Razlika je u 3g mrezama koje x1 podrzava i mislim je razlicita kvaliteta snimanja videa. Jedna je za amerecko trziste, druga za europsko.
http://pdadb.net/index.php?m=pdacomp...=1319&id2=1117
Koja je razlika izmedju Sony Ericsson XPERIA - X1(to je kao crni sa srebrnim tipkama) i Sony Ericsson XPERIA - X1a(totalno sivi).
Razlika je u 3g mrezama koje x1 podrzava i mislim je razlicita kvaliteta snimanja videa. Jedna je za amerecko trziste, druga za europsko.
http://pdadb.net/index.php?m=pdacomp...=1319&id2=1117
Koja je za evropsko a koja za americko trziste i koja je kvalitetnija.
BTW:Hvala na predhodnom odgovoru!![]()
x1a je za am trziste (UMTS850).
Koja je kamera bolja ne znam, procitao sam tu informaciju jos davno, negdje na xda forumu.
Sinoc sam skuzio da mi se s objektiva kamere, odnosno, tocnije, ne objektiva nego onoga stakla iznad poklopca baterije koje stiti objektiv malo ogulio zastitni antirefleksivni sloj/premaz - kako i zasto, pojma nemam, nikad to nisam "uspio" uciniti niti na jednom drugom objektivu.
Sad mi se cini da su slike mutnije/bljedje u kutevima, mada mislim da je tako bilo i ranije.
Eto, ako se nekome da, neka provjeri kakvo je stanje s tim na svojoj Xperiji...
ja sam sinoć svoju prodao ali sam je imao jako dugo i pazio sam je tako da se to nije dogodilo,, samo onaj zadnji poklopac ono je stvarno užas.
Ja sam takodjer ima x1 koju sam prodao prije nekih 2mj, i bia sam prezadovoljan svime osim kamere sta je na kraju i prevagnilo da je prodam posto mi je to jako bitno.
U pocetku sta sam je kupio bia sam mozda malo onako razocaran ali to samo radi toga jer mi je to bia prvi win mob ikada....kada sam kasnije povata konce bia sam odusevljen, nema sta ne mozes.....sve sta ti padne na pamet uvik postoji neki program sa koji ga sebi peronaliziras ...onako po svom gustu......
bio sam i prezadovoljan (sad vjerovatno mislis zasto sam ga onda prodao). inace nemam ni jedan mob duze od 2mj. a x1 sam imao 4 mj i duze. jednostavno mi dosadi...![]()
Okidoki!!!!
Moj bi trebao u srijedu da stigne pa cemo da vidimo sta ta igracka moze.
Ja svoga imam oko 4 mjeseca i do prije tri tjedna sam bio prezadovoljan. Međutim, sad mi se pojavio onaj poznati problem kod X1 tipkovnica. Tipke ili ne reagiraju ili registriraju jedan pritisak kao dva-tri. Morat cu ga slat na popravak, al to odugovlacim jer mi se ne da čekat mjesec dana, ako ne i vise da se napravi.
Znam znam, prosle godine mi se pokvario P1i, pa sam dobio novi. Al sam opet čekao mjesec i nesto dana da taj novi dođe. Poslije ljeta ću se zaletit do servisa.
Imam dva pitanja o X1, frend me pitao a ja se prakticki uopce ne kuzim u WM, pa da mu ne bi krivo rekao.
- Koja je metoda za full SIM/network unlock? Moze li se to uopce free, i koliko je komplicirano (treba li crna magija)? Potrazio sam malo ali nisam nasao direktan i eksplicitan odgovor.
- Ima li X1 pravi punokrvni GPS ili neku kombinaciju sa baznim stanicama? Na sluzbenim stranicama pise da ima "aGPS", pod opisom pise "Use GPS-powered location-based services" (sto god to sad znacilo), a frend mi je rekao da to aGPS znaci nesto da inicijalnu lokaciju preuzima od bazne stanice, pa se onda korigira satelitom. Zna li netko nesto vise o tome?
Sim unlock postoji, ali se placa (ja nisam naisao na besplatan). Komplicirano nije. Posalje se imai, dobije se kod i to je to. Najjeftinije sto sam vidio je oko 15eur.
Ima punokrvni gps. Windows mobile ima daleko najbolji izbor gps softwarea. Imas Garmin, igo, via gps, tom tom, navigon, sygic, ozi.... Gotovo sve sto postoji ima za wm. Xperia koristi qualcomm gps cip i radi vrlo dobro, nije toliko dobar kao sirfIII, ali nije los (zna se javiti mali lag).
Agps ima. To zanci da skida almanah (orbital data) ako mu dozvolimo (mozes skidati preko wifi ili gprs). To znaci da uredaj "zna" putanju satelita, i treba mu puno manje da locka signal.
Evo teme o agps-u, makar ima puno napisanih gluposti. Pogledaj linkove u postu 12.
Moze prikazivati poziciju i prema cellovima. To ovisi o tome da li to podrzava program koji koristis. Npr to moze google maps, ali je dosta neprecizno. Beskorisno ako mene pitas.
HTH
Pozdrav,
ako vam je presitan Caller Id na X1 odnosno onaj od WM6.1, možete instalirati program koji se zove icaller, zadnja verzija 0.1.0.3.
Zen i ja smo izradili novi stil za njega čije slike možete vidjeti na linku:
http://forum.xda-developers.com/show...=493149&page=3
Program je preveden na Hrvatski. Možete ga skinuti na:http://www.k2net.info/
Posto ima citavih 26 stranica i puno je to za procitati,zamolio bih samo da mi date linkove sa uputstvima na nasem jeziku ako je to ikako moguce!![]()
Imas na SE stranicama pod podrskom za X1...
Direktan link
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
Darujte krv! Gdje? Pitanja i odgovori.
Kako da upogonim slusalice tj. gdje mu se nalazi opcija "Handsfree "
Smijesno ali istinito!!!!!!!![]()
Pa cim ih ubodes slusalice bi trebale radit......
Hmm,kod mene nerade!
provaj sa nekim drugima....ako i dalje ne radi onda nemam pojma sta bi moglo bit.....zadnja opcija reset softa ako ni onda onda znas sta ti je cinit.....SERVIS
Ubacio sam novi soft. i sada radi sve ko puska.
Hvala svima na pomoci!![]()
Pozdrav!
Kupio sam xperiu x1 prije par dana, zanima me jel update service updejta samo firmware ili i os? Jel moguće ikako popraviti onaj panel koji pokazuje krivo vrijeme non stop? (sat vremena manje)
Jel valja šta wm 6.5 (pročitao sam nešto sitno o tome u ovom treadu da troši više bateriju), jel utječe na internet browsing, aplikacije i panele?
Fala na odgovorima.
Bookmarks