Da, znam da se to moze iskljuciti, i sam sam kod sebe iskljucio automatski update. No mislio sam da vecina ROM-ova dodje s tim ukljucenim. My bad.
Da, znam da se to moze iskljuciti, i sam sam kod sebe iskljucio automatski update. No mislio sam da vecina ROM-ova dodje s tim ukljucenim. My bad.
Ja sam ih probao skoro sve. Sanvold-ovi su ustvari najbolji i najmanje bug-oviti. Ali još to nije za svakodnevnu upotrebu. Restartovi, štekanje kamere, lag-ovi su sastavni dio tih romova, ali zato brzo otklanjaju probleme i mnogi su čak bolji od original frojo-a. Isplati se probati. Lijepo je vidjeti ICS na Desire. Još kad slože neki s upotrebljivim Sence-om to će biti milina za gledati.
+++ Tko je od vas bez grijeha, neka baci kamen prvi. +++
Sanvold je dobar. Testirao sam ga ovih dana i mogu reci da sam jako bio zadovoljan, sve dok nisam skuzio da novi kontakt ne mogu dodati u telefon vec moram koristiti Google account. Kopajuci dalje po netu, skuzio sam da je to po defaultu tako na ICS-u. Za nevjerovat.
Obzirom da mi je Galaxy-3 prva stvar sto mislim kupiti cim mi istekne pretplata, odmah sam isao guglat, da li je tako i kod Galaxy-a. Zanimljivo, Galaxy-3 nema problema s time. Uredno se novi kontakt moze dodati u telefon.
Sto se vise zezam sa ROM-ovima, to se sve vise vracam na stock ROM. Jedino sto mi fali je A2SD da radi sa EXT particijama. Vidim da ima vise njih, a ima li tko prijedlog kojeg staviti?
Postoji stock Froyo rom, nema imena samo pise verzija "xxx prerooted" i ako se dobro sjecam ima app2ext podrsku. Ako nadjem dodat cu link...
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Da li je to možda supernova ili tako nekako?
Ja sam ga malo testirao ali mislim da je bio lag-ovit.
Nope, ovaj, froyo vulgaris. Ima i gb koliko vidim iz njegovog posta:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=773997
ja isto trazim stock froyo sa podrskom za a2sd. pokusao sam skinut sa xlr-ovog linka no stalno izbaci sljedece: "This file does not exist, the access to the following file is limited or it has been removed due to infringement of copyright. "
![]()
Uzmi si cool droid. Stock rom bez gluposti a maps turn by turn radi kod nas na tom romu. Navigacija je defitivno vrh vrhova.
evo pronasao sam na xda forumu temu o cool droidu i kad dolje kliknem na DL opet nista.. evo linka gdje postoji download ali kao fajlovi vise ne postoje: LINK. Daj vidite vi dal kod vas moze krenut DL jer cudno mi je malo da na 5-6 takvih linkova nigdje nema fajlova.. :S
Budem ja probao, a i imam ga na kartici pa ti mogu poslati ali tek kasnije navecer.
moze,, nije problemhvala
![]()
Evo ti posta u kojem je novi link i download ide bez problema.
hvala!
239 mb? :O
Zanima me mišljenje odnosno iskustva sa ovim: Runny ROM v6.1.1
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1526831
Odličan, ustvari jedan od boljih sence 3.5 romova koji postoje, ali kao i svi 3.5 romovi dobri su par dana, nakon toga poludim od lagova i vratim se na 2.1 sence koji radi stabilno i odlično. 3.5 mi super izgleda ali koristiti ga na cijelodnevnoj bazi prava je muka. Naravni zavisi kaj tražiš od ROM-a?
pozdrav!
da li mogu napraviti s-off pomoću revolutionary-a.
stanje je sljedeće: BRAVO PVT3 SHIP-ON
HBOOT-0.93.0001
RADIO-5.11.27
CWM V2.5.0.7
rom je MIUI 2.3.16
android verzija 2.3.7
Hvala!
Svaki Desire se može s-offati revolutionaryjem, više nema razlika kao prije.
pozdrav ekipo, dugo me nije bilo u ovoj temi
koristim oxygen 2.3.2 sa androidom 2.3.7 vise od godinu dana i mislim da je vrijeme za nekakvu promjenu na ICS4.
Jel ima kakva preporuka za dobar rom?
Baci oko na ovo iskustvo, djeluje mi uvjerljivo:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=2350361
rom je nelos, ali kad upalim kameru mi trepere cudne boje po ekranu tako da je istog momenta dobio uninstall
probat ću se prikopčati bez routera na net, direktno pa javim. samo napomena-skidam ovaj fajl PB99IMG_2.29.405.5_Radio_32.49.00.32U_5.11.05.27_r elease_159811_signed.zip , i onda ga preimenujem u PB99IMG.zip i prebacim ga na sd karticu i pokrenem mob sa Vol DOWN i POWER i to bi trebalo biti to. Mob bi sam trebao pokrenuti instalaciju...
Bookmarks