zavisi i kolko printaš. zamjenske boje su jeftinije ali se i puno brže troše. dok laserski kolko sam čuo da se ne troše tak jako i brži su u ispisu.
osobno imam HP 4 u 1, inkjet, i zadovoljan sam.
Znaci moj canon je zauvijek otisao u vjecna lovista
E sada bi kupio novi i dilema mi je izmedju laser kolor ili ink jet. Sta se vise isplati po cijeni stranice koju printam. Ako bi uzimao ink jet, koji mi savjetujete, jer zelim da mogu kupiti zamjenske tinte vrlo jeftino jer mi kvaliteta ispisa nije najbitnija, bitna mi je cijena!
hvala!
zavisi i kolko printaš. zamjenske boje su jeftinije ali se i puno brže troše. dok laserski kolko sam čuo da se ne troše tak jako i brži su u ispisu.
osobno imam HP 4 u 1, inkjet, i zadovoljan sam.
a recimo sada sam mijenjao boju svaka dva mjeseca, tako da mi je vazno da je boja jeftina. Pitanj je sta je isplativije - laserski ili ink jet sa jeftinom zamjenskom tintom
Laserski printeri su, ako gledaš cijenu po jednom papiru daleko najisplativiji. Problem je u time da jedno pakiranje tonera može dati i više tisuća ispisa pa je onda njegova cijena u startu velika. Ako ti nije problem podnijeti veliku cijenu tonera, a koji onda traje i traje i traje....i još uvijek traje, a kako su i cijene tih printera pale onda je laserski printer dobar izbor. U svim drugim slučajevima izbor pada na inkjet, pogotovo na one modele koji imaju zamjenske tinte. Tu je čak i bolje izabrat printer koji je već neko vrijeme na tržištu, jer su onda i zamjenske tinte kvalitetnije, nego neki noviji model.
I još jedna napomena. Orginal tinte jesu kvalitetnije. S orginal tintama nema sušenja i zaštopavanja glave, ali na razlici cijene između orginala i zamjenske na samo par izmjena uštedite za novi printer. Nakon par izmjena sigurno nećete mijenjat printer.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
cini se da je ipak jeftinije ink jet sa zamjenskom tintom.
recimo crna traje oko 200 stranica teksta, 20kn tinta i to je 10lp/stranici
laserski punjenje traje mislim oko 2000 stranica, 500kn toner i to vise ispadne
ispravite me ako grijesim u laserske se bas ne kuzim
i dali su sva punjenja laserskih jednaka, tipa dali kada kupim laserski dali je on napunjen sa normalnom "tintom" za puni broj stranica ili daju neki manji toner
edit: jos jedna stvar, gledao sam jeftine tinte i po tome gledam printeri recimo http://tehnika.realis.hr/product_inf...oducts_id=6404
sta znaci da je tinta bez mikrocipa?
dali je to neki komplicirani postupak?
Ako je osnovna dilema između lasera i ink-jeta u boji cijena ispisa, tada je laser isplativiji, osobito ako se printa puno dokumenata u boji.
Ali što se tiče kvalitete ispisa, ovi početni laseri su prilično iza ink-jetova koji su barem upola jeftiniji od njih, dakle za ispis fotografija ink-jet je bolji izbor. A ako će se pisač primarno koristiti za ispis velikog broja dokumenata u boji (grafika,fotografije i tekst kombinirano) tada definitivno laser zbog troškova.
Što se ink-jeta tiče moja preporuka je Canon, obavezno sa odvojenim spremnicima za boju jer se uvijek jedna boja prije potroši. Nešto poput ovoga http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1011424 npr. - imam Pixma IP4300 i ispis fotografija se odvija iznimno brzo, kvaliteta ispisa odlična, naravno treba koristit foto papir.
narucen je mp540 canon multifunkcionalni uredjaj, valjda cu biti zadovoljan![]()
Laser color samsung... 1000kn...da kupujem, njega bi uzeo...
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
reci mi jel kupujes zamjenske tinte? vidio sam da ima po cca35kn sa cipom i 6kn bez cipa, sad me zanima kako se ovaj chip skida stavlja i posao oko toga
kupujem zamjenske sa cipom...dosad nisam kupio te bez cipa tako da ne znam...srry
....DULCE ET DECORUM EST PRO PATRIA MORI....
Samo ludak prkosi jacima od sebe i izlazi kao pobjednik!
Imaš možda iskustva sa Canon mp550 pixma (http://www.outlet.hr/informatika/pri...ka-pixma-mp550), potrošnja tinte?
evo da samo napisem da sam prvu crnu boju potrosio i u diskontu24 kupio zamjensku za tipa 7.5kn...premjestanje cipa je vrlo jednostavno te sam sve u svemu jako zadovoljan.
Bookmarks