mene isto muči to staklo ispred ekrana... jer mi je baš ono izgrebano i ružno izgleda...
zato i mijenjam...
jel joj ovaj okvir srebrni izgreban? Mozda bi se tvoja stara dala iskombinirati sa mojom odnosno tvojpm starom. Ma muci me ona tockica od kljuca i ovo staklo ispred ekrana. Kaj velis?
--
. [Lejzermaster]
mene isto muči to staklo ispred ekrana... jer mi je baš ono izgrebano i ružno izgleda...
zato i mijenjam...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
dečki, kupio sam u vip-u crnu nokiu e71, telefon je ok ali imam jedno pitanje... naime, primjetio sam malo lufta itmedju tipkovnice i ekrana. da li tko od vas ima sličnih problema?
pozz to ti nije nikakav problem, imao sam i ja to, samo lagano noktom poguraj tipku od zelene i crvene slušalice prema gore (prema ekranu) i stvar riješena.
Još bi malo bio dosadan s pitanjima. Da li ovaj mobitel ima task manager kako bi mogao isključiti app koje rade u pozadni. Dugo nisam koristio nokie, još od n70, pa recite ako znate. Unaprijed zahvalan na odgovorima.
ima, samo duže drži stisnutu tipku home
a hebi ga, napravio sam hard reset i sad vidim da sam izgubio večinu predinstaliranih aplikacija i igara na mobitelu. Postoji li kakova mogučnost vratiti iste ili ima link gdje skinuti dotične. Usput, koliko god ja tipkovnicu lagano gurao prema gore opet se pojavi taj luft gdje probija svjetlost. Razmišljam ipak do servisa skočiti. Ima li još netko od vas isti problem a da ga je riješio, bez da je otvarao telefon. Kako sam primjetio, crna nokia ima elemente vodafone-a pri paljenju i gašenju mobitela. Ako odem do servisa, da li bi mi to uklonili iz mobitela. Tj. da li bi mi htjeli ugraditi nebrandiran sw. Ne znam kako bi ih o pitao, jer nemam iskustva s serviserima. Ne posječujem ih gotovo nikad. Nekad davno dok sam imao Siemens mobitele jesam i to konstantno. Postoji li kojim slučajem legalno ubacivanje softwera bez servisa, putem računala a da pri tome ne izgubim garanciju? Dečki hvala na odgovorima!!!
Evo pronašao sam poneku app koju sam izgubio na mobitelu hard resetom. Naime, na ovoj stranici:
http://europe.nokia.com/appmanager/U...p-windowState=
To je sa službenih nokia stranica. Kao što vidite ima nekih app koje su bile predinstalirane u telefonu. Nadam se da sam bar nekome pomogao.
za ovo isod ćeš trebati imati ili certifikat ili hakiran mob jer su danas rijetke kvalitetne i besplatne aplikacije za symbian:
Reci što ti točno treba od aplikacija ili pogledaj po dotsis ili ip-mart forumu, to su veći izvori aplikacija za symbian.
Ako neznaš ime onda probaj malo ovuda prošvrljati i preko googla vidjeti što svaka od navedenih aplikacija radi:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=44591
download zona:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=62011
Možeš i u mom sigu naći link sa dosta aplikacija koje sam uglavnom isprobao na E71.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Jel zna netko ima li na E71 zimsko/ljeto računanje vremena ili se mora ručno promijeniti vrijeme. Na SE ima ta opcija a za Nokiju ne znam. Malo sam prčkala ali nisam našla. Nije ešto jako važno ali pitam tek toliko da znam.
Hvala!
"Expirience is what you get when you don't get what you want!" (Randy Pausch)
U postavkama sata imaš opciju.
IZBORNIK-ALATI-POSTAVKE-OPČENITO-DAT. I VRIJEME-VRIJEME MREŽ. OPERATERA (tu odaberi Aut. preuzimanje)!
Meni je danas prebacio bez problema.
Vrijeme se automatski promjera ovisno o odabranoj vremenskoj zoni (nemaju sve zone DST). Vrijeme mreže operatera sinkronizira sat i vremensku zonu sa mrežom na koju si trenutno spojen. Korisna stvar ako putuješ između različitih vremenskih zona. Al u principu, ako je i podešeno na 'off', sat će se svejedno pomaknuti jer tako kaže GMT+1 zona koju smo odabrali u postavkama![]()
Osvrt na nokiu e71!
Kod mene je već tjedan dana. Kupljena u Vip-u, na produženje pretplate od 1. godine, cijena 2099.00 kn tarifni model 50.
Crna maska skroz. U kutiji sam dobio i car holder za nokiu kao i auto punjać. Također sam dobio liner za nositi telefon, kao i fotrolu, 2 gb karticu, data kabel, maleni punjač.
Dojmovi:
01. Kvaliteta izrade jako dobra, osim tipkovnice koja ima malo lufta između ekrana i nje same pa probija svjetlost (idem u servis da vidim što se da napraviti)
02. Telefon ima dijelove vodafone branda prilikom uključivanaj i isključivanja telefona.
03. Kamera, slikanje i snimanje, više od onog što sam očekivao (zadovoljan jako) s obzirom da sam koristio samo sonyericsson telefone poznate po dobroj fotografiji.
04. Baterija, ugodno iznenađenje, ma odličan vijek trajanja, zadovoljan. U ovih tjedan dana punio sam 2 puta i još drži.
04. Zvučnik je fenomenalan. Ono što dolazi iz njega je ugodno mom uhu, za razliku od sonyericsona serije W, koje sam također koristio. Slušalice su prosjek, ali dobrim zamjenskim se da poboljšati dojam. Uglavnom zadovoljan.
05. Wlan, bolji nego na bivšoj x-periji! Koristim ga za internet radio i surfanje netom. Još nisam primjetio da mi guta bateriju, a koristim ga.
06. Nakon hard reseta izgubio predinstalirane aplikacije, no ugodno se iznenadio podrškom na nokia.com i tamo pronašao izgubljene aplikacije.
07. Pisanje poruka je ugodno, navikao sam nakon sonyericssona P1, M600, X-perije, pa mi nije problem. Osvjetljenje tipkovnice ugodno oku (bijela pozadina). Sms poruke nemaju smiley-e, no ok je to. U mms poruke možete ubaciti mp3 i neke druge zvučne zapise kao i datoteke. Mms ograničen na 300kb. Mail klient odličan.
08. Brzina telefona dobra, nije mi stao, zablokirao niti jednom.
09. Personalizacija telefona je zadivljujuča. Možete kreirati mape, prebacivati programe iz mape u mapu, mijenjati pozicije istih, ma mrak.
10. U galeriji, mape slike, možete kreirati mape i tako pospremiti slike kako vam odgovaraju, jer prije kreiranja foldera, sve slike s memorijske kartice i telefona su učitane po nekom predefiniranom redu. No kad kreirate nove mape, slike možete prebaciti u kreirane mape te sortirati po volji. Datoteke se daju označiti kao jedna ili više.
11. Spajanje s računalom je prošlo bez ikakovih problema. Sve radi ok!
12. Internet surfanje bi moglo biti malo bolje riješeno, ali prolazi (ovo je subjektivno jer sam naučio na sonyericsson web surfanje)
13. GPS radi dobro, nisam koristio garmin, nego nokia map. Zgodna stvar što možete koristiti samo gps komunikaciju s satelitom bez mrežnog operatera i gutanja prometa, samo u postavkama gps-a odaberite korištenje samo gps modula.
14. Nisam još primjetio prašinu pod ekranom, no s obzirom na mali luft između tipkovnice i ekrana možda se pojavi s vremenom (nadam se riješenju u mobisu zamjenom tipkovnice)
Provjerio u vip-u, sve crne nokie E71 imaju isti defekt. Nije toliko strašno ali hebena sam picajzla.
15. Instalirao sam novu verziju softwear-a, time dobio aplikacije facebook, youtube, my space. Nisam koristio pa ne znam kao rade, jer za iste koristim ipak računalo.
16. Što se tiče softwear-skog prčkanja po telefonu, HelloOX2 i slično, nisam i neću se vjerojatno igrati s tim tako da nemam neko iskustvo, no neki od članova foruma su pisali o tome pa tko voli neka izvoli.
17. Ne mogu a da se ne zahvalim gospodinu xlr-u koji mi je pomogao oko odabira nekih vrlo korisnih handy aplikacija. VELIKO HVALA XLR!
18. Toliko od mene za sad s iskustvima. Nadam se da sam nekome pomogao u odluci pri kupnji telefona.
Kratak info ako nekoga zanima. Ovaj frajer od kojeg sam kupio crnu masku na ebayu ih je opet dobio:
http://cgi.ebay.co.uk/Nokia-E71-Gun-...item3a5327092c
Maske su original pa tko voli nek izvoli
@Mario: Stvarno nema potrebe da me zoveš gospodinom![]()
Zadnji uredio xlr : 28-10-2009 u 18:52 Razlog: ispravljen link
Ja sam naručio i dobio bijelu masku za E71.
još ju samo trebam namontirati na mobitel.
i koliko sam vidio, maska mi je djeluje "originalno"
ima ugravirano Nokia Eseries na zadnjem poklopcu i čak je i gravura ista kao i na originalu...
Još samo da nabavim tipkovnicu iz mobisa i ofarbam futrolu u crno i slaganje može početi...![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Ofarbaš futrolu??Zašto pobogu? Jeftino se prodaju po ebayu, a izbora ne manjka
![]()
E sad, imam pitanje. Dali mogu to preko Mobisa ikako rijesit (zamjenu maske)??
Dakle dali mogu otic u ducan, narucit bijelo/sivu/crnu masku i kada dodje, da mi oni to namontiraju da se ja nemoram petljat sa tim stvarim i sa ebay-em??
I dali mi hoce stavit masku koju im ja donesem??
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
original maska bi trebala biti u sve 4 boje(bijela, siva, crna i crvena) u kojima je uređaj i u ponudi
http://www.nokia.com.hr/pronadjite-p...i/nokia-e71-o1
sad, jel mobis mijenja maske koje im doneseš ili moraš baš tamo kupit ne znam
@ xlr
jel mozes reci koju aplikaciju koristis za onakav standby screen na slici u sigu
tnx
Bookmarks