Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 4 1 2 3 4 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 111

Hybrid View

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    8800 Carbone,iPhone3GS
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

iPhone vs. ostale platforme

= Citat = Izvorno postao Bi0 Pregledaj post
    Novi firmware ima opciju tetheringa preko Bluetootha i preko USB kabla. Po defaultu je isključena te će je pojedini operateri moći otključati po izboru. Na svu sreću već se pronašla metoda zaobilaženja ( bez jailbreaka). Mogu prijaviti da radi aposlutno savršeno i preko BT i preko USB kabla
    da ima Tethering to znam jer koristim 3.0 vec od prve BETE ali je t-Com zakljucao na pocetku pa je onda bilo mozes imati MMS postavke o mjenjat ih ali nemozec mjenjat postavke GPRS-a i onda nije uopce radilo tako da sve ovisi i o T-scumu.

Metoda zaobilazenja radi zasada ali se ceka UTORAK kada ce biti FINAL verzija na kojoj ce bini novi Modem Firmvare i jos neke sitnice tako da ce se tek onda vidjeti sta je rijeseno po tom pitanju sa T-Com-om u HR jer na VIP-u funkcionira savrseno

Super-forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    iPhone 3Gs, 4.
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bokyz Pregledaj post

... i kvaliteta zvucnika je below average na svim mogucim testovima, tako da ni za razgovore nije bas bajan...
    Iphone je u ovom aspektu bolji od bilo kojeg sony ericssona i nekih nokia koje sam isprobao jer je na tim telefonima razina suma prilikom razgovora toliko velika da si nekad zabrijes kako pocinjes cuti neke glasove u svojoj glavi.. iphone nema ovih problema tako da ti ova izjava ne stoji. Vidi se da si imao telefon par sati za koristenje ili ga uopce nisi imao i bacas krafne ovdje po forumu.
    Just like the curse, just like the stray...you feed it once and now it stays!

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Sve redom
    Godina
    36
    Bodovi
    17.563
    Nivo
    32
    Bodovi: 17.563, Nivo: 32
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao viperpitbull Pregledaj post
    Pa ja isto tako mislim da je 10000000000 X veci gust surfati iPhonom po netu nego sa bilokojid Uredajem dosada na trzistu .)
    Men je osobno bolje surfati na X1 koja je nakon nekoliko caka sada daleko najbolji uređaj na tržištu . Napominjem da sam koristio iphone dovoljno dugo da bi isprobao sve opcije nekoliko stotina puta tako da znam kakav je iPhone i kakav je X1. Tipkovnica tu uvelike pomaže pri surfanju... Bez pramca iPhone ima bolji TS, ali je sve ostalo bolje na X1 (nakon modova dakako, prije je to bilo puno drugačije).

@wildbabe
    slažem se da je SE tu i tamo znao imat problema malo sa šumom, mada ga nisam osobno imao na svojim uređajima iskusio sam na tuđim, ali također moram reći da najbolji zvuk mobitela (razgovor) ima X1. Pričao sam gotovo normalno sa drugom osobom dok sam bio u prepunoj Areni Zagreb što nisam uspio ni s jednim drugim mobitelom do sada, a to uključuje i iPhone.

Zaključak:
    Ljudi koriste razne tarife na mobitelima i prodavači iPhona vjerojatno imaju više koristi od 2500 kuna koje dobiju za njega nego što bi imali u određenoj firmi ili nečemu sličnom. Znam poslovne ljude kojima je mjesečno račun oko 500-600 kn što i nije nešto pretjerano puno ako uzmemo u obzir kakvih ima, no oni koriste takve tarife u kojima dobiju iPhone za jednu kunu uz produljenje ugovora na godinu dana. I zašto oni ne bi uzeli taj iPhone i prodali ga instantno i pritom si zaradili kojih 2500 kn i otplatili pola godine računa?

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    iPhone 4
    Operater
    t-mobile
    Bodovi
    7.628
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.628, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    haha, dobra fora. ja opet napominjem da ne samo da sam dovoljno dugo koristio windows mobile nego sam imao pda od samih početaka. čak i pisao aplikacije za njega i to raznorazne. Poznam u dušu wm a većina na drugim dijelovima foruma je upoznata s mojim radom na njemu i mogu ti to potvrdit. Ovo da je ugodnije surfat na xperiji ti ne vjerujem pa da mi držiš pištolj na čelu. Ajmo par razloga:
    1)veličina ekrana
    2)touch, trebaš piknut stylusom, odnosno nečim oštrim jer da jagodicom prsta ideš stisnut treba ti jačina preše za auto
    3)windows mobile, nadma se da će ovo bit riješeno sa sedmicom jer bi se vrlo radio na wm nije real-time os. On je zamišljen kao pda a ne kao telefon. sve funkcije za telefoniranje, internet i multimediju su dodane naknadno, i isprve je zamišljen da radi s malim fileovima i zato nije bilo usporavanja. Od pojave multimedije na wm se stvara sve veća fragmentacija koja nakon mjesec-dva ovisno o tome koliko se često podaci brišu/stavljaju postaje neizdrživa za mob i sve što preostaje je format jer drugog načina nema. Znam da ćeš reći da to kod tebe nije slučaj ali probaj formatirat iz znatiželje nakon dugog vremena i vidjet ćeš razliku.

E sad pošto sam i ja dugo vremena tupio priču kao ti da je wm nenadje*iv i dalje se slažem da je zajednica, pri tom mislim na xda-developers nenadmašivo velika i moćna pretvarajuć s tim taj os u nešto što je jako teško dostići po funkcionalnosti ali ni macos za iphone više ne kaska za njim nakon 3.0 revizije softa. Ali još jedna stvar, opet u korist wm je da poslovni korisnici izbjegavaju iphone i to ne zbog nedostatka mogućnosti nego je razvoj za wm besplatan, dok iphone sdk naplaćuje 99$godišnje. I uz to većina koja kupi takav kit se odluči za razvoj shiny i nepotrebnih stvari dok se za prave aplikacije odluičuju samo softverske kuće a ne pojedinci kao kod wm. Nakon skoro desetljeća iskustva sa wm i tek oko godinu dana sa iphoneom, ispričavam se iphoneovcima ali pamet je definitivno na strani windowsa što je žalosno jer je potencijal iphonea velik ali kao što sam već rekao ljudi idu na zaradu i showoff a ne na ono što je zbilja potrebno. Što se tiče jednostavnosti korištenja, lakoće, fluidnosti i najbitnije stablinosti sve je na strani iphonea, dosad ga je jedino palm pre u neku ruku stigao ali on zasad pada u vodu jer je podrška za iphone pregolema u usporedbi s palmom.

ako sam ovim započeo flame war samo dajte baš mi se raspravlja ali u tom slučaju ćemo otvorit novu temu jer će moderatori podivljat ako se ovdje počne prepucavat
    Pobjeda u svađi na forumu je kao pobjeda na Specijalnim olimpijskim. Ni jedno ni drugo ne umanjuje činjenicu da si retardiran

Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Sve redom
    Godina
    36
    Bodovi
    17.563
    Nivo
    32
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mislim da bi se odma trebalo prebaciti u novu temu zadnjih par postova, primjerice u usporedbu pa evo molim moderatore da to naprave

@FREAKed

Slažem se sa velikom večinom stvari, ekran je uistinu dosta manji, mada je rezolucijom znatno na višoj razini, a kad se zbroji i oduzme broj ppi (pixel per inch) mislim da X1 ima do 10 puta više. Sad zašto je to bitno evo, imam vrlo dobar vid i dovoljan mi je mali zoom na operi (jedan pritisak volume tipke) i vidim sve ko na kompu. A što se tiče pritiskanja linkova ili nečega, istina da većini korisnika je potreban stylus bez daljnjega, osim ako nisu, kao ja, "nabrijali" WM na neke nove ROM-ove. Većina tih ROM-ova, kao što i pretpostavljam znate, pokušava biti više finger friendly i u tome dosta dobro uspjevaju. Biti finger friendly kao iphone, za sada nije baš moguće, osim ako se ne ubaci iPhone ROM, ali čemu onda WM? A što se tiče razgovora, mogu reći da nisam baš oduševljen bio ni sa iPhonom ali bome ni sa X1. Prvenstveno što mi je smetalo je nedostatak tipkica, ali sam se ubrzo snašao, bar na X1. Dakle izvučem tipkovnicu (u vožnji), napamet znam di su brojevi, utipkam broj i zovem, što na iphoneu nisam mogao. Sad je tu još jedna stvar, a ta je onaj senzor za blizinu (ugasi ekran za vrijeme razgovora...) koji X1 nema, no iz navike već čim utipkam broj, pozovem i stisnem gumb za gašenje ekrana.

To bi bilo to što se tiče samih WM i Mac mobile (ili kak se zove točno ispričavam se na mojem neznanju). Što se tiče aplikacija, mislim da ćemo se obojica složit da je tu ipak bolji (čitaj razvijeniji) WM upravo zbog stvari koje si i sam naveo.

Ovo što sam uspoređivao je modani X1 vs iPhone 2.0 (3.0 nisam imao prilike isprobat). Još sam samo jednu stvar jako zamjerio iPhonu, a ta je sada rješena - nedostatak bluetootha za obex ft. Jednostavno mu to nisam mogao oprostiti.

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    8800 Carbone,iPhone3GS
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @mbusic velis nisi odusevljen sa time da nedostaje tipkovnica?? HMM pa onda kazes da si to rijesio sa time na X1 " Dakle izvučem tipkovnicu (u vožnji), napamet znam di su brojevi, utipkam broj i zovem "

pa i ja znam napamet di su mi brojevi naime u imeniku kao prvo. pod 2. bi rekao da se nisi sa iPhonom druzio dulje od prckanja po njemu u t-Mobilu jer za zvat necij broj je dovoljno 3 tipke i gotovo. Znaci 1 SLIDE to Unlock, 2 Stisnut CONTACTS i 3 scrolat do imena kojeg zelis nazvati i GOTOVO. a ima i jos jedna druga jednostavnija mogucnost stavis kontakte koje cesto zoves u takozvani SPEED DIAL.

a kaj se tice EKRANA o tome necu previse rijeci gubit jer Freaked i SRki su vec rekli dosta o tome tako da eto od mene MUX

WM je bolji kaj se tice Aplikacija jedino radi toga sta je BESPLATAN a za APPLE se treba placati iako kad pogledas malo APLIKACIJE za iPhone ima ih na 1000 raznoraznih a za WM bas neznam da postoji toliko razlicitih aplikacija ( ako se varam ispravite me ) isto tako APP store je puno razvijeniji od bilo kojeg drugog.

da nisam radio 1 mjesec sa X1 onda bi ti povjerovao ali posto jesam mogu samo rec da je uredaj kao takav Odlican Osim sto je malo prespor ali WM mi je katastrofa a TS nije ni do KOLJENA iPhonu tako da jos ce potrajat neko vrijeme dok netko uspije napravit takav TS
    Zadnji uredio viperpitbull : 14-06-2009 u 21:21

Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Sve redom
    Godina
    36
    Bodovi
    17.563
    Nivo
    32
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ...Znaci 1 SLIDE to Unlock, 2 Stisnut CONTACTS i 3 scrolat do imena kojeg zelis nazvati i GOTOVO. a ima i jos jedna druga jednostavnija mogucnost stavis kontakte koje cesto zoves u takozvani SPEED DIAL...
    Sve ja to znam, ali taman i da imam 5 kontakata u imeniku moro bi pogledat na kojega ću kliknut. Isto to mogu ja i sa X1 ali koja korist? E a za speed dial iskreno, to sam zaboravio podesit

@FREAKed
    Inače sam mirna osoba i podosta me teško naživcirat stvarima na koje ne mogu utjecat, pa tako i štekanjem mobitel na koje sam nažalost navikao. Većini ljudi je dovoljno da im se izbornik ne otvori iste sekunde i već ga hoće baciti o zid. Stvarno zna bit iritantno, a pogotovo kada zašteka u nekom pozivu pa ne znaš jel te čuje osoba s druge strane, mob se zamrznuo,...

@Ico
    Apsolutno potpisujem

@BlueDevil
    Nismo mi rekli ništa tko je kriv u vezi GPS i Google Mapsa već samo da iPhone nije imao pravi GPS. Kupce ne zanima zašto nešto nema nego ono najjednostavnije, ima li i li nema. Mobitel nema kameru zato što je proizveden u istočnoj Armeniji, ta živo se kupcu fućka zašto nema, on samo zna šta mu treba i da li to uređaj ima.

Kamera na mobitelu ukoliko nema xenon ne služi ničemu osim "nadomještanju" pravog fotića i koristi se samo u slučajevima kada se neplanirano nešto mora uslikati (super auto na parkingu lol). AutoFokus - 90% mojih slika su razni dokumenti, spisi,... bez AF ja bi slikao dakle 90% manje. Moram reć da se slažem da je MMS zastarjela tehnologija i da je većina ne koristi, a sad moram neš reć o tim silnim poslovnjacima i mom mišljenju o svemu tome, ispravite me ako se ne slažete.

1. Poslovnjaci, njih valjda 99% uopće ne mari za mobitel. Većina njih želi neš jednostavno sa normalnom tipkovnicom i što boljom baterijom. Tu prednjači SE. Ali postoji i ona skupina koji vole preklopne mobitele zbog razloga što se ne može odgovoriti na poziv slučajno. Tu je daleko najjači Samsung koji nažalost zapostavlja takve modele u zadnje vrijeme. Možete mi reć bilo što ali tu me nemožete razuvjeriti, Samsung je kralj preklopa (shell).
    2. Poslovnjak koji koristi mobitel kako bi koristio email i slične stvari poput offica valjda zna nešto o WM ili Macu! Takav poslovnjak će vjerojatno prije uzet mobitel koji ima čvrstu tipkovnicu s kojom lakše i dosta brže rukuje, bez obzira što im firma daruje jer ako smatraju da taj mobitel ne zadovoljava njihove potrebe, oni će ga zamjeniti.
    3. Što je FREAKed rekao, kad izvadiš iPhone inteligencija ti padne na 50. Stvarno istina, ali to nije zbog toga što je iPhone loš uređaj već zbog toga što ga ima svaka šuša, a većina su djeca kojima služi samo za igru. Još jedan razlog više da "poslovnjak" ne uzme iPhone

Eh da, i sjetih se onog famoznog copy paste, koliko sam samo to kao budala tražio na iPhonu, jednostavno nisam htjeo vjerovati da nema to

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    n85
    Operater
    T-mobile, Vip, Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao SrKi Pregledaj post
    ne znam da li da se uopce trudim odgovoriti na post ili ne

nekima nesto treba, nekima ne treba. tebi je mobitel za "zvanje, poruke i slikanje". prezivjet ces bez slikanja, poslji mi adresu svoju na PM i poslat cu ti Nokiu 3310 na adresu. Pozdrav!
    slobodno odgovori, bas me zanima sto ces rec ja sam ti osobe koji ce uvijek saslusat tude argumente i ako me uspijes uvjerit da je iphone bolji od jedne nokie...ja cu ga sutra ponovno kupit nazad...

= Citat = Izvorno postao marioo Pregledaj post
    Obozavam kad netko meni ide govorit za kaj meni mobitel treba.

Po meni najblesaviji ispadne onaj koji ga kupi zato kaj ima jabuku, i tek onda skuži da mu ne paše pa ga ide prodat za 2200kn.
    To 'smeće' od mobitela je najiskoristiviji telefon koji sam ikad imao. I to nakon UIQ, S60 i WM6 platformi.

Ak je mobitel tu samo da se priča, čemu ti nosiš n85 umjesto 3310?
    ko je tebi sta govorio za sto ti treba mobitel? ja sam govorio na temelju svog iskustva i na temelju jos 100 ljudi oko mene, koji su takoder koristili iphone.

i ja ga nisam kupio, jer nebi dao ni 100kn za njega...ja sam ga dobio za 1kn takoder preko t-mobile.

ja nosim n85 zbog toga sto ima 5 mpx kameru, vga snimanje u 30 fps, navigaciju garmin, i nije touch screen. a ako mi zatreba ponekad, ima i wlan i internet...i sve zapakirano u kompektnom kucistu koje ne zauzima pol torbice kad ga nosim kao sto mi je iphone zauzimao

idemo onda redom... kazes najiskoristiviji mobitel koji si ikada imao...
    za pocetak da dobimo sliku korisnika...koliko imas godina? za sta ti to konkretno upotrebljavas iphone da ti je tako dobar i iznad svih nokia ili SE mobitela?
    ovo pitanje, nije podjebavanje...niti mi je namjera pljuvat po ikome ko koristi navedeni mobitel, i ja sam ga koristio preko 2 mjeseca, i bio je jailbrejkan i bile su instalirane hrpe aplikacije i gluposti...tako da znam sto mobitel sve moze i ne pricam svoja iskustva o mobitelu temeljem jednodnevnog testiranja u t-mobile centru.

a inace se bavim mobilnom industrijom, i u drustvu sefova njemackog telekome, austrijskog, ruskog, hrvatskog, srpskog itd... niti jedan od direktora, voditelja projekta, managera itd...mozda sam vidio da jedan od njih koristi iphone, dok je 95% ostalih koristilo primjerice n95 8gb. slucajnost? ili mozda dovoljno sama cinjenica da ljudi koji mogu i imaju znanje i imaju mogucnosti i koriste mobitele 10000% vise nego pol nas tu s foruma, i upravo takvi ne koriste iphone?
    toliko o "iskoristivosti" doticnog mobitela.

a u razgovoru s predstavnikom appla za nas tu balkan, iphone je ciljan za mladu publiku, kojoj je gust po satom biologije ici na fejs napisat status...i zaista u tom razmjeru iphone-u nema premca. osobno mrzim touchscreen na mobitelu, al priznajem da TS na iphone je daleko najbolji sto sam ikada probao.

znate koja je bila posalica kada je iphone 3g dosao kod nas na trziste? " ej, aj upali bluetooth da ti posaljem pjesmu "...jer tada jos nije bilo ibluetooth i ko zna cega sto tek hakeri nakon nekoliko mjeseci uspjeli sredit.

mobitel u tom cjenovnom rangu, za poslovne korisnike je kao sto sam napisao - smece. bez uvrede ikome. a sad za djecu i nas mlade to predstavlja gust, 80% ga je kupilo samo zato da se moze hvalit da ima iphone, 10% ga zaista koristi sve njegove mogucnosti, dok ostalih 10% ni ne zna napravit jailbrejk i koristi ono mizerno malo sto mu mobitel sam po sebi nudi kad ga upalis.

zato mobitel i ja bio ogranicen na mladu populaciju, jer da bi mogao slat obicni MMS koji je standard u mobilnoj telefoniji zadnjih 10 godina valjda, si trebao radit jailbrejk, nac swirlymms program, instaliravat, restart, pazit da ne pobrises nesto sto moze sjebat mobitel itd... toliko rada i potrebno informatickog znanja ( koji mnogi uzimaju zdravo za gotovo, pa misle da moras biti uber idiot ako to ne znas napravit ) samo da bi imao MMS na mobitelu? svasta

dovoljno govori cinjenica da nisi mogao doc u t-centar, kupit iphone, otic iza ugla, stavit karticu i odmah pocet uzivat u svom novom mobitelu, nego si morao imat kompjuter, instalirat itunes, dat broj kreditne kartice...( sto opet da skuzis trik kako to ne moras, moras trazit po googlu tips and tricks da znas sto treba napravit da registriras account na istore bez kartice )...a da ne spominjem da za promjenit najobicniju melodiju zvona, ti takoder treba kabel i kompjuter, jer to naravno ne mozes u samom mobitelu. ispricavam se, ako su u zadnjih nekoliko mjeseci uspjeli napravit program koji rjesava taj problem...al jednostavno poslovni ljudi kojima mobitel mora bit jednostavan, robusan i istog trena koristan...nemaju vremena po googlu trazit svaki dan sto je neki haker iz malezije uspio "sredit" na iphone-u. ako me kuzite.

btw...prodaje se jedan bijeli 16gb iphone za 1800kn...eto koliko su ljudi odusevljeni da ga po tak niskoj cjeni ides prodavat...i to jos bijeli koji je puno rjedi od obicnog crnog...

mene bas zanima izricito, za sto konkretno vi koristite iphone, osim raznih aplikacija i igrica? koje su to dodatne prednosti tog mobitela osim sto je kao prijenosni play station...?

i netko je bio napisao da nisam u pravu kada sam napisao da je zvuk below average...njemu porucujem da slobodno ode na gsmarena.com i procita test iphone i usporedbu zvucnika i jakosti zvuka sa n95 8g i slicnima, pa neka usporedi konkretne rezultate mjerenja, a ne bazirajuci se samo na svom "osobnom" iskustvu...

31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mobitel
    3G iPhone/Android G1
    Operater
    Vip/T-Mobile/Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    slobodno odgovori, bas me zanima sto ces rec ja sam ti osobe koji ce uvijek saslusat tude argumente i ako me uspijes uvjerit da je iphone bolji od jedne nokie...ja cu ga sutra ponovno kupit nazad...
    Nemoj ga kupiti jednostavno nije za tebe, šta bi se mučio.

ko je tebi sta govorio za sto ti treba mobitel? ja sam govorio na temelju svog iskustva i na temelju jos 100 ljudi oko mene, koji su takoder koristili iphone.
    Iskreno sumnjam.

i ja ga nisam kupio, jer nebi dao ni 100kn za njega...ja sam ga dobio za 1kn takoder preko t-mobile.
    Isto tako iskreno sumnjam.

idemo onda redom... kazes najiskoristiviji mobitel koji si ikada imao...
    za pocetak da dobimo sliku korisnika...koliko imas godina? za sta ti to konkretno upotrebljavas iphone da ti je tako dobar i iznad svih nokia ili SE mobitela?
    Mogu ja? Vrlo blizu 30, skoro deset godina "igranja" sa raznoraznim PDA/Smartphone/telefonima i spravama od prvog Palm Pilota, prvih Win CE/WM i inih uređaja, BlackBerrya, Androida i nadam se ponovo Palmu.

Za što ga upotrebljavam? Za aposlutno sve što je normalnom čovjeku potrebno. Posao? Najbolj browser u klasi bez premca i bez diskusije, symbian i bilo koji uređaj (izuzev Palm Prea kako vidim) tu nema šta tražiti.

Mailovi ? 7 različitih mail accunta ( 1 poslovni exchange i 1 IMAP) ostalo IMAP razno. Dnevno 30-50 mailova pročitano 10-20 odgovoreno... za ostatak vidi na dno posta...

a inace se bavim mobilnom industrijom, i u drustvu sefova njemackog telekome, austrijskog, ruskog, hrvatskog, srpskog itd... niti jedan od direktora, voditelja projekta, managera itd...mozda sam vidio da jedan od njih koristi iphone, dok je 95% ostalih koristilo primjerice n95 8gb. slucajnost? ili mozda dovoljno sama cinjenica da ljudi koji mogu i imaju znanje i imaju mogucnosti i koriste mobitele 10000% vise nego pol nas tu s foruma, i upravo takvi ne koriste iphone?
    toliko o "iskoristivosti" doticnog mobitela.
    Joj oprosti ali ovo je TEŠKI bullshit i ne da nisi blizu ikakvih "šefova" nego ih nisi ni sreo na ulici. 90% mobilnih telefona višeg managementa je dobiveno po corporate liniji i DEBELO predvladavaju Windows Mobile uređaji(HTC uglavnom) i BlackBerry, ako se i nađe koja Nokia onda to sigurno nije N95 nego neka iz E serije (u zadnje vrijeme poplava E71). N95 ti je u glavi zato jer je za tebe "pojam" mobilnog uređaja ali da imaš ikakve veze sa "corporate" svitom kao što se busaš u prsa znao bi da su samo sporadični.

JOš jedan razlog zašto mislim da si full of ... oko ove gornje citirane izjave je i ta da svi "šefovi" ne mogu nazivati naprednim korisnicima, nego im aposlutno SVE podešava netko drugi, dobiju već iskonfiguriran i podešen uređaj sa onim što žele. i kad im nešto zašteka zovu nekoga da mu se to podesi/instalira/iskonfigurira.

a u razgovoru s predstavnikom appla za nas tu balkan, iphone je ciljan za mladu publiku, kojoj je gust po satom biologije ici na fejs napisat status...i zaista u tom razmjeru iphone-u nema premca. osobno mrzim touchscreen na mobitelu, al priznajem da TS na iphone je daleko najbolji sto sam ikada probao.
    Još jedan bullshit, jer Apple nema predstavnika za Balkan. Dobit će ga 1.7 ove godine i ako si sa nekim razgovarao to sigurno i provjereno nije bio nikakav "predstavnik Applea za Balkan" jer apple nezna da Balkan postoji. Mi spadamo pod "rest of the world" zajedno sa zemljama kao što su Sudan, Kongo, UAR, Siera Lenoe itd. Jeidni razlog zašto smo dobili iPhone je T-mobile (odnosno Deutsche telekom) i za njih vjerojatno iznenađujuće dobar uspjeh prvog iPhonea kojeg su ljudi donosili od kud su znali. Community koji se na ovim prostorima stvorio oko iPhonea je definitivno bio jedan od glavnih pokretača toga, nikakav Apple, a pogovoto ne Apple Europe.

zato mobitel i je bio ogranicen na mladu populaciju, jer da bi mogao slat obicni MMS koji je standard u mobilnoj telefoniji zadnjih 10 godina valjda, si trebao radit jailbrejk, nac swirlymms program, instaliravat, restart, pazit da ne pobrises nesto sto moze sjebat mobitel itd...

Još jedan debeli oksimoron, kažeš ograničen na mlađu populaciju zbog MMSa? Da si među "šefovima" i toliko upućen u mobilnu industriju znao bi da je adopcija MMSa najveća među populacijom do 21 godine. Zbog čega je tako dobro prihvaćen među "mlađarijom" ako nema MMS koja je jedna od najbitnijih stavaka kod takve populacije. Rame uz rame slanju sličica i melodija sa mobitela na mobitel. I da MMS je nešto što odumire iz godine u godinu i zamjenjuju ga daleko jeftinije usluge ( mobile broadband) pogotovo sa rušenjem cijena u zadnje vrijeme. Onaj tko šalje 100 kb sliku za 3 kn (ili koliko je već) je i zaslužio da ga oderu kao majmuna.

mene bas zanima izricito, za sto konkretno vi koristite iphone, osim raznih aplikacija i igrica? koje su to dodatne prednosti tog mobitela osim sto je kao prijenosni play station...?
    Izričito (lol) i konkretno koristim ga za aposlutno sve što i svaki drugi normalan poslovni korisnik, Za provjeru i odgovaranje na više desetaka mailova dnevno, razgovore, smsove, pretraga informacija, čitanje rss feedova tako da mogu biti u toku sa novim trendovima ( a ne lupati nebuloze kao ovo gore citirano). Social networking? LinkedIn, Twitter, Facebook po potrebi. Za uslikati kakvu priručnu sliku ako mi DSLR nije pri ruci i uploadati na net (flickr, Mobile me) Odigrati neku logičku igru ako mi je dosadno, napisati i objaviti blog post. Provjeriti statistiku nekoliko siteova, slušanje podcastova na putu sa posla i na posao, vođenje statistike i potrošnje goriva, čitanje newsa, ssh na server na poslu ako mi se neda sjesti za računalo, malo instant messaginga, stanje u prometu ako putujem, i još hrpu stvari ovisno o trenutnim zahtjevima. I znaš šta? Nakon XX godina na symbianima, UIQima i WM daleko jednostavnije, lakše, intuitivnije i brže.

Zato nemoj biti toliko arogantan i misliti da znaš aposlutno sve na ovom svijetu, nego korisiti uređaj koji ti se sviđa i paše i na kojeg si navikao i prestani soliti nekome pamet praveći se da si nešto što nisi. Mkay?
    Zadnji uredio Bi0 : 14-06-2009 u 23:39

10. 'Hvala' kaže:

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    n85
    Operater
    T-mobile, Vip, Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bi0 Pregledaj post
    Iskreno sumnjam.
    odlican argument i odlican odgovor, cim netko nesto kaze, a ti u to " ne mozes vjerovat "...onda odmah ti je odgovor da iskreno sumnjas...

a trebalo bi onda ispast da samo ti imas iskustva s mobitelima, i da samo ti znas sto se dogada u mobilnom svijetu, medu "velikim" igracima...

mogu i ja tebi napisat na sav tvoj "bullshit" post, takoder "iskreno" sumnjam.

Isto tako iskreno sumnjam.
    samo da potvrdim.
    boli me briga sta ti iskreno sumnjas ili ne, ja sam samo napisao svoje misljenje. ako ti ne vjerujes, onda nemoj, jel te ja silim mozda? ne.

a ako mislis da sam toliko jadan da jos idem izmisljavat nesto da sam ne znam tko i davat informacije koje vadim iz glave, onda si u krivu. jer nebi trosio svoje vrijeme onda tu na takve stvari.

Za što ga upotrebljavam? Za aposlutno sve što je normalnom čovjeku potrebno. Posao? Najbolj browser u klasi bez premca i bez diskusije, symbian i bilo koji uređaj (izuzev Palm Prea kako vidim) tu nema šta tražiti.
    browser? ako je tebi jednostavnije iscitavat stranice i strucne podatke i miljone brojeva i statistika na vga display-u umjesto na normalnom laptopu, onda svaka cast.
    je najbolji browser za fejsbook i net.hr...to i ja priznajem.

Mailovi ? 7 različitih mail accunta ( 1 poslovni exchange i 1 IMAP) ostalo IMAP razno. Dnevno 30-50 mailova pročitano 10-20 odgovoreno... za ostatak vidi na dno posta...
    7 razlicitih mail accounta? za sta molim te? bullshit

ja ih nazalost imam samo 3...jedan poslovni, jedan privatni i jedan free.

jos nisam iskusio potrebu za 7 razlicitih accounta, stovise volim sve jednostavnije, jer medu 80-tak mailova u jednom danu, ne volim se pogubit koji je privatni, koji poslovni, koji @hotmail, koji @gmail...

Joj oprosti ali ovo je TEŠKI bullshit i ne da nisi blizu ikakvih "šefova" nego ih nisi ni sreo na ulici.
    da evo opet tebe i "iskreno" sumnjam. jel se mi mozda poznamo osobno pa znas tko sam? jel znam tebe osobno pa znam dal ovo sto pricas su istine ili blebeces gluposti?

odgoj ti i sa 30 godina na vrlo visokoj razini, i nemoj pritom mislit da su svi oko tebe nabrijani klinci s 18 godina i mobitelom u ruci i pricaju pizdarije.

ako je tako teski bullshit...onda ti nece biti problem navest ime direktora njemackog deutsche telekom? ili mozda kak mu se sin zove? ili mozda ime covjeka koji je bio na celu austrijskog telekome, a sada je otisao u drugi...jel znas mozda koji? kako se zove?

probaj bez googla.

90% mobilnih telefona višeg managementa je dobiveno po corporate liniji i DEBELO predvladavaju Windows Mobile uređaji(HTC uglavnom) i BlackBerry, ako se i nađe koja Nokia onda to sigurno nije N95 nego neka iz E serije (u zadnje vrijeme poplava E71). N95 ti je u glavi zato jer je za tebe "pojam" mobilnog uređaja ali da imaš ikakve veze sa "corporate" svitom kao što se busaš u prsa znao bi da su samo sporadični.
    oces jos veci postotak? 95% njih ima i privatni i poslovni broj. i privatne i poslovne mobitele. get the picture?

JOš jedan razlog zašto mislim da si full of ... oko ove gornje citirane izjave je i ta da svi "šefovi" ne mogu nazivati naprednim korisnicima, nego im aposlutno SVE podešava netko drugi, dobiju već iskonfiguriran i podešen uređaj sa onim što žele. i kad im nešto zašteka zovu nekoga da mu se to podesi/instalira/iskonfigurira.
    da, jer ljudi imaju previse posla i ovak...da jos ne razmisljaju o tome kako se ce "jailbrejkat" svoj iphone da mogu imat mms ili bluetooth.

Još jedan bullshit, jer Apple nema predstavnika za Balkan. Dobit će ga 1.7 ove godine i ako si sa nekim razgovarao to sigurno i provjereno nije bio nikakav "predstavnik Applea za Balkan" jer apple nezna da Balkan postoji. Mi spadamo pod "rest of the world" zajedno sa zemljama kao što su Sudan, Kongo, UAR, Siera Lenoe itd. Jeidni razlog zašto smo dobili iPhone je T-mobile (odnosno Deutsche telekom) i za njih vjerojatno iznenađujuće dobar uspjeh prvog iPhonea kojeg su ljudi donosili od kud su znali. Community koji se na ovim prostorima stvorio oko iPhonea je definitivno bio jedan od glavnih pokretača toga, nikakav Apple, a pogovoto ne Apple Europe.
    jos jedan bullshit...imas ih vise nego ja.

ti mislis da je iphone dosao u HR onako slucajno i jedini razlog je bio sta? ekipa iz t-mobile su pratili oglasnike da vide koliko ljudi kupuje iphone 2g iz amerike? LOL

dobro je da ti mene ucis o "corporate" svijetu...a najvise sto si ikada dosao je voditelj tehnicke podrske i odjednom znas sve sto se odvija " na visim katovima zgrade"...

ma samo se ti tjesi, samo naprijed

a posto imas toliko ti "veza" u vrhu "corporate" svijeta...onda mi ti reci koji stav ima predsjednik Uprave T-HT o ne uvodenju 3g telefonije jos kod nas? tj. video poziva da budemo precizni...? vip to nudi vec par godina...npr...

Još jedan debeli oksimoron, kažeš ograničen na mlađu populaciju zbog MMSa? Da si među "šefovima" i toliko upućen u mobilnu industriju znao bi da je adopcija MMSa najveća među populacijom do 21 godine. Zbog čega je tako dobro prihvaćen među "mlađarijom" ako nema MMS koja je jedna od najbitnijih stavaka kod takve populacije. Rame uz rame slanju sličica i melodija sa mobitela na mobitel. I da MMS je nešto što odumire iz godine u godinu i zamjenjuju ga daleko jeftinije usluge ( mobile broadband) pogotovo sa rušenjem cijena u zadnje vrijeme. Onaj tko šalje 100 kb sliku za 3 kn (ili koliko je već) je i zaslužio da ga oderu kao majmuna.
    zbog cega je tako dobro prihvacen medu "mladarijom"...? mozda zbog sims-a? mozda zbog aplikacija? igrica? coctel managera? i slicnih?

zbog cega nije tako dobro prihvacen kod starije populacije? i pritom ne misim na nadobudne "managere" i sa zavrsenim vern-omi razne mikro,makro kvazi "managere" i dirketore od 26 godina, nego mislim na one iznad 40 na vodecim pozicijama, ne samo u mobilnoj industriji, nego svugdje?

Za provjeru i odgovaranje na više desetaka mailova dnevno, razgovore, smsove, pretraga informacija, čitanje rss feedova tako da mogu biti u toku sa novim trendovima ( a ne lupati nebuloze kao ovo gore citirano). Social networking? LinkedIn, Twitter, Facebook po potrebi. Za uslikati kakvu priručnu sliku ako mi DSLR nije pri ruci i uploadati na net (flickr, Mobile me) Odigrati neku logičku igru ako mi je dosadno, napisati i objaviti blog post. Provjeriti statistiku nekoliko siteova, slušanje podcastova na putu sa posla i na posao, vođenje statistike i potrošnje goriva, čitanje newsa, ssh na server na poslu ako mi se neda sjesti za računalo, malo instant messaginga, stanje u prometu ako putujem, i još hrpu stvari ovisno o trenutnim zahtjevima. I znaš šta? Nakon XX godina na symbianima, UIQima i WM daleko jednostavnije, lakše, intuitivnije i brže.
    sve to mogu radit sa laptop-om, puno brze, jednostavnije. koliko ti treba vremenski da napises mail od 2 strane teksta na iphone? a na kompjuteru?

social networking...to sam i napisao...nema bolje stvari od iphone za napisat si status na fejsu ili na twitteru. ja pritom rade odem na kavu i na pravi "social" dogadaj, a ne druzim se preko "mreze"...

sve sto si napisao tu gore stoji...i ne kazem da iphone to ne moze...i sam sam se uvjerio u to... samo ja to sve duplo brze napravim preko obicnog laptopa, gdje imam spremljene sve svoje datoteke, statistike, obracune, mjere, prezentacije itd... svaka cast sto si u 16gb memorije uspio staviti sve svoje podatke vezano uz tvoj posao, tako da su ti uvijek pri ruci.

i bez uvrede...vidi se da svoje znanje o "corporate" stvarima, vadis sa rss fedova...zato ti i jesu "sumnjivi" svatko ko zna bilo sta vise, a nije bilo napisano u rss fedu jucer kada si ih pratio...
    Zato nemoj biti toliko arogantan i misliti da znaš aposlutno sve na ovom svijetu, nego korisiti uređaj koji ti se sviđa i paše i na kojeg si navikao i prestani soliti nekome pamet praveći se da si nešto što nisi. Mkay?
    ne znam ciji je posto bio arogantiji...moj ili tvoj.

al ja sada odgovaram na nacin na koji si ti meni. ti si upravo taj koji je toliko arogantan, koji smatra da je uvijek u pravu i da svi oko njega se prave su nesto sto nisu. mislis da nam je to svima cilj u zivotu? predstavljat se da smo nesto sto nismo?
    tvoj jedini argumenti su bili da "iskreno" sumnjas.

i nikome nisam solio pamet, autor topica je pitao zasto se iphone masovno prodavaju ( sto zapravo sada i mene zanima ako su tako uber odlicni telefoni, zasto ih svi prodavaju? )...ja sam izrazio svoje misljenje o tom mobitelu i misljenje ljudi oko mene. nikoga nisam vrijedao, pljuvao, niti bio bahat. napisao ono sto znam iz iskustva svog i tudeg.

ako netko smatra da je moje misljenje u krivu, slobodno neka me argumentima pobije, a ti si me samo "pobio" sa svojim stavom da iskreno sumnjas u to sto ja govorim. jel ti moram dovoljno opisat koliko me nije briga za to dal ti meni vjerujes ili ne?

Pozdrav

12. 'Hvala' kaže:

31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mobitel
    3G iPhone/Android G1
    Operater
    Vip/T-Mobile/Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    odlican argument i odlican odgovor, cim netko nesto kaze, a ti u to " ne mozes vjerovat "...onda odmah ti je odgovor da iskreno sumnjas...
    Iskreno sumnjam je bio pristojnija verzija - "Lažeš melita". Sasvim slučajno znam ponešto o tebi tako da znam kad muljaš a kad ne.

browser? ako je tebi jednostavnije iscitavat stranice i strucne podatke i miljone brojeva i statistika na vga display-u umjesto na normalnom laptopu, onda svaka cast.
    Mi ne uspoređujemo laptop i iPhone nego browsanje na iphoneu vs svi ostali mobilni telefoni. Kada imam mogućnost nositi laptop sa sobom onda ga nosim i koristim, kada to nije praktično iPhone je od svih ostalih daleko najbolji. Uostalom ova usporedba mobitela i laptopa je samo početak koprcanja iz kaše koju si bezveze zakuhao.

7 razlicitih mail accounta? za sta molim te? bullshit
    Kao što sam objasnio, 1 za day job poslovni, 3 za sajtove koje vodim/uređujem , 1 osobni Mobile Me, jedan osobni Gmail i jedan spam/junk email (registracije passworde i sl)

jos nisam iskusio potrebu za 7 razlicitih accounta, stovise volim sve jednostavnije, jer medu 80-tak mailova u jednom danu, ne volim se pogubit koji je privatni, koji poslovni, koji @hotmail, koji @gmail...
    Imaš vremena za to, kad završiš fax i kreneš ozbiljno raditi. Nemoj me krivo shvatiti ali sa 19 godina ni nemaš potrebe za takvim stvarima.

da evo opet tebe i "iskreno" sumnjam. jel se mi mozda poznamo osobno pa znas tko sam? jel znam tebe osobno pa znam dal ovo sto pricas su istine ili blebeces gluposti?
    Da Borna slučajno se znamo

ako je tako teski bullshit...onda ti nece biti problem navest ime direktora njemackog deutsche telekom? ili mozda kak mu se sin zove? ili mozda ime covjeka koji je bio na celu austrijskog telekome, a sada je otisao u drugi...jel znas mozda koji? kako se zove?
    Šta ideš sa direktorom dojče telekoma na fax? Ili si osobno sa 19 godina poslovao sa njim? U čemu je caka?

oces jos veci postotak? 95% njih ima i privatni i poslovni broj. i privatne i poslovne mobitele. get the picture?
    Mi ne govorimo o privatnim brojevima mi govorimo o mobitelima koji se koriste za "poslovne" svrhe od toga si krenuo zar ne?

ti mislis da je iphone dosao u HR onako slucajno i jedini razlog je bio sta? ekipa iz t-mobile su pratili oglasnike da vide koliko ljudi kupuje iphone 2g iz amerike? LOL

dobro je da ti mene ucis o "corporate" svijetu...a najvise sto si ikada dosao je voditelj tehnicke podrske i odjednom znas sve sto se odvija " na visim katovima zgrade"...
    Nemam apsolutno nikakve veze sa tehničkom podrškom, niti radim u telekomu. Ali ti pogotovo nemaš veze sa corporate svijetom, osim po nečijimm pričama, sa 19 godina niti ne možeš imati.

sve sto si napisao tu gore stoji...i ne kazem da iphone to ne moze...i sam sam se uvjerio u to... samo ja to sve duplo brze napravim preko obicnog laptopa
    I ovdje završavamo diskusiju jer si se počeo koprcati u vlastitoj kaši koju si zakuhao. Diskusija NIJE iphone/blackberry/WindowsMobile vs Laptop, niti je ikad bila.

ne znam ciji je posto bio arogantiji...moj ili tvoj.
    moj je jednostavna reakcija na tvoju gomilu bullshita i muljaže.

ako netko smatra da je moje misljenje u krivu, slobodno neka me argumentima pobije, a ti si me samo "pobio" sa svojim stavom da iskreno sumnjas u to sto ja govorim. jel ti moram dovoljno opisat koliko me nije briga za to dal ti meni vjerujes ili ne?
    Kažem , desilo se što sasvim slučajno znam tko si, koliko godina imaš i što trenutno radiš u životu, tako da sve tvoje priče padaju u vodu.

I ne nisi iznio svoje mišljenje nego si iznio gomilu besmislica tu i tamo začinjenicu kojom masnom izmišljenom pričicom.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    iPhone 3Gs, 4.
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

i netko je bio napisao da nisam u pravu kada sam napisao da je zvuk below average...njemu porucujem da slobodno ode na gsmarena.com i procita test iphone i usporedbu zvucnika i jakosti zvuka sa n95 8g i slicnima, pa neka usporedi konkretne rezultate mjerenja, a ne bazirajuci se samo na svom "osobnom" iskustvu...

Taj netko sam ja koji je napisao da je earspeaker na iphoneu dobar jer sam imao dosta sony ericssona te nekih nokia tako da znam što pričam, na moju konstataciju se nadovezao i član mbusic koji je potvrdio problem.

Ne obazirem se previše na ''strane forume'' tipa MR ili gsmarena koji su puni subjektivaca, više volim osobno isprobati uređaj i biti što objektivniji u ocjeni istoga. bilo bi dobro da i ti probaš uzeti pokoji telefon u ruke i napišeš koju pametnu ovdje a ne zanosiš se mišljenjima kojekakvih yebivjetara sa inozemnih foruma.
    Just like the curse, just like the stray...you feed it once and now it stays!

Najčlan 2009. Postignuća:
    SocialVeteranOverdriveTagger Second Class250 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    S10e
    Operater
    A1
    Godina
    33
    Bodovi
    50.075
    Nivo
    54
    Bodovi: 50.075, Nivo: 54
    Bodovi: 50.075, Nivo: 54
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo, iznio bih i ja svoje mišljenje.
    Imam 16 godina (piše u profilu) i uglavnom koristim mobitel za igranje kada nešto (ili nekoga) čekam i, naravno, telefoniranje i slanje poruka.
    Kao što pretpostavljaš, mobitel mi nije neophodan, i ne obavljam nikakve bitne poslove njime...
    Ono za što ja koristim, mobitel mi je jednostavno savršen (još nigdje nisam vidio tako brz (osim dummy, naravno) mobitel, i tako dobru grafiku).

No, naravno, neće ti poslovnjaci koristit iPhone jer su njima (pretpostavljam) najvažniji pozivi i neke osnove karakteristike koje ima svaki mobitel danas, a to sve (možda i bolje, npr. kameru na mobitelu) mogu dobiti i za manje novce.
    Sad, ako dobiju bilo koji mobitel za 1 kunu- argumenti su sljedeći ():
    I, ako neki ne vole TS, već "trebaju" tipkovnicu- još bolje.
    Neće se oni zaje****** sa JB i instaliranjem nekih igrica i programa za ubijanje dosade.
    A, koliko sam ja shvatio, iPhone je napravljen kao prosječan mobitel (osnovne karakteristike), a naglasak je na aplikacijama i tim stvarima koje omogućuju korisniku da mobitel prilagodi svojim potrebama.
    Nešto slično kao PS3, negdje sam čitao da se svaki PS3 prodaje s gubitkom od 100$, no to se nadoknađuje igrama koje dođu 400-500 kuna.
    A, ima i dosta skeptika koji pljuju po iPhone- u, a da ga nisu niti imali u rukama (ne mislim na tebe, ima puno ljudi koji sude samo po kritikama koje su pročitali ili čuli od nekoga). Ja sam isto bio protiv i govorio da je smeće mobitel, no kada sam se malo pozabavio tim mobitelom- shvatio sam da je to nešto drugačije i da mi se sviđa to što iPhone može (ovo je kao oni na reklamama za madrace i slične gluposti )...
    ˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs

Tek rođen Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Activity Award

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    iPhone 16 Pro
    Operater
    HT
    Bodovi
    63.496
    Nivo
    61
    Bodovi: 63.496, Nivo: 61
    Bodovi: 63.496, Nivo: 61
    Ukupna aktivnost: 100,0%
    Ukupna aktivnost: 100,0%
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    WM je bolji kaj se tice Aplikacija jedino radi toga sta je BESPLATAN a za APPLE se treba placati iako kad pogledas malo APLIKACIJE za iPhone ima ih na 1000 raznoraznih a za WM bas neznam da postoji toliko razlicitih aplikacija ( ako se varam ispravite me ) isto tako APP store je puno razvijeniji od bilo kojeg drugog.
    Evo ispravljam te, varaš se, za WM platformu ima itekako jakih aplikacija, usudio bih se reći da čak i više i jačih i korisnijih naspram za iPhone. Ali mislim da bi tu FREAKed mogao više reći, odnosno potvrditi pošto je sa WM prešao na iPhone.

Korisnik sam WM uređaja, iPhone nemam ali koliko sam upućen 90% app. za iPhone je više za zabavu bez nekog pretjeranog smisla.
    HC4L

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    iPhone 4
    Operater
    t-mobile
    Bodovi
    7.628
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ok dakle sa mbusic se slažem sve u njegovom zadnjem postu, ali wm ima još jednu veliku manu koju eto on ima sreće pa zbog velike rezolucije ne može primjetiti toliko, tj. svaki wm mob s velikom rezolucijom to riječšava tako. Naime, operativni sustav podržava samo 65536 boja. Dok će bećina ljudi reć da se to ne zamjeti, treba samo otvoriti sliku gradijenta (postupnog prelaska) crne boje u bijelu i sve će vam dalje biti samo očito.

@viperpitbull: iako se u skoro svem ostalom slažemo ipak moram reći da je wm punoi razvijeniji oko aplikacija, istina je da appstore+cydia imaju tone različitih aplikacija različite namjene ali dat ću ovaj link http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=260 kao usporedbu, pročitaj samo nekoliko stranica samih naslova i vidjet ćeš koliko ima korisnih aplikacija dok mi u appstoreu naraste brada dok nađem ešto korisno. npr. običan alarm, galarm. Tipu je dosadno bilo pa je napravio "jednostavni" alarm kojem su neke od mogućnosti:
    1)kod uštekavanja opreme mijenja se profile zvona, poruka, glasnoća, osvijetljenje ekrana, način syncanja, automatski se togglaju konekcije tipa wi-fi,3g i telefona. Ovo možda nije toliko impresivno ALI moguće je namjestit da po to isto radi i po cellID, odnosno kad se odmaknete od nekog tornja koji vam pruža signal sve se automatski postavi. Koristio sam to milijun puta u situacijama kad mi npr posao ili faks završe ranije, zaboravim isključit nečujno i čim se maknem s tih lokacija mob detektira da više nisam na mjestu u kojem treba bit nečujan i sam obavi ostatak, a radi čak i na starim kramama koje nemaju gps.

E sad najbitniji dio iako je ovo samo primjer obične aplikacije, a postoji stvarno jedna moćna za koju sam se smrzo kad sam vidio mogućnosti, tj. ne samo jedna nego gomila njih ali jedna naročito: sve je besplatno. Nitko ne traži nikakve novce, rade sve iz užitka i samo poneki imaju u potpisu "donate" button s porukom ako vam se baš svidio moj rad slobodno donirajte ali nije obavezno.

i još jednom @mbusic pogledaj si na moj faq thread koji je trenutno malo u zastoju zbog obaveza fingersuite ako ga već nemaš, imaš tamo objašnjenje zašto i download link direktno sa foruma.

inače, iako mi je iphone zaista dobar uređaj nije mi prirastao srcu previše. za razliku od wm još mi nikad nije uspio dić tlak da mi dođe da ga bacim tu sa 8. kata ali u nadi da u microsoftu ne mrse muda čekam izlazak wm7 i ponovni prelazak na wm. Sav ovaj hype oko iphonea mi je previše i vidim da ljudi okreću očima kad vide da ga vadim iz džepa šta mi stvarno ne treba. Nije da me briga što misle drugi ljudi al da prostite čim te neko nepozanat vidi s iphoneom odma ti u njegovim očima inteligencija padne za 50.

i još za bilo kojeg moderatora: molim bilo kojeg moderatora da zadjnih par threadova prebaci u novu temu naziva tipa iphone vs windows mobile
    Zadnji uredio Corunir : 14-06-2009 u 22:24
    Pobjeda u svađi na forumu je kao pobjeda na Specijalnim olimpijskim. Ni jedno ni drugo ne umanjuje činjenicu da si retardiran

Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jun 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Onaj tko šalje 100 kb sliku za 3 kn (ili koliko je već) je i zaslužio da ga oderu kao majmuna.
    hehe istina. kolko se sjećam i sms je zapravo nuspojava propale tehnologije. mms su uveli kad su skužili da nama ne smeta kaj plaćamo sms koji je prvo trebao bit besplatan.

Po toj filozofiji, pristupom internetu sve više gube smisao i sms i mms, pa čak nekad i bluetooth.

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    8800 Carbone,iPhone3GS
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Bio
    svaka cast neznam jel bi to itko mogao tako DIPLOMATSKI ovo rijesiti i zakopati sve moguce dodatne postove od covjeka

kao da citam LUKU sa MacKorisnika

a kaj se tice tog famoznog nedostatka Bluetootha ubiti slanja slikica i melodija putem njega !! pa to sam koristio kad sam imao 14 godina i od onda mi sluzi samo za Slusalice i gotovo za drugo mi netreba.

a kaj se tice MMS-a kao sto bio kaze onaj koj u danasnje doba salje MMS taj je ili nesposoban ili neznam sta jer da je imalo Upucen u cijene i tehnologiju onda bi slao MAILOVE a ne MMS koj kosta 6x vise i jos si ktome OGRANICEN sa velicinom poruke

a najbolje mi je onaj dio DIREKTORI MANAGERI i OSTALI SEFOVI i MMS ??? WTF ja nisam ni jednog takvog upoznao a da koristi MMS jer koj ce im K.... MMS ??? kaj da si slika ljubavnicu i salje Zeni doma??

Halo zivimo u 21 Stoljecu a ne u 17 gdje su se slale cestitke. Mail je daleko jeftiniji i jednostavniji od jednog MMS-a

Spominjes imena Direktora njihovih sinova i nezna stosta drugoga??? halo koliko ti je godina??
    Velis imaju oni svi oposlovne i Privatne Mobitele ?? imaju da i Vecina nezna na njima ni zvuk promjeniti jer ih BOLI ona stvar za to.
    Dobiju uredaj kao sto je BIO rekao sasvim nastelan i gotovo.

a taj tvoj laptop WOW ti si neki majstor ?? vadis laptop na svakom koraku kad ti dode mail?? Sjednes na Kavu sa drustvom pa kazes samo malo moram upalit laptop da vidim mailove??? daj se malo uozbilji i nepricaj nebuloze.
    Zadnji uredio viperpitbull : 15-06-2009 u 00:34

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    n85
    Operater
    T-mobile, Vip, Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    uopce nisam pricitao tvoj post niti mislim.

sve u svemu, tebi trebam kamera, sms i zvanje. nisi napredan korisnik, ne trebas office, internet, mutlimediju (tipa dobar mp3 player, veliki ekran za video), dobar sustav za mail, IM neki. i to je ok. za korisnike kao sto si ti (i moja mama i baka recimo) je ta nokia super.

pozdrav.
    ne nisam napred korisnik, jer jos nije izmisljen dovoljno napred mobitel koji bi mi zamjenio laptop.

a mp3 player imam, ekran imam 19*, imam i dobar sustav za mail, skype za video pozive.

to sto ti i ( moj necak od 15 godina ) volite umjesto lovit cure, pisat si na IM, gledat filmove na ekranu velicine mog dlana...taj iphone je taman za tebe.

Pozdrav

21. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone
    Operater
    HT
    Bodovi
    14.685
    Nivo
    29
    Bodovi: 14.685, Nivo: 29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne nisam napred korisnik, jer jos nije izmisljen dovoljno napred mobitel koji bi mi zamjenio laptop.

a mp3 player imam, ekran imam 19*, imam i dobar sustav za mail, skype za video pozive.

to sto ti i ( moj necak od 15 godina ) volite umjesto lovit cure, pisat si na IM, gledat filmove na ekranu velicine mog dlana...taj iphone je taman za tebe.

Pozdrav
    fino sto imas 19" ekran, slobodno ga ponesi sa sobom i odgovori na ovaj post u tramvaju

ja recimo za faks moram dosta komunicirati sto putem maila, sto volim ostati u kontaktu sa svojom curom koja nije u hrv putem MSNa, tako da mi je iPhone savrsen za to.
    kad putujem do nje ili bilo gdje mi ti isti filmovi super dode, isto tako procitati neku skriptu za faks na 3.5" ekranu ili poslusati muziku da ne moram furati jos jedan uredaj samnom.

za razliku od tebe, koji nosis mp3 player i 19" monitor sa sobom svuda. bravo.

jer nismo svi nolifer da smo doma 24/7 i imamo tako pristup internetu, ponekad moramo i izaci iz kuce i nesto obaviti.

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    8800 Carbone,iPhone3GS
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fino sto imas 19" ekran, slobodno ga ponesi sa sobom i odgovori na ovaj post u tramvaju

ja recimo za faks moram dosta komunicirati sto putem maila, sto volim ostati u kontaktu sa svojom curom koja nije u hrv putem MSNa, tako da mi je iPhone savrsen za to.
    kad putujem do nje ili bilo gdje mi ti isti filmovi super dode, isto tako procitati neku skriptu za faks na 3.5" ekranu ili poslusati muziku da ne moram furati jos jedan uredaj samnom.

jer nismo svi nolifer da smo doma 24/7 i imamo tako pristup internetu, ponekad moramo i izaci iz kuce i nesto obaviti.

nemoj tako covjek radi sa najuglednijim managerima u HR i svijetu pa mora imati 19" uvijek sa sobom da bi mogao odgovoriti na mailove koji se u 80% sastoje od par recenica i ipak treba se poslati MMS pa za to ima Nokiu N85 a za muziku ima Mp3 Player
    Ups pa zaboravio sam ja to sve imam ali na iPhonu i nemoram vuc torbu od 10KG sa sobom da sve to obavim

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    n85
    Operater
    T-mobile, Vip, Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nemoj tako covjek radi sa najuglednijim managerima u HR i svijetu pa mora imati 19" uvijek sa sobom da bi mogao odgovoriti na mailove koji se u 80% sastoje od par recenica i ipak treba se poslati MMS pa za to ima Nokiu N85 a za muziku ima Mp3 Player
    Ups pa zaboravio sam ja to sve imam ali na iPhonu i nemoram vuc torbu od 10KG sa sobom da sve to obavim
    pa moras ima 19' kada nekome ides prezentirat svoju konstrukciju napravljenu u auto cad programu ili catia.

joj, imas i to na iphone? svaka cast.

25. 'Hvala' kaže:

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    n85
    Operater
    T-mobile, Vip, Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

zato sam i napisao da je iphone ko stvoren za tebe.

i da sam ja jos na faksu, vjerovatno bi i meni tada dobro dosao, da se dopisujem s nekim preko msn-a dok sam po 5 sati cekao na ispit.

jedino ja kada izadem iz kuce ili s posla nesto obavit, onda ja to obavim i pritom nemam vremena za dopisivat se preko msn-a, gledat filmove i slicno.

bez uvrede, nije mi to namjera...samo si dokazao moju tvrdnju da je iphone ciljan za mladu populaciju poput tebe kojima on sluzi savrseno. vidjet cemo dal ces isto misljenje imas i za 15-tak godina.

27. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone
    Operater
    HT
    Bodovi
    14.685
    Nivo
    29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zato sam i napisao da je iphone ko stvoren za tebe.

i da sam ja jos na faksu, vjerovatno bi i meni tada dobro dosao, da se dopisujem s nekim preko msn-a dok sam po 5 sati cekao na ispit.

jedino ja kada izadem iz kuce ili s posla nesto obavit, onda ja to obavim i pritom nemam vremena za dopisivat se preko msn-a, gledat filmove i slicno.

bez uvrede, nije mi to namjera...samo si dokazao moju tvrdnju da je iphone ciljan za mladu populaciju poput tebe kojima on sluzi savrseno. vidjet cemo dal ces isto misljenje imas i za 15-tak godina.
    moja ocuh i tetak (koji imaju 40+ i 50+ godina) koriste iPhone, savrseno pogoden uredaj za njih. obojca su dipl. ing. građevine, dosta su u pokretu i treba ima takav uredaj.

meni stvarno nije jasno sto ti hoces dokazati. da iPhone nije za tebe? nije, to je jasno. jel jos nesto zelis dokazati?

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    n85
    Operater
    T-mobile, Vip, Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    moja ocuh i tetak (koji imaju 40+ i 50+ godina) koriste iPhone, savrseno pogoden uredaj za njih. obojca su dipl. ing. građevine, dosta su u pokretu i treba ima takav uredaj.

meni stvarno nije jasno sto ti hoces dokazati. da iPhone nije za tebe? nije, to je jasno. jel jos nesto zelis dokazati?
    ja sam htio prvotno izrazit SVOJE osobno misljenje ( valjda to nije zabrenjeno) o tom mobitelu, a onda sam htio dat SVOJU viziju zasto se taj mobitel tako masovno prodaje, sto je bila i tema ovog topica.

koliko sam ja vidio, nitko jos do sada nije dao niti jedan konkretni razlog zasto upisom u trazlicu npr na njuskalo.com izade skoro 300 sadrzaja za iphone, dok za bilokoji drugi mobitel izade 3x manje od toga?

i uzmimo u obzir da se iphone sluzbeno prodaje samo u t-mobile ponudi, dok ostale nokia, SE i slicne mozes kupiti svugdje.

eto...moja namjere nije bila nikoga uvrijedit tu, i ako je to slucajno mozda zvucalo kroz moje postove, ja se ispricavam.

moja namjera je bila izrazit moj osobni stav o doticom mobitelu kojeg sam koristio puna 2 mjeseca i izrazit misljenje koja sam cuo od ljudi oko mene, koji takoder 99% njih prodaje ili je prodalo svoje iphonove nakon par mjeseci upotrebe.

mozda sam se krivo izrazio kada sam napisao da je mobitel "smece"...jer je mozda pregrubo zvucalo, al to je bila samo moja "metaforicka" usporedba, jer sam osobno totalno razocaran s uredajem i njegom klompiciranoscu.

taj uredaj definitivno nije za mene, jer ja volim jednostavnost i odlicnu kameru, posto kameru upotrebljavam valjda 90% svog radnog vremena za slikanje gradilista, lokacija i slicno...a previse puta mi se dogadalo da ostavim fotić bez baterije, ili na poslu, ili u stanu ili negdje. zato uvijek trazim mobitel sa sto boljom kamerom, al ujedno da bude i sve ostalo sto ti ponekad moze zatrebat, kao tipa mp3 player, wifi, a pogotovo navigacija i sa garminom sam naprosto odusevljen.

nadalje...moj prvi post je bio samo moja vizija kako sam vec napisao zasto se iphone lose prodaje...a ako vi imate neke druge argumente oko toga, slobodno ih iznesite...i mene osobno jako zanima zasto se tako puno prodaje i tako jeftino, ako je vec tako odlican i super mobitel kao sto svi pricate?

ispricavam se ako sam uvrijedio nekoga.

Pozdrav

30. 'Hvala' kaže:

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    iPhone 4
    Operater
    t-mobile
    Bodovi
    7.628
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    flame war, flame war moram čestitat i bokyzu na kvalitetnom counteru. Samo jedna stvar tu ne štima je, inače se u pravilu slažem s prednošću laptopa a to je da on nije apsolutno uvijek uz tebe, dok posao koji nosiš na mobu valjda imaš na nekom serveru pa skidaš po volji, ne držiš to valjda na mobu.

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 4 1 2 3 4 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Internet i ostale opcije
    By Brane333 in forum A1
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 25-03-2009, 22:12
  2. Odgovora: 4
    Posljednji post: 14-01-2009, 23:08
  3. Odgovora: 4
    Posljednji post: 08-02-2008, 19:20
  4. pitanje za elektrotehničare i ostale