koliko si dao $$ za mob?
Da napisem nesto o ovom modelu:
Znaci, radi se o trenutno najmanjem symbian mobitelu na trzistu. Specifikacije mozete vidjeti na gore navedenom linku pa ne moram o tome pisati.
Evo par slika ovog mobitela:
-ovdje mozete vidjeti benchmark u SPmarku V9
-slusalice koje se dobiju uz ovu Nokiu
Ovaj mobitel navodno ima ARM 11, 369 MHz procesor iako SPmark kaze da 6120 ima ARM 4, 192MHz. Zbog tog se procesora ovaj mobitel ponasa kao obican dummy mobitel, znaci nema nikakvog laga pri otvaranju bilo kojih aplikacija (nakon sto umetnete eksternu kartiru i kopirate sim imenik na mobitel, jer u suprotnom vec instalirane aplikacije na ovom mobitelu zahtjevaju nesto vremena da se otvore). Jednostavno receno, mobitel je jako brz.
Sto se tice samog kucista, tu nema puno price, sve je jednostavno od gloss plastike osim onog obruca na prednjem dijelu koji je metalan. Mobitel je lagan, neravnomjerno rasporedjene mase sto moze nekome smetati pri pisanju poruka. Tipke su malih dimenzija, malo tvrdje nego sto bi trebale biti po mom ukusu, a one gore kod navigacijske tipke mogu predstavljati problem pri pisanju osobama sa debljim prstima. Ravnomjerno su osvjetljene.
Povezivanje sa PC-em je preko mini usb porta pa je opet u ovom pogledu mobitel brzi od onih sa pop portom.
Zvucnik je glasan, jasan. Nije stereo kao kod nekih nokijinih modela npr. 6233, ali mislim da primjedbi nece biti na taj dio mobitela ni kod ostalih. Glazba preko 2.5mm slusalica je takodjer solidne kvalitete.
Ekran je manjih dimenzija od vecine symbian mobitela, ali to ne smeta.
Moguce je stvarati subfoldere.
Kameru sami procijenite:
Baterija na cekanju traje do 3 dana, u svakodnevnom koristenju 2, dok ce uz koristenje w'n'w usluge kao i slusanje radia, te ponesto igranja mobitel morati na punjenje prije spavanja.
Trenutno, software je prilicno bugovit. Osobno, najvise smeta to sto ne prima povratnu informaciju handsfree uredjaja u automobilima.
Ako vas nesto zanima vezano uz ovaj mobitel, pisite.
Napomena; Uz ovaj mobitel bi bilo pozeljno kupiti malo brzu karticu, recimo od sandiska.
Ovdje imate jos nekoliko primjera fotki; http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=47115
Zadnji uredio SEGA : 08-09-2007 u 12:28
koliko si dao $$ za mob?
uf bas mi je cudno vidjet symbianera sa ovakvo malim ekranom...kakve je kvalitete ekran,mislim omjer piksela sa ekranom i kakve je oštrine....
daj napiši koju riječ o sustavu... ne znam koji si prije imao, ali ovaj je 9.2 pa me zanimaju razlike u odnosu na 9.1
Vrlo lagan mobitel za symabian. A i dimenzijama odstupa. Ovako, na slici mi se full sviđa.
Ja sam koristio 7610 i 6630 jos od 2004. pa ne znam kakav je u detaljima bio s9.1. Jedino mogu napisati ovako sto mi se cini da je novo. To su subfolderi, promijenjiv prikaz izbornika, vrlo stabilan rad, vise predinstaliranih aplikacija tipa -IM, quickoffice, adobe...-(sto ne mora znaciti da ce ti programi biti instalirani na svim mobitelima sa s9.2), graficki vodic kroz mobitel za pocetnike, nove teme. Ostalo mi se cini da je vec bilo na 9.1, ali kazem ti nisam previse upoznat s njim.
Samo je downside to što ima jako malo aplikacija za njega. Meni to ne bi predstavljalo neki veliki problem, obzirom da ih koristim i imam svega nekolicinu.
Dali se ikako može napravit da mi preko bluetootha u auto prepozna imenik
sony ericsson to napravi cim se spojis na telefon, ipak je sony najbolji mob
Imao sam i samsunge i siemense, nokie i opet sam uzeo nokiu,ali sto je je za mene je sony ericson bolji mob i cim izađe K 850 vracam se nazad na sonia
Ljudi ovo je tema o nokiji 6120 a ne o tome jel Njoka ili SE bolji
EDIT by Ico:
Pa vas molim da se držite teme, a ne da ide u neke usporedbe. (Ico)
Zadnji uredio Ico : 18-08-2007 u 23:56 Razlog: nadam se da se ne ljutiš, al da nepišem post nepotrebno
A kakav je mobitel kada ga u ruci drzis?Jeli tezak?
mob mi je odlican jedino ima tu manu sinhronizacije tel imenika
ovo je valjda najjeftiniji symbian koji se moze kupti u trgovini,a jos je i nov model.
evo da ja isto malo nesto napisem...imao sam danas mob kratko u potrebi i moram reci jako odlican..![]()
nakon dugok vremena Nokia koja je po meni dobro izradena i funkcije koje dobro igraju u timu"Nokia"..pogotovo isto od kamerice sam iznenaden,odlicne fotke radi i MP3-player radi svoje,odlican zvuk...
preporuka,ako netko hoce solidan dobar mobitel...
Moj stari nick je bio: nokman
meni je tu nes sumnjivo..mislim trenutno najmanji symbian dodje 2500 u mobisu..a kad je prije nekoliko mjeseci izasao n76 vidjela sam da je cjena bila preko 4000..i sad mi nije jasno zbog cega je taj mob tako jeftin?
..skoro pa je isti kao n80 samo nema wlan, infru i ima slabiju kameru..
razmisljam o kupnji tog moba i zamjene dugogodisnjeg kompanjona pa jel se tesko pise na njemu i jel se jako cuje kad se tipka?i jel djeluje jako krhko?..e da..i jel se mogu mjenjat maske?..ono kad se zgrebe ekran da se nemora nosit na mjenjanje neg se sam maska kupi i promjeni?..
there is a thing in my BACKPACK..njoka 3660:D
Mobitel je jeftiniji zato jer kao sto si rekla nema wlan, irdu, ima slabu kameru, baterija mu nije najjaca strana, jednostavne je gradje i nema neke fensy materijale.
Tipkanje je sasvim ok, samo je malo tvrdja tipkovnica i neprirodan polozaj tipke C ako se pise sa jednom rukom. Nekima to uopce ne smeta(vecini), ali meni osobno smeta. E sad jel se jako cuje kad se tipka..?![]()
Obican zvuk kao i na svakom drugom mobitelu. Mobitel ni u jednom trenutku ne djeluje krhko i nista mu nece biti ako padne par puta. Jedino poklopac baterije nije 100% solid. Maska se moze promijeniti i kod kuce, ali ona je od tri dijela i mislim da nije expresson pa ce se ona ipak najcesce mijenjati u servisu (ne zelim skidati poklopac baterije da to vidim jer mi ne djeluje previse sigurno na svom mijestu).
ok..hvala..mislim da cu si ga kupiti
![]()
there is a thing in my BACKPACK..njoka 3660:D
je full mi je sad ćudno vidjeti mali mob s symb i malim displayom!!
mob ima super specifikacije ,preformanse!a cijena mu nije strašna!
★★★★★
nema veze i N80 ima mali display.bitno da je ostar i kontrastan.
Bookmarks