sa novim sense-om, vratio na pre-rooted stock rom
poslano sa uberkul mobitela koji ima uberkul aplikaciju![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
oxygen rom mi stvara probleme
kad pokusam instalirati neku aplikaciju baci me na oxygen display te ukucavanje pin-a; nemogu nijednu app instalirat
kad pokusam wipe tj. format ext dobijem ovo:
can't mount dev/block/mmcblk0p2 (file exists)
error mounting /sd-ext/!
skipping format
pokusao sam preko gparted ponovno particionirati karticu i skuzio sam da particija koju drugu napravim ima kasnije problema sa formatiranjem :\
Zadnji uredio kekovz : 23-07-2011 u 18:58
Krivo si particionirao karticu, prati točno ove upute:
http://forum.xda-developers.com/show...72&postcount=3
Pazi na postavke i pozicije particija.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Particioniram točno tako i opet errori kod wipe...kasnije kad otvorim karticu s gparted piše mi unrecognized format za ovih 512mb
kao da se ext4 ekstenzija izgubi nekako
poceo sam razmisljati o tome da mi je kartica s*ebana :\
Ev ovako,imam miui (zadnji) D2EXT X-PART i sad bi ja htio neke aplikacije ipak instalirati
u telefon,ali mislim da ne mogu jer ih sprema u tu ext4 particiju...htio bih pristupiti folderima aplikacija koje su na ext4...blah,nadam se da me kužite!
I ponekad mi se sam restrarta onako casual,danas 3x...why?
Uređaj ima slcd,noviji je (oni kaj su se "teže rootali"),i imam gore clockworkmod,kad uđem u njega onda je cwm narančasti a kad stavljam neki install onda pozeleni (ko da se downgrejda)...to su neke gluposti koje ne kužim (objasnite mi xD)...Nisam baš sad u tome 100% pa neke stvari možda nisu najtočnije napisane,pa nemojte zamjerit...Hvala na pomoći!
To je normalno, ta skripta tome i služi.
Bilo koji file manager s mogućnošću pristupa rootu to može. Pozicioniraj se na root i odaberi /sd-ext.htio bih pristupiti folderima aplikacija koje su na ext4...blah,nadam se da me kužite!
Hard reboot (do splash screena) ili soft reboot (samo do bootanimacije)?I ponekad mi se sam restrarta onako casual,danas 3x...why?
Sam bog zna šta imaš gore flešano, daj malo informacija, prolistaj dev thread tvog roma/kernela na xda, možda je bilo slučajeva.
Ukoliko bi bio problem do kernela, nađi /proc/last_kmsg log i prouči zadnjih 20-50 linija teksta...
Wtf? Kako ne znaš šta si radio s mobom da je takav? Teško da će ti s ovim informacijama itko moći dati pravi odgovor osim sruši ROM i preflešaj sve opet bez D2EXT skripte i testiraj, testiraj, testiraj...i imam gore clockworkmod,kad uđem u njega onda je cwm narančasti a kad stavljam neki install onda pozeleni (ko da se downgrejda)
ovako je mislim bilo:
1. S-off s alpharevom
2.instalacija cwm 3.0.0.5 koji je bio modificiran tako da se downgradea
na 2.5.1.4 kad treba napraviti backup ja mislim :? moguće?
imam na desire-u MIUI (danas sve kupio!) i zanima me kako gledati videe sa youtube-a, odnosno flash player?
Ajmo ljudi, da cuujem iskustva sa sense ROM-ovima, ja sad koristim reflex s i relativno sam zadovoljan osim par bugova, probao sam pruije njega CM7 ali sam skuzio da je zivot nepotpun bez sense-a i vrati se na ovo, sad me zanima usporedba Leedroid il reflex s il nesto trece,sto se tice reflex s ROMA, da kazem svoja iskustva, CM7 je brzi rom ako trazite brzinu, ali nto me ni ne cudi, ovaj je meni bar u radu otprilike brz ko i original sense, mozda mrvicu sporiji nekad zna biti al nista sta bi smetalo u radu, a i vjerujem da je to zbog nekih stvari koje su ubacili iz sensa 3.0, znaci rom ima sense 2.nesto ali ima unlocker iz 3-ke i weather iz 3-ke koji su bar meni genijalni,full mi se svida novi notification area koji u sebi ima za palit i gasit sve postavke kao wifi, data i ostalo pa mi ne treba widget dodatni za to, ima i tasker u sebi koji u notification area pokazuje zadnje koristene aplikacije sta mi je genijalno, ma uglavnom ima brdo malih sitnica popravljenih i meni je bas hebeno dobar...svi widgeti originalni su doradeni i didani neki novi...ufglavnom odusevljen sam, jedina zamjerka za sada ide tome da mi osvijetljenje tipki ne radi al neznam dal je do moba il do ROM-a, moguce da je to prije crklo pa nisa mskuzio jer mi to bas i ne treba...i jos sam skuzio da mi led me know aplikacija ne radi nikako al osim toga sve 5
Trenutno vrtim Insertcoin 1.1.1. Sense 2.1/3.0 i najviše me smeta mali font slova. Brijem da je to zato što je taj rom port DHD-a a on ima veći ekran. Sve mi se nekako čini da ću nakon Leedroidova, Reflexova, Insercoinova instalirati stock rooted gingerbread. Jedino što mi je zaista trebalo je app2ext a to dobijem i sa rootanim stock gb.
ima neko ideju kako da mi ostane sinkronizacija kontakata, sa facebookom i twiterom i ostalim a bez sensa??
Jel mi moze netko dati download link (koji nije sa xda) za Oxygen 2.1.6??
Kada odem na XDA i pritisnem download izbacuje mi error 404.
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Baš 2.1.6? Mislim da nećeš imati sreće s tim, sve stare verzije briše sa servera, ali možeš skinuti 2.2.2:
http://download.oxygen.im/roms/
Oxygen sad ima svoj forum i ne pružaju više podršku na XDA.
Da, tek sam sada skuzio da je 2.1.6 zapravo stara verzija.
Nisam znao da su se odvojili od XDA.
Evo 2.2 sam stavio na mob
Thx xlr!
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Ljudi ja sam tek kupio htc desire i uspio samga rootati. onda sam htio instalirati neki rom "AURAXTSENSE 8.0 LIQUID 1.1.
vjerovatno sam nesto uprskao, uradio sam sljedece:
-skinuo ga s interneta na komp
-snimio na sd
-u recovery-u isao na instal zip from sdcard
-choose zip from sdcard
-nasao taj zip file i kliknuo na njega
-yes install auraxtsense......
-reboot system now
i eto samomi izbaci HTC i tomi stji neceda se pokrene mob sa mjesta
pomagajte sta da radim
molim Vas..........
@cabaravdic.esme,
Ajde smiri malo. Neces nista dobiti time da spamas sve moguce teme na koje naidjes, pogotovo jer si time osim svega i off-topic.
Lijepo strpljivo cekaj odgovor, vec ce se netko javiti.
@cabaravdic.esme, pamet u glavu, prvo sve proučiti pa tek onda flashati. Sad ti je najlakše flashati rootani stock rom, prije toga odi u recovery i wipe svega, uređaj, cache, i dalvik pod advanced.
Gingerbread rootani stock
Froyo rootani stock
Sadašnji rom ti se ne diže jer nisi pročitao sve preduvjete za njega, najbitni je ext particija.
uradio sam wipe data wipe cache wipe dalvik cache rebootao i opet nista............
EDIT: proradio hvala na pomoci.....
Zadnji uredio ravilov : 28-08-2011 u 12:44
Bokbok,
Pocelo je tako da sam u biti htio samo app2sd, ali mi se dopalo i sada naveliko eksperimentiram s romovima.
S obzirom da ih je prokleto previse i da se uz to jednom rookieu dosta tesko snaci u svoj sili kratica i nepoznatih izraza molio bih par savjeta i preporuka.
Trenutno koristim insertcoin 1.1.1 i trazim preporuku za rom (svejedno mi je imao sense ili ne) rom bi prventveno morao imati app2sd, biti android 2.3, nakon toga razumnu velicinu slova recimo poput stock htc desire roma (od buhica u insertcoinu me bole oci), 720p snimanje bi bilo dobrodoslo, ali nije uvjet, u biti bih volio da ako je moguce i fotoaparat i kamera imaju isto sucelje i postavke (a i rezultate) kao na stock verziji.
Bilo bi zgodno i kada bi se mobitel mogao otkljucavati s okrugom centralnom tipkom, ali nije uvjet.
Brzina mi nije presudna, u biti brzina insertcoina koja nije spektakularna mi je sasvim u redu.
Zahvaljujem na eventualnim preporukama
Uz to imam pitanje vezano uz backup.
Za backup koristim titanium backup, prilikom prelaska sa stocka na insertcoin je napravljen backup, nakon flashanja backup je vracen i nakon restarta je sve bilo na svom mjestu.
Jucer sam isprobavao ginger villiana i backup s insertcoina mi nije htio raditi, postupak je bio isti, "batch restore all", bilo je gomila aplikacija koje nisu bile instalirane, sms poruka nije bilo, call liste takodjer..., pretpostavljam da je to vezano uz sense, ali ne znam kako bih mogao znati sto je vezano uz sense, te kako to iskljuciti iz backupa?
Uz to nisam shvatio kako da dodjem do kontakata koji su spremljeni na sim karticu? Ne zelim googleu uz sve ostalo dati i svoj telefonski imenik.
Uz to me zanima koje bi mi jos romove kao pocetniku koji otkriva ovaj svijet preporucili?
Ovo i meni smeta, ionako sam corav i ovo je totalni napor za oci, osvrnuo bih se i na velicinu slova prilikom dolazeceg poziva koja je otprilike ista kao i velicina fonta u sms porukama.
Uz to je lockscreen (u situacijama nadolazecih poziva) totalno invalidan i neupotrebljiv, a potrosnju baterije bolje da ne spominjem.
@Frikec:
Malo je opširna lista ROM-ova koji ti se mogu preporučiti...
Ja sam isprobao hrpu ROM-ova na svom Desire-u, sa Sense-om, bez Sensea, sa Sense-om 3.0, sa Froyo, sa Gingerbread-om.
Na kraju se nisam mogao priviknuti sa na ROM bez Sense UI-a, pa sam stavio (istina još davno) Pre-rooted stock Froyo ROM. jer mi se pokazao najstabilniji (od svih Sense ROM-ova). Danas imam namjeru staviti pre-rooted stock Gingerbread ROM (samo što kod ovog zadnjeg treba skinuti apps2SD i flashati odma nakon flashanja samog ROM-a)
Također postoji i LeeDroid-ov ROM sa Gingerbread-om i "originalnim" Sense-om sa Desirea. na njemu su slova velika, radi stabilno, ima trackpad to wake (otključavanje pomoći trackpad-a), te podržava Apps2SD.
Ako ti se Sense UI ne sviđa i želiš ROM bez njega, onda si skineš Oxygen ROM.
Linkovi
Pre-rooted Stock Gingerbread
LeeDroid v3.0.8.2
Oxygen v2.2.2
hvala na odgovoru.
najveci problem je u tome sto u svakom mogucem romu naletim na nesto (najcesce sitnice, ali me opet smeta sto ih nemam) sto mi se ne dopada
iskreno istina da sam prije rekao kako mi brzina nije bitna, ali nakon sto sam isprobao oxygen i vidio koliko brzo i fluidno sve radi (bez pretjerivanja okruglo je dva, ako ne i vise puta brzi od insertcoina) poceo sam se neckati
sense mi je lijep, makar mogu zivjeti bez njega, vise mi smeta nedostatak prakticnih sitnica, primjer - recimo u oxygeneu kada stisavam mobitel preko volume tipki imam ili glasno zvono, vibriranje, osnosno potpuni silent ovisi kako su postavke podesene, dok na stock romu imam glasno zvono+vibraciju, pred kraj imam samo vibraciju i na samom kraju je silent.
kada sam vec ovdje da pitam, imam problem s oxygeneom, ap2sd mi ne funkcionira, sto god instaliram zavrsi u memoriji telefona. Imam 1 GB ext3 particiju, sa insertcoinom nije bilo problema, ali sa oxygeneom i ginger villianom ne radi.
Zna li netko mozda u cemu bi mogao biti problem, trebam li konvertirati particiju u ext4, ili joj mozda promjeniti velicinu?
Eh da i kako na oxygeneu (i slicnim romovima) promjeniti/iskljuciti odurni, ali stvarno odurni zvuk fotoaparata?
Jel kojim slucajem moguce u oxygeneu dobiti defaultni stock htc fotoaparat?
Zadnji uredio frikec : 31-08-2011 u 11:39
što se A2SD tiče, u Marketu nađi Aplikaciju Apps2SD
i onda pomoću nje miči aplikacije sa interne memorije na memo karticu (tako je meni radilo na oxygen-u 2.2.) (malo je mukotrpan posao, ali kasnije nemaš problema sa internom memorijom)
Ako ti je ext3 particija, onda nemaš potrebe ju preinačati u ext4
što se "profila" tiče, imaš u postavkama (govorim o oxygen-u) mogućnost odabira profila. pa onda možeš izabrati da imaš zvuk+vibracija, samo vibracija, silent (bez vibracije i bez zvuka) + ostale kombinacije koje si već naveo.. moraš se malo igrati sa postavkama i pronaći ćeš
Ako ti je stock ROM imao najmanje "mana", onda ti je moja preporuka da instaliraš pre-rooted stock Gingerbread ROM
Opet slučaj roma koji ne prepoznaje ext
http://cafe.mobil.hr/threads/72557-e...ju-iskoristiti
Za početak, provjeri dal ti se uopće ext puni podacima...
Na Oxygenu preko statusbar widgeta možeš šaltati sound+vib/sound/vib/silent i razne kombinacije istih, poigraj se u settingsima sa status bar widget opcijama. Iskreno, ne znam nikoga tko za to koristi vol tipke...
Ako imaš s-off, odi u bilo koji file explorer u /system/media/ui/ i obriši camera/recorder ili neki imenom sličan .ogg file. To si btw mogao obrisati i iz zip fajla prije flešanja.
Na aosp romovima ne rade sense aplikacije. Nikako.
Edit: Nikakva aplikacija s marketa ti ne treba jer rom sve ima u sebi, samo probaj shvatiti kako funkcionira app2ext.
Bookmarks