Pa i jedno i drugo, samo sto na Xperiji jedini sluzbeni OS jest i najvjerojatnije ostat ce WM 6.1.
Update service flasha SVE - HardSPL, Radio ROM i OS ROM.
Koji je to panel? Pretpostavljam da negdje u postavkama nije dobro nastimana vremenska zona/grad. A mozda je funkcija tog panela da prikazuje krivo vrijeme? Ne bi me cudilo.
"Prelistaj" malo ovaj link.
Svaki ROM ima bugova, tako da je tesko reci generalno na sto koji utjece. Sveukupno, WM 6.5 mozes probati, ali vratit ces se na WM 6.1 na kraju - 6.1 ROM-ovi opcenito su brzi i stabilniji.
nije slucajno, tmobile namjerno uzima proizvode B kategorije - prevedimo lošu seriju, jer dodje nekoliko puta jeftinije, i svaka 2-3 je ispravna.. tako da je njima isplativije uzeti lošu seriju, pa kupcu ako mob ne šljaka, uvaliti mu novi isti takav uredjaj, koji ce mozda raditi. sve je to loto kod tmobila.
:: :: ::
@mod: nema smisla niti dvije iste teme o X1
Zadnji uredio i969i : 07-08-2009 u 02:17 Razlog: railov editirao - maknuo dio teksta
zzzzzZ
To objašnjava serijsku grešku s K770...
Ovako imam jedan problem, na jednom od panela di ima ikona za poruke non stop mi piše da imam jednu poruku iako sam zbrisao sve poruke... E sad znam da ću vjerojatno morat prtljat po registriju, ali nikak da nađem neki normalan free regedit?
Ovako još jedan veći problem: Počeo me zezat windows mobile center, tj zašteka na onom uvodnom ekranu, a ako odem preko sync xperia bude pod guest i ako otvorim uđe u wmc i piše error u pozadini (di su inače oni blesavi gumbi). Kak to popravit? :S
Zadnji uredio Profesor Jakov : 08-08-2009 u 14:45
to su ti ''ghost messages'', trebao bi biti program koji ih brise.
@ koliko vam treba da s mobitelom loadate na www.facebook.com ? (normalna verzija-ne mobilna)
mislim koliko treba sekundi da ga otvori cijelog?
zzzzzZ
A cemu ti, konkretno, sluzi taj WMC? Imao sam puno WM uredjaja, ali nikada nisam upalio to cudo, ActiveSync mi je dovoljan.
Sto se nevidljive poruke tice, ako ju samo taj panel vidi, onda je u njemu problem, probaj ga resetirati iz njegovih postavki ili startati neki drugi pa vratiti ili eventualno u file exploreru naci neki njegov settings.dat/.ini/.xml ili slican file i maknuti ga (na drugo mjesto, da mozes vratiti ako zapne).
Registry editori - imas od SKKV Registry Explorer (u sklopu SKTools), od Rescoa Resco Registry, ali nisu "besplatni". Ipak, probaj malo prosurfati.
Od freeware programa trenutno se mogu sjetiti samo PHM Registry Editora (PPC Edition). I Total Commander (file explorer) je besplatan, ali nisam siguran ima li registry editor integriran u sebi.
Konkretno nemogu instalirati nikakav software koji se pokreće s kompa na mob ako ne radi wmc.
Gdje u zg-u mogu kupiti novu bateriju (jel se uopće može kupiti ista original i kolika je ispaltivost toga), eksterne zvučnike? Kad će otprilike doć 32 GB microsd kartice?
Evo i ja sam postao vlasnik xperie. Kupljena u Vip-u. Crna! Za sad je ok. Baterija traje 2 dana. Primjetio sam da se malo više grije kod gps-a! Sve u svemu dobar telefon ali treba mi vremena privikavanja na isti jer sam do sada koristio p1,g900... Imam pitanje za korisnike, a odnosi se na touch flo 3d... Za njega trebam modati xperiu ili ne? Pitao bih još nešto, a odnosi se na aplikaciu radija! Zapravo trebam nekakav streaming web radio kako bi mogao slušati internet radio postaje putem wlana. Za one malo pametnije trebao bih pomoć oko postavki za pristum net-u putem gprs-a i wlana. Otprilike sam shvatio kako podesiti postavke za net da mi pristupna točka bude preko vip-a, ali ne znam postaviti streaming postavke. Pa molim pomozite ako znate i možete ili me uputite na nekakav link! Unaprijed hvala svima!
@mario30:
sto se tice Internet radia baci pogled na Internet Radio na WM PPC-u, kao i na program WunderRadio (potrazi ga na netu, odlican). A vidim kako si novi pa si pogledaj malo i Imam Windows Mobile uređaj i što sad... što sve mogu? mozda pomogne.
HC4L
pozdrav gospodo, moze mala pomoc, trebao bih program koji ima tipkovnicu na ekranu onu klasicnu ne onu querty, jel to uopce postoji, najvise zbog pisanja poruka u voznji, malo mi je nezgodno s jednom rukom! i odakle mogu skunuti neke dobre panele?! hvala i pozdrav
Dragi prijatelju. Telefon je nešto novo za mene. Do sad sam koristio mnoge telefone od siemensa, nokie, te u zadnje vrijeme sonyericsson-a. Pri tome mislim na smart phone. Zadnjih par koje sam koristio su sonyericsson m600, P1, G900 i sad Xperia.
Prvo što me se dojmilo, a to je vrlo jednostavno pakiranje. Telefon je na dodor oduševio kvalitetom. S obzirom da sam se prvi put našao s windows mobile 6.1 OS nije bilo problema s upoznavanjem menia. Malo sam se pogubio oko postavki za net i wlan ali hvatam konce pomalo. Activesync je prava stvar za spajanje s računalom. Čak sam uz pomoć njega podesio mail client na xperiji. Teško je u nekoliko rečenica opisati ovaj telefon. Stvar je ukusa i potreba. Mene je xperia oduševila i znam da se neću tako lako zasitiit iste kako je dosad s ostalim mobitelima bilo. Paneli su super. Ekran s obzirom na 65000 boja izgleda bolje nego na nekim nokia-ma i sonyericsson-ima. Zvuk je zadovoljavajući a glazba preko slušalica doživljaj vrijedan divljenja. Telefon se toliko može personalizirati da je to za popi..it. Fenomenalno. Sve u svemu za 2500 kn koliko sam dao ne bi mogao kupiti ovakav telefon. Xperia je više od telefona. Malo prenosno računalo...
Dečki! Trebao bi još jednu malu pomoć a odnosi se na kontakte. Prebacio sam ih sa sim kartice na telefon. No sad kad otvorim kontakte vide mi se sim kontakti i kopirani kontakti. Može li se to odvojiti?
Mozes sloziti da se vide samo kontakti na memoriji uredaja. Najjednostavnije je s xperia tweakom.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=440035
Htio bih pitati touch-it i touchflo > radi se o istom osu (updejtovima) od htc-a?
Tražim neki jednostavan i brz firmware (os) koji zadržava funkcije kao što su paneli, bt itd; jel ima što takvog?
Zadnji uredio 22vlaja : 16-08-2009 u 12:30
Neee... TouchFLO je skupina HTC-ovih pluginova, tj. interfejs za lakse upravljanje mobitelom i dolazi predinstaliran na odabrane HTC-ove modele. Medjutim, moze se naknadno instalirati (uz neke prilagodbe) i na druge uredjaje/ROMove. Postoji vise verzija, trenutacno na X1 "kuhari" uglavnom koriste TouchFLO 3D 2.1 s Touch Diamonda2.
Touch-IT je samo naziv najpopularnijeg Custom X1 ROMa - da, u njemu je i TouchFLO.
Da bi paneli bili podrzani, sve sto im treba je Panel Manager i, naravno, paneli.
Vecina ovih Custom ROMova ima instaliran Panel Manager, ali su panele, zbog ustede na storage prostoru, izbacili. Morat ces ih naknadno reinstalirati.
Po meni, uz Touch-IT, najbolji WM 6.1 ROM je smabergov Touch-X.
Od WM 6.5 ROMova Valkyrie.
Za flashanje bilo kojeg ROMa mimo sluzbenog moras prvo flashati Custom HardSPL (s tim na mobitelu, garancija je bye-bye).
Morat ces sam testirati koji ti odgovara, samo pazi da nesto ne sj**es.![]()
Idi na mjesto gdje ti se pojavljuje tipkovnica (npr pisanje sms-a). Izmedu soft tipki se nalazi ikona tipkovnice, a desno od nje trokutic. Klikni na trokutic i odaberi Phone Keypad.
Ako aplikaciju ne mozes deinstalirati na taj nacin instaliraj sk tools i obrisi pomocu njih.
Ovako, za ovaj grow panel imam ovaj activex deployement, isto tako skinuo sam coreplayer za pocketpc, ali niti jedan neznam instalirat (ima xml dokument kojeg samo otvara u šugavoj operi mobile i niš se ne dešava, nema cab filova :S).
Fala za odgovor za os, još ću vidit oko toga, trenutno ne želim zeznut garanciju, ako stavim nazad stari os nemogu skužit da sam mjenjao?
Vjerojatno ti je podeseno u windowsima da ti ne prikazuje exstenzije, pa ulazis u .cab file, misleci da je rar, jer ti prikazuje ikonu knjizice. File koji si skinuo kopiraj na uredaj i pokreni na uredaju.
Ne trebas se bojati upgradea roma. Samo pazljivo prati upute i ne mozes fulat. Ja sam flashao ppc-e 1000 puta bez problema. Najvaznije je staviti hspl, nakon toga update roma moze stati, moze nestati struje, mozes iscupati kabel u toku flasha, nista strasno se nece dogoditi.
Da te ne skuze, osim vracanja originalnog roma, trebas vratiti i originalni spl.
Molim info gdje nabaviti torbicu za uređaj iz subjekta
kao i zaštitne folije za display
u Zgb.
tanx
--------------------------------------
igo 8.3 radi super kao i SPB panel
plišani
?-------------?
Bookmarks