ako nisu iz osobnog iskustva onda po meni nisu ni potrebni![]()
ja ne vidim da ikoga ista zanima,samo pisemo svoje dojmove...
ukoliko su oni nisu odusevljavajuci ne smiju se pisati ili kaj?da znam za ubuduce..![]()
ako nisu iz osobnog iskustva onda po meni nisu ni potrebni![]()
Ipak ću i ja još pričekati. Nadam se da će i kolega Predator prenesti svoja iskustva sad kad ga kupi i isproba...
Evo jučer popodne sam uzeo c905 a prodao k850 i ku990.
Prvi dojmovi su više nego dobri. Mobitel je čvrst, nema lufta na slideru ali se osjeti i težina mobitela. Što se tiće softverskog dijela tu je sve standardno u SE stilu, kamera stvarno odlična, wifi odlično radi.
Za dva tri dana ću napisati opširniji osvrt i dojmove kada malo proučim mob.
Evo fotke
![]()
Zadnji uredio ravilov : 24-01-2009 u 14:46 Razlog: koristi gumb EDIT!
PREDATOR
Bravo.......aj' baš mi drago. Pričekat ću još i tvoje dojmove pa ga ubrzo možda kupim i ja...
![]()
Nestrpljivi smo za neslužbeni review!Ja ću ga se još načekati
Tek u 6.mj. mi istjeće pretplata u t-mobile al će do tad nadam se nešto i pojeftiniti, dopremiti novije sa updateom novog softvera i možda ponude i onako zlatne boje kao što je k800 bioVidio ga uživo u njemačkoj i isto mi se sviđa!
![]()
pa mozes 3 mjeseca prije isteka pretplate uzeti novi mob
iPhone 5s 16 GB
Za dan dva ću napisati review. Stavio sam ga puniti u subotu navečer do nedjelje ujutro kada sam ga i uključio. I nakon dva dana korištenja baterija je na 39%. Znaći da bi mogao izdržati puna tri dana što je po meni dobar rezultat s obzirom da sam dosta prčkao po njemu.
PREDATOR
Da, s tim da baterija kroz mjesec dva i ojača na kapacitetu! Ma ja sam pretplatu produžio (a već bilo prošlo mi) 13.7.2007. i oni to odmah automatski produže sad do 8.mjesecaminus 3 mjeseca to je tek u 6.mj. nakon plaćenog računa! Bili su držali 6 mjeseci da se ranije može sad opet na 3! Neka, strpit ću se. Vjerujem da t-mobile neće ostati na ljeto više bez c905...
Mislim da će biti, nije to star mobitel, ostanu još jedno 1g. nakon prvih primjeraka, barem najjači modeli.
BTW, jel T-mobile jako brendirao mob? Više od C902?
Jel se moze nekako provjeriti tjedan proizvodnje bez paljenja uredaja? Koliko sam shvato da se izbjegne bug sa zvucnikom mob bi trebao biti minimalno 53 tjedan 08...?
EDIT2 nasao sam
I da li se isplati pljunuti 1500kn za njega u pretplati ili se ocekuje znacajniji pad cijene u sljedecih mjesec-dva dana? (neki dan su ga spustili 300kn u t2, pa sumnjam da ce opet brzo ali......)on the back of you phone, when you remove the battery there's a sticker which has a couple of information such as Phone model, IMEI code and some other information, ... You would find the production code amongst the digits printed on the sticker, ...for example the production code can be a found like this : 08W43, meaning it was made on the 43th week of year 2008.
EDIT: Da li se u paketu dobiva i USB card reader?
![]()
Zadnji uredio rise000 : 30-01-2009 u 12:11
Predator.....frende, ništa ne pišeš o svom novom ljubimcu....nisi valjda nezadovoljan s nečim...![]()
Eh evo jedan kratki review nakon 10-dnevnog koristenja.
VANJSTINA
Iako sam citao da je mob glomazan meni se ne cini takvim. U odnosu na N73 koji sam koristio ranije je manji osim po debljini, tu je za par mm deblji. U ruci je masivan, tezak. Na prednjoj strani je odlicni ekran koji iako ima 262 000 boja daje bolju sliku od N73 koja ima 16m. Tu je i navipad i tasteri za poziv i kratice, te C taster. Ja nemam problema sa odzivom tipki. Iznad ekrana su standarndne tipke za brzi pristup galeriji. Moj se slider malo klima, kada se otvori stabilan je. Tastatura meni lici malo na N96, znaci nisu tipke zasebno nego je plasticna povrsina po kojoj se tipka. Raspored tipki dobar.
Nazad je samo socivo kamere ciji je poklopac zamisljen kao na digitalcima i izgleda lijepo, mada je malo stedjeno na kvaliteti materijala. U pitanju je plastika koja djeluje malo slabije, al mislim da ne bi trebalo biti problema. Metalni poklopac bi bio idelanJos jedna primjedba je na plastiku poklopca baterije, jako jako krhka.
Desna bocna strana rezervisana za dugme za slikanje, prebacivanje u video mod i zumiranje. Tipka za zumiranje sluzi i da se pristupi meniju koji daje podatke o nacinu rada, kolicini memorije, i stanj ubaterije.
Lijevo bocno se nalazi prostor za memorijsku karticu te za punjace, USB i slusalice (ovo je sve u jednom)
SOFTWARE
Docekace vas klasicni SE meni koji se istina nije mijenjao od prvih modela, ali mu se funkcionalost ne moze osporiti. Izuzetno jednostavno i pregledno. Meni nova opcija su novi nacini prikazivanja menija slicno kao na w*seriji. Po meni suvisno, lijepo jeste, ali totalno neprakticno. Imenik, pozivi, organizator isti kao na ostalim modelima. Od aplikacija su stavljeni Track ID, Video i Music DJ, program za vremensku prognozu, 3D sat, neki slide show, sef (da zakljucate, koliko sam ja skontao mogu se zakljucati samo fileovi koji se naprave u tom programu). Od igara dodju Kasparov sah, Need 4 Speed i Tenis.
U telefon je ugradjen wlan prijemnik i radi odlicno, nisam imao problema sa prijemom. Prilikom surfanja moguca je opcija autorotate ekrana. Ugradjen je i GPS reciver. O njemu je vec bilo price, znaci da vas locira skida mapu sa googlea, sto kosta. Nisam probao tu foru da se offline stave mape pa da se radi.
I na kraju, najveci adut telefona, kamera. Znaci 8.1 mpx, sa xenonom. Cyber shot tehnologija sa mnostvom opcija za slikanje. Slike su zaista odlicne i imam osjecaj da ih gleda neko sa strane da bi tesko napravio razliku izmedju njih i digitalca, jedino u direknoj usporedbi. Automatic mode daje dobre slike, a naravno ako se poigrate sa postavkma one postaju jos bolje. Xenon nesto jaci nego na ranijim modelima. Snimci su rezolucije qvga 30fps i prosjecni su. Postoji i opcija da na osnovu GPS kordinata mobitel sam dodijeli lokaciju slike.
Eto, ako neko ima nekih pitanja, pucajte.
Moja zamjerka je samo na taj malo klimavi slide. Isto tako, kupci koji se dvoume izmedju ovog telefona i nekog symbiana, a bitna im kamera mogu slobodno uzeti ovaj. Koristio sam N73 i ono sto mi fali sa tog moba na ovom je jedino task manager. Vjerovatno ja nisam usao u srz symbiana pa to nije za mene![]()
Jel ima kakvih vijesti nakon kojeg tjedna proizvodnje problem s zvucnikom nije aktualan?
Poslao customer serviceu pitanje da li je SE kvar zvucnika sluzbeno priznao kao nedostatak u nekim serijama, te da li isti priznaju pod garanciju. Evo odgovora...
Poštovani gospodine xxxxxxx,
Hvala Vam što ste kontaktirali službu za korisnike kompanije Sony Ericsson.
Nije ustanovljen nikakav serijski nedostatak kod modela C905 koji uzrokuje problem za koji ste pitali.
U slučaju da se ustanovi kvar na telefonu, priznaje se garancija ukoliko kvar ne spada u kategoriju opisanu u jamstvenom listu kao isključujuća u pogledu jamstva (npr. kvar koji proizlazi iz neadekvatnog korištenja).
Pozdrav,
Kinga Husveti
Služba za korisnike kompanije Sony Ericsson
Služba za korisnike kompanije Sony Ericsson vam zahvaljuje na pokazanom zanimanju za naše proizvode.
Ukoliko vam možemo pomoći, molimo Vas da nas kontaktirate ponovno i da posjetite našu Internet stranicu www.sonyericsson.com gdje možete naći više informacija i podršku za naše proizvode.
Ukoliko imate drugih pitanja, a ne odnose se na ovaj mail, molimo Vas da ne odgovorite na ovu poruku, nego da otvorite novi slučaj pisanjem nove poruke. To će iz administrativnih razloga pridonijeti bržem odgovoru na Vaš upit. Srdačno se zahvaljujemo.
Contact Us | Legal | Your Privacy
©Copyright 2001-2008. Sony Ericsson Mobile Communications. All rights reserved.
Evo ja neslavno odustao od kupovine
Naime danas su stigle c905ice u moj omiljeni tele2 ducan i odmah sam telefonom rezervirao jednog za svaki slucaj...otisao poslije posla po njega i nazalost razocarao se pri prvom dodiru.
Uzeo tog rezerviranog u ruke i slide klimav u oba polozaja (otvoren/zatvoren), trazio drugi da probam i na njemu slide cvrst kompaktan ali navy tipka izrazito tvrda prema gore i prema lijevo...ozbiljno pretvrda...
Tako da sam na svoju veliku zalost odustao od moba jer mi se ne da imati klimav telefon ili strahovat da ce nesto riknuti svaki cast...
Za informaciju oba primjerka su bili 09w02 ; dakle proizvedeni u drugom tjednu 2009.
I subjektivan dojam je da mob izgleda punooo bolje na slikama nego uzivo jer su materijali za izradu ostali na razini k800 ako ne i malo ispod.
Eto bas steta jer sam se jako veselio novom flagshipu SonyEricssona. Nazalost se pokazalo tocnim da im je kontrola kvalitete u proizvodnji nikakva....
Uzet cu ga sigurno kroz koji mjesec kad i cijena bude prihvatljivija iz znatizelje ali sada sam razocaran otsetao iz ducana...
bezveze![]()
mislio sam da ce noviji modeli biti bolji, bez tih "gresaka", pa da se odlucim za njega. ovako preostaje jos sacekati ili sacekati neki novi cybershot (najbolje da je candybar) sa xenonom (ne mora biti ni 8 mpx, nek ima 5, ali da ima xenon)
ja sam gledao 46w08 u tele2 i isto je imao te probleme. samo sto su tu oba problema bila na istom telefonu![]()
iPhone 5s 16 GB
Ma nemrem ni opisat koliko mi je krivo...bas sam se nabrijao na telefon jer sa zapeo sa k800 posto mi ni k850 ni c902 ne odgovarju po nekim stvarima. I sada pojma nemam kaj kupiti, a k800 mi je iako odlican za tu lovu stvarno dosadan postao...
Kaj se tice c905 - pomirio sam se da mozda rikne zvucnik, pomirio sam se da je telefon novi, pa da ce ziher trebati jedna-dvije verzije fw-a da radi stabilno ali da kupim novi high end telefon kojem odmah u startu slide radi kao na 2 godine staroj Nokiji ili da navy pad od prvog dana steka to mi je jednostavno nedopustivo....barem meni...vjerovatno ima ljudi kojima to ne smeta....
I sad sam opet na pocetku - zaglavio sa k800![]()
ko i jaK800 -> K850 -> K800 -> C902 -> i opet treci K800
dok ne srede C905 ili nesto novo izade, ostat cu na njemu
iPhone 5s 16 GB
Bookmarks