ovaj izgleda vrlo seksi ja bi ga kupio, da trebam printer radi printanja puno dokumenata...
Razmisljam o kupnji printera i zamolio bi vas da mi pomognete u izboru.
Necu ga puno koristit, samo ponekad da isprintam neki tekst pa sam se odlucio na crno-bijeli. I sad posto laserski crno-bijeli printeri nisu toliko skupi(u odnosu na one u boji) najbolje bi mi bilo kupiti laserski crno-bijeli a ne neki ink-jet u boji, jel tako?
Malo sam trazio po internetu i bugu pa sam naisao na Lexmark e232...
http://www.acorncomputers.com/printe...ter_200394.asp
A evo sta su u bugu napisali:
21str/min
Trajanje tonera/bubnja 2500/30000 str
Cijena tonera/bubnja 599/493 kn
Cijena printera 872 kn
Vrlo je kvalitetan ispis teksta, ali fotografije malo zatamnjuje.
Pa sta mislite na ovaj, imate li neki drugi prijedlog...
ovaj izgleda vrlo seksi ja bi ga kupio, da trebam printer radi printanja puno dokumenata...
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
nije los, al ja preporucam espon ili cannon
Ja sam baš danas kupio printer.Model je HP LaserJet 1022.Zasad sam jako zadovoljan.Košta oko 1450 kn.Ima i jeftiniji model,za 1000 kn.Preporučujem ga
taj sam valjda ja kupio- mislim da je HP 1015,prije par dana i zadovoljan sam
moj bi trebao odštampati 600 miješanih kopija odnosto 300 crno bijelih a punjenje mu košta 130 kn
Zadnji uredio abd : 08-01-2006 u 23:02
abdbda
Ima li igdje da vidim za koliko se vremena potrosi toner i bubanj i koliko oni kostaju?
Ne znam da li si citao,ali i ja sam se skoro ponovio http://www.cafe.mobil.hr/showthread....hotosmart+3210 eeeee sad,koliko ce me kostati u buducnosti,cemo videti.... odstampao sam 250 strana za sada i 6 fotki,prijavljuje mi potrosnju samo 4% od crnog ketridza.... koliko je pouzdan taj izvestaj,videcemo....
Ne treba meni printer u boji.
Zadnji uredio M.M. : 08-01-2006 u 23:31
Ako niko ne zna neki site na kojem mogu vidjeti koliko koji printeri trose
onda zna li iko okoprilike koliko trosi npr. epson, lexmark...?!
Ma to ti je sve relativna stvar... mislim da na to i ne trebas obracati paznju,kupi ono sto ti se svidja,jer kada je potrosnja tinte u pitanju,ona zavisi od mnogo faktora.... ako ne stampas,duze ce ti trajati,zavisi sta stampas,zavisi i od kvaliteta papira,ma zavisi od milion razloga... cisto sumnjam da negde postoje bilo kakvi fabricki podaci o potrosnji tinte,a i sta ce ti,to je sve teorija..... zivot je drugo..... e sad,jos jedna stvar sto se potrosnje tice,to ti je isto kao i kod automobila,bez obzira koliko tvoj auto trosi goriva uvek ce neki drugi trositi ili vise ili manje,a i najvaznije pravilo je,kad imas-vozis,kad nemas-ides peske!!!![]()
Ne gledaj podatke o potrošnji printera i broju stranica koji napravi s jednim tonerom. Taj podatak se odnosi obično na određeni postotak popunjenosti papira bojom (mislim oko 5-10%) znači laboratorijski je.
Pogledaj malo cijene novih tonera.
Što se mog iskustva tiče (10 godina u firmi s dosta printera) najdugotrajniji su HP modeli. Kako toneri tako i pisači od paljenja do prvog kvara.
Npr. imam par komada HP 4L printera kojima je mjesečni prosjek 1000-1500 stranica i još rade (bez ikakvog servisa), povremeno progutaju malo papira, škripe, ali su iz 1994 ili 1995. godine. Dok smo u to doba promijenili hrpu Canona, Epsona, Minolti, Kyocera itd...
E bas vam hvala na odgovorima
malo sam citao i ove teme o printerima prije moje, pa koliko se sjecam tamo je krompirko objasnio dosta toga...
pa sad sam nekako odusto od ovih lexmarka, gledat cu da kupim epson ili hp.
tnx
![]()
Bookmarks