T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
Pogledaj malo po youtube-u i malo
Ja sam skinuo i instalirao MiniTool Partition Wizard Home Edition i pomoću njega particionirao memorijsku karticu. s tim da sam sve prethodno formatirao i obrisao sve particije
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Imam gotovo dan ovaj Reflex S v2.1.2 (danas došla verzija v2.1.3. ali je nisam još stavio) i zadnji Radio.
ROM je sam po sebi dosta dobar, ali mi je dosta spor.
Stalno trza, dosta je usporen, kada ga otključavam oni oblaci za vremensku prognozu skroz štekaju.
Maloprije me neko zvao, mob zvoni ali stoji lock screen sa vremenskom prognozom, i nakon 3-4 sekunde mi se pojavi ono answer - decline i nakon propuštenog poziva mob se restarta.
Svi kažu da im je dosta brz i dobar, ali meni šteka.. Možda zbog spore memorijske?
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
Kod mene se particioniranje radi isključivo sa g parted boot cdom. Probao sam mini tools ali tamo nema ext4 opcije, tak da mi je G parted prirastao srcu a i preporučuju ga developeri kao najpouzdaniji. Ja sam trenutno na insertcoinu v41 i malo sam zapeo na njemu jer ne mogu flashati više niti jednu verziju nakon njega, tj ne radi mi niti jedna. Trebao bi navodno upgradeati recovery a to mi se nekako ne radi. Ova verzija 41 mi je stvarno super ali kad čitam na xda kako radi v45 sline mi cure pa razmišljam opako i o s-off a to mi je tek frka. Joj kad bi mogao doći do još jednog Desirea da se na njemu vježbam
.
Ne moraš updateati recovery, možeš samo fake flashati novi iz recovery-a. Nakon restarta ćeš ti se vratiti stari. Da bi baš promijenio recovery moraš biti s-off ili ponovno rootati ili samo "rootati". s-off prođe brzo i bez problema ako se radi na stock rooted rom-u u protivnom ne prolazi ili pretvori uređaj u ciglu.
Ja sam s-off radio na LeeDroid 2.4 (app2ext ver.) i proslo sve bez problema, svojedobno.
POzdrav...instalirao sam si StarBurst rom novi, i stavio data2sd tansk....sve je ok, i imam punoooo memorije, ali, cini mi se da mi nesto guta bateriju, odnosno vrlo brzo mi pada postotak, ne moze ni izdrzati jedan dan sa srednjim koristenjem ?? dali ima netko isti problem, dali je to normalno? na gingeru mi je trajala znato duze...
![]()
Imao si više sreće nego pametiLijepo piše:
Requirements:
The only requirement right now is that the ROM you're running is rooted.
As techniques such as 'data2ext' have been popping up, these might disturb our finely-tuned flashing process.
Please revert to a rooted stock ROM if possible. Your /data partition is used for temporary storage of important files.
Provjeri koristenje baterije iz samog OSa. Koji radio imas? Ukljucen 3G?
Taj ROM bi takodjer trebao biti 2.3.x, dakle Gingerbread.
Da to sam vidio ali još se nisam poigrao s tim jer nisam tu informaciju imao gdje provjeriti. Imam jedan link za cwmr 3.2.0.8 mislim bar da je takva oznaka :-P. Jesi ti to radio ili imaš neki link. To mi je rekao neki švabo sa xda ali nisam htjeo probati dok ne provjerim?
Naravno da sam radio, sve sam već radio na DesireuIako sam s-off, još uvijek imam cwm ako se dobro sjećam 2.5.0.1. Novije romove flasham sa 3.0.0.5 iako znam da ta verzija imam problema sa backupom, flashanje mi još ni jednom nije zeznula. Prvo flash zip from sd card tj fake flash cwm 3.0.0.5, onda wipe, flash roma...
Evo uploadao sam 3.0.0.5, samo ga flashneš kao i sve ostalo.
https://rapidshare.com/files/3525618....0.5-bravo.zip
Ok thx
EDIT: Još jedno pitanje. S obzirom da koristim d2sd skriptu i da je moram flashati nakon što se novi rom izboota, koja je procedura kad se vratim ponovo u recocery? Trebam li opet flashati noviju verziju recocery-a ili može i sa ovom starom 2.5.0.7?
Ovisi koristi li Amend ili Edify skriptu za flash, cwm 2.6 verzija podržava i jednu i drugu.
Koristim ovo Data2SDInstaller_X14E_GB.zip. nije mi problem da li je podržava recocery već da li se smije kombinirati dva recovery-a? Da li se mora ponovo flashati ponovo noviji ili može i sa starim tj da li se uopće nakon što je rom flashan smije ponovo flashati novi fake recocery ...
Ti baš ne kužišMožeš flashati (kombinirati) recovery. Poanta je u tome što ti recovery mora podržavati skriptu koja se nalazi u zip fileu koji flashaš. Ako ne podržava ili radi nešto pogrešno, neće ti raditi flash zipa ili će se pogrešno flashati.
Ma da, to je i bilo pitanje :-) da li se može kombinirati ali sam malo zakomplicirao pitanje :-D.
koji vam je do sada najbrži custom rom koji ste isprobali?
Od AOSP-ova: Oxygen ili DevNull sa stock kernelom.
Sense ROM-ove ne prakticiram.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Oxygen koristim već mjesec dana i odličan je nikakvih zamjerki nemam..![]()
.. cini mi se da cu ici na custom rom, moze preporuka sense rom-a, recimo lee droid ili insert coin? .. s obzirom da dosad nisam radio flashanje, mogu li se pouzdati u rom manager app da sve odradi? .. flash radija je neophodan? .. desire je rootan
pozz
novi sam sa desireom, jučer sam ga rootao i recovery sredio, stavio insert coinov 2.1+3 10.0.8 stabilnu verziju i sada me zanima postoji li način da preko nekog kernela to overclockam, ja sam iznenađen, na ovom romu i na standardnom koliko je mobitel spor, u usporedbi sa omniom 7 ima lagova hrpu, no overclockat na 1113mHz mogu da ostane stabilan pa sad, ikakva pomoć?
Overclock ti ne garantira fluidan rad. Osobno nikada nisam niti primjetio razliku između 1113 i 998MHz osim u benchmarcima i trajanju baterije.
Optimizacija ROM-a i kernela tu igra najveću ulogu. Moj mob recimo uredno i glatko kuca na 768MHz...
EDIT: moje preporuke možeš naći unazad par mojih postova.
Zadnji uredio xlr : 17-06-2011 u 12:22
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Frekvencije iznad 998 MHz ne poreporučam nikako onima koji u ove ljetne dane namjeravaju češće koristiti GPS aplikacije, grijanje uređaja je daleko od normalnog, a to svakako skraćuje vijek istog.
A slažem se sa xlr-om, ako imate optimiziran ROM i 600MHz radi fino.
u redu, može onda preporuka za stabilan rom u tom slučaju?
pretpostavljam da ga samo prebacim na sd, napravim nandbackup i stavim novi rom (ne moram nikako "micati" insertcoin?)
Bookmarks