Koliko košta Sygic?
Najnovije testirano Sygic + Navteq karte. Vrlo solidno. Po meni za nijansu lošije od Nokia Maps, ali sasvim iskoristivo. Zanimljivost: radi grešku na istom križanju kao i Nokia Maps ( i usmjerava me na skretanje u istu jednosmjernu ulicu ).
Za razliku od nokia maps bolja pokrivenost "ograničenja brzine" i željezničkih prijelaza što Nokia Maps uopće ne upozorava. Nokia Maps još uvijek ima bolju pokrivenost ultra malih ulica. Otklon u Sygicu je 27 metara ( tj. preciznost kako oni kažu. Kod nokia maps nema taj podatak, ali mi se po rezultatima čini manje tj. imam dojam da je tolerancija cca 10 metara.
Sygic ima malčice čudnu definiciju skretanja blago L ili D ( naime kaže skrenite blago lijevo, a ja skrećem pod 90 stupnjeva :-))
Kod Nokie mi se sviđa što glasom upozori na ograničenje brzine dok Sygic to radi tonom, ali sygic to na istoj ruti bolje pokriva.
Sto jedan glup pokida sto pametnih ne popravi
Koliko košta Sygic?
ne košta ništa http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=66752
a ako baš oćeš platiti licencu onda neznam
UPOZORENJE! POSJETI
MOJBLOG
Oko 60 eura. Ako želiš kupit možeš na njihovoj stranici.
Ako ne želiš evildead ti je dao link.
meni se cini da ti zezas!
ako je tebi nokia maps bolja od sygica+navteq!
ajde probaj za pocetak pregledati rutu kod nokia mapsa! ili dodati via tocku u vec gotovu rutu, ili..bla..bla.. bla...
sygic je definitivno najintuitivniji softwer koji sam isprobao, debelo je bolji od garmina u svakom pogledu..ostalo je samo stvar karata koje se koriste...
po meni daleko najzreliji softwer, ostalima za primjer....
mana mu je slaba pokrivenost istocne eu. narocito balkana.
komu to nije bitno, svakako debela preporuka!
prednosti sygic-a, nevjerojatna brzina zumiranja, vrlo brzo i vrlo precizno racunanje rute i u najudaljenije krajeve eu., logican raspored tipki, jednostavnost u radu, odlican izbor za upozorenja na razne interesne tocke tokom voznje..., sve sami plusevi...
garmin...zbrckan i kompliciran, nelogican....pravi amerikanac...tesko racuna i vrlo nelogicno sa adria rutom....sa c.n. eu, bolji, ali i dalje debelo za sygic-om., komplicirana pretraga po adresi, stalno nekakvo preracunavanje rute..., kad se skrene malo sa bolje pokrivenih puteva, zapocinje ludilo rekalukulacije rute, koje samo garmin moze napraviti...., jedina predost sta ima mogucnost koristenja topografskih i pomorskih karata, te zapisa tragova...
ndrive.....
nisam ga bas previse koristio, ali dok sam ga izbrisao, to poprilicno govori o kakvoj se navigaciji radi.....
nokia maps....
za nuzdu nije losa, sve ostalo je daleko iza konkurencije, jedino sta mi s svidja vrlo ugodna oku...vjerojatno ce se tu jos stosta razvijati....
nevjerojatno me zivcira nemogucnost pregleda rute, jednostavno se ne moze zumirati i vuci prstom, mada se karta moze tako koristiti prilikom pretrage....!!!????
zauzima brate pun ku..c mjesta u memoriji, i bezobrazno se instalira u internu mem.!!!, jos i ovi store, i kod nokije 5800 malo toga i ostane...
jedino ako nije koji skuvani firware u pitanju....
znaci sygic+navteq karte (ako vam nije bitna bosna, srbija, cg i makedonija....
rumunjska i bugarska su pokrivene, malo slabije od hr.)
garmin,
ko hoce topografske i pomorske karte
nokia maps,
neka se nadje u rezervi, zlu ne trebalo!
ne zezam, nego govorim o navigaciji vulgaris tipa hoću na tu i tu adresu a ti me odvedi tamo kako god znaš... ako kužiš šta hoću reći i to nokia maps odrađuje po meni bolje od sygica odnosno mape bolje pokrivaju mala mjesta.
svakodnevno putujem istom rutom na posao i nazad... nije daleko, al je kroz 2 manja grada s puno uličica, da si skratim dosadu prtljam s navigacijama... e sad... probaj u sygic ukucat neku adresu u manjem mjestu koje poznaješ pa vidi kuda će te navoditi... a uzmi u obzir da puuuno korisnika navigacije istu koristi baš na ovaj način kako sam opisao vulgaris generic
Sto jedan glup pokida sto pametnih ne popravi
Definitivno da se Sygic digo s Navteq-om i ja mu dajem sve pluse naprema prije, pogotovo ova ver 8.06, prije garmin korisitio radi bolje pokrivenosti mape, al sad ide u zastaru, jedino kaj bi dal plus garminu da ima trip metra tj il neznam di to sygic ima, al da mi kaze kolko ukupno prosao s njom tak radi statistike neke, dok ostalo u vezi namjestavanja "home screena" , same stabilnosti, brzine, sada i mape i jos dosta toga dajem mogucnosti pogotovo tipa ono da ak računa autoceste s naplatom da me pita svaki put ,a ne da kao u garminu moram ic u opcije pa si stavit Sa ili Bez.
Dok u vezi nokia maps dajem plus, za mene imao super pokrivenost, što sad ima i sygic kad iste mapea i program je ono solidan radi lijepo, bolji glas nek sygic, dosta brz naprema garminu, ne ruši se.... a najveći plus je da je besplatno. jedini mius je malo mi napočetku bilo čudno jer dok stavio pregled mape nije mi htio napravit rutu , al poslije skuzio da treba ici u ono "vozi" il kak već, tak da malo nek se samo doradi same mogucnosti i navigacija. Ovak super navi, samo jedino kaj me strah da sad kak je besplatna da nokia prestane ulagat u nju kolko je do sad.
tak da s moje strane:
1. mjesto Sygic i Nokia
3. mjesto Garmin
I optimisti i pesimisti doprinose razvitku našega društva. Optimisti su izumili zrakoplov, a pesimisti padobran.
Možda glupo pitanje, al meni se malo pomješalo.. NavTeq karte koristi tko, Garmin? A čije su one iz OviMaps? Jer kad na mobu pogledam info u OviMaps, piše mi Navteq..
Zanimljivo pitanje mene nešto slično zanima.Pošto skidam karte europe za garmina dali se karta kao takva moze koristit i za ovu drugu navigaciju. I jos nešto pokrenuo sam ovimaps i dobio poruku licenca vrijedi 1 godinu pa dali je to normalno ili još nešto treba negdije logat
NIsu kompatibine karte...
evo sam se ugrizao za jezik!
dakle, navteq+ sygic i nije bajna kombinacija...
jucer sam isao na put, i mogu reci da sam razocaran...
vrlo slabo kalkulira rutu, (nekih 100 km) a kad je i iskalkulira, cesto daje prednost cudnim sporednim cestama..., mada je pokrivenost glavnim prometnicama fenomenalna....(pazio sam naravno sta sam stavio u postavkama planiranja rute....i dr. postavkama!)
zatim par bug-ova, da odjednom pocne kalkulirati rutu u voznji drugim putem, a vec je cijela ruta isklalkulirana "pravilno" prije pocetka puta....
kod voznje gradom, iznenada pocne kalkulirati rutu obilaznim i puno duzim putem....
neki vijadukti nisu pravilno uneseni, pa ih ne prepoznaje kao takve, vec kao raskrsnice...
uglavnom, ima toga jos, ali ne mogu se sjetiti svakog detalja.
mada su teleatlasove karte za hrvatsku slabije pokrivenosti, nikad mi se nista slicno nije dogadjalo s njima....rekao bih, da se covjek u njih moze pouzdati gotovo 100%., za razliku od garmina+a. route, ili nokije koju i nisam detaljnije testirao zbog nemogucnosti pregledavanja rute, povlacenjem i zumiranjem ekrana.
koliko vidim i nokia i garmin koriste navteq-ove karte, pa pretpostavljam da je situacija slicna ili ista..
zakljucak,
vracam se najnovijim teleatlasovim kartama i sygicu, jer su za sada daleko najpreciznija i najpouzdanija navigacija.
Ja sam jučer također koristio NT karte, totalno drugačije iskustvo.. Rutu je odradio bez problema, dio po autoputu, a za drugi dio sam isključio ceste s naplatom i točno je vodio po glavnoj cesti.. Jedino što mi se čini loše, je nemogučnost (ili nisam dobro vidio) promjene postavki za ceste s naplatom nakon što je ruta napravljena; treba obrisati rutu, namjestiti postavku za izbjegavanje autoputa i ponovo kreirati rutu..
Pozdrav, trebam preporuku sta mi se vise isplati ovi-maps ili grmin, premda sam spreman odvojiti samo 2gb memorijske za navigaciju..
Koji mob imaš? Anyway, baci oko na:
http://cafe.mobil.hr/threads/66808-N...el.-5?p=924441
Ponuda je slična kao i za Symbian 3rd.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Pozdrav!
Ekipa, imam pitanje vezano za podršku što se tiče kvantitete različitih tipova POI-a, tj. podršku za što više
objekata.
Koja navigacija je po tome pitanju najdetaljnija za Hrvatsku i okolicu? Konkretno, kada god sam išao
pregledavati restorane u blizini mjesta koje sam došao(primjerice danas Krapina), kao najbliže hotele mi
je ponudio iz susjedne Slovenije ili autocestu koja je nedaleko od tog mjesta, a par glavnih restorana nisu bili zapisani kao ponuđeni.
Čak i ako postoji zasebna aplikacija za tako nešto, molio bih preporuku. Hvala !![]()
da oživim malo temu .. neznam da l ida tu pišem al ija ću probat..
mene zanima koje mape imaju najbolje ucrtane puteve, za off road ili šetnje bicikl i tako to..
probao adriatopo 2,2 ili 2,3 i nema ucrtane neke puteve dok city navigator 2011 ima neke puteve oko moje kuće
tako dali vi znate koju još kartografiju da ima barem približno iscrtano
u 2 sata se ne stigne iskopat 20m kanala,bagerom da, ali mi nismo bageri
Primjetio sam na teleatlasovoj karti od 9. mjeseca 2010. kad sam se vozio u Rijeci da nema izlaza s obilaznice na Rujevicu. To je izlaz koji je napravljen prije otprilike 2 godine ili me bar nije navodilo na taj izlaz iako je ruta kraća. Pokušavam sad povlačeći prstom da nađem na karti taj izlaz ali čini mi se da nije označen.
evo da i ja nešto napišem
moje mišljenje je, ako imate nokiju, ne treba vam ništa drugo osim ovi maps
sygic po meni nelogično računa rute, ali može poslužit ak se ruta isplanira unaprijed
po pitanju ovi vs garmin, dajem prednost ipak oviju iz par razloga, prva stvar je da garmin jednostavno više troši bateriju, druga stvar je da ovi maps brže hvata lokacije, pogotovo ova nova 3.06 verzija koja ima hrpu pluginova za optimizaciju lociranja
isto tako, ovi mi nekak logičnije računa puteve u odnosu na unešene parametre, a tu je i mogućnost kreiranja plana puta na maps.ovi.com pa sincanje favorit podataka na mob preko neta
i po meni najvažnije, ovi ima debelo bolje pokrivene koje kakve puteljke i selendre![]()
ajm d gad dem futmasaž master
Rekao bih da se slažem s prethodnim postom, ali neću još žurbati jer sam sygic navigaciju koristio tek par puta. Danas sam se vozio i sa navteq kartama.
Sve super, sučelje i precizno navođenje, ali ipak nelogično. Ovi me ipak navodi kraćim putem. Za Garmin znam da guta bateriju jer sam probao.
Da li će sa novijom verzijom ovi maps nokia c6 slabije raditi ili bolje budući da je to još model s 434 MHz ARM 11 processorom, a izašli su noviji modeli (c7 i n8...) sa jačim?
Zadnji uredio Rio_72 : 19-02-2011 u 16:15
C-6.
Instalirao sam Ovi maps 3.06, vizualno ok, ali glasovna navigacija kasni. Zna li netko u čemu je problem? Sa mapom 3.04 to mi se nije dešavalo. Obrisao sam mape i ponovo instalirao, plus glasovnu navigaciju i opet ista stvar. Tekkad prođem skretanje onda me upozori: "skrenite desno, skrenite lijevo.." Nekad se i portrefi točno da uskladi glas skretanjem. Da li se to i drugima dešava sa zadnjim Ovi mapsom?
Zadnji uredio Rio_72 : 24-02-2011 u 21:35
Da li je neko pokenuo i kako radi Ndrive za 5800xm ?
pokrenuo i instalirao na 5530 radi sve kako treba samo bes hrv jezika i neka sićušna slova pa nisam koristio baš a što se karte tiče nešto kao sync
nešto ga nisam često koristi jer mi se sučelje nije sviđalo pa tako da nemogu više kazat trenutno ga neman u mobu ali više manje kao sync je
u 2 sata se ne stigne iskopat 20m kanala,bagerom da, ali mi nismo bageri
Bookmarks