Ne znam...
Smuchac i ostali se bolje razumiju u to.
Ali, možeš probati, probaj npr. te Omega drivere, pa probaj 40.72 drivere koje preporučuju...
Isprobaj par pa vidi koji su ti najbolji, ne možeš strgati ništa ako "loše" drivere instaliraš.
Evo konfe...
napajanje 115/230 w
AMDsempron(tm)2600+ 1.83 GhZ
RAM:768mb
Grafička:NvidiaGeforce Mx440 AGP 8X
Samo hoće li ona ići i koje bi sve igre mogo vrtit s njom i možete li mi pomoći da nađem drivere koji će mi pokretati opet te igre kao prije rušenja windowsa?
Hvala unaprijed!
Zadnji uredio Smuchac : 28-01-2010 u 15:43
Ne znam...
Smuchac i ostali se bolje razumiju u to.
Ali, možeš probati, probaj npr. te Omega drivere, pa probaj 40.72 drivere koje preporučuju...
Isprobaj par pa vidi koji su ti najbolji, ne možeš strgati ništa ako "loše" drivere instaliraš.
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Ljudi, čovjek ima Nvidiu
Gle, skini ove drivere, koristio sam ih 5 godina na geforce 4 ti4200. Nisu cvijet mladosti, ali noviji ti neće ništa novoga donijeti - provjereno. Ujedno, ovo su jedni od zadnjih Nvidia drivera optimiziranih za GF4 seriju. Noviji forceware ti neće niš donijeti po tom pitanju. Ta kartica koju imaš je slaba, pomiri se s time, sori. Driveri je neće ubrzati, overclock proca i grafe će izmusti koji frejm ali ništa previše.
DirectX kažeš imaš, stavi ove drivere, a ako imaš uredno instalirane drivere za matičnu i ostatak kompa možeš se krenuti igrati. FFS, daješ nam informacija na kapaljku. Nama ništa ne znači što su ti se prije rušenja windowsa igre vrtile bolje, daj nam reci trenutno stanje pa da pričamo u sadašnjem vremenu.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Nisu mi se vrtile bolje nego SU SE VRTILE A SADA SE NEVRTE NIKAKO U TOME JE STVAR XD....Nije mi jasno zašto sada ne idu??
P.S.Nemogu skiniti te drivere sa tvoga linka...Nerade download mirrori....
Čudno, nedavno sam skinuo te drivere za stari komp... Al dobro, skini onda forceware za tvoju grafu, ako niš, bar ćeš imati zadnje drivere:
http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us
To jesam, ali to nije rješilo moj problem...Opet nemogu igrat igre koje sam mogo prije rušenja windowsa((
A sad si mi sve reko....Stvar je u tome što ja neznam puno u čemu bi mogo bit problem...Koje ti informacije trebaju,ja ću ti dat...Nmema ideje zašto mi sad te iste igre nerade...?To je jedino što me zanima....Ako ti neš treba konfa il neš dam ti...Sam reci šta treba...Nerazumijem se baš u kompjutere pa tako da neznam šta vama informatičarima treba da rješite problem...
Čovječe,imaš problem s grafičkom karticom a navodiš dvije i zamrsio si i sebe i nas. Na koji način da ti netko pomogne? Skini Everest program,lijepo nam iz njega iščitaj sistemski izvještaj o memoriji,procesoru,ploči,chipsetu i grafičkoj kartici i amen. Ja vjerujem da ti driveri za chipset nisu uopće ni instalirani pa ti AGP utor radi na pola snage i ne komunicira uopće sa directX sistemom a tako ni s grafičkom karticom kako treba. Tamo ces i nac linkove sa poskidat drivere. Znam da nisi na "ti" s nekim dijelovima ovih naših pitanja,al malo se informiraj i ne postavljaj mršava pitanja,jer na njih nećeš dobit odgovor koji želiš. Eto,toliko.
Eo informacija od toga programa...
Tip računala:ACPI Uniprocessor PC
Instalirani service pack (Trial version)
Directx :: 3.09.00.0904 (directx 9.0c)
Procesor : AMD Sempron, 1833MHz (11x 167)2600+
Naziv matične ploče : Asus a7s8x-MX (2 PCI,1 AGP,2 DDR DIMM,Audio,video,LAN)
Chipset na matičnij ploči : SiS 741GX
DIMM1:TakeMS BD512ZEC500 : 512MB PC3200 DDR SDRAM (2.5-3-3-8 @ 200Mhz
Dimm2: M2G9IA8ATT9F081CAD : (TRAIL VERSION)
Tip BIOS-a : Award (11/02/04)
Grafička kartica : Nvidia Geforce MX 440 with AGP8X (64MB)
3D ACCELERATORSKI ČIP : Nvidia Geforce MX 440 AGP8X
Monitor : Maxdata Belinea 10 17 11 (17"LCD) (051904340)
Tvrdi disk : WDC WD400BB-23JHC0 (37 GB,IDE)
Ako još nešto trebaš samo reci![]()
Ovako ćemo:
Najprije skini i instaliraj drivere iz priloga.
Onda skini s OVE stranice nVidia drivere. Nisam siguran oce li upalit,al vrijedi pokušat.
Vazno je da prvo instaliraš drivere iz priloga (SiS AGP) a tek onda nVidia drivere. To je ispravan redoslijed instalacije,u protivnom postoji šansa da ne upali. Javi kako je prošlo.![]()
eo samo pitanje...Imam sada nvidijina drivere updatane da njih onda sada obrišem pa opet instaliram?
Napravio sam, ali opet se popjavljuje onaj erro
Samo nakon instalacije tih AGP drivera nakon restartiranja se u kutu pojavio oblasčić u kojem je pisalo your hardware may not work properly...Možda je u tome problem...
Zadnji uredio Smuchac : 28-01-2010 u 15:41 Razlog: postovi spojeni
Jesi li instalirao one drivere koje sam ti dao za graficku nVidia?
imas li kakve uzvicnike ili upozorenja kada izlistas sve pod device managerom.
ps. otvorio si temu za nfsu2 u pogresnom podforumu, i otvorio si je bez razloga jer isti problem ovde rjesavamo, dobices bananu.
Temu sam obrisao,a autora i ove i one molim da ne siluje odgovore jer ih nece tako lako dobit kako je krenulo. U ovoj temi sam,da ne bude nesporazuma obrisao postove u kojima se spominje ATI grafička kartica koja je na kraju krajeva i uzrokovala silan nered u temi. Hvala i molim bez komentara. Nastavite dalje.
Zadnji uredio Smuchac : 28-01-2010 u 15:42
Jesam...I instalirao sam opet one AGP drivere i usjela je instalacija, ali nFS opet neradi...
StaviO sam novu temu jer sam na netu vidio dosta rasprave o tome...Pa onda...
Sad jel znate kako da namjestim to "If you are in the middle of something..." Jer ja mislim kad sam švrljo po kompu da sam to našo, ali nisam mogo stavit ni na low ni na high zato što nisam bio administrator, a sada jesam pa ako možćda znate gdje se to nalazi...Ponavljam : Error reprt sam isključio...
To sta se tice NFS-a nema veze s driverima grafičke kartice. To je softvreski problem povazan s Windows installerom,samom igrom ili operativnim sustavom,i raspravi o tome ovdje nema mijesta. Jedna od te tri stvari su kod tebe u banani. Na netu su objašnjenja također mršava,pa ti nakon svog ovog kupusa sta si napravio preporučan novu instalaciju windowsa s propisnim redosljediom instalacije drivera. Pošto nisi baš jak na tom području,radije daj nekome 100kn pa nek ti to sredi jer ćeš nas ovako umorit (zapravo već si) a nista ti necemo pomoc jer se izgleda ne razumijemo.
Ovo ti je najdobronamjerniji savjet koji ti mogu dat. Ovako na "ćoravo" možemo do sudnjeg dana.![]()
Hehe oke hvala...Ali opet imam jednu zamolbu...Redoslijed drivera?Znam samo redoslijed ona 2 što si mi dao, a ostali?Za zvučnu i sve to?
Redoslijed:
1. Chipset
2. Procesor (ako ima i ako postoje driveri)
2. Grafika
3. Zvuk
4. Ostalo (modemi,TV i ostale kartice)
Neki chipset driveri sadrzavaju drivere za mrežnu karticu i sl...
:hey:
E super to ću ja sve napravit u sljedećih 7 dana pa ti pošaljem PM kako je sve to prošlo
Ej jel ovo vrijedno 500kn?
Lik mi je "nadogradio" komp..Kako je reko 2 nove memorije..imo sam 224RAM sad imam 768...I očito mi je krivo rušio i podigo windows mislim da mi je bezveze istepo pare..To mi je radio prije godinu dana,šta ti misliš?
Sruši Windowse, stavi ih ponovo.
Driveri redom:
Instaliraj taj AGP121 što ti je Smuchac dao.
Matična (zvuk, LAN, IDE): http://support.asus.com/download/dow...Language=en-us
Grafička: http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_93.71_2.html
http://www.sis.com/download/ Tu btw imaš sve za svoju ploču (chipset SiS 741GX) ako ti nešto bude falilo. Tu ti je i AGP GART driver (AGP121 koji si prije dobio)
Nakon ovoga instaliraj ostale drivere za printer, web kameru, miša/tipkovnicu, joypad itd, ovisi šta imaš od svega toga.
Kako budeš instalirao drivere tako si prati u Device manageru šta ti je još ostalo pod upitnikom (control panel - system - hardware - device manager). Nakon uspješno instaliranih drivera ništa ti ne bi smjelo biti pod upitnikom.
E hvala ti ko bratuŠta ovaj kažeš na moj prijašnji post jel me lik opeljušio?
Bookmarks