Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 70

Tema: iPhone OS 4

Hybrid View

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Moto RAZR, ZN5,XOOM
    Operater
    Tele2
    Godina
    40
    Bodovi
    25.855
    Nivo
    39
    Bodovi: 25.855, Nivo: 39
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao gogobond Pregledaj post
    @pajo2

Daj nam malo opiši taj "poseban" mulitasking kod androida vec kad ti znaš a ja neznam :=)
    i nije to nabrijana motorola, nego taj OS radi na tom principu na svim uređajima...
    al dobro, dakle ovako:
    u nekim aplikacijama radi na principu hibernatea na kompjuteru
    dakle kod promjene aplikacije sav sadržaj (tj trenutno snimljeno stanje) se spremi u RAM memoriju i ne troši resurse - osim u slučaju glazbenih aplikacije, push appova i slično koristi poseban appi koji je zadužen za monitoring određene akcije (dakle u slučaju IM appa jedna fja provjerava dali ima novih poruka)
    restoranjem te aplikacije ona se iz rama vraća nazad u pozadinu i ponovno troši glavne resurse (proc)

ovakav način jako puno štedi bateriju ai ne umanjuje performanse

ono što ti vidiš kao grafički lag je "greška" samog OS-a u implementaciji grafike, dakle iphone ti koristi grafički čip za iscrtavanje svih komponenti sučelja, dok android to za sada ne radi
    google to nije implementirao zbog toga da se stariji uređaji mogu updateati na novi os (bez obzira što nemaju GPU)...al ono, to je vjerojatno mana koja se javlja zbog toga što os nije rađen isključivo za jedan uređaj, već za njih 50

Forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    Iphone3g, N95
    Operater
    T-Scum
    Godina
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao pajo2 Pregledaj post
    i nije to nabrijana motorola, nego taj OS radi na tom principu na svim uređajima...
    al dobro, dakle ovako:
    u nekim aplikacijama radi na principu hibernatea na kompjuteru
    dakle kod promjene aplikacije sav sadržaj (tj trenutno snimljeno stanje) se spremi u RAM memoriju i ne troši resurse - osim u slučaju glazbenih aplikacije, push appova i slično koristi poseban appi koji je zadužen za monitoring određene akcije (dakle u slučaju IM appa jedna fja provjerava dali ima novih poruka)
    restoranjem te aplikacije ona se iz rama vraća nazad u pozadinu i ponovno troši glavne resurse (proc)

ovakav način jako puno štedi bateriju ai ne umanjuje performanse

ono što ti vidiš kao grafički lag je "greška" samog OS-a u implementaciji grafike, dakle iphone ti koristi grafički čip za iscrtavanje svih komponenti sučelja, dok android to za sada ne radi
    google to nije implementirao zbog toga da se stariji uređaji mogu updateati na novi os (bez obzira što nemaju GPU)...al ono, to je vjerojatno mana koja se javlja zbog toga što os nije rađen isključivo za jedan uređaj, već za njih 50
    Vidim da si guglao pa cu ja probat bit brzi...Grafički lag je tu zbog nedostatka OS-a što se tiče handlanja grafike na sučelje i to je točno. Međutim, veeeeliku ulogu u svemu tome ima i činjenica da prilikom MT-a android aplikaciju KOMPLETNO stavlja u ram što definitivno usporava uređaj. Što se tiče njihovog appija za handlanje "teškog" MT-a, on radi odlično ali je daaaaleko od toga da ne gazi bateriju....Probat ću ti naći na forumima diskusiju koju sam gledao prije par dana o MT-u kod raznih OS-ova. Tu je daleko najbolji palm, al ond anije bio iphone u igri...

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Moto RAZR, ZN5,XOOM
    Operater
    Tele2
    Godina
    40
    Bodovi
    25.855
    Nivo
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao gogobond Pregledaj post
    Vidim da si guglao pa cu ja probat bit brzi...Grafički lag je tu zbog nedostatka OS-a što se tiče handlanja grafike na sučelje i to je točno. Međutim, veeeeliku ulogu u svemu tome ima i činjenica da prilikom MT-a android aplikaciju KOMPLETNO stavlja u ram što definitivno usporava uređaj. Što se tiče njihovog appija za handlanje "teškog" MT-a, on radi odlično ali je daaaaleko od toga da ne gazi bateriju....Probat ću ti naći na forumima diskusiju koju sam gledao prije par dana o MT-u kod raznih OS-ova. Tu je daleko najbolji palm, al ond anije bio iphone u igri...
    lol
    nisam ja guglao, već programiram u androidu, pa sam malo upoznat sa činjenicama
    i da, upoznat sam da je palm to dobro riješio (WM najgore), al svejedno postaj link, zanimaju me te teme

Forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    Iphone3g, N95
    Operater
    T-Scum
    Godina
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao pajo2 Pregledaj post
    lol
    nisam ja guglao, već programiram u androidu, pa sam malo upoznat sa činjenicama
    i da, upoznat sam da je palm to dobro riješio (WM najgore), al svejedno postaj link, zanimaju me te teme
    prebaci se na OSx. Ipak ti je zarada 60% prodanih aplikacija....šala mala....Petak je pa idem ranije s posla...postat cu diskusiju u pon. pozdrav...

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Ne mogu upaliti iPhone
    By tomiz in forum iPhone 2/3G/3GS
    Odgovora: 36
    Posljednji post: 08-09-2011, 11:45
  2. iPhone 3G vs. iPhone 3GS
    By Dominik3333 in forum iPhone 2/3G/3GS
    Odgovora: 156
    Posljednji post: 25-07-2010, 16:40
  3. Opera mini za iphone
    By konan1 in forum iPhone aplikacije