Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 5 PrvaPrva 1 2 3 4 5 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 26 do 50 od 111
    Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    8800 Carbone,iPhone3GS
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bokyz Pregledaj post
    ja sam htio prvotno izrazit SVOJE osobno misljenje ( valjda to nije zabrenjeno) o tom mobitelu, a onda sam htio dat SVOJU viziju zasto se taj mobitel tako masovno prodaje, sto je bila i tema ovog topica.

koliko sam ja vidio, nitko jos do sada nije dao niti jedan konkretni razlog zasto upisom u trazlicu npr na njuskalo.com izade skoro 300 sadrzaja za iphone, dok za bilokoji drugi mobitel izade 3x manje od toga?

i uzmimo u obzir da se iphone sluzbeno prodaje samo u t-mobile ponudi, dok ostale nokia, SE i slicne mozes kupiti svugdje.

eto...moja namjere nije bila nikoga uvrijedit tu, i ako je to slucajno mozda zvucalo kroz moje postove, ja se ispricavam.

moja namjera je bila izrazit moj osobni stav o doticom mobitelu kojeg sam koristio puna 2 mjeseca i izrazit misljenje koja sam cuo od ljudi oko mene, koji takoder 99% njih prodaje ili je prodalo svoje iphonove nakon par mjeseci upotrebe.

mozda sam se krivo izrazio kada sam napisao da je mobitel "smece"...jer je mozda pregrubo zvucalo, al to je bila samo moja "metaforicka" usporedba, jer sam osobno totalno razocaran s uredajem i njegom klompiciranoscu.

taj uredaj definitivno nije za mene, jer ja volim jednostavnost i odlicnu kameru, posto kameru upotrebljavam valjda 90% svog radnog vremena za slikanje gradilista, lokacija i slicno...a previse puta mi se dogadalo da ostavim fotić bez baterije, ili na poslu, ili u stanu ili negdje. zato uvijek trazim mobitel sa sto boljom kamerom, al ujedno da bude i sve ostalo sto ti ponekad moze zatrebat, kao tipa mp3 player, wifi, a pogotovo navigacija i sa garminom sam naprosto odusevljen.

nadalje...moj prvi post je bio samo moja vizija kako sam vec napisao zasto se iphone lose prodaje...a ako vi imate neke druge argumente oko toga, slobodno ih iznesite...i mene osobno jako zanima zasto se tako puno prodaje i tako jeftino, ako je vec tako odlican i super mobitel kao sto svi pricate?

ispricavam se ako sam uvrijedio nekoga.

Pozdrav

pa kao prvo APPLE ima samo jedan jedini citaj 1 uredaj koji je momentalno na trzistu pa je naravno logicno da ce ih bite vise u ponudi neko npr NOKIJE koja ima 15 modela i vise ali to je matematika vec koja ti ocigledno neide.

Drugo na njuskalu ima tocno 173 oglasa za iPhone ukljucujuci i oglase za kopije iPhona.

trece iPhone je prodan u miliune primjeraka kao ni jedan uredaj do sada. odprilike 3,704,000

Velis da si razocaran KOMPLICIRANOSCU iPhona??? Ovo mi je potvrda da u zivotu nisi imao iPhone u ruci i koristio ga.

i jos citam usput tvoje postove o Nokiji n85 koju imas i tvoja pitanja o njoj tipa A-GPS i ostali ono sta mi treba bit ukljuceno da mi neskida pare???

hej da si ti neki BZNIS faca bolila bi te ona stvar za 0.20 KN kolko bi ti pojelo kad je ukljucen A-GPS da se brze nade veza sa satelitom.
    Zadnji uredio viperpitbull : 15-06-2009 u 01:24

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    iPhone 4
    Operater
    t-mobile
    Bodovi
    7.628
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.628, Nivo: 20
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a ja baš mislim da su možda prema tebi malo pregrubi bili ali isto tako mislim da se po oglasniku nalazi toliko iphonea upravo iz razlga što je to najprodavaniji mob ikad. ne može bit puno nekog modela nokie na oglasniku kad se njegov broj proizvedenog/prodanog izražava u desecima tisuća a iphoneov u milijunima. TO je popriličan omjer. I opet većina tih iphonea u oglasniku je zapakirana što bi znalilo da ga ljudi ne prodaju jer i mse ne sviđa nego jer vide priliku za profit. Da ja svo mogu prodat za 2500 dao bi ga iste sekunde kad znam da mogu nabavit istog takvog za 1700 naviše. Stvar je u tom da su ljudi pohlepni kad se pita za iphone i zaslijepljeni su tim da ha žele imat, cijena ih baš i ne brine
    Pobjeda u svađi na forumu je kao pobjeda na Specijalnim olimpijskim. Ni jedno ni drugo ne umanjuje činjenicu da si retardiran

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    iPhone 4
    Operater
    t-mobile
    Bodovi
    7.628
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao HCSC Pregledaj post
    Mislim da se varaš. Uvjeri mi u suprotno, odakle si to izvukao?
    mislim da je to pomiješao, radi se o zastupljenosti mobilnih browsera. Tu je istina da iphone sam ima više korisnika nego svi ostali smartovi skupa, ne samo za wm ali ne za duplo, Ali oko prodaje ne vjerujem da je baš tolika razlika
    Pobjeda u svađi na forumu je kao pobjeda na Specijalnim olimpijskim. Ni jedno ni drugo ne umanjuje činjenicu da si retardiran

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    n85
    Operater
    T-mobile, Vip, Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Drugo na njuskalu ima tocno 173 oglasa za iPhone ukljucujuci i oglase za kopije iPhona.
    http://www.njuskalo.hr/index.php?cmd...ne&=TRA%C5%BDI

Broj oglasa: 294
    iako ne kazem da su svih 294 oglasa iskljucivao za iphone, rekao si i sam da ima kopija, baterija, maski...

ali ******...i za druge mobitele kada upises nade dodatne baterije, maske...tako da...

svaka cast za 173 oglasa...aj daj neki link da to potrkijepis dokazom, kao sto sam ja dao...

trece iPhone je prodan u miliune primjeraka kao ni jedan uredaj do sada. odprilike 3,704,000
    jesam ja negdje mozda napisao da se iphone lose prodaje?

koliko se nokia proda sveukupno proda u godini dana?

i budimo realni, necu pretjerivat, al 50% od tih tvojih 3 miljona je kupilo iphone kao "fashion" dodatak...

Velis da si razocaran KOMPLICIRANOSCU iPhona??? Ovo mi je potvrda da u zivotu nisi imao iPhone u ruci i koristio ga.
    jel da?

a nije klompicirano to da nakon sto sam izvadio mobitel iz kutije sam morao palit kompjuter, skidat si itunes, registrat se ovo ono...?

nokiu izvadim iz kutije, stavim karticu i bok. sta je jednostavnije od toga?

zelim promjenit melodiju na iphone. moram na internet, www.makeownringtone.com ili kak vec stranica, ne sjecam se...odabrat 30 sec pjesme, skinut u odredenom forumatu, zatim promjenit extenziju u .m4r , ucitat pjesmu u itunes, prikopcat iphone i cekat dok se ne prebaci pjesma, i tek ONDA u uredaju podesit da ta pjesma svira za dolazne pozive.

zelim promjenit melodiju na nokia mobitelu. ( ili SE ili bilo sta ). otvorim gallery, music, odaberem pjesmu i " set as a ring tone "... voila. gotovo.

sta je jednostavnije od toga? s tim da u svakom trenu, kada god zelim mogu to napravit, ne treba mi kompjuter sa sobom.

da ne pricam o jailbrejkingu i instaliravanju bazicnih programa kao ibluetooth i svirymms i jos par bazicnih programa kao winterboard ili springboard da si mogu podesit neke vizalne gluposti.

da bas...jednostavnost do bola... sry, al ovaj post ti je presmijesan.

i jos citam usput tvoje postove o Nokiji n85 koju imas i tvoja pitanja o njoj tipa A-GPS i ostali ono sta mi treba bit ukljuceno da mi neskida pare???
    sta je tu cudno? iphone mi je uzeo 500kn, zato jer nigdje nisu napisali da imam ukljucenu tarifu 5kn za 100kB prometa. a uvjeravali me da su mi kao ukljucili neku o itarifa i da mogu slobodno ic na internet i sve preko 3g mreze.

ako sam jednom ispao budala i potrosio pare na gluposti, zasto bi to onda opet napravio, pogotovo oko A-GPS koji mi ne treba? nije mi problem pricekat koju min da mi normlani GPS nade satelit.

hej da si ti neki BZNIS faca bolila bi te ona stvar za 0.20 KN kolko bi ti pojelo kad je ukljucen A-GPS da se brze nade veza sa satelitom.
    di sam ja to napisao da sam ja BIZNIS faca? ja samo radim za takve ljude, sto pritom ne znaci da mi je placa 500 000kn mjesecno i da doma serem novce.

a ovo o klompiciranoscu iphone...bas me nasmijalo...

evo jos jedno pitanje o "klompiciranoscu" iphone-a...izasao si van, u sred noci ti krepala baterija na tvom iphone, a trebas hitno nazvat. prijatelj ti ponudi da stavis svoju karticu u njegov mobitel i slobodno nazoves, a ti nemas nista tanko i ostro u blizini. sta ces mu odgovorit? "cuj sry stari, moj iphone je tako jednostavan da nemogu ni karticu izvadit golim rukama, nego mi treba pribadaca "...

sry...al sa tvojim sarkasticnim i uvredljivim stavom, ja ti nemogu odgovorit na drugi nacin nego na ovakav.

Pozdrav

5. 'Hvala' kaže:

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    8800 Carbone,iPhone3GS
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iako ne kazem da su svih 294 oglasa iskljucivao za iphone, rekao si i sam da ima kopija, baterija, maski...

ali ******...i za druge mobitele kada upises nade dodatne baterije, maske...tako da...

svaka cast za 173 oglasa...aj daj neki link da to potrkijepis dokazom, kao sto sam ja dao...
    http://www.njuskalo.hr/mobiteli Evo samo Za tebe 176 Oglasa za iPhone ukljucijuci Kopije

jesam ja negdje mozda napisao da se iphone lose prodaje?

koliko se nokia proda sveukupno proda u godini dana?

i budimo realni, necu pretjerivat, al 50% od tih tvojih 3 miljona je kupilo iphone kao "fashion" dodatak...
    Opet ti ocigledno neznas razliku izmedu 16 modela uredaja i 1 kao sto ima Apple znaci iPHONE Nokia se sveukupno proda vise ali oni imaju preko 16 Modela momentalno na trzistu tako da opet velim MATEMATIKA i LOGIKA Tako da je iPhone jos uvijek najprodavaniji MOBITEL ikada napravljen.

A to da po tvom misljenju 50% ljudi ima iPhone za " FASHION" dodatak je cisti BULL SHITT

jel da?

a nije klompicirano to da nakon sto sam izvadio mobitel iz kutije sam morao palit kompjuter, skidat si itunes, registrat se ovo ono...?

nokiu izvadim iz kutije, stavim karticu i bok. sta je jednostavnije od toga?
    Pa da si upoznat sa razlogom onda bi znao radi cega je to tako ali ocigledno nisi pa cu ti objasniti.
    jedan od Najvecig razloga je taj da APPLE u svakom momentu zna koliko tocno iPhona je prodano igdje u svijetu i da se nemoze muljati sa uredajima naokolo tipa nije prodan nego je defektan i ostale gluposti sto OPERATERI naveliko RADE sa ostalim uredajima a ubiti ga poklanjaju i neznam ni ja sta.

zelim promjenit melodiju na iphone. moram na internet, www.makeownringtone.com ili kak vec stranica, ne sjecam se...odabrat 30 sec pjesme, skinut u odredenom forumatu, zatim promjenit extenziju u .m4r , ucitat pjesmu u itunes, prikopcat iphone i cekat dok se ne prebaci pjesma, i tek ONDA u uredaju podesit da ta pjesma svira za dolazne pozive.

zelim promjenit melodiju na nokia mobitelu. ( ili SE ili bilo sta ). otvorim gallery, music, odaberem pjesmu i " set as a ring tone "... voila. gotovo.

sta je jednostavnije od toga? s tim da u svakom trenu, kada god zelim mogu to napravit
    To stoji treba dodatni program za stavljanje melodija Zvona ali isto tako ti i za tu TVOJU NOKIJU I SE Treba Poseban program ako zelis da ti samo dio pjesme bude melodija Zvona tako da manje vise isto G... drugo pakovanje.

ne treba mi kompjuter sa sobom.

Pa i Sam Si rekao da Laptom imas uvjek sa sobom za odgovorit na Mailove pa di je onda Problem i Dalje cekam na Odgovor koj to Laptop imas od 19" Sori PRIJENOSNIK

da ne pricam o jailbrejkingu i instaliravanju bazicnih programa kao ibluetooth i svirymms i jos par bazicnih programa kao winterboard ili springboard da si mogu podesit neke vizalne gluposti.

da bas...jednostavnost do bola... sry, al ovaj post ti je presmijesan.

Ocigledno imas 14-19 Godina jer u tom razdoblju sam slao slikice i melodije Bluetoothom a o MMS-porukama da negovorim. Jednopstavnije mi je poslati MAIL nego se zahebavati sa nekakvim MMS-om ali ocigledno tebi MMS-s treba i to jako

sta je tu cudno? iphone mi je uzeo 500kn, zato jer nigdje nisu napisali da imam ukljucenu tarifu 5kn za 100kB prometa. a uvjeravali me da su mi kao ukljucili neku o itarifa i da mogu slobodno ic na internet i sve preko 3g mreze.

ako sam jednom ispao budala i potrosio pare na gluposti, zasto bi to onda opet napravio, pogotovo oko A-GPS koji mi ne treba? nije mi problem pricekat koju min da mi normlani GPS nade satelit.
    Kao prvo iPhone ti nije uzeo 500Kn nego T-Mobile, kao drugo ako si uzeo iPhone u T-Mobilu sa iPhone Tarifom onda se njima trebas zaliti da ti nije bila ukljucena tarifa kao sto ti pise u Ugovoru tako da pises gluposti.

i opet ako si dobio iPhone za 1 Kunu kao sto si napisao u jednom prijasnjem postu onda imas i500 tarifu u kojoj imas ukljuceno 5GB prometa a to potrosit bez TETHERING-a je skoro pa nemoguce ali ako ti je to uspjelo i da si jos nakucao 500KN onda si naveliko SURFAO sa iphonom

di sam ja to napisao da sam ja BIZNIS faca? ja samo radim za takve ljude, sto pritom ne znaci da mi je placa 500 000kn mjesecno i da doma serem novce.

a ovo o klompiciranoscu iphone...bas me nasmijalo...

Nisi nigdje napisao ali se K... sa time kako ti znas Direktora T-mobila njemacke i njegovog sina i neznam koga jos nisi spomenuo tako da ako radis za takve ljude onda si i na Visoj poziciji jer OBICNI smrtnici nemaju bas pristup takvim ljudima bas previse.

Isto tako si rekao da si kupio iPhone u T-Mobilu za 1 KN znaci imas ugovor za iPhone tarifu najvjerojatnije znaci spajanje te nista nekosta jer ti je to u TARIFI uracunato.

evo jos jedno pitanje o "klompiciranoscu" iphone-a...izasao si van, usred noci ti krepala baterija na tvom iphone, a trebas hitno nazvat. prijatelj ti ponudi da stavis svoju karticu u njegov mobitel i slobodno nazoves, a ti nemas nista tanko i ostro u blizini. sta ces mu odgovorit? "cuj sry stari, moj iphone je tako jednostavan da nemogu ni karticu izvadit golim rukama, nego mi treba pribadaca "...

sry...al sa tvojim sarkasticnim i uvredljivim stavom, ja ti nemogu odgovorit na drugi nacin nego na ovakav.

Pozdrav

Pa iskreno dosada mi se nije nikada desilo da mi krepa baterija usred noci na iPhonu. i da mi krepa kakve koristi imam od necijeg drugog Mobitela kad su mi svi brojevi u Uredaju i to odkad postoji Opcija da se brojevi kopiraju u Memoriju uredja ali i da mi se to desi imam onaj "SIM eject tool" koji se dobije sa iPhonom u novcaniku tako da mi to nemoze zafaliti.

Tako da cu ti samo jos jednom rec daj malo promisli prije nego pocnes pisati takve gluposti i sam sebi uskaces u prije napisano da se covjek doista pita sta je istina a sta ne
    Zadnji uredio viperpitbull : 15-06-2009 u 09:53

31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mobitel
    3G iPhone/Android G1
    Operater
    Vip/T-Mobile/Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    odlican argument i odlican odgovor, cim netko nesto kaze, a ti u to " ne mozes vjerovat "...onda odmah ti je odgovor da iskreno sumnjas...
    Iskreno sumnjam je bio pristojnija verzija - "Lažeš melita". Sasvim slučajno znam ponešto o tebi tako da znam kad muljaš a kad ne.

browser? ako je tebi jednostavnije iscitavat stranice i strucne podatke i miljone brojeva i statistika na vga display-u umjesto na normalnom laptopu, onda svaka cast.
    Mi ne uspoređujemo laptop i iPhone nego browsanje na iphoneu vs svi ostali mobilni telefoni. Kada imam mogućnost nositi laptop sa sobom onda ga nosim i koristim, kada to nije praktično iPhone je od svih ostalih daleko najbolji. Uostalom ova usporedba mobitela i laptopa je samo početak koprcanja iz kaše koju si bezveze zakuhao.

7 razlicitih mail accounta? za sta molim te? bullshit
    Kao što sam objasnio, 1 za day job poslovni, 3 za sajtove koje vodim/uređujem , 1 osobni Mobile Me, jedan osobni Gmail i jedan spam/junk email (registracije passworde i sl)

jos nisam iskusio potrebu za 7 razlicitih accounta, stovise volim sve jednostavnije, jer medu 80-tak mailova u jednom danu, ne volim se pogubit koji je privatni, koji poslovni, koji @hotmail, koji @gmail...
    Imaš vremena za to, kad završiš fax i kreneš ozbiljno raditi. Nemoj me krivo shvatiti ali sa 19 godina ni nemaš potrebe za takvim stvarima.

da evo opet tebe i "iskreno" sumnjam. jel se mi mozda poznamo osobno pa znas tko sam? jel znam tebe osobno pa znam dal ovo sto pricas su istine ili blebeces gluposti?
    Da Borna slučajno se znamo

ako je tako teski bullshit...onda ti nece biti problem navest ime direktora njemackog deutsche telekom? ili mozda kak mu se sin zove? ili mozda ime covjeka koji je bio na celu austrijskog telekome, a sada je otisao u drugi...jel znas mozda koji? kako se zove?
    Šta ideš sa direktorom dojče telekoma na fax? Ili si osobno sa 19 godina poslovao sa njim? U čemu je caka?

oces jos veci postotak? 95% njih ima i privatni i poslovni broj. i privatne i poslovne mobitele. get the picture?
    Mi ne govorimo o privatnim brojevima mi govorimo o mobitelima koji se koriste za "poslovne" svrhe od toga si krenuo zar ne?

ti mislis da je iphone dosao u HR onako slucajno i jedini razlog je bio sta? ekipa iz t-mobile su pratili oglasnike da vide koliko ljudi kupuje iphone 2g iz amerike? LOL

dobro je da ti mene ucis o "corporate" svijetu...a najvise sto si ikada dosao je voditelj tehnicke podrske i odjednom znas sve sto se odvija " na visim katovima zgrade"...
    Nemam apsolutno nikakve veze sa tehničkom podrškom, niti radim u telekomu. Ali ti pogotovo nemaš veze sa corporate svijetom, osim po nečijimm pričama, sa 19 godina niti ne možeš imati.

sve sto si napisao tu gore stoji...i ne kazem da iphone to ne moze...i sam sam se uvjerio u to... samo ja to sve duplo brze napravim preko obicnog laptopa
    I ovdje završavamo diskusiju jer si se počeo koprcati u vlastitoj kaši koju si zakuhao. Diskusija NIJE iphone/blackberry/WindowsMobile vs Laptop, niti je ikad bila.

ne znam ciji je posto bio arogantiji...moj ili tvoj.
    moj je jednostavna reakcija na tvoju gomilu bullshita i muljaže.

ako netko smatra da je moje misljenje u krivu, slobodno neka me argumentima pobije, a ti si me samo "pobio" sa svojim stavom da iskreno sumnjas u to sto ja govorim. jel ti moram dovoljno opisat koliko me nije briga za to dal ti meni vjerujes ili ne?
    Kažem , desilo se što sasvim slučajno znam tko si, koliko godina imaš i što trenutno radiš u životu, tako da sve tvoje priče padaju u vodu.

I ne nisi iznio svoje mišljenje nego si iznio gomilu besmislica tu i tamo začinjenicu kojom masnom izmišljenom pričicom.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    n85
    Operater
    T-mobile, Vip, Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao viperpitbull Pregledaj post
    http://www.njuskalo.hr/mobiteli Evo samo Za tebe 176 Oglasa za iPhone ukljucijuci Kopije

ocito upisom IPHONE i na ovaj tvoj nacin, izadu razliciti rezultati. moja greska, jer nisam tako provjeravao kao ti.

Opet ti ocigledno neznas razliku izmedu 16 modela uredaja i 1 kao sto ima Apple znaci iPHONE Nokia se sveukupno proda vise ali oni imaju preko 16 Modela momentalno na trzistu tako da opet velim MATEMATIKA i LOGIKA Tako da je iPhone jos uvijek najprodavaniji MOBITEL ikada napravljen.

A to da po tvom misljenju 50% ljudi ima iPhone za " FASHION" dodatak je cisti BULL SHITT
    to sto je kao sto kazes "najprodavaniji" mobitel nije dokaz da je ujedino i najbolji. jer i sam si rekao da nokia sveupukno proda vise mobitela, sto onda znacilo ( po tvojoj logici ) da je nokia najbolja marka na trzistu.

sto opet ce se neki slozit ili nece s tom tvrdnjom.

Pa da si upoznat sa razlogom onda bi znao radi cega je to tako ali ocigledno nisi pa cu ti objasniti.
    jedan od Najvecig razloga je taj da APPLE u svakom momentu zna koliko tocno iPhona je prodano igdje u svijetu i da se nemoze muljati sa uredajima naokolo tipa nije prodan nego je defektan i ostale gluposti sto OPERATERI naveliko RADE sa ostalim uredajima a ubiti ga poklanjaju i neznam ni ja sta.
    to nije prilog tome da je iphone jednostavan ili jednostavniji od nokie. ja sam ti dao sam taj primjer koji odmah u startu se skuzi koliko iphone je sve samo ne jednostavan poput ostalih mobitela.
    iako to sve ocito imaju svoju funkciju, iphone ima mogucnosti do neba, neki od nas vise vole jednostavnost i funkcionalnost.

To stoji treba dodatni program za stavljanje melodija Zvona ali isto tako ti i za tu TVOJU NOKIJU I SE Treba Poseban program ako zelis da ti samo dio pjesme bude melodija Zvona tako da manje vise isto G... drugo pakovanje.
    pa ako cu bas cjepidlacit...mozemo s pjesmom otic na istu stranicu na koju sam isao i kada sam si rezao muziku za iphone, odrezat si 30 sec, downloadat normalno u mp3 formatu i prebacit preko bluetootha na mobitel iste sekunde. ne moram mjenjat extenzije, nemoram spajat s kablovima mobitel, nemoram ucitavat u itunes pjesme.

opet je jednostavnije kako god okrenes.

bar priznaj sad onda da iphone barem u tim "blesavim" stvarima je puno klompiciraniji od nokie, SE ili samsung.

Pa i Sam Si rekao da Laptom imas uvjek sa sobom za odgovorit na Mailove pa di je onda Problem i Dalje cekam na Odgovor koj to Laptop imas od 19" Sori PRIJENOSNIK
    Specifications And Configurations Of LG eXPRESs S900 Notebook:

* CPU processor Intel Celeron 540 (1.86 GHz) up to Intel Core 2 Duo T7300 (2 GHz)
    * 19-inch display with a resolution of WXGA + (1440×900)
    * 1 GB/2 GB DDR2 RAM(667 MHz)
    * Hard disk 250/320 GB (SATA II, 7200 rpm, 300 Mb/s)
    * Chipset Mobile Intel PM / GM 965 Express
    * 1.3-Mp web-camera LG Smart Cam
    * DVD Super Multi Drive
    * Microsoft Windows Vista OS
    * Built-in multi-card reader
    * NVIDIA GeForce 8600 GT graphics
    * DVB-T tuner/Hybrid TV tuner
    * 802.11a/b/g/n WiFi
    * Bluetooth 2.0+EDR

problem je u tome, sto bi prebacio si melodiju s svog 19' prijenosnika, koji ima ugraden bluetooth...samo ******, s iphone mi treba jos dodatno i kabel za to, jer nemogu prebacit bezicno. dok s nokiom, SE ili samsungom mogu to bezicno kad god zelim i s udaljenosti od 20m valjda...

e i sad si kupujem 20' laptop...jel vjerujes u to ili ti takoder moram dat specifikacije i od njega takoder? samo reci, nije problem.

Ocigledno imas 14-19 Godina jer u tom razdoblju sam slao slikice i melodije Bluetoothom a o MMS-porukama da negovorim. Jednopstavnije mi je poslati MAIL nego se zahebavati sa nekakvim MMS-om ali ocigledno tebi MMS-s treba i to jako
    aha...jednostavnije ti je upisivat postavke za mail, umetat attachmente, podesit servere i bla bla...nego jednostavno slikat sliku, stisnut "send" i odmah salje.

a i ******, postoji problem sto kao sto sam rekao svi oko mene su prodali taj jako odlican mobitel iphone, pa sada nemaju mail, nego imaju samo mms, pa moram slat mms-om.

a sada kada ti imas 20 godina, ti je jednostavnije spajat i nosit kablove sa sobom, nego se spojit bezicno preko bluetootha? bas...

ne znam samo zasto onda svaki kvalitetniji laptop dolazi s ugradenim bluetooth modulom, ako je to vec umiruca tehnologija i koriste je samo ekipa izmedu 14-19 godina, a takva ekipa vecinom nema 10 000kn koliko je potrebno za kvalitetan i dobar laptop.

to ti je jedini argument da samo "djeca" koriste jos mms i bluetooth? vec sam cuo to negdje prije...cek da se sjetim...
    ah da...takoder kod jednog iphone vlasnika, koji je htio da mu posaljem melodiju sa svog mobitela, pa kada sam mu rekao da upali bluetooth jer rekao da ne moze...pa je poceo pljuvat da ko jos salje bluetoothom i otisao doma uvrijeden...i bez melodije koju je htio.

Kao prvo iPhone ti nije uzeo 500Kn nego T-Mobile, kao drugo ako si uzeo iPhone u T-Mobilu sa iPhone Tarifom onda se njima trebas zaliti da ti nije bila ukljucena tarifa kao sto ti pise u Ugovoru tako da pises gluposti.
    i opet ako si dobio iPhone za 1 Kunu kao sto si napisao u jednom prijasnjem postu onda imas i500 tarifu u kojoj imas ukljuceno 5GB prometa a to potrosit bez TETHERING-a je skoro pa nemoguce ali ako ti je to uspjelo i da si jos nakucao 500KN onda si naveliko SURFAO sa iphonom
    sta ce meni molim te i500 tarifa i 5 gb prometa za taj mobitel koji sam koristio 2 mjeseca? mislis da sam toliko glup da ga uzimam na i500 tarifu?

ja imam flex tarifu, 1000kn. zbog toga sam ga dobio za 1 kn, a ako imas flex tarifu ne mozes imat istodobno ukljucenu i neku od itarifa za iphone. ako ne vjerujes slobodno nazovi t-mobile provjerit. jedino sto sam mogao je ukljucit za 75kn mjesecno 512 MB...sto sam tek naknadno napravio, nakon sto mi je za mjesec dana uzeo 500kn na racunu zbog ukljucene tarife 5kn za 100kB, jer je to jedina tarifa koju sam mogao imat uzet zbog flex teama. tek naknadno su mi javili da postoji mogucnost za tih 512 mb i 75kn mjesecno prometa.

Nisi nigdje napisao ali se K... sa time kako ti znas Direktora T-mobila njemacke i njegovog sina i neznam koga jos nisi spomenuo tako da ako radis za takve ljude onda si i na Visoj poziciji jer OBICNI smrtnici nemaju bas pristup takvim ljudima bas previse.
    a gdje sam ja napisao da radim u t-mobile? rekao sam da RADIM za njih, sto ujedino moze znacit da mozda radim u zasebnoj firmi koja obavlja neke radove za t-mobile. jel ti to palo napamet mozda?

i svejedno, da i imam 1 000 000kn mjesecno placu, sta je zabranjeno stedit mozda? sta kada netko ima slucajno vecu placu od 3000kn, odmah mora biti raspinik i ne pazit gdje trosi svoje novce? glupsot

Isto tako si rekao da si kupio iPhone u T-Mobilu za 1 KN znaci imas ugovor za iPhone tarifu najvjerojatnije znaci spajanje te nista nekosta jer ti je to u TARIFI uracunato.
    gore sam ti vec napisao i slobodno mozes provjerit. ukoliko osoba kao ja ima ukljucenu flex team tarifu, NE MOZE dodatno si ukljucit neku od tarifa za iphone.

Pa iskreno dosada mi se nije nikada desilo da mi krepa baterija usred noci na iPhonu. i da mi krepa kakve koristi imam od necijeg drugog Mobitela kad su mi svi brojevi u Uredaju i to odkad postoji Opcija da se brojevi kopiraju u Memoriju uredja ali i da mi se to desi imam onaj "SIM eject tool" koji se dobije sa iPhonom u novcaniku tako da mi to nemoze zafaliti.
    pa tebe se nije...meni je... ja na kartici imam uvijek najvaznije brojeve, i opet ko bi rekao...zbog jednostavnosti. jer kada kupim si novi mobitel, odmah ga otvorim stavim karticu i odmah pricam. ne moras palit kompjuter, spajat mobitel, radit sinkronizacije kontakata i svega.

SIM eject tool. LOL. kao sto sam rekao. ne mozes ni karticu izvadit samo s rukama. bas jednostavnost.

Tako da cu ti samo jos jednom rec daj malo promisli prije nego pocnes pisati takve gluposti i sam sebi uskaces u prije napisano da se covjek doista pita sta je istina a sta ne
    evo valjda ce ti sada biti jasnije "moje" lazi...

Pozdrav
    Zadnji uredio Bokyz : 15-06-2009 u 13:20

9. 'Hvala' kaže:

31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mobitel
    3G iPhone/Android G1
    Operater
    Vip/T-Mobile/Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    40 milijuna uređaja ( iPhone Classic/iPhone 3G/iPod Touch)

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    8800 Carbone,iPhone3GS
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa ako cu bas cjepidlacit...mozemo s pjesmom otic na istu stranicu na koju sam isao i kada sam si rezao muziku za iphone, odrezat si 30 sec, downloadat normalno u mp3 formatu i prebacit preko bluetootha na mobitel iste sekunde. ne moram mjenjat extenzije, nemoram spajat s kablovima mobitel, nemoram ucitavat u itunes pjesme.

opet je jednostavnije kako god okrenes.

bar priznaj sad onda da iphone barem u tim "blesavim" stvarima je puno klompiciraniji od nokie, SE ili samsung.

pa kao sto rekoh tvoje znanje o iPhonu je katastrofalno meni je iPhone spojen kad god trebam sa kompom bez ijednok KABLA jer mi netreba imam bezicnu mrezu na Laptopu sa kojom mi je iPhone spojen tako da sve mogu jednostavno rijesiti.

problem je u tome, sto bi prebacio si melodiju s svog 19' prijenosnika, koji ima ugraden bluetooth...samo ******, s iphone mi treba jos dodatno i kabel za to, jer nemogu prebacit bezicno. dok s nokiom, SE ili samsungom mogu to bezicno kad god zelim i s udaljenosti od 20m valjda...

e i sad si kupujem 20' laptop...jel vjerujes u to ili ti takoder moram dat specifikacije i od njega takoder? samo reci, nije problem.

jos jednom velim BEZICNO spajanje Laptopa i iPhona radi savrseno bez ikakvog USB kabla

aha...jednostavnije ti je upisivat postavke za mail, umetat attachmente, podesit servere i bla bla...nego jednostavno slikat sliku, stisnut "send" i odmah salje.
    Postavke za mail se rijese za 2minute, podesiti server WTF ????

a i ******, postoji problem sto kao sto sam rekao svi oko mene su prodali taj jako odlican mobitel iphone, pa sada nemaju mail, nego imaju samo mms, pa moram slat mms-om.

a sada kada ti imas 20 godina, ti je jednostavnije spajat i nosit kablove sa sobom, nego se spojit bezicno preko bluetootha? bas...
    pa ocigledno za to tvoje drustvo nijeiPhone ili se kao i ti neznate koristiti sa njime ah da meni je 31Godina i u svijetu mobilne tehnologije sam od samog POCETKA

ne znam samo zasto onda svaki kvalitetniji laptop dolazi s ugradenim bluetooth modulom, ako je to vec umiruca tehnologija i koriste je samo ekipa izmedu 14-19 godina, a takva ekipa vecinom nema 10 000kn koliko je potrebno za kvalitetan i dobar laptop.
    Zamisli imam MacBookk Pro i isto imam Bluetooth na njemu sto bi znacilo sta po tebi?? Hej Bluetooth nije izmisljen da se njime salju slikice i Melodije. nego za masu drugih stvari ali tebi to sluzi samo za slanje MELODIJA i SLIKICA BRAVO

to ti je jedini argument da samo "djeca" koriste jos mms i bluetooth? vec sam cuo to negdje prije...cek da se sjetim...
    ah da...takoder kod jednog iphone vlasnika, koji je htio da mu posaljem melodiju sa svog mobitela, pa kada sam mu rekao da upali bluetooth jer rekao da ne moze...pa je poceo pljuvat da ko jos salje bluetoothom i otisao doma uvrijeden...i bez melodije koju je htio.
    kao stzo rekoh BLUETOOTH nesluzi samo za Prijenos Slikica i Glazbe. a MMS sam dosada koristio 10 puta u zivotu jer jer SRANJE kao PRVO ogranicen si velicinom poruke, kao Drugo PRESKUPO.

sta ce meni molim te i500 tarifa i 5 gb prometa za taj mobitel koji sam koristio 2 mjeseca? mislis da sam toliko glup da ga uzimam na i500 tarifu?

ja imam flex tarifu, 1000kn. zbog toga sam ga dobio za 1 kn, a ako imas flex tarifu ne mozes imat istodobno ukljucenu i neku od itarifa za iphone. ako ne vjerujes slobodno nazovi t-mobile provjerit. jedino sto sam mogao je ukljucit za 75kn mjesecno 512 MB...sto sam tek naknadno napravio, nakon sto mi je za mjesec dana uzeo 500kn na racunu zbog ukljucene tarife 5kn za 100kB, jer je to jedina tarifa koju sam mogao imat uzet zbog flex teama. tek naknadno su mi javili da postoji mogucnost za tih 512 mb i 75kn mjesecno prometa.
    To je tvoja Greska a ne od iPhona posto si rekao da ti je iPhone skinuo 500KN

a gdje sam ja napisao da radim u t-mobile? rekao sam da RADIM za njih, sto ujedino moze znacit da mozda radim u zasebnoj firmi koja obavlja neke radove za t-mobile. jel ti to palo napamet mozda?

i svejedno, da i imam 1 000 000kn mjesecno placu, sta je zabranjeno stedit mozda? sta kada netko ima slucajno vecu placu od 3000kn, odmah mora biti raspinik i ne pazit gdje trosi svoje novce? glupsot

pa ti se K... da znas sve te direktore i ostalo

pa tebe se nije...meni je... ja na kartici imam uvijek najvaznije brojeve, i opet ko bi rekao...zbog jednostavnosti. jer kada kupim si novi mobitel, odmah ga otvorim stavim karticu i odmah pricam. ne moras palit kompjuter, spajat mobitel, radit sinkronizacije kontakata i svega.

SIM eject tool. LOL. kao sto sam rekao. ne mozes ni karticu izvadit samo s rukama. bas jednostavnost.
    ti si jedini kojeg znam a da cuva brojeve na SIM kartici Hey to je glupost kakve nema jer kao prvo na Uredaju mozes memorirati PUUUNO vise brojeva i ne samo to nego i Mailove, i Adrese, i dodatne brojeve sto svaki Poslovni Covjek cijeni jer inace bi imao u Imeniku po 3-4 broja od nekoga te Poslovni, Privatni, Pa poslovni mail, Privatni Mail Broj Firme pa onda di jos adresu da upise???

Meni nije nistza jasno kod tebe jer pises nista osim GLUPOSTI

a kaj se tice tvog Laptopa hey nitko ali nijedan MANAGER kojeg znam ili DIREKTOR neke Firme a znam ih JAKO JAKO puno nenosi 19" laptop sa sobom jer mu NETREBA jednostavno ni za prezentaciju ni za nista jer je jednostavno pretezak i nespretno ga je nositi

vecina Firmi ima ili LCD ili PLASMA TV-je ili Projektore na koje se spojis BEZ problema sa Laptopom cak i onim od 13" zato ajde malo pamet u glavu
    Zadnji uredio viperpitbull : 15-06-2009 u 13:50

31 days registered

Datum registracije
    Jan 2008
    Operater
    ·T···Mobile·
    Godina
    31
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sveukupno 45 milijuna iPhone-ova prodano do 2009, a njegovim funkcijama nije potrebno raspravljati jer drugi korisnici ne koriste sve funkcije.

On Topic: Masovna i jeftina prodaja iPhona preko oglasnika jer sigurno jer mu je opala cijena i to MASNO, te je izašao(izaći će?) novi iPhone.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    n85
    Operater
    T-mobile, Vip, Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa kao sto rekoh tvoje znanje o iPhonu je katastrofalno meni je iPhone spojen kad god trebam sa kompom bez ijednok KABLA jer mi netreba imam bezicnu mrezu na Laptopu sa kojom mi je iPhone spojen tako da sve mogu jednostavno rijesiti.
    moje znanje je katastrofalno, to priznajem. al katastrofalno u smislu da nemam vojle i zelje se zajebavat po kompjuteri programirajuci svoj iphone.

i nisam jedini koji ima takav stav oko mobitela.

zar je to tako tesko shvatit ili ne kuzim? jer sam zato lazov sto priznajem da volim jednostavnost?

i svejedno nisi priznao da bar u nekim "zdravo za gotovo" stvarima su ostali mobiteli JEDNOSTAVNIJI od iphone-a. pritom ne misilm da su bolji. to su dvije razlicite stvari.

jos jednom velim BEZICNO spajanje Laptopa i iPhona radi savrseno bez ikakvog USB kabla
    ti preferiras spajanje preko wlan-a, ja preferiram preko BT-a.

i u cemu je tu problem? i ja sam s svojim iphonom upravljao itunesima na kompu iz druge sobe, i to je jedna od rijetkih stvari koja mi se svidjela na mobitelu.

al kad sam htio prebacit 20 slika na komp,a kabel mi npr u autu, ja to nisam mogao preko BT-a obavit. a preko wifi-a nisam znao. ******, nije moj teritorij da se kuzim u bezicne mreze i wlan i slicno.

bt - send - ok.

Postavke za mail se rijese za 2minute, podesiti server WTF ????
    ajde molim te mi onda objasni kako da si ja podesim svoju @zg.t-com.hr adresu na iphone, a da ne moram upisivat servere.
    ili mozda sluzbenu koja nije na gmail, aol i onih ostalih par ponudenih u koje samo upises ime i pasword i odmah imas sredeni mail.
    pa ocigledno za to tvoje drustvo nijeiPhone ili se kao i ti neznate koristiti sa njime ah da meni je 31Godina i u svijetu mobilne tehnologije sam od samog POCETKA
    i ne znam da...priznajem...napisao sam vec prije da sam prijatelja morao vuc za rukav da mi napravi jailbrejk i instalira par korisnih programa i pokaze kako da si ja to sam radim.

meni se to jednostavno nije dalo zajebavat s tim glupostima.
    Zamisli imam MacBookk Pro i isto imam Bluetooth na njemu sto bi znacilo sta po tebi?? Hej Bluetooth nije izmisljen da se njime salju slikice i Melodije. nego za masu drugih stvari ali tebi to sluzi samo za slanje MELODIJA i SLIKICA BRAVO
    pa sluzi mi za slanje melodija i slikica... sta je to zabranjeno? sluzi mi i za sinkronizaciju mobitela i kompjutera, kada zelim prebacit sve poruke, sve obveze i slicno, ili napravit update software na mobitelu.

za sta ti koristis bluetooth?

kao stzo rekoh BLUETOOTH nesluzi samo za Prijenos Slikica i Glazbe. a MMS sam dosada koristio 10 puta u zivotu jer jer SRANJE kao PRVO ogranicen si velicinom poruke, kao Drugo PRESKUPO.
    i ja sam ga koristio 100000 puta, i za mene je iphone sranje jer ga nema.

za sta ti jos koristis bluetooth na svom mobitelu osim za slanje stvari i spajanja sa slusalicom?
    daj mi otkrij novi svijet bluetootha...

To je tvoja Greska a ne od iPhona posto si rekao da ti je iPhone skinuo 500KN
    pa i napisao sam da sam ispao budala ja sam jednom, ne moram dvaput. ja sam popusio novce svojom greskom.

pa ti se K... da znas sve te direktore i ostalo
    da, i? zabranjeno je poznavat nekog? ja sam samo napisao kakve mobitele sam vidao na sastancima s takvim ljudima. to je sve.

ti si jedini kojeg znam a da cuva brojeve na SIM kartici Hey to je glupost kakve nema jer kao prvo na Uredaju mozes memorirati PUUUNO vise brojeva i ne samo to nego i Mailove, i Adrese, i dodatne brojeve sto svaki Poslovni Covjek cijeni jer inace bi imao u Imeniku po 3-4 broja od nekoga te Poslovni, Privatni, Pa poslovni mail, Privatni Mail Broj Firme pa onda di jos adresu da upise???
    da mozda ako si po zanimanju PR ili kak vec imaju te nove "ekonomske" sprehe odrzavanja kontakt s javnoscu.

mailove imam spremljene u kompu, u poslovnom mobitelu i kartici imam spremljene poslovne i sluzbene brojeve, u drugom mobitelu i na privatnoj kartici osobne brojeve ljudi s kojima se zaista i cujem barem jednom tjedno, jer mi broj od osobe koju cujem jednom u godini dana, ne treba.

a ako i skupim vise brojeva, jer se i to znalo dogadat...povezem se preko bluetootha s kompom, prebacim si sve brojeve, i slucajno ako ce mi ikada zatrebat imam ih sve spremljene. a mobitele mogu mjenjat po zelji kad hocu.

a kaj se tice tvog Laptopa hey nitko ali nijedan MANAGER kojeg znam ili DIREKTOR neke Firme a znam ih JAKO JAKO puno nenosi 19" laptop sa sobom jer mu NETREBA jednostavno ni za prezentaciju ni za nista jer je jednostavno pretezak i nespretno ga je nositi
    aha prvo si me htio spustit da ispadnem budala posto sam rekao da imam 19' laptop, jer si mislio da to ne postoji, i sada kada sam ti dao specifikacije odjednom sad sam budala jer ga koristim?? boli mene briga sto neki MANAGER koji sam sjedi i nis ne radi kakav laptop ima i s kojim displayom. htio si napravit budalu iz mene, a sam si ispao budala sada. sry

vecina Firmi ima ili LCD ili PLASMA TV-je ili Projektore na koje se spojis BEZ problema sa Laptopom cak i onim od 13" zato ajde malo pamet u glavu
    uuu vecina firmi. jel ti mozda ikada palo napamet da nekome trebas pokazivat stvari i izvan "prezentacijske" dvorane? ili kaj zelis rec...ti imas jako veliko iskustvo u "velikim" firmama, pa odjednom svatko ko kaze nesto drugacije odjednom izmisljava i laze?

i ne planiram vise previse odgovarat, pokusavate napravit budalu iz mene, al vam to ne ide. ja kazem jednu stvar, i sad odjednom se naslo 30 godisnji manageri i ne znam kakvi, koji me idu uvjeravat da ja lazem i izmisljavam. pa koju ja korist imam od toga? pa nismo na forum.hr. ak nevjerujete svejedno mi je. ja sam svoje misljenje izrazio i stojim iza svega sto sam rekao.
    zar je tako tesko shvatit da neki ljudi mozda traze neke druge osobine u mobitelu osim jebenog iphone-a?
    oces me sada jos uvjeravat da ga nisam nikada koristio? imas tu po forumu moje postove vezane za iphone puno prije od ove teme, pa ces vidjet da sam se raspitivao oko jailbrejkinga, navigacije i svega.

vama je sada iphone vrh svijeta i svatko ko kaze drugacije odjednom je budala. strasno.

14. 'Hvala' kaže:

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    8800 Carbone,iPhone3GS
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    TRAZIS od mene da PRIZNAm da postoje JEDNOSTAVNIJI telefoni od iPhona??
    pa nemogu ti to priznat jer ih nemam momentalno i to je to. na iPhonu se svatko moze stac bez previse Mozganaj jer sve lijepo pise na njemu i gotovo. znaci svatko ce nac Settingse i sve sto je vezano uz njih od postavke melodija pa do vibre, Osvjetljenje ekrana i razno raznih drugih stvari dok u NOKIA mobitelima imas 4 fascikla koja trebas otvoriti da bi dosao do promjene Osvjetljenja zaslona pa onda jos tolko da podesis jezik i onda opet tolko dok dodes do icega drugog.

velis da imas spremljene Mailove u Laptopu?? ti si genijalac oces mi rec da ti furas LAPTOP svugdje i u svako doba ono tipa ides van u 22h i nosis laptop sa sobom?? ili ides sa curom na veceru pa nosis laptop sa sobom i u kino kad ides imas laptop??

Hej sve to sto ti obavljas na LAPTOPU znaci primanje i slanje mailova i Unosenej iliti kopiranje kontakta koje si unio u Telefon i ja radim sa iPHONOM cak ga nemoram ni spajati na komp da sinkroniziram podatke jer mi to sam napravi putem MobileMe usluge

nisam te htio spustiti za 19" laptop jer znam da postoji samo ti je malo predugo trebalo da odgovoris tako da cu pod tim shvatiti da si debelo GOOGLAo da ga nades ali ok kako god. jer po tim specifikacijam akoje si poslao imas unutra HDD od 250GB/320Gb ??? odluci kojeg imas isto tako meni za moj Laptop netrebaju Spez. Skinute sa neta to znam napisati u SNU napamet toliko o tome

Spominjes opet nebuloze za Memoriranje Brojeva kontakta da se spremaju na Sim Karticu?? halo covjece daj malo Ukljuci Glavu prije postanja. Pa nitko ziv koga neznam ne memorira sve zive brojeve na KARTICU jer je totlno neprakticno pogotovo ako ti mobitel sluzi i za Mailanje i za ostale stvari znaci meni svaki Kontakt u Imeniku ima i Broj Telefona i Adresu i MailAdresu i jos dodatni broj telefona. Samo mi objasni di ces sve to staviti na KARTICU???

hey nijedan Manager ni Direktor neslepa svoj Laptop 24 sata sa sobom. Za to postoje BB, G1, ipHone i ostali uredaji koji su u stanju Primiti mail i isto tako da ga ti isti ljudi mogu i poslati.

A te tvoje prezentacije po vani super GREAT ali hej za to ti netreba 19" monitor za to ti je dosta i 15" ako se DOBRO pripremis.

Gle jos si mlad pa ces nauciti.

Rekao sam ti iPhone nije za tebe jer se NEZNAS koristiti sa njime zato nemoj ni pljuvati po necemu o cemu nemas poima.
    Zadnji uredio viperpitbull : 15-06-2009 u 16:23

Super-forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    iPhone 3Gs, 4.
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

i netko je bio napisao da nisam u pravu kada sam napisao da je zvuk below average...njemu porucujem da slobodno ode na gsmarena.com i procita test iphone i usporedbu zvucnika i jakosti zvuka sa n95 8g i slicnima, pa neka usporedi konkretne rezultate mjerenja, a ne bazirajuci se samo na svom "osobnom" iskustvu...

Taj netko sam ja koji je napisao da je earspeaker na iphoneu dobar jer sam imao dosta sony ericssona te nekih nokia tako da znam što pričam, na moju konstataciju se nadovezao i član mbusic koji je potvrdio problem.

Ne obazirem se previše na ''strane forume'' tipa MR ili gsmarena koji su puni subjektivaca, više volim osobno isprobati uređaj i biti što objektivniji u ocjeni istoga. bilo bi dobro da i ti probaš uzeti pokoji telefon u ruke i napišeš koju pametnu ovdje a ne zanosiš se mišljenjima kojekakvih yebivjetara sa inozemnih foruma.
    Just like the curse, just like the stray...you feed it once and now it stays!

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    n85
    Operater
    T-mobile, Vip, Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    TRAZIS od mene da PRIZNAm da postoje JEDNOSTAVNIJI telefoni od iPhona??
    pa nemogu ti to priznat jer ih nemam momentalno i to je to. na iPhonu se svatko moze stac bez previse Mozganaj jer sve lijepo pise na njemu i gotovo. znaci svatko ce nac Settingse i sve sto je vezano uz njih od postavke melodija pa do vibre, Osvjetljenje ekrana i razno raznih drugih stvari dok u NOKIA mobitelima imas 4 fascikla koja trebas otvoriti da bi dosao do promjene Osvjetljenja zaslona pa onda jos tolko da podesis jezik i onda opet tolko dok dodes do icega drugog.
    jednostavnost? daj ajde, nemozes ni SIM karticu izvadit bez " SIM removal tool-a"... ne mozes si ni melodiju zvona promjenit bez kompjutera. naveo sam ti primjera dosta, ne planiram opet. a ti tupi iz supljeg u prazno koliko hoces.

velis da imas spremljene Mailove u Laptopu?? ti si genijalac oces mi rec da ti furas LAPTOP svugdje i u svako doba ono tipa ides van u 22h i nosis laptop sa sobom?? ili ides sa curom na veceru pa nosis laptop sa sobom i u kino kad ides imas laptop??
    a ti si genijalac koji ode van u 22h i onda pise mailove na svom iphone?? ili odes s curom na veceru pa odes si malo na fejs napisat status da si na veceri?? mozda provjeravas rss fedove dok mala jede?

bas...ne znam ko je veci genijalac tu. mailovi mi trebaju kada sam na poslu, u slobodno vrijeme zelim mir i opustanje, a ne jebat se po mailovima i slat mailove u 22h navecer dok sam vani s drustvom. strasno, sam sebi skaces u usta.

nisam te htio spustiti za 19" laptop jer znam da postoji samo ti je malo predugo trebalo da odgovoris tako da cu pod tim shvatiti da si debelo GOOGLAo da ga nades ali ok kako god. jer po tim specifikacijam akoje si poslao imas unutra HDD od 250GB/320Gb ??? odluci kojeg imas isto tako meni za moj Laptop netrebaju Spez. Skinute sa neta to znam napisati u SNU napamet toliko o tome
    pa vidi se koliko imas dobre snove, kada sanjas svoju konfiguraciju! svaka cast, ja sry nisam toliko na tvom informatickom nivou, i kada sam rekao da imam 19' zaslon, nitko nije vjerovao, sada je odjednom problem sa ostalim specifikacijama?? LOL

Spominjes opet nebuloze za Memoriranje Brojeva kontakta da se spremaju na Sim Karticu?? halo covjece daj malo Ukljuci Glavu prije postanja. Pa nitko ziv koga neznam ne memorira sve zive brojeve na KARTICU jer je totlno neprakticno pogotovo ako ti mobitel sluzi i za Mailanje i za ostale stvari znaci meni svaki Kontakt u Imeniku ima i Broj Telefona i Adresu i MailAdresu i jos dodatni broj telefona. Samo mi objasni di ces sve to staviti na KARTICU???
    ne znam ja, koga ti ne znas. al samo zato kaj ti "nikog zivog" ne znas, ne znaci ih ostatak svijeta takoder ne zna.
    i meni mobitel ne sluzi za "mailanje"...ja nisam toliko fensy, ja se ipak jos drzim kompjutera za takve stvari, jer mi se neda tipkat na 3.5'' displayu 2 stranice teksta.

ko bi rekao da imas 30 godina, a stav ti je na razini 15. jadan ti, ti nikog zivog ne znas ko ima laptop od 19' display, ne znas nikog ko sprema brojeve na karticu, ne znas nikog ko ima curu...
    samim time ako ti ne znas, ne znaci da ne postoje takvi ljudi.
    Gle jos si mlad pa ces nauciti.
    ak sam ja mlad, onda bi ti trebao imat kojih 40-tak godina.
    Rekao sam ti iPhone nije za tebe jer se NEZNAS koristiti sa njime zato nemoj ni pljuvati po necemu o cemu nemas poima.
    eto...tipicni odgovor zagrizenog vlasnika tog svemocnog iphone-a. "nemoj pljuvat po necemu o cemu nemas pojma"...

a sta ti radis cjelo vrijeme u svojim postovima?? pljujes po meni, a niti me ne znas, niti si me ikada upoznao i pricao samnom u zivo...dok sam ja barem 2 mjeseca prckao po iphone da skuzio u cem je tolika car i bauk, al to nisam skuzio.

Najčlan 2009. Postignuća:
    SocialVeteranOverdriveTagger Second Class250 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    S10e
    Operater
    A1
    Godina
    33
    Bodovi
    50.075
    Nivo
    54
    Bodovi: 50.075, Nivo: 54
    Bodovi: 50.075, Nivo: 54
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a sta ti radis cjelo vrijeme u svojim postovima?? pljujes po meni, a niti me ne znas, niti si me ikada upoznao i pricao samnom u zivo...dok sam ja barem 2 mjeseca prckao po iphone da skuzio u cem je tolika car i bauk, al to nisam skuzio.
    Napisao si da ti je kompliciran, da ne možeš promijeniti melodiju bez kompjutera, da ti se ne da zaje.... sa JB- om i tim stvarima, prijatelj ti je napravio ne znam što...
    Ovdje ne pričamo o tome tko koga poznaje i što o njemu misli- viperpitbull je mislio na to da ne znaš o iPhone- u.
    S čime bi se ja složio, barem po tvojim postovima.
    Oprosti ako sam u krivu.
    Do "pljuvanja po tebi" je dovelo tvoje iznošenje vlastitog života/ statusa te omalovažavanje tuđih (o mijenjanju statusa na facebooku za koji si toliko zapeo, dopisivanju... i ostalim "dječjim stvarima").

Ovdje su bitne činjenice.
    Napiši: ne volim iPhone jer mi je bolja kamera, jer mi je bolje surfati na X1...
    A ne: ne volim iPhone jer je kamera bolja, jer je surfanje bolje...
    U tome je stvar, i kada si napisao koji put tako nešto- naljutio si se jer je netko drugi pobio tvoj argumet i bio u pravu.
    ˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    8800 Carbone,iPhone3GS
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa vidim da si jako pametan tako da se opet iz tvojih postova vidi da ti nemas apsolutne NIKAKVE veze sa ikim u Telekomunikacijskoj Bransi a kamoli sdsa direktorima

zamaisli ja radim sa ljudima koji nisu u istoj vremenskoj zoni i to su onda mailovi koji mi dolaze u 22h npr. tako da mogu odma provjeriti status maila i odgovoriti ako je potrebno. ali ti za to imas LAPTOP

Da si ti neka Faca koja radi za sve te Velike Direktore onda VJERUJ MI nebi imao toliko Slobodnog vremena koliko bi ti volio zato nepricaj Gluposti jer ce ti to potvrditi svatko tko je na malo jacoj poziciji ili suraduje u bilokojem obliku sa takvim ljudima.I biobi dostupan od 0-24 i za mailove i za sve ostalo a za takve stvari se treba znat Sluzit iPhon-om

i dalje kazem drz se ti KOPIJUTORA i svog 19" Laptopa i mir u kuci
    Zadnji uredio viperpitbull : 15-06-2009 u 18:34

31 days registered

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    SE K550i
    Operater
    091
    Godina
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    razlog zbog kojeg je iphone postao toliko popularan je steve jobs. on jednostavno zna kako prodati maglu ljudima. svi znaju za ipode i kad su culi da ce ta firma koja radi ipode napraviti mobitel, svi su jedva cekali da vide to, to mora biti nesto posebno, vau.
    iphone je odlican za igranje, slusanje glazbe i surfanje. u tome mu nema ravnoga.
    dizajn i kvaliteta izrade su isto iznad konkurencije.
    za poslovne ljude nije bas.
    Dinamo rules!!!

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    8800 Carbone,iPhone3GS
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao halek Pregledaj post
    razlog zbog kojeg je iphone postao toliko popularan je steve jobs. on jednostavno zna kako prodati maglu ljudima. svi znaju za ipode i kad su culi da ce ta firma koja radi ipode napraviti mobitel, svi su jedva cekali da vide to, to mora biti nesto posebno, vau.
    iphone je odlican za igranje, slusanje glazbe i surfanje. u tome mu nema ravnoga.
    dizajn i kvaliteta izrade su isto iznad konkurencije.
    za poslovne ljude nije bas.
    pa daj obrazlozi tu tvrdnju da nije za poslovne ljude molim te

zajebant Postignuća:
    SocialVeteranTagger First Class50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Frequent Poster

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    S6
    Operater
    HT
    Bodovi
    112.292
    Nivo
    81
    Bodovi: 112.292, Nivo: 81
    Bodovi: 112.292, Nivo: 81
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da samo napiše svoje mišljenje oko iPhone-a i ostalih mobitela

Kao što se može vidjeti u mom potpisu, imao sam dosta mobitela, razne "platforme"

Dugo vremena sam vagao kad sam kupovao zadnji mobitel. vagao sam između iPhonea 3G i Nokie E71
    Na kraju, na moju sreću sam kupio E71
    iPhone 3G mi ima bratić, tako da ga dosta često imam u rukama, i mogao sam ga usporediti sa svojom E71.

Evo mojih razloga zašto prije 4 mjeseca nisam uzeo iPhone 3G:
    Baterija traje relativno kratko , a nemožeš sam ubaciti rezervnu bateriju

prije 4 mjeseca nije bilo Turn-by-turn navigacije, već samo google maps. pa kad se malo baci računica koliko bi izašlo da te navigira u inozemstvu, tj u roamingu, može se kupiti dobar motor za te novce (neznam kako sad stvari stoje) , dok sam na put do CH i nazad sa svojom E71 na GPS potrošio ravno 0,50kn (jer sam u Hrv uključio A-GPS, a putem ga izgasio)

Za multimedijalni telefon, što iPhone želi biti, sinkronizacija svega preko iTunes-a, nije baš najzgodnija. Ja svoj E71 spoji kao mass memory i samo c/p filmova i muzike

Prije 4 mjeseca nije bilo mogućnosti slanja ičega preko BT-a (meni je to veliki nedostatak)

MMS i video se mogao snimati samo sa dodatnim aplikacijama (što je opet malo nehvatljivo ako se uzme u obzir da je to multimedijalni mobitel)

A jedna od negativnih strana za mene je također i to što dosta aplikacija mora biti spojeno na net (tako su mi rekli ljudi koji koriste iPhone), pa je potrebna i neka iPhone tarifa, jer W'n'W od 25MB je "ništa" za iPhone 3G

Još jedna od negativnih strana je ta što nema nikakve tipkovnice. dugo vremena se bez nekih posebnih aplikacija nije moglo pisati SMS-ove u landscape modu

Nema izvješća o isporuci poruke, već se moraju stavljati nekakvi znakovi na početak poruke (mislim WTF! to sam radio prije 3-4 godina na starim mobitelima)

Komplicirano ubacivanje melodija zvona (prije par mjeseci je to bilo ograničeno na svega 5 ili 10)

Prilikom kupovine, tj biranja između E71 i iPhone-a je bilo još nekih sitnica, ali ove koje sam nabrojao su me nekako najviše smetale

Jedino što mi se sviđa na tom iPhone-u je izbor igrica u AppStore-u.
    Ali samo igrica.
    te browser.

Uvjerio sam se da je stvarno kvalitetno napravljen, ali isto tako je napravljen i moj E71.

Za symbian, a pogotovo za WM platformu ima puno više korisnih aplikacija nego za iPhone, a k tome još i besplatnih.

Ali sve ovisi za što kome treba mobitel.

Ako tražiš više korisnih aplikacija, onda je bolje uzeti mob sa nekom drugom platformom.
    Ako tražiš mob za zafrkanciju, za igrice ili kao drugi mobitel, onda tu iPhone jako dobro prolazi.

A razlog jako dobre prodaje iPhone-a, ne leži baš u korisnim aplikacijama i "poslovnoj" iskoristivosti samog uređaja koliko leži u jako dobrom marketingu Apple-a.
    Da se napravila normalna reklama za iPhone 3G, a ne spektakl i najava da će promijeniti svijet mobilne komunikacije i šta ja znam čega, nebi bio baš previše prodavan.

Ali ljudi vjeruju u reklamu te u pakiranje i brand.

I još samo jedan stvar:
    ako ima puno uređaja za prodaju u oglasniku, nemora značiti da su to najprodavaniji mobiteli i da su super.
    Moje mišljenje je da su bolji oni uređaji koji se prodaju u manjoj količini i koje je teže naći u oglasniku.

Kao što je Halek rekao, ljudi su ga pokupovali da vide što je to iPhone.
    ... HTC Desire -> Sensation -> One (M7) -> Note 3 -> LG G2 -> S6 SM-G920F

23. 'Hvala' kaže:

31 days registered

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    SE K550i
    Operater
    091
    Godina
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa daj obrazlozi tu tvrdnju da nije za poslovne ljude molim te
    ljudi mogu birati kakve wm mobitele zele: dali zele obican candybar izgleda sa obicnom ili punom qwerty tipkovnicom, sa slider tipkovnicom, sa olovcicom ili bez nje. iphonea ne mozes birati kakvog oces. puno ljudi jos uvijek voli tipke
    mnogi poslovni ljudi zele velike ekrane sa velikom rezom i wm je tu u velikoj prednosti ( htc, x1, samsung).
    mozes li s iphoneom imati video poziv?
    ima li utor za kartice? moze li pregledavati i obradivati office fileove? slanje fileova preko bt, tv-out, bolja povezivanost, zamjenjiva baterija.

mozda je iphone u nekim stvarima godinama ispred konkurencije,ali u puno vise stvarima on je godinama iza konkurencije.
    Dinamo rules!!!

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    8800 Carbone,iPhone3GS
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao halek Pregledaj post
    ljudi mogu birati kakve wm mobitele zele: dali zele obican candybar izgleda sa obicnom ili punom qwerty tipkovnicom, sa slider tipkovnicom, sa olovcicom ili bez nje. iphonea ne mozes birati kakvog oces. puno ljudi jos uvijek voli tipke
    mnogi poslovni ljudi zele velike ekrane sa velikom rezom i wm je tu u velikoj prednosti ( htc, x1, samsung).
    mozes li s iphoneom imati video poziv?
    ima li utor za kartice? moze li pregledavati i obradivati office fileove? slanje fileova preko bt, tv-out, bolja povezivanost, zamjenjiva baterija.

mozda je iphone u nekim stvarima godinama ispred konkurencije,ali u puno vise stvarima on je godinama iza konkurencije.

pa oprostit ces iPhone ima VELIKi ekran naprema jenom x1 .) a kaj se tice rezolucije da x1 ima vecu rezoluciju ali sta ce mu ta rezolucija ???
    Jesi ikad gledao film na iPhonu?? Slika je FANTASTICNA jos ktome x1 koristi 65000 Boja
    Utor za karticu je nepotreban kad imas 16Gb memoreje ugradeno u uredaj ili u novom 32Gb doista nepotrebno.
    Tv-Out iPhone ima

Bt slanje podataka sumnjam da poslovni korisnici to upotrebljavaju

Pregledavati i obradivati OFFICE filove mozes bez problema postoji aplikacija u Apple storu za to

bolja povezivanost u kojem smislu??

Zamjenivu bateriju nema barem ne da je mozes sam zamjeniti ali opet cemu TO?? iskreno znam jako jako malo ljudi koji imaju 2 Baterije za mobitel ubiti neznam nikoga
    Zadnji uredio viperpitbull : 15-06-2009 u 22:42

Motorator Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.030, Nivo: 46
    Bodovi: 36.030, Nivo: 46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kak sam se nasmijao na par postova
    Thanx, ekipa, podigli ste mi dan!

A sad konkretno...

Ne branim iPhone zato što ga imam, pošto i dalje imam dodatna 3 mobitela, koje samo treba upaliti. Dakle...

- to što meni osobno Nokia ne leži, iako nekad prije je, to nema veze s "kvalitetom moba" kao platforme. Jednostavno mi ne leži. Što ne znači da ga neću uzeti u ruke i vidjeti kako mi "leži" - testni period ne manje od 10 dana, pošto često imam mogućnosti za tako što.

-poslovni mobitel? Jedina mana iPhonu kao poslovnjaku je baterija. Što mu je mana i inače, velika. Ali jednostavni fizički zakoni brane toliki display i osvjetljenje istoga + bežična komunikacija sve u 16 i da još baterija traje tjedan dana, a da aparat ne bude težak kao dijete iz Afrike koje preko noći ostane zaključano u Rubelju.

- MMS? Zastarjela tehnologija, stvarno je. To su drugi prije mene objasnili, i ja samo mogu potpisati.

- otkud toliko "iPhone killera" kad je taj iPhone takvo smeće? To znači da su ti modeli smetljari, ne kužim? Pa opet, nitko da uspije. Svi se pušu, hvale, grme, sijevaju, vedre i oblače, a konstanta koja se provlači je - ništa. Baš ništa. Tresla se brda, rodio se miš.

- Dosad sam od "ozbiljnijih" mobitela trošio SE. Imam priliku vidjeti i isprobati nove modele debelo prije nego dođu na tržište, većinu i prije nego što se na GSMAreni (ili sličnim portalima) pojave glasine, spy-fotke itd. Svaka čast SE-mobitelima, ali iPhone jednostavno bolje leži. Iritira me stylus, jako. Ne može ga se jednom rukom koristiti, jer inače ga treba stalno gledati i provjeravati da li je prihvatio pritisak ili ne.

- laptop? Kakve su to usporedbe? Bavim se informatikom već godinama, živim od toga, u velikoj firmi, i ono što znam je da pod jedan, velike corporate-face koriste ono što im firma da. A firma uzme ono što Head of IT preporuči, u dogovoru s osobnim iskustvom neke glave iz Uprave, koji mobitele ocjenjuje kao "BMK koji je i kakav - evo, taj mi se sviđa. Ide mail gore? OK, to je to". I gotovo. Kako je BiO rekao, to su najveće neznalice među korisnicima, to su ljudi koje doslovno boli ona stvar kakve mogućnosti mobitel ima. Uzet će bilo koji shit sa dobrim fotićem nakon što se nacugaju na nekoj večeri pa im fotke sisa pripitih kolegica nisu dovoljno jasne. A sutra će uzet neki treći jer je to (prvo mi paa na pamet, no offence) neka preskupa Nokia od kirurškog čelika koju nitko normalan neć kupiti jer je turbo preskupa. Statusni simbol. I opet - ako firma ima po defaultu Blackberry, on će imati Blackberry, i točka.
    Ja gledam ispod oka i ljude koji imaju mrcine od laptopa isto tako. Čemu? Ja imam IBM T61p, jak i brz, bez zamjerke, ali i težak i velik i jednostavno - nezgrapan. Kolega ima X-seriju, onaj tablet PC, i to je malo, lagano, a kudikamo korisnije. Neću nikad sjest na kavu u birc jer u gradu nije bilo gužve pa sam stigao sat vremena ranije na posao, i izvadit laptop. Ne pada mi na pamet. Ali mobitel bogme hoću. Ali to je ionako bila nebuloza od rasprave.

Malo sam odlutao... Ono što stoji iza svega, ona bit, po meni, je nešto što mi je rekao čovjek koji je veza u SE: SonyEricsson ima sve što treba da napravi "savršeni mobitel". Nešto što će imati SVE, od velikog displaya, dobre baterije, mrak kamere, preyebene aplikacija i mogućnosti personalizacije... da ne nabrajam - probajte u glavi spojiti sve karakteristike raznih SE mobitela u jedan. Oni to mogu, i to bez problema. A neće. Nikad neće. Zašto? Pa kome bi prodali mrcinu od par tisuća eura, k vragu? I tko bi onda kupovao išta drugo, kad sve ima u njemu? Ne, ne radi se to tako. Uzme se ciljana publika, ali ne po godinama ili boji kose, nego ciljana publika u smislu onoga što donosi najveću zaradu u mobilnoj industriji. I to se ukorporira u novi model, malo se dizajnira, ovo-ono, i to je novi model. Pa će idući biti bolji. I tako u nedogled.

WM mi se nikad nije sviđao na mobitelu, nikad. Osobno mišljenje, naravno. I poludio sam kad je SE krenuo na WM, isto kao što sam se razveselio kad sam saznao da onaj koji dolazi iza X2 i IDOUa opet neće biti WM nego Symbian-based.

Imam i ja ravno 7 accounta kao i BiO, i treba mi svih 7. PRosječno primam blizu 100 mailova na dan, većinu samo čitam a odgovaram na 20-30. Lakše surfanje nisam doživio NA MOBILNOM TELEFONU od ovog na iPhonu. Stvarno nisam. Jednostavan je i mail, jednostavne su sve app koje nudi. Tipkanje u portrait modu, pogotovo meni sa 194cm visine i prstima koji pašu veličinom uz tu visinu nije bilo vesela ideja. No od samog početka sam tako malo griješio da nisam mogao vjerovati! Iskreno, ovu landscape tipkovnicu još nisam prigrlio, ne leži mi: portrait lovi tipke kako treba, blizu su, ide sve i s jednim palcem (kad vozim, nemojte me tužit muriji) kao i s dva kad sjedim negdje. Maps? Nije Apple-problem. Koja firma ima SVOJU, dakle in-house aplikaciju za navigaciju? Nitko. Svi imaju rd-party. To što Google ne da svoje mape da se dijele u paketu nije Appleov problem nego Googlov. Njihove mape, oni ne daju. A 3rd-party provideri su tek sad dali prve navigacije. Tako da i taj argument baš i ne stoji.

Ali kompletno TS GUI je savršena ideja. Sve je koncipirano i razrađeno kako treba, sve radi ko' urica. Svaki detalj. Ništa nije sitno, ako i je zoomira se toliko jednostavno da se teško da opisati, nema olovčica, sitnih iksića i nečitkih adresa. Sve je na mjestu. To da li je aparat oku ugodan ili ne, to je stvar ukusa. Kao i "statusni simbol" varijanta - nekome je, nekome nije. Big deal. I Motorola v3 je bila statusni simbol dugo vremena - mobitel u mnogome ispod klase, pa ipak je bio (i dan-danas je) pomama. TO će ga prodat lakše, da, ali neće ga i zadržat.
    Ono zbog čega ljudi prodaju iPhone je većinom zato što shvate da je aparat jako vezan za net - ostale stvari su uobičajene. A to košta, treba plaćati promet i tarifu, pa je jeftinije imati nešto jeftinije i što ne iziskuje net. Za takve ljude iPhone jednostavno NIJE. Moja mama ima doma neki od DSL paketa sa 1GB prometa (sad se to valjda i povećalo automatski), i nikad nije došla ni blizu toga. A dosta često drvi po mailu, googla okolo po prognozama, traži apartmane i hotele po vani, vremenske prognoze za skijanje, skida neki program koji koristi a koji svako malo ima update ili bugfix, koristi e-banking... Koristi to koliko i kad joj treba, i nikad nije brinula o prometu, niti ikad prešla 1GB. Što će njoj iPhone? Ne treba joj. Treba joj aparat koji će glasno zvoniti, koji će čuvati kontakte i pokoji SMS, i to je to. Mom starom, recimo, i to zvuči previše. Njemu treba 10 ljudi u imeniku koje će ionako rijetko zvati - jer će oni zvati njega. Treba mu veliki display visokog kontrasta, u dvije boje, jer i u 15" monitor ionako mora škiljiti. Da vidi tko ga zove, da se javi, i eventualno ako tipka broj da se cifre na displayu vide s Mjeseca. iPhone? I don't think so. Moj šef? Prima valjda 300 mailova na dan. Odgovara na tonu njih, a nije često u uredu da to radi za računalom. iPhone? Ne - ali SAMO radi baterije. Samo zato ne, inače mu odgovara po svemu. J.be se njemu da li ima ili nema BT konekciju i takve kerefeke, on ima sync OTA i to mu je sve što treba, da mu sekretarica uređuje kalendar i on to ima na mobitelu u real-time varijanti, mailovi isto tako, imenik također, i to je to. Dakle samo je baterija problem.

Ja? Osim spomenutih 7 mailova, o kojima sam ovisan i bitno mi je imati push i vidjeti odmah svaki novi, koristim tu i tamo navigaciju (zasad je nema, no Google Maps rade dovoljno da ja vidim gdje idem, ionako mi muzika dere tako glasno u autu da ni ne čujem što koka priča - da ne spominjem ljeto i vožnju bez krova. To mi ne znači previše. Pogledam rutu, vozim dio, pa pogledam opet, i tako dalje. Ionako je semafor svakih par metara čak i u Babinoj Gredi... Surfam kad mi je dosadno ili kad mi nešto treba tog trena, otvorim neki Fejs ili tako što isto kad mi je dosadno ili kad čekam neku poruku ili tako što, pričam, imam slike gore, neke filmiće, slušam muziku na skijanju ili ako idem busom (na skijanje). iPh mi je idealan po svemu što meni treba - samo da je baterija bolja.

Aplikacije? Ono što je nekom "mrak aplikacija", ona koja ima "yebene mogućnosti" - meni ništa ne znači. Baš ništa. Kao ni ona app koja je meni mrak i super, a nekom trećem ne znači ni koliko lanjski snijeg. Nemojmo zaboraviti da i za app treba vremena - Symbian i WM su vani već dugo, dok je iPhone OS novi. Trebalo bi pogledati količinu i raznovrsnost aplikacija koje će biti available za iPhone kad bude imao, ne znam, 10 godina staža, i to usporediti sa istom situacijom kad WM ili Symbian budu imali 10 godina staža. Ovako je to prepucavanje bez smisla.

Zaključak, ako smijem: ja volim brinete, sa solidnom četvorkom (85-D) koja stoji, volim da ima malo "mesa" na sebi a ne da bude oglodana kao neka manekenka. Volim da me malo cima, da se puno smije, da se "na samo" može opustiti i biti čak i perverzna ako je takva po prirodi. Volim da ima iznad 27 godina, po mogućnosti oko 30-35. To sam JA, i vjerojatno će se dio forumaša složiti sa više ili manje onoga što sam rekao, no rijetko tko sa svime. Ista stvar je s mobitelima, potpuno ista. Tako da je naslovno pitanje (uvjetno rečeno "pitanje") koja je platforma bolja ili koji je mobitel bolji u temeljima pogrešno i zapravo potpuno bez ikakvog mogućeg odgovora. Svako ima svoje preference, svakom drugo paše, svako će preći preko nekih mana lakše nego preko drugih. Jednostavno treba čitati recenzije (one realne ako je ikako moguće, a ako ne onda što više recenzija svih vrsta i usmjerenja), isprobati telefon ako se može, i jednostavno biti realan pa reći "ovo je super-cool feature ali iskreno, ne treba mi" odnosno "to mi trba i točka". Niti jedan mobitel nema sve kako svima paše, niti će ikad imati.
    Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni

27. 'Hvala' kažu:

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2007
    Mobitel
    Samsung i8700 Omnia 7
    Operater
    vip
    Godina
    34
    Bodovi
    10.278
    Nivo
    24
    Bodovi: 10.278, Nivo: 24
    Bodovi: 10.278, Nivo: 24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mhm...baš je dobro čitati...mislim,fino postoji jedan nepristrani zadrti protivnik iphone-a
    i 20-ak njih koji su protiv njega,te kao da imate i svojega stevena jobsa budući da se viperpitbull fino raspisao sa velikim i malim fontovima,boldom etc...a uglavnom samo govorio "i tu se vidi da nemaš pojma o ničemu vezanome za iphone" i onda blabla kao da slušam onaj guided tour -.-'

biO je doduše dao odlične argumente,svaka čast,kao i bluedevil,no dakle...mjesec i po' dana već koristim iphone,prijelaz sa ipod toucha,nenamjeran i neželjen,no budući da sam ga dobio,i nisu mamica i tatica kupili(neki članovi bi voljeli to napomenuti) potpuno ću se složiti sa slijedećim...
    sve što je bi0 rekao je istina...sve se to fino može...štima,svakako,nijedan music player se ne može mjeriti sa ovime,internet browser je...wow,a na ovom 3gS brzina će biti definitivno zaprepaščujuća...stvar je u tome što je apple napravio prvi korak i revoluciju po tom pitanju...a zapravo će sada još dobrih 5 godina uvoditi nekoliko velikih inovacija i 90-ak nebitnih da bi rekli nešto tipa "100 novih stvari"-glupo-steve jobs uistinu ne zna više od toga...svaka revolucija po pitanju tehnologije ide od apple-a ali makar jenajzasluzniji za neke stvari,nije bolji...bože mili pa ni multitaskinga nema,high-end uređaj blabla-nema multitasking,nekima nije potreban,nekima je(*ebeš mms) ali multitasking bi u osnovi nekako trebao biti podržan,zato što je to apple,zato što znaju kako i što,i onda ništa od toga...zašto jedan palm pre sa svojim web OS-om 1.0 ima sve što i iphone,čak i više,a iphone je na inačici softa 3.0...i sjetio se uvesti c/p i push notifications...pa hajde uistinu pohvalno,djelujete mi poput ovaca kada ste oduševljeni time,onako jednostavno...ne znam,viperpitbull je u jednom postu namjenjenom meni napomenuo da ima +30 godina...a ovdje je rekao da je u 14-oj koristio bluetooth i mms-a ja nisam siguran da smo ih baš tako rano koristili,no eto...čovjek zna bolje
    ,srat o klincima i djeci nema smisla,bar dok ne staviš godine fino sa strane da se vidi i taj omjerčić,pa onda...

jailbreak,aplikacije,sve blabla pa mi je opet iphone ipak dosadio(računajući i korištenje ipodtoucha-sveukupno oko godinu dana) stoga ne, iphone nije namjenjen klincima i samo klincima,namjenjen je ljudima koji ga žele,kojima se svidi,to što klinci imaju prednosti u korištenju,puno igrica i gluposti...to je druga stvar,ali ozbiljniji korisnici ga valjda i neće koristiti poslovno,osobno vjerojatno i bi jer...budimo iskreno os x je čisti eye candy,svatko bi volio prčkati i zayebavati se sa nečim tako oku finim i fluidnim.
    wm je daleko bolji os po svojim mogućnostima.no os x je puno puno jednostavniji,ljepši,funkcionalniji i tu je u većoj prednosti,a windowsi će teško pobijediti u tome,web OS i nadolazeće varijacije raznoraznih OSova imaju šansu biti bolji,android,većina bi se slozila,prednjači u potencijalu koji je stekao...i novije verzije zvuče obećavajuće

stoga...čemu sve ovo? iphone je odličan uređaj...al kada korisnik ide pobiti svaku kritiku,korisnik je glup ili zatupljen,iphone je odličan uređaj ali i jasan pokazatelj kako manipulacija fino ide...uskraćuju se neke osnovne stvari ne zato što se ne mogu izvesti(makar apple tvrdi da još nije shvatio kako srediti multitasking u potpunosti) nego jednostavno...mic po mic kak bi se reklo...korisnik neće priznati da je iphone dosta neupotpunjen uređaj,u mnogo toga
    drugi uređaju su samo konkurencija i ništa više...nijedan neće biti novi iphone po pitanju novina...no opet ima potencijala(gotovo svaki od njih) uz dobru promovciju biti prodavaniji blabla,no eto,vjerojatno neće,i već se kritizira i one koji su koristili iphone i one koji nisu,uzmite vi x1 ili htc hd pa pogledajte imaju li prednosti,tek onda bi ova rasprava bila valjana
    moje skromno mišljenje
    Zadnji uredio blek_hrcak : 15-06-2009 u 23:42

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone
    Operater
    HT
    Bodovi
    14.685
    Nivo
    29
    Bodovi: 14.685, Nivo: 29
    Bodovi: 14.685, Nivo: 29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vidim da si je Ico dao truda za smislen post, svaka cast na tome. Za razliku od Bokyz, ciji postovi nemaju smisla.

Ja sam bivisi ponosni vlasnik iPhone classica koji sam zamijenio za Nokiu E71. To sam napravio jer sam u kuci jos imao 3G i mislio sam mami dati E71 a sebi uzeti 3G. To nisam napravio, evo zasto.

Prvo cu o iPhone pricati. Cim su ga najavili sam pratio sve moguce i ne moguce vijesti, iscekivao trenutak kad cu ga i ja sebi moci nabaviti. Posto je bio relativno skup, odlucio sam se za iPod touch koji sam koristio neko vrijeme. Toliko mi se svidio, da sam naprosto morao nabaviti iPhone, jer nema smisla furati mp3 player non stop sa sobom, a toliko mi je odlican bio da sam to htio
    Pruzila se prilika, dao sam svoj K850i i PSP za iPhone classic, taman u vrijeme kad je 3G dosao u italiju otkljucani, jer ga je taj covjek tad kupio. Bio sam presretan, gotovo niti s jednim telefonom nisam bio toliko zadovoljan. A sigurno sam ih 50tak promijenio do sad.
    Nakon pocetnok odusevljenja pocinju me smetati sitnice. Tele2 internet je bio uzasno spor, nije to 3G, stranicu bi po minuti, minutu i pol otvarao. Zvucnik je bio uzasan, nista se ne bi od muzike culo. Nema izvjesca i brojaca slova a saljem 600-1000 poruka mjesecno. Svejedno mi je bio odlican telefon, nekako sam presao preko tih sitnica.
    Nakon toga majka dobiva sluzbeni 3G. Njoj naravno touch me pase, sto zbog noktiju, sto zbog ostalih stvari, vise voli tipke.

Joj, tek sam sad skuzio kako mi se ne da pisati esej koji vjerovatno nitko nece procitati

Da skratim cijelu pricu.

Za ono sto meni treba od moba (mp3 player, internet, youtube, IM, email, veliki ekran, dobar preglednik slika) je iPhone puno bolji.
    E71 je mozda najbolji telefon 2008. godine ali nije u tim stvarima bolji od iPhonea. U globalu vjerovatno je.

Sapienti sat.

31 days registered

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    SE K550i
    Operater
    091
    Godina
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa oprostit ces iPhone ima VELIKi ekran naprema jenom x1 .) a kaj se tice rezolucije da x1 ima vecu rezoluciju ali sta ce mu ta rezolucija ???
    Jesi ikad gledao film na iPhonu?? Slika je FANTASTICNA jos ktome x1 koristi 65000 Boja
    Utor za karticu je nepotreban kad imas 16Gb memoreje ugradeno u uredaj ili u novom 32Gb doista nepotrebno.
    Tv-Out iPhone ima

Bt slanje podataka sumnjam da poslovni korisnici to upotrebljavaju

Pregledavati i obradivati OFFICE filove mozes bez problema postoji aplikacija u Apple storu za to

bolja povezivanost u kojem smislu??

Zamjenivu bateriju nema barem ne da je mozes sam zamjeniti ali opet cemu TO?? iskreno znam jako jako malo ljudi koji imaju 2 Baterije za mobitel ubiti neznam nikoga
    ekran na iphoneu se nikako ne moze mjeriti sa htc-ovim ekranima, a sa x1 sam mislio na rezoluciju koja je kamo veca na x1 i pixeli su daleko sitniji i slika je ostrija.

ako bluetooth funkcionalnost nije must have za poslovni mobitel, onda ne znam sto je.

kod povezivanosti sam mislio sa kompom. iphone ne moze nista bez itunesa

koja je to aplikacija za pregled i obradu office fileova?
    Dinamo rules!!!

+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 5 PrvaPrva 1 2 3 4 5 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Internet i ostale opcije
    By Brane333 in forum A1
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 25-03-2009, 22:12
  2. Odgovora: 4
    Posljednji post: 14-01-2009, 23:08
  3. Odgovora: 4
    Posljednji post: 08-02-2008, 19:20