možeš u mobisu kupiti samo tipkovnicu.
tj, mogu ti je oni ugraditi
neće ti prodati tipkovnicu, ali će ti ju ugraditi... cijena je do 200kn
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
evo ovako...pošto sam tek danas kupio mob i novi sam u nokia-symbian svijetu,zamolio bih vas za savjet,što da prvo napravim...?dal da updateam softver na noviji?ili ne?to nema veze s garancijom?imam vodafone s**ta,iako relativno malo...pa ono,ako nije bed da mi date savjete i malo me usmjerite...Hvala!
kad krenem instalirati neku temu javlja neku gresku s potvrdom, o cemu je tu rijec?
EDIT: instalirao sma par programa (msn i par gluposti - free) i sad kad ga palim on uvijek krene nekaj instalirat i onda jvavi neki errora da nije moguce kao instalirati sa karticeU cem je tu problem?)
Zadnji uredio domy007 : 16-11-2009 u 14:34
Imam par pitanja..Kupio sam E71 u vipu...
1.Sad,ako hoću update radit jer imam 200.21.118 verziju softa jel
ja moram stavljat drugi product code to ili mogu samo prispojit mob na komp
i preko nokia pc suitea update radit?
2.Ako napravim update,dal gubim jamstvo?
3.Dal će mi ostat jezik i nestat ono vodafone sranje?
4.I znam da nije vezano za ovu temu,ali dal ja moram hakirat mob
da bi na njemu mogao vrtit sve aplikacije bez nekog potpisivanja itd...
te dal s tim gubim jamstvo?
1. probaj ali mislim da neće ići pošto nema update za tvoj (Vodafione) FW, tako da ćeš biti primoran promijeniti product code, ako želiš najknoviji soft.
2. NE, ali ako promijeniš product code i napraviš upadate, mislim da onda DA. Neka se netko oglasi tko ima info. iz prve ruke.
3.ako promijeniš product code nestati će ti Vodafone sranje (pod uvjetom da product code nije od vodafone-a), ali ako želiš hr. jezik stavi Balkans product code.
4. DA, moraš ga hakirati ako želiš vrtiti sve app. na njemu. Ili ako ćeš ih kupovati mislim da onda nije potrebno.
...usput predpostavljam da znaš linkove vezano za update, mijenjanje product code-a i hakirnje.
EDIT: vidim da si novi u Symbian svijetu tako da malo baci pogled na: [OBAVEZNO PROČITATI] Symbian 3rd - najčešća pitanja i odgovori, OBAVEZNO PROČITATI: Upgrade firmware-a, promjena product code-a i traženje aplikacija za Nokije i ostale Sticky teme foruma. Imaš odgovore na tvoja pitanja.
Zadnji uredio HCSC : 16-11-2009 u 19:45
hm...ne znam ja sad koliko je to vodafone,mislim....imam samo pozdravnu poruku kad ga gasim i screensaver od vodafona...
Ugl,pokušat ću napravit ovako bez mjenjanja codea,pa vam javim.pročitao sam da se mjenjanjem PC-a gubi jamstvo...
1. Možeš bez problema radit update na soft 300.21.012 bez mijenjanja PC-a
2. Sa updateom ne gubiš jamstvo
3. Sa updateom ti ostaje hr jezik, ali ti neće nestat vodafone "sranje"
4. Za masu programa ne trebaš hackirati mob, ali isto tako za neke moraš hackirati ili potpisati
Ako radiš promjenu PC-a preporučam stavljanje nekog slovenskog, ovisno koju verziju moba imaš. No s time gubiš garanciju, no kasnije ga vrlo lako vratiš ako ti mob ne umre baš do kraja.
Izašao novi firmware: 400.21.013
Izvorno postao changelog
Nisam još updejtao. Vjerojatno u početku neće biti moguć hack HelloOx metodom... Čekam potvrdu da li hack ostaje ako je na Y: disku nalazi kopija installservera (meni trenutno na fw300 ne radi hack ni sa zadnjim HelloOx-om, ali imam backupiran instalserver.exe na Y: disku i umjesto HOxa moram samo instalirat romPatcher)
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
ja sam sa HeloOX 2 uspio hakirati v300.21.012
ali taj soft ima nekih sitnih bugova (zna se nekad mob zalediti)
valjda je to ispravljeno...
mislim da ću sutra ili prekosutra probati staviti novi soft pa vidjeti da li ima nekih vidljivih poboljšanja i da li se da hakirati ...![]()
Znam, v300 se hakira ko od šale, vjerojatno je problem u mom certifikatu (nije sa OPDA-e).
Ajd ako budeš htio updejtati, javi mi pa da mi provjeriš iz prve ruke ovo što mene zanima. Neće ti škoditi, u najgorem slučaju samo nećeš moći hakirati mob (onda možeš probati sa HOxom, ništa te ne košta). A u najboljem slučaju ćeš dobiti trajno hakiran mobjedino što ćeš trebat instalirat je rompatcher. Imho ova metoda je po mom mišljenju bolja od HOxa jer na nju ne utječe ni hard reset
![]()
uspješno napravljen update na 400.21.013
nekako mi se čini da je mobitel malo brži
ali NetRadio mi ne radi (nije radio ni na prijašnjoj verziji softa)
A XLR-a bi zamolio da u temi o hakiranju, lijepo napiše tutorial kako hakirati mobitel prije update-a softa, tako da mobitel ostane hakiran...![]()
Što to znači, imaš Ico ti sada hakiran, odnosno jesi uspio ili radiš na tome i kojom metodom?
I malo o kameri, dali daje bolje slike naspram starog FW-a ili je to tu?
da, imam hakiran mobitel...
XLR mi je dao Tutorial , pa sam samo instalirao RomPatcher i pokrenuo patch i mob je hakiran...
što se slika tiče: nemam pojma. nisam isprobavao fotić...
It's working like a charmLijepo za čuti! Sutra ću dignuti i svog na v400.
Budem i tebi HCSC napravio par testnih fotki 'prije' i 'poslije'. A bome će i tutorial pričekati zoru, krevet zove..
E sada ja onako frajerski pitam i jednog i drugog (kad bude) dali radi Swiss Manager Pro S60 na ovom FW-u?
Znao sam da će biti neko sranje, usprkos tome što je isključena enkripcija telefona i kartice - kartica mi je svejedno ostala zaključana i ne prihvaća moj security kod kao ni defaultni 12345. Ma za poluditi! Jel ima koja fora da se ovo poništi?
edit: Hebo tolku tehnologijuSređeno! Prije nego radite update, isključite enkripciju, remote lock!!! i bilo kakvu potrebu za upisivanjem security koda.
Ako kojim slučajem zeznete stvar i ako vam password za mem karticu nije isti kao i security kod, onda pročitajte ovo:
http://www.s60tips.com/2007/03/03/an...d-memory-card/
Huh, problem riješen, idem popit kavu.
Zadnji uredio xlr : 02-12-2009 u 12:20
...je, u sobi djeluje bolje kod v300 dok ova vani je bolja na v400, nema zelenog tona.
Ako budem od volje puknem i ja v400
Pametno razmišljanje, ja neznam, a ako ti xlr saznaš podijeli iskustvo.
HC4L
Ukratko par dojmova: nisam primjetio nikakvih problema ako usporedim sa v300, novi soft radi sasvim normalno. ubrzanje je osjetno kod Messaging aplikacije (šaltanje porukama u inboxu i skraćeno vrijeme paljenja aplikacije). Performanse Kontakata su definitivno opale, pune 3 sec su potrebne da se pokrene Contacts aplikacija (imam samo 80ak kontakata). Možda je to zbog integrirane OVI Contacts usluge (omogućava login i povlačenje kontakata sa OVI servisa).
Kamera je definitivno lošija u odnosu na v300, šteta. slike su i dalje super dok ih ne pogledate na PC-u. U unutarnjim prostorima je kvaliteta opala, gube se detalji, vani u idealnim uvjetima praktički nema promjena. Danas sam se baš igrao s kamerom i uspoređivao fotke s masu starih, mahom sa v300 i v210.
Internet radio mi je uvijek šljakao, pa i sada (Ico kaže da mu se restarta). Swiss manager pro mi se nije pokazao pretjerano korisnim jer ne može zamjeniti task manager niti se može sakriti iz liste pokrenutih procesa. Opcija koja mi se svidjela je "clear memory" ali gasi sve aplikacije u pozadini, između ostalog i mail klijenta.
I za kraj, izgleda da v400 produljuje autonomiju baterije. Inače mi traje 2 dana ravno, nekada i 6h više, ali ovim tempom opadanja crtica čini mi se da ću dobiti pola dana više. Ujutro mi istječe drugi dan, a još su mi 3 crtice ostale. 1 crtica traje 5h u mojim uvjetima korištenja... Al svakako ću to provjerit na par punjenja i potvrditi.
Btw Ico, neću pisati onaj tutorial jer nema smisla, metoda nije baš user friendly a svejedno traži prethodno hakiran mob HOX-om. Ako misliš drukčije slobodno ga objaviLaku noć, polako mi bježe tipke pod palcima
![]()
instalirao sam novi firmware i primjetio da phonebook učitava pune 3 sekunde, kako je i prije rečeno, vjerojatno zbok aplikacije "OVI kontakti" koja ubacuje dodatni izbor u imenik... e sad pošto pogodnosti OVI dodataka nemam namjeru koristiti, zna li mi netko preporuciti kako da ih maknem s telefona jer se klasicnim putem ne može ukloniti
Zadnji uredio korny : 08-12-2009 u 19:22
Bookmarks